Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצטרפתי לפורום לפני כשנה וביקשתי בזמנו ייעוץ לקניית רכב ב-15K. בסוף העניין לא יצא לפועל מסיבות כלכליות, בכל זאת סטודנט תפרן :|. הפעם חזרתי לרעיון של קניית אוטו, אבל התקציב ירד בצורה דרסטית: 10K בלבד, שאמורים לכלול גם את הבדיקה ואת יישור הקו, מה שמשאיר לי כ-5-6K לרכב עצמו.

חשבתי לדוגמה על פיג'ו 205, רובם עברו את ה-200K קילומטרז', עולות בין 4000-7000 ש"ח ואת השאר אני אשים ליישור קו. עד כמה חכם זה יהיה מבחינת טיפול שוטף עתידי ברכב? אני מבין שיהיה מדובר ברכב ישן, עם בלאי טבעי בחלקים, אבל פעם שאלתי על תקציב של 15K והפעם הרכב יהיה בחצי מחיר בלבד, די דואג מכל העניין שאני אבלה כל השבוע במוסך...

פורסם

בסכומים האלה אין טעם להינעל על דגם מסויים. קשה מאוד למצוא רכב גם כשהוא רק בן5-6 שנים, שלא נדבר על אחד בן 20.

אני הייתי מציע לך להתעזר בסובלנות ולהתחיל לשותת ברחובות\אינטרנט ולחפש רכב בתקציבך שיענה על דרישתך (זול לאחזקה, מנוע קטן, חלפים זמינים וזולים וכו') וקנה את הרכב במצב הטוב ביותר. תתפלא כמה מציאות אפשר למצוא - רכבים שמורים (יחסית לשנה) מאנשים מבוגרים, וכל זה ברחוב הסמוך למקום מגורייך. רק צריך לפתוח עניים ולחפש טוב טוב.

איזה רכבים בידיוק לחפש? תערוף חיפוש, יש מלא מידע בפורום. :wink:

פורסם

בעקבות קנייה מוצלחת של madmon10 באותו התקציב, החלטתי באמת ללכת על הדגמים האלה (בעיקר 306).

רק שאלה קטנה, כולם אומרים לי ללכת על הרכב הכי שמור, מה בדיוק ההגדרה של רכב שמור?

עד איזה יד? עד כמה ק"מ? להסתכל על מראה ונקיון? ובכללי, מה עוד?

אני נכנס ליד2, עושה סינון כזה לדוגמה: פיג'ו 306, ידני, עד 1997, 4000-5000 ש"ח ויוצאים המון תוצאות. לא יודע למי להתקשר בכלל מהרשימה...

יש טעם אגב בבדיקה לרכב כזה ישן? שלא אפול על אחד עם מנוע דפוק בסוף..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכב שמור הכוונה מבחינה מכאנית. בדוק שהרכב לא שורף שמן, לא מטפטף שמן, שלא נפלט עשן שחור, שהרכב לא "מנפח", שהגומיות של הציריות לא קרועות, שצינורות גומי במנוע לא יבשים וסדוקים מדי, שאין שמן במים, שהרכב שומר על טמפ' עבודה אחידה, אין איבוד מים, לא השתמשו במי ברז, שאין רעש מהגיר ושההילוכים נכנסים חלק, יש הרבה דברים שצריך להסתכל עליהם, ואם אין לך ידע מסויים בתחום כדאי ללכת למוסך שאתה מכיר שיבדוק בשבילך את הרכב. למכון בדיקה אין בכלל מה ללכת בשביל רכב בסכומים כאלה, חבל על הכסף.

ק"מ לדעתי לא משמעותי ברכבים ישנים, כי יכול להיות רכב שעמד 5 שנים ובקושי נסעו בו והזניחו אותו ויש לו ק"מ נמוך, ועכשיו כשרוצים למכור שטפו אותו יפה ושמו שלט, ולעומת זאת רכב שהיה בשימוש יום - יומי והבעלים לא חסך וטיפל בו כמו שצריך אבל הק"מ ביחס לשנתון.

כמובן שאם נפלת על רכב (מפדנט רוסי:-) ) יד ראשונה עם ק"מ נמוך שטיפל בו רק בחברה אין על מה לדבר...

לדעתי גם כדאי להסתכל על רכבים ישנים יותר בגיל הגריטה, כמו פיאט אונו וסובארו ג'אסטי. יעלו לך פחות וגם אם תיקלע למצב של "בור בלי תחתית" המדינה תשלם לך 3000 ש"ח.

ואולי בכלל תתאהב ברכב ותחליט שאתה מחזיק אותו עד קץ הימים ועשית עסקה מצויינת, מי יודע?:wink:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עכשיו הבנתי יותר את התמונה. אני לא מכיר מוסכים אגב, אוטו ראשון שלי. האוטו של המשפחה לא רואה מוסכים כמעט (שברולט קפריס 90') אז אין מישהו אמין ומוכר. אפשר לקבל המלצות על מישהו מאזור המרכז? כמה "בדיקה" כזו אצל מוסכניק אמורה לעלות?

דרך אגב, בנוגע לבדיקות שציינת, אומנם אני לא מבין ברכבים אבל יש לי חוש טכני טוב ואני לומד מהר. יש מדריכים קלילים, לחדשים בתחום, שיכולים ללמד אותי את הבסיס של הדברים האלה? שקודם כל אסתכל בעצמי על הרכב, במקום ישר ללכת למוסך ולשלם כסף על רכב פסול...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש בפורום מדריך לקניית רכב משומש. תחפש ותמצא אותו.

אם עשית את כל הבדיקות שרשומות שם ויצא טוב, אז להמשיך לבדיקה במוסך, אם לא, עבור לרכב הבא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...