Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל שותפי הפורום הנכבד ומנהליו....

יש לציין שנרשמתי רק עתה אבל אני מזה זמן רב בודק חוות דעת באתר והוא ראוי לציון לשבח!

ולכן, החלטתי שאם כבר לשתף מישהו בהתלבטויות שלי... זה אתכם. אז ככה: רקע:

אני רווק המתפרנס בשכר הממוצע במשק, חובב הגה בלשון המעטה, ומחפש מכונית לנשמה. אחת כזו שכל קילומטר מהנה איתה.

בעברי נהגתי ברכב חברה סובארו B3 ומיציתי אותה.. ככה ש 100 וקצת סוסים כבר לא "מושך" אותי. וכתוצאה מהמיצוי והמהירויות בהן התרגלתי לנהוג בה הבנתי שזה לא עסק וקניתי ניסן טראנו קצר 96 2.4 בנזין רגיל כדי להרגע ממהירות. זה לא עובד. לכן מתוך מודעות לזהירות בדרכים ומתוך חשש לרישיוני (יש לציין שעברת התנועה האחרונה שנתפסתי היתה בשנת 2001) אני מתחיל להתפשר על מהירות אך לטובת סלון / פאר / יוקרה. משהו שיאפשר הנאה במהירות נמוכה.

אז הייתי מסכם את הקטגוריות המתחרות הן: ספורט - אלגנט.

התקציב הינו עד 50 אלף ש"ח פלוס מינוס...

שתהיה אחזקה שוות ערך לכמות ההנאה המופקת מהמכונית - כלומר - אם כבר יקר אז שיהיה שווה את זה. ועדיף להשאר תכלס בממוצע..

עלו במוחי הרעיונות המפוזרים הללו: אאודי A4 2002 לסוגיו, A3 1.8 אותן שנים, A6 1.8 או 2.4 או 2.5 דיזלׁ(חושש מגירים מהיצרן הזה..)

וולוו S80 2.4, אלפא רומיאו לסוגיה.. רק לא מבין מה זה סלספיד? איזה מן גיר זה? ביואיק לה סברה, הונדה אקורד, אוונסיס,

בקיצור: המכונית צריכה או להיות חזקה ולהגיב כמה שצריך ומתי שצריך, או לפנק בסלון ונוחות שהכייף הוא בשיוט, שניהם גם יחד - אליפות! וכל זה במחיר סביר! אופטימלי! איכות מול מחיר!

במקביל נכנס בי השד.. שאולי עדיף להתאמץ עוד קצת ולקנות סתם מאזדה 3 לא מרגשת מליסינג רק בגלל שהיא את כל הטיפולים בדרך למאה + אלף ק"מ שגמעה עברה בזמן לפחות אם לא במוסך מורשה.. רק מזה שאין לי סבלנות לתקלות. מזעזע לחשוב על לוותר על נשמה בגלל חשש כולה מסיבוכים שיוציאו לך את הנשמה חחח..

אני מקווה שהעברתי את הבלגן איך שהוא מסודר.. אשמח להמלצותיכם אפילו בנוסח של:

לו הייתי רווק בן 34 כמוך.. שמחפש אחת בשביל הנשמה.. הייתי קונה: _____________ הסבר ונימוק יתקבלו בברכה כמובן..

תודה ויום טוב!!!

פורסם

דבר ראשון: אם אתה מחפש רכב שיעזור לך לשמור על הרישיון, תוריד מהר את האלפא מהרשימה. גם אם היא לא חזקה משמעותית מהמתחרות שלה, אתה עדיין תנהג בה מהר. מניסיון :wink:

גיר סלספיד זה הגיר הרובוטי של אלפא רומיאו. אנא בצע חיפוש, יש הררי מידע לגביו.

לגבי מאזדה 3: יש כאן איזה ברווז שהיתה לו כזאת עד לא מזמן. אני מציע לך לעבור קצת על ההודעות שלו - מעבר לכך שהן משעשעות, הן מנפצות כמה מיתוסים בנוגע לרכב הזה.

ולסיום, בקשה קטנה: אני מבין שאתה חדש כאן וכנראה שטרם הספקת להבין כיצד הדברים מתנהלים פה. הפעם עשיתי את זה למענך, אבל להבא, אנא הקפד על כתיבת כותרת עניינית לשרשורים שאתה פותח.

תודה ובהצלחה!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ברכב חזק אתה עלול לשייט במהירות גבוהה מן המותר גם מבלי לשים לב.

או שרכב חזק יפתה אותך ללחוץ ולנהוג מהר.

