Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב אנשים (אני חדש),

ברשותי סאב בזוקה של Pure Acoustics דגם N-1019.

נתונים:

וופר בקוטר: "10

הספק: 400 וואט RMS

נצילות: 91db

גודל מגנט: 40 Oz

טרמינל מוזהב

שני בס רפלקס למניעת RSONANSE

ברצוני להתאים לו מגבר (חדש מחנות עם אחריות בבקשה) שינצל אותו עד הסוף ללא התפשרות על איכות - אם יש כזה מגבר זול זה יהיה נהדר.

לצערי אני חדש בעולם הסאונד ואין לי הרבה ידע בנושא.

אם אפשר גם לקבל המלצה לסט קומפוננט לרכב והסבר קטן לידע אישי איך הוא מגיע ואיך מתקינים אותו (כלומר: כמה רמקולים צריך ואיפה ממקמים אותם)

תודה מראש :)

פורסם

דבר ראשון ברוך הבא!

רק דבר אחד שכחת - תקציב. למגבר ולקומפוננט.

אבל את שאר המידע נתת לנו וזה מצויין בתור התחלה :p

קומפוננט הוא סט של 2 אלמנטים (רמקולים) או יותר, שכל אחד בנוי במיוחד בשביל לנגן טווח תדרים מסויים בצורה הטובה ביותר. היתרון של קומפוננט על רמקול אחד full-range (מנגן את כל התדרים - או מתיימר לכך לפחות) הוא שאתה יכול ליצור במה - כמו בקולנוע ביתי (אבל לא בדיוק) ובכך לשחזר את המוזיקה שאתה שומע בצורה הכי נאמנה למקור (ההקלטה) ובסופו של דבר להגיע לאיכות (או רמה) הכי גבוהה של צליל האפשרי מהציוד שלך.

הרמקולים מחוברים לקרוס-אובר (Crossover) שזהו האלמנט שמפריד את טווחי התדרים - כל טווח תדרים לרמקול שמתאים לו.

נועם.

פורסם

המון תודות נועם, את רעיון התדרים אני מבין (הסאב דואג לנמוכים 8) ).

אני מחפש המלצה למגבר שיוכל לנצל את הסאב עד תומו (ואם בכלל הסאב הזה טוב ואיכותי?)

ובקשר לקומפוננט, שקונים סט הוא בדר"כ מגיע כשני רמקולים (מיד?) עם קרוס (שדואג שלא כל התדרים יגיעו לרמקול עצמו?) ושני טוויטרים (התדרים הגבוהים כן?) ?

האם סט כזה מספיק לרכב? או שצריך שניים בכדי להתקין גם מקדימה?

האם צריך מגבר גם לקומפוננט?

את הסאב כבר יש לי והתקציב שנותר (מגבר, קומפוננט וכל השאר אם צריך) הוא בסביבות ה 1000 וקצת (אפשר לגרד יותר בשביל איכות)...

באמת שמצטער על ריבוי השאלות - אני חדש בעסק :?

תודה מראש...

פורסם

מספיק סט קידמי למערכת וזהו, יש כאלה שאוהבים יותר סאונד הקפי אז שמים גם רמקולים מאחור, כדי להשלים את הצליל.

כנס לאתר http://www.autosound.co.il יש שם הסברים מאוד טובים שיעזרו לך להבין קצת יותר.

אפשר לחבר קומפוננט לHU אבל הוא לא ינוצל מספיק לכן כמובן עדיף לחבר אליו מגבר שינצל אותו בצורה אופטימלית!

:wink:

פורסם

תודה, אני אעיין לי שם בחומר :)

בקשר למגבר לסאב - אני לא ממש מבין בנתונים שלו וכל מה שמצויין שם

וופר בקוטר: "10

הספק: 400 וואט RMS

נצילות: 91db

גודל מגנט: 40 Oz

טרמינל מוזהב

שני בס רפלקס למניעת RSONANSE

אז מצאתי את המגבר הזה (חפשתי מחיר נוח והתאמתי מספרים 1X400):

http://www.home-car.co.il/Product.asp?Pid=XCITE-300&Cat2Cat1ID=44&Cat2ID=64

האם הוא טוב למגבר? האם הוא ינצל אותו עד הסוף? והאם הוא לא ישרוף אותו?

המון תודות חברים :wink:

פורסם

לא שמעתי את המגבר הזה לכן אני לא הגיב אבל בכללי רוב המוצרים של מגנט בארץ מיוצרים בסין ולא נחשבים לשיא האיכות :wink: .

