Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככהאני מחפש רכב שישמש אותי בעיקר בנסיעות בתוך העיר, אך 2-3 פעמים בשבוע אני אעשה נסיעה בין עירונית של שעה גג, עד עכשיו חשבתי בכיוון של נפח מנוע של 1400, אך בגלל שאני לא כל עך מבין בזב אני רציתי לשאול אם בשימוש ברכב שכתבתי אני אוכל לרדת בנפח של המנוע לאזור 1200-1300 או שעדיף 1400.

פורסם

בגדול התקציב 40-50

התמקדתי על פולו וסקודה פביה כי ניתן להשיג אותם בנפח 1400

ואפילו ידני(אין לי בעיה עם ידני)

מבחינת שנים זה 2005-2006

וכמובן אלו רכבים שנחשבים חיסכוניים.

פורסם

מבחינה של נפח מנוע לנסיעות שאתה מדבר עליהן - נפח המנוע לא צריך להיות השיקול שלך לבצע את הבחירה של הרכב.

עם כל רכב היום אפשר להגיע מהחרמון ועד אילת, בנסיעה רגועה - בכלל אין שום בעיה.

נפח קטן אמור לתת ביצועים טובים יותר בנסיעות קצרות, פקוקות בשטח מישורי מאשר נפח מנוע גדול יותר.

לעומת זאת כשמדובר בנסיעה פתוחה בשטחים הרריים אתה תהיה מופתע לגלות שבמקרים רבים נפח מנוע גדול יותר יתפקד טוב יותר בגלל שלרכב יש יותר עתודות של כוח והוא פחות מתאמץ.

יש לזה גם משמעות מבחינה של אורך חיי המנוע.

אני גר בשטח יחסית הררי - יש הרבה מאוד עליות וירידות בעיר שבה אני נמצא חלקן אפילו קצת תלולות ואני מרגיש בהבדלים מאוד ברורים בין הרכב 1.6 ליטר שיש לי (שהוא ממש לא חלשלוש) לבין הרכב 2.0 ליטר

ה2.0 ליטר מגיע מ0 ל100 הרבה יותר מהר מה1.6 וגם עושה את זה בטורים נמוכים יותר - אם אני לוחץ על הדוושה בכלל אין מה להשוות. גילוי נאות זה רכב 2 ליטר משפחתי גדול אבל יש לו נתון מיאוץ מכובד, רוב הרכבים בקטגוריה יהיו איטיים יותר וידרשו נפח בין 2.3 ל3 ליטר בכדי לתת תוצאה דומה או להתעלות.

אבל ה1.6 ליטר מתנהג הרבה יותר טוב בשטחים צפופים, הרבה יותר קל לתמרן אותו והוא חסכוני יותר בכ2 קילומטר לליטר עד עכשיו בכל סוג של נסיעה (עדיין לא יצא לי לעשות נסיעה פתוחה מלאה על הרכב הגדול יותר - שם אני מאמין שהם יהיו לפחות שווים בתוצאה).

אם אין לך נסיעות הרריות במיוחד שבהן המנוע מתאמץ באופן יומיומי - אין שום סיבה שתחפש נפח מנוע גדול יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ענו לך על השאלה: נפח מנוע זה לא נתון שצריך להתעניין בו.

נפח המנוע לא מעיד בהכרח לא על הביצועים, לא על צריכת הדלק, לא על האמינות וכו'.

תגדיר צרכים, יידעו לעזור לך להתמקד ברכב מתאים.

נ.ב. על הפאביה נכתב הרבה בפורום. חיפוש ייתן לך הרבה מידע על הרכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ענו לך על השאלה: נפח מנוע זה לא נתון שצריך להתעניין בו.

נפח המנוע לא מעיד בהכרח לא על הביצועים, לא על צריכת הדלק, לא על האמינות וכו'.

תגדיר צרכים, יידעו לעזור לך להתמקד ברכב מתאים.

נ.ב. על הפאביה נכתב הרבה בפורום. חיפוש ייתן לך הרבה מידע על הרכב.

מצטרף למה שנרשם!!

פורסם

הגישה שלך להתרכז בנפח המנוע אינה נכונה. אתה צריך לבחור רכב כמכלול. יתרה מזאת - נפח המנוע אינו מצביע על תכונות רבות. בדוק למשל את טווח ההספקים של מנועי 1600, אשר נעים בין 90-130 כ"ס, כלומר הפרש של קרוב ל-50% בין ה"חלש" ל"חזק" ביותר. וזה רק פראמטר בודד בתוך ים התכונות שיש לכל רכב ושאתה צריך לתמרן ביניהן בבחירתו.

