Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: קסרה II 1.6 בנזין.

ההמלצות של סיטרואן למיטב ידיעתי (תקנו אותי אם אני טועה) הן לא להחליף שמן גיר. ואכן, במשך כל 130K קמ שהרכב עבר לא הוחלף שמן גיר.

מה דעתכם? האם החלפה של שמן (עם המכונה המיוחדת בלבד!) גם עלולה לגרום נזק?

שאר ההילוכים עוברים יפה - לא מורגשים בכלל! (האמת היא שיצא לי לנסוע על AL4 עם מנועים גדולים, שם הוא עובד לא רע, ושמעתי סיפורי זוועות על השילוב שלו עם מנועים קטנים - ויש לציין שהופתעתי לטובה).

מצב שלג פותר את הבעיה. אפשרי לנסוע על מצב של קבוע? כלומר, להתחיל מהילוך שני. איפה שאני גר אין עליות, והרכב נוסע יפה גם כך.

פורסם

אתה צודק, ההוראות יצרן הן לא להחליף שמן

לנסוע קבוע במצב שלג נראה לי לא בריא, אבל אתה תמיד יכול לשקול לעבור לחרמון

פורסם

התחלת נסיעה במצב שלג מחממת מאוד את הגיר ולא מאריכה את חייו.

החלקה בין ראשון לשני בד"כ מעידה על בעיה מכנית ב AL4.

החלפת שמן יכולה לעשות רק טוב, ואם אחרי החלפת שמן הגיר שובק, דע כי היה שובק תוך זמן קצר יותר אם השמן לא היה מוחלף.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מצטער על ההקפצה, אך יש לי שאלה בהמשך לנושא הזה:

ה 307 שלי עברה 53000 ק"מ ואתמול חוויתי משהו שמתאים לתיאור שלכם להחלקה. התחלת נסיעה על ריק, ואז כאילו שוחרר קלאץ', וההילוך משתלב. הרכב מתחיל לנסוע ואז ב 30-40 סל"ד מתחיל מעין קרטוע כאילו ההילוך החליק. עד כאן דיי דומה. כמה פרטים מוזרים שלדעתי מעידים על בעיית מחשב, אך אשמח לדעתכם:

1. מרגע שזה התחיל, אין מעבר לטיפטרוניק. כלומר, כשאני מעביר לטיפטרוניק, לא רשום לי מספר ההילוך, וגם הטיפטרוניק לא מתפקד ואין אפשרות להעברה ידנית.

2. זה קורה רק במצב D רגיל. במצב שלג או מצב ספורט התיבה מתנהגת רגיל, עליות, ירידות, סלד גבוה או נמוך. הכול תקין.

3. לא נדלקת שום נורה.

4. אתמול, לפני שהתקלה צצה, הרכב חובר למחשב ולא אותרה שום תקלה בגיר, והגרסה שלו מעודכנת (לא מאתמול).

מה דעתכם? כמובן שביום ראשון אגש למוסך, אך האם האיתור שלי נכון? הרי אם יש בעיית גיר, מדוע שהיא לא תתבטא גם במצב ספורט, היותר אגרסיבי?

מלבד זאת אני לא חווה מכות או כל בעיה אחרת בהעברת ההילוכים.

פורסם

ועוד דבר חשוב: זה מין מצב שהגיר נכנס אליו. כלומר, לפעמים אחרי כמה כיבויים והדלקות הטיפטרוניק חוזר וגם התקלה נעלמת, אבל כל עוד אין טיפטרוניק, יש תקלה. זה קרה לי בערך 3 פעמים ביומיים האחרונים. למשל, עכשיו הלכתי לבדוק ואין תקלה. הרכב נוסע כרגיל בכל מצב.

לא יודע, ההיגיון שלי אומר שאם תקלה שנראית מכנית באה והולכת, אז היא לא תקלה מכנית אלא תקלת ניהול מחשב. מה דעתכם?

פורסם

כנראה שהגיר נכנס למצב חירום, למרות שבמקרה כזה היית אומר שנדלקה נורת "סרוויס".

לא תקבל פה שום תשובה שלא נטחנה אינספור פעמים בפורום - בצע חיפוש על המונח "AL4" ותמצא מידע רב שיכוון אותך לפתרון.

שורה תחתונה: תלמד את הנושא ותתייעץ עם מומחה מהמומלצים בפורום, אחד מהם ענה לפותח השרשור.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אאלט הוא נשאר בהילוך שלישי.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

בטח לא מה שקרה לי. בתחילת נסיעה הוא בראשון. אלא אם כן התכוונת שהוא לא עובר לרביעי. כלומר ראשון שני שלישי וזהו. זה כן קרה לי.

פורסם

אם הוא מתחיל ראשון - הוא גם יעביר לרביעי. זה לא מצב חירום. אתה צריך לחבר מחשב כדי לראות את קודי התקלה. אגב, הבעיה יכולה להיות מכנית. העובדה שזה לפעמים קורה ולפעמים לא היא בגלל שלפעמים המחשב רואה חריגה מהפרמטרים שמוגדרים אצלו כמותרים, ואז הוא מעביר את הרכב לחירום. יש לך צג הודעות במרכז הדש? אולי שם הוא מודיע לך על בעיה בגיר, ולא דרך נורה בלוח השעונים. סתם ככה, כדי לסבר את האוזן, מחשבי הגיר של ה 307 הם כמעט bulletproof (עמידים מאוד).

פורסם

אני מבין. בכל מקרה, מחר אתייצב בשרודר לבדיקה נוספת של העניין.

זו בדיקה נוספת, משום שאתמול הרכב כבר חובר למחשב ולא אותרה שום תקלת גיר.

כל הסיפור של ההחלקה קרה אחרי החיבור למחשב ואולי משהו נכנס כעת ללוג.

אך עוד לפני שחיברתי את הרכב למחשב הייתה התופעה שהוא לא נכנס לטיפטרוניק ובצג היה רשום D. ועדיין המחשב לא הראה שום תקלה. כשזה קרה, כיבוי והפעלה לרכב החזיר את המצב לקדמותו. כשההחלקה קרתה, שום דבר לא החזיר את האפשרות לטיפטרוניק באותו הרגע ורק לאחר לילה הכול חזר לקדמותו. (כעת נוסע תקין גם ב D רגיל)

יש לי צג חיווי תקלות, אבל לא שמתי לב אם משהו נכתב שם בעת התקלה. אשים לב להבא.

תודה

פורסם

לא. זה קרה פעמיים אחרי נסיעה של 40 דקות מחוץ לעיר.

פעם ראשונה הייתה פחות חמורה ורק מצב טיפטרוניק לא נכנס.

פעם שנייה כבר הרגשתי משהו שדומה להחלקה (כפי שהסברתי).

• תוכן חדש...