Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

אני שואל עבור חבר שנוסע עם פעוט בן כשנה וחצי לאירופה לביקור משפחתי בן כמה ימים.

פעוט בגיל הזה לא משלם כרטיס מלא ולכן, לדברי סוכן הנסיעות, יושב על ההורה במהלך כל הטיסה (או לבד במושב, אם ההורה עומד לצידו). ישנה אפשרות כמובן לרכוש כרטיס במחיר מלא ולהבטיח לפעוט מושב.

האם מישהו טס לחו"ל עם פעוט "על אותו מושב"? האם זה לא יותר מדי להורה ולפעוט? במידה ויירכש בסוף כרטיס לפעוט - האם הוא יכול לשבת במושב רגיל ולהחגר בו או שיש צורך בכסא בטיחות?

בביקור עצמו יהיו נסיעות ברכב פרטי (שלא יינהג על ידי ההורה אלא על ידי המארחים), זה בעיני מחזק את הצורך בהבאת כסא בטיחות מהארץ, לא?

תודה לעונים,

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הי,

טסתי עם הקטנה שלי לכרתים כשהיא היתה בת שנה וזה עבד מצויין משום שהטיסה ערכה שעה וחצי.

כשהיא הייתה בת שנה וחצי (לפני חצי שנה) טסתי איתה לברצלונה והיה פחות להיט.

היא איבדה סבלנות לאחר שעתיים והייתי צריך להתנצל די הרבה בפני האנשים מסביב.

בקיצור, אפשרי, תלוי באופי הילד ובסבלנות ההורה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לגבי מושב הבטיחות - ניתן לשלוח אותו כמטען בבטן המטוס. איני יודע אם הוא נחשב לצורך ה-20 ק"ג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תראה, זה גם תלוי באופי של הילד. שנה וחצי זה כבר קצת גדול בשביל להתעפץ על ההורים כל הטיסה, אבל אני טסתי בענייני עבודה ללינץ עם הבן שלי הבכור כשהיה בן 5 חודשים. זה שלוש ומשהו שעות לוינה, טרנספר והמתנה ועוד חצי שעה ללינץ. מאוד דאגתי מה יהיה (בכ"ז ילד ראשון ואין נסיון) אבל הוא ישן כמו בלוק עליי כל הטיסות ובכלל היה מאד רגוע והצוות סופר סייע ועזר לשעשע אותו עם כל מיני צעצועים שיש להם.

אם זה בגדר 3-4 שעות לא נראה לי בעיה בכלל, רצוי להתאים את הטיסה לשעות שהוא ממילא רוצה לישון בהן.

מבחינת תקנות FIA אם אני לא טועה צריך כסא בטיחות לפעוט במושב המטוס, רצוי לברר את זה עם חברת התעופה כי לדעתי אם אתה קונה כרטיס במחיר מלא לפעוט הם אמורים לספק לך את זה. לסחוב מהארץ נראה לי חסר טעם - זה חתיכת משקולת וגם ככה בטח יהיה להם טיולון לסחוב. לגבי פתרון לרכב המארחים - יתכן וניתן לשכור מחנות לציוד תינוקות בחו"ל למשך הביקור.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עידן תודה. אני לא יודע לגבי אופי הפעוט, במיוחד בסיטואציה חדשה כזו. אני מסכים שזה ריסקי.

ספריאל, אני מניח שאתה מתכוון לקחת את כסא הבטיחות במידה ואין לפעוט שימוש בו בטיסה (אם אין לו מושב). אני אומר לחבר לבדוק את נושא שכירת מושב הבטיחות בארץ היעד (מזרח אירופה...).

בהמשך לזה, אליבבא - כסא הבטיחות שלהם מתאים לטיסות לפי החבר, ואם יחליט לרכוש כרטיס טיסה לילד אני מניח שהוא ישתמש בו או באחר שיסופק באמת על ידי החברה. אאל"ט הוא כבר בודק את זה מולם. הוא פשוט רוצה לדעת האם ניתן לחסוך את עלות הכרטיס לפעוט.

לא ציינתי שהוא טס לבד, מצב בו הלוגיסטיקה של שינוע הילד מורכבת גם כך.

תודה לכולכם בינתיים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כמו שכתבו זה מאוד תלוי באופי של הילד ובאורך הטיסה.

עם הבת הבכורה שלי טסנו ללונדון בגיל שנה וממש לא היתה בעיה איתה.

לעומת זאת עם הבת הקטנה, יותר מטיסה לרודוס לא נראה לי שנעשה בקרוב...

לגבי מושב בטיחות, לדעתי זה לא נכלל במשקל הכללי שמותר להעלות, זה כמו

עגלה שאתה זכאי להעלות למטוס.

אם זה טיול לכמה ימים הייתי מחפש אופציה של השאלה או השכרה. גם ככה

שנוסעים עם ילדים יש מספיק מה לסחוב, וכסא בטיחות זה באמת משקולת רצינית.