יתרה מזאת - יש הרבה תכונות אחות המשפיעות על ביצועי הרכב. האם ידעת שבאירופה הטויוטה - קורולה נמכרת (או לפחות נמכרה בעבר) עם מנועי 1.4 ליטר (ולא 1.6 כמקובל אצלנו), וכך גם דגמים רבים אשר נמכרים בישראל בקטגורית המשפחתומטת 1.6. אישית לא הייתי בוחר ברכב כזה, אבל אני מורגל באוטומטיות, אולי בידנית במישורי הולנד 1.4 ליטר מספיקים.

בקיצור - מה שאני רוצה לומר לך , הוא שעליך לבחור ברכב שכלל תכונותיו מתאימות לך. לנהג בודד או עם נוסע אחד (ואפילו ילד מאחור) סופרמיני תספק. אם במרבית הנסיעות יש לך יותר נוסעים או הרבה מטען בחר ברכב יותר מרווח. האם המנוע הוא 1200 או 14 סמ"ק - תלוי כבר בכלל תכונות הרכב והמנוע, ומניע 1200 יעיל עם רכב יחסית קל יתן לך ביצועים מספקים, בעוד שמנוע 1400 עייף עם רכב יותר כבד לא יספק את צרכיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה צריך להתייחס לנפח מנוע בהקשר ישיר לגורמים הבאים:

1. גודל הרכב.

2. מטרת הרכב.

3. סוג הנסיעה.

4. סוג הדרך.

כאשר בין סעיפים 1 ל 2 יש יחס מאוד ישיר

רכב קטן (יחסי) עם נפח גדול (יחסי) = עתודות של כוח

צריך רכב משפחתי גדול? צריך הרבה מקום ברכב? -> הסבירות היא שתבחר מנוע מנפח גדול יותר לא בהכרח בכדי שהרכב יהיה חזק מאוד אלא בכדי שהוא חס וחלילה לא יהיה חלש מידי.

מחפש רכב שיוציא ממך את השד? רכב סופר מיני עם נפח 2 ליטר ואיזה 160 כוחות סוס למשל או 1.4 טורבו בהחלט יספק את הסחורה.

מחפש רכב קטן שתוכל להכנס איתו לכל חור ויחסוך לך קצת יותר כסף על דלק? רכב עם נפח מנוע 1 עד 1.3 ליטר ידני...

נוסע בעיקר בדרכים פתוחות (סוג הנסיעה) או להפך נוסע בדרכים שהעומס בהן על המנוע הוא גדול מהרגיל (סוג הדרך) - לנפח מנוע גדול יש יתרון.

אם נפח המנוע שאתה מתמקד בו גם מתאים לגודל הרכב ולמטרתו גם מתאים לסוג הנסיעה ולסוג הדרך ולרכב יש מספיק כוח והוא מספק אותך - נפח המנוע שאתה מחפש מתאים לרכב.

רק בכדי לתת דוגמא, אני מעדיף תמיד לתת דוגמא אישית מהנסיון האישי שלי.

מהסיבות האישיות שלי אני הלכתי על רכב גדול מהרגיל עם נפח מנוע קצת יותר גדול - משפחתי גדול 2 ליטר

הסיבות שלי היו:

1. יש לי תחביב שגוזל מהרכב מקום רב בייחוד בתא המטען ואנחנו מתכוונים להרחיב את המשפחה - מה שאומר שאני צריך רכב משפחתי גדול שיוכל להכניס לתוכו בקלות יתרה גם עגלת תינוק וגם מערכת סטריאו.

2. אני רציתי לקנות רכב להרבה מאוד זמן - אז חיפשתי רכב שיהיה לי נוח, חזק, אמין ובעיקר רכב שאני לא אתבאס לנהוג בו ואוכל להחזיק בו 5 שנים או יותר מבלי להרגיש שהגיע הזמן להחליף.

אז בחרתי רכב שיש לו ביחס לרוב הרכבים האחרים על הכביש קצת יותר כוח ובגלל זה הדרישה לנפח שנע בין 2 ל 3 ליטר.

אפרופו - מתחילים לראות בתקופה האחרונה מנועים מעניינים מאוד - 1.6 ליטר טורבו עם 150 כוחות סוס..., כל מנועי הTSI, הפיקנטו שבקרוב תגיע עם מנוע 1.0 ליטר מגודש, פריוס היברידית שבשילוב של שני המנועים נותנת מעל 130 כוחות סוס ויכולה לנסוע ב50 קמ"ש מספר קילומטרים על חשמל בלבד... כל מיני שפני נסיונות :)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...