ולא הוא לא ישרוף את הסאב!

האחרים יגיבו על איכותו של המגבר.

פורסם

עם תקציב של 1000 שקל למגבר וקומפוננט קדמי תהיה קצת בעיה...

בשביל איכות צריך לשלם 8)

המצב האידאלי זה סאב וקומפוננט קדמי.

(סאב חייב מגבר ואם יש כבר מגבר- עדיף שיהיה 4 ערוצים ויגביר גם את הקומפוננט)

וכן - סט קומפוננט 2 חלקים מגיע עם 2 רמקולי מיד ו-2 טוויטרים (והסאב שלך דואג לנמוכים 8) ) שמחוברים כל צד לקרוסאובר.

יש קומפוננט 3 חלקים שמגיע עם מיד, מיד-באס וטוויטר.

פורסם

אני במצב שבו יש לי רק את הסאב שציינתי למעלה.

אני מברר על מגבר וקומפוננט וכפי שאמרתי יש לי תקציב של 1000 ואני מוכן להוציא עוד על איכות :lol:

חשבתי שמגבר שידאג רק לסאב ועוד מגבר שידאג לקומפוננט הוא המצב האידיאלי.

אבל באם אתם ממליצים על מגבר שיהיה גם לסאב וגם לקומפוננט זה יהיה נהדר (וגם יחסוך בתקציב).

האם אפשר לכוון מגבר אחד שהגברה X תהיה לרמקולים וגברה Y לסאב?

והאם אפשר לקבל המלצות לקומפוננט איכותי ולמגבר זה יהיה נהדר...

שוב, המון תודות!

:)

פורסם

אוקיי... (מנסה לעכל את כל המידע)

איך אני יודע איזה מגבר (במידה ואני רוצה אחד שידאג רק לסאב) מתאים לסאב שלי?

אני לא מבין במספרי ה W וה RMS לצערי... מה אני אמור לחפש/להתאים?

והאם אפשר לקבל המלצות לקומפוננט טוב?

שוב, המון תודות :)

פורסם

היי, ברוך הבא.

הלינק הזה יעזור לך טיפה להבין בנושא התנגדויות:

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/dvc/15-12-03-Theory-Coils.html

בשביל לקצר, אני אגיד שהנתון הבסיסי עבור מגברים לאוטו הוא שהם עובדים בד"כ על התנגדות של 4 אוהם (חוץ ממנובלוקים- מונו=ערוץ אחד להגברה, שעובד גם על התנגדויות יותר נמוכות ומתאים בד"כ לסאב). ברגע שאתה רואה נתוני מגבר אתה צריך לשים לב על הספק ה-RMS של מגבר ב-4 אוהם. נגיד ומגבר מספק הספק X של RMS לערוץ עבור 4 אוהם, אז זה אומר שאתה יכול לבחור קומפוננט לקנייה שמתאים בערך להספק המוצהר הזה (תשים לב שבנתונים של הקומפוננט רושמים שהוא 4 אוהם).

יש עוד אפשרות שהיא נקראת "גישור". גישור משמעו הוא חיבור 2 ערוצים ביחד לקבלת הספק שהוא לא פי 2, אלא פי 4 מההספק הרשום לערוץ בודד. מעשית מקבלים הספק נמוך מפי 4, ואם היצרן הוא אמין בנתונים שהוא מצהיר אתה תראה מה ההספק האמיתי בגישור.

מה נותן לך הגישור? הגישור מאפשר לך לחבר סאב (שדורש הספק מאד גבוה).

מה זה אומר בשבילך, אתה צריך לחפש מגבר 4 ערוצים (עדיף) שיתן בגישור הכי קרוב ל-400 וואט עבור הסאב שלך. 2 ערוצים אתה מגשר לסאב, ואת 2 הערוצים הנותרים אתה מחבר לסט הקומפוננט (רמקול אחד שנקרא מיד+טוויטר לצד ימין,בחיבור דרך קרוס ועוד רמקול+טוויטר לצד שמאל).

התעייפתי לכתוב, אז אם מישהו רוצה להמשיך אותי בבקשה...

פורסם

רק הערה קטנה להוסיף, יש לשים לב לכמות הסלילים של הסאב. (DVC / SVC), בדר"כ זה סליל יחיד. (One voice coil (SVC, אבל אם הוא סליל כפול (Dual voice coil (DVC, יש להתייחס לנתונים ההתנגדות (ohms) באופן שונה.

• תוכן חדש...