פורסם

ריסקי מאוד. שנה וחצי זה גיל שהסקרנות בו חוגגת, הם כבר רצים ממקום למקום ורוצים לראות ולגעת בכל דבר שנמצא סביבם.

אני בהחלט לא הייתי לוקח על עצמי שהילד ישן עליי בטיסה, בגילאים האלו הם מספיק כבדים בשביל זה יפריע בזמן שהילד ישן עליך כמה שעות.

מבחינת גילאים, ההבדלים הם עצומים בין ילדים בגילאי הכמה חודשים בלבד (שאת מרבית השעות ביממה הם מעבירים בשינה) לבין ילדים בני שנה או שנה וחצי שכבר הולכים (וגם רצים), ישנים שנת-צהריים של שעתיים\שלוש בממוצע וחוגגים כל יתר שעות היממה עד לשעת השינה שלהם בלילה (לרוב עד איזור 8 או 9 בערב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זו גם דעתי, למרות שהטענה שלו היא שהטיסה קצרה ותהיה כנראה red eye.

תודה

Winston S. Churchill -

פורסם

דווקא כשאני טס עם הבן שלי, אולי בגלל שזו טיסות ארוכות או בגלל שבפעם האחרונה שטסתי איתו עוד לו מלאה לו שנה.

תמיד קניתי לו כרטיס מוזל, בעלות של כ15% מעלות הכרטיס שלי.

ותמיד קיבלתי את המושבים שלפניהם ישנו הקיר הפרדה בין אזורי המטוס ועליהם הורכבה מין עריסה לפעוטות עם חגורות בטיחות בתוכה.

הטיסות אגב, היו מישראל למדריד עם אלעל וממדריד לקולומביה עם איבריה. בשתי הטיסות קיבלתי את העריסה

פורסם

זה למקרה של תינוק, ולא ילד בן שנה וחצי. וגם זה לא תמיד קיים, בייחוד היום שחברות התעופה

מוכרות את המקומות המועדפים ביותר כסף, או במקרים שיש יותר מתינוק או שניים במטוס.

ה 15% שאתה משלם זה בעיקרון רק הביטוח עבור ילד מתחת לגיל שנתיים.

פורסם

כמו שאתה לא יושב חגור כל הטיסה כך גם הילד. בעצם הוא אמור לשב עליך רק בהמראה ובנחיתה.

הוא קם, מסתובב, משחק עם המגש, סוגר את החלון וכולי.

טיסה לאירופה לא אמורה להיות בעיה, קח איזה נייד עם כמה סרטים שהוא אוהב, כמה משחקים וזה יעביר לו את הטיסה.

פורסם

הטיסות אגב, היו מישראל למדריד עם אלעל וממדריד לקולומביה עם איבריה. בשתי הטיסות קיבלתי את העריסה

יותר מזל משכל - ולא מעבר לזה...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יותר מזל משכל - ולא מעבר לזה...

זה קרה לי יותר מפעם אחת, ככה שמזל לא נראה לי.

מעבר לזה, זה גם נאמר לי ברגע הזמנת הכרטיסים. הטיסה האחרונה הייתה כשהיה בן קצת פחות משנה, אבל מצידו השני של המטוס היה פעוט שנראה כבן שנה וחצי - אולי זה עיניין של גיל.

בכל אופן, לא יצא לנו לטוס שוב פעם לאחר גיל שנה. בדצמבר הקרוב אני אדע לבטח.

פורסם

טיפ - אם אתם בוחרים בסוף לא להזמין לו מושב, תעשו את הדבר הבא:

תגיעו מוקדם יחסית לתור של ה-Checkin, ובזמן הכירטוס תבקשו לעשות HOLD על המושב הריק שלידכם.

אם הטיסה מלאה לגמרי זה לא יעזור, אבל אם לא אז לא ישבצו נוסע אחר למושב הזה אלא אם יהיו חייבים.

כלומר יש סיכוי די טוב לקבל את המושב בחינם.

לגבי כיסא בטיחות, כפי שאמרו כאן ניתן לשלוח אותו במטען.

לי יש הצעה אחרת מעניינת, אם אתם בדיוק צריכים כיסא (הילד עובר לקטגוריית גודל הבאה נניח) - תקנו כיסא שם (עולה חצי) ותביאו אותו בחזרה לארץ בסיום הטיול.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

Wil, אנחנו בעידן הצ'ק אין האלקטרוני. אנשים מקבלים את המושב כבר בכרטוס, או בוחרים אותו מהבית 24 שעות לפני הטיסה, כך שהסיכוי להקפאת המושב די נמוך.

ד"א - בחודשים האחרונים יצא לי 3 פעמים לעשות צ'ק אין לטיסות של אל-על - עשיתי אותו מיד עם פתיחת הטיסה (27 שעות לפני הטיסה), בשתי טיסות לא היתה לי כל בחירה, בטיסה אחת היו לי שתי אופציות לבחור ביניהן. כל המושבים היו מוקצים מקודם.

וד"א - ב-Seatguru מושבי bulkhead נחשבים נחותים, אבל הם דווקא מרווחים לרגליים (וצרים לישבן).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...