אולי דווקא עדיף רכב מהנה לנהיגה שאיננו חזק מדי אך מתקשר,תזיזתי,אחד כזה שלא ממש נעים לנסוע איתו מעל 110 קמ''ש עם שאון המנוע שמתגבר בסל''ד הגבוהה.

יאריס TS ,מהנה לנהיגה,אמינה,אמנם לא מאובזרת או מפוארת,אבל גם תהיה זולה לאחזקה(דלק,טיפולים...).

תהנה לנסוע איתה בעיקר בסיבובים ופניות ופחות להשתגע בכביש המהיר.

פורסם

אם אתה באמת מחפש רכב להנות ממנו בנסיעה איטית, שלא יפתה אותך להגיע לשלילה אבל יש לו מספיק כח כשצריך, אני חושב שהקאמרי תהיה בחירה טובה.

בתקציב שלך תוכל למצוא כאלו משנת 2003, שיהיו אמינות להפליא.

הרכב גדול, מפנק ולא מפתה לנהיגה מהירה.

פורסם

לו הייתי רווק בן 34 כמוך.. שמחפש אחת בשביל הנשמה.. הייתי קונה: _____________ הסבר ונימוק יתקבלו בברכה כמובן..

תודה ויום טוב!!!

אני רווק,עוד לא 34,אבל בשנות ה30 לחייו,תמיד בחרתי את הרכבים שלי עם הלב ולא עם ההיגיון,ואני נוהג כבר שנה על אלפא 147 2 ליטר ידנית. גם אני חיפשתי רכב קצת יותר שפוי אחרי הקודם וקצת להתפנק,ואחרי שחפרתי ובדקתי זה הרכב שרכשתי. במקור כיוונתי ל156 עם המנוע הגדול יותר,אבל למצוא כזאת ידנית זאת משימה לא פשוטה בכלל.

מכיוון שהדרישות שלך שונות משלי בחלק מהמובנים,אני מבין שאתה מעוניין רק בגיר אוטו',ואמינות היא דבר מאוד חשוב לך,הייתי הולך לכיוון של האקורד - לדעתי היא נותנת את הפשרה הכי טובה בין כל דרישותיך, או אפילו סובארו B4,שפחות מפנקת,אבל ממש כיפית לנהיגה. בגלל שהדגשת את חוסר הסבלנות שלך לטיפול בתקלות והתעסקות עם הרכב במוסך הייתי נשאר בדגמים העממיים והמוכרים,גם אם תצטרך להתפשר בנושא הפינוק והאלגנט. בכל מקרה תקפיד לרכוש רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה וקח בחשבון שעלויות אחזקה של רכבים כאלה הם קצת יותר יקרים מרכבים משפחתיים (באקורד 2002 שהייתי לי בוצע יישור קו בחצי שנה הראשונה בעלות של 20 אלף ש"ח,אבל זה דבר שידעתי כבר בעת הרכישה). בדוק עלויות טיפולים,תשמע קצת מספרים ואז תחליט אם זה שווה לך.

שיהיה בהצלחה.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

אם הכיוון הוא משפחתיות גדולות ומאובזרות המונדיאו מהדור הקודם.

מאובזרת,מרגישה מעולה ובעלת הגה מצוין,מהנה לנהיגה,היא איננה מכונית ספורט אך יש כוח שצריך(יהווה יתרון בשבילך) מאוד נוחה לנסיעה.

מחירון מרוסק יאפשר לך לרכוש שנתון גבוהה מהמתחרות

פורסם

אם אתה מכוון לכיוון אוונגרדי ולא אכפת לך מאחזקה יקרה (אחרי טראנו אני בטוח שאתה מוכן כבר להכל) אני דווקא הייתי הולך על BMW סדרה 3 (קומפקט) או מרצדס C קלאס (אולי אפילו קומפרסור). הייתי בוחר במנועים הקטנים (1600-1800) ומשתדל ללכת לראות רכבים שמוצעים למכירה עם רשימת תוספות אבזור ארוכה.

לרכבים האלה אין שום יומרה ספורטיבית (חלשים כמעט כמו משפחתיות) אבל הם כן יודעים לפנק (רק אל תלך לבדוק רכבים ללא תוספות כי בסטנדרט הרכבים האלה באים מאובזרים פחות ממאזדה 3).

אני הייתי מתרחק מאאודי, הרכבים האלה מאוד לא אמינים וביחד עם יבואן חמדן (צ'מפיון) התוצאות מאוד כואבות בכיס.

אופציות נוספות שקופצות לי לראש זה אולי הונדה אקורד קופה/סדאן אבל מהגרסאות המאובזרות יותר, אולי סקודה סופרב מהדגמים הראשונים תכנס בתקציב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...