Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז האמירה שרובחת בציבור שאומרת: "בפנייה אסור להביא ברקס", היא לא נכונה :?:

בכל מקרה בעיניי היא לא נכונה, אשמח לשמוע את דעתכם...

תודה.

זה הרבה יותר מורכב מזה. מן הסתם אם אתה נכנס לתת היגוי רציני הפתרון היחיד שלך הוא ברקס. המינון משתנה לפי התנאים ויש גם יתרונות ליישור מסוים של ההגה בחלק מהמקרים.

אם אתה נכנס לפנייה תחת עומס צידי גבוה ונותן ברקס, אתה יכול להכנס להיגוי יתר חזק, וזה גם מסוכן. אבל דברים כאלו לא ניתן ללמד בהתכתבות...

רוני

מסכים איתך.

העניין הוא שהציבור חושב שבשום אופן אסור לבלום בפנייה וכאן נמצאת הבעיה.

סתם דוגמא: אני וחבר שלי נוסעים לפלמחים (אגב:כביש כייפי), נכנסתי לפנייה קצת מהר מדי, אז ליטפתי טיפה את הבלם, חבר שלי כזה מתסכל אליי במבט זדוני (חיוך כזה) ואומר: אתה יודע שאסור לבלום בפניות?!

חייכתי 8) , ואמרתי שמותר וצריך אפילו.

פורסם

אני לא יודע למי אתה מתכוון כשאתה אומר "הציבור", כאילו כולם חושבים ככה.

אני חושב שרוב ציבור הנהגים פשוט לא נכנס לפניות מהר מדי, ולכן אין ממש משמעות לעוצמת הבלימה (ורובם מלטפים את הבלם לכל אורך הפנייה, לידיעתך). ואני חושב גם שאף אחד לא אידיוט מספיק בשביל להכנס בטעות מהר מדי לסיבוב ולא לבלום כי "אסור לבלום בפנייה".

ניסית לשאול את חבר שלך למה הוא חושב שאסור לבלום בפניות??

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני לא יודע למי אתה מתכוון כשאתה אומר "הציבור", כאילו כולם חושבים ככה.

אני חושב שרוב ציבור הנהגים פשוט לא נכנס לפניות מהר מדי, ולכן אין ממש משמעות לעוצמת הבלימה (ורובם מלטפים את הבלם לכל אורך הפנייה, לידיעתך). ואני חושב גם שאף אחד לא אידיוט מספיק בשביל להכנס בטעות מהר מדי לסיבוב ולא לבלום כי "אסור לבלום בפנייה".

ניסית לשאול את חבר שלך למה הוא חושב שאסור לבלום בפניות??

רוני

עזוב, זאת כנראה בעיה שלנו בלבד, של בני הטיפש עשרה.

אני אישית מכיר הרבה כאלו שסוברים כך.

פורסם

אני דווקא שמעתי רבות על משהו יותר גרוע - שלתת גז בתוך הסיבוב משפר את האחיזה... אני חושב שהסברה הזאת וגם זו של הבלימה בתוך הפנייה הן של אנשים שלא באמת מבינים את מגבלות הרכב, ונוהגים הרבה מתחתיהן. לכן נראה להם שבכל מצב אם תתן גז בסיבוב האחיזה תשתפר - כי הם ממילא נכנסים לאט מדי לסיבוב, וגם כי גז נותן משקל מאחור, דבר שמשפר את תחושת היציבות של החלק האחורי של הרכב. בנוגע לבלימה בסיבוב- שוב, הם פוחדים שאם יבלמו החלק האחורי יצא החוצה והם יעשו צלחת (דבר שנכון רק בבלימה במינון מאוד מסוים תחת עומס צידי כבד)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בקיצור, מזל שאתה והוא יצאתם בחיים :)

וטוב שאתה שם לב לאנשים אחרים, רק היום ראיתי ליד הביצפר שלי (איפה שהחנייה של אורט חולון)- את היועצת המטומטת שלי פונה מהנתיב השמאלי לנתיב הימני (זה כאילו כביש דיי מהיר בתוך העיר, ויש כניסה לחנייה), היא כאילו נתנה ברקס ורצתה לפנות (יעני לעשות את זה בהחלקה :lol: ) בו בזמן שבנתיב הימני נסעה לה מיצובישי קולט, כמובן שהייתה תאונה אבל שום דבר לא קרה למי שהיה מעורב בתאונה.ואני ד"א כמעט הלכתי להעיד נגד היועצת שלי :lol:

ROOONEEYY

פורסם

לפעמים (כשיש מספיק רוחב כביש), כדאי לבלום מקסימלית לרגע (נעילת גלגלים) שמטרתה הורדת מאסיבית של המהירות ולאחר מכן מיד לשחרר את הבלם לגמרי ולנסות להסיט את האוטו עם ההגה בהדרגה. הורדת המהירות תביא לכך שאת ההתחמקות מהגדר, הרכב יבצע במהירות נמוכה יותר.

כמובן שזה לא המצב האידאלי, אלא עדיף מראש להכנס לסיבוב לאט יותר. בנוסף, גם לשליטה ברכב בסיבוב במגבלות יש טכניקה מיוחדת אבל אני לא אנסה ללמד אותה כאן בהתכתבות.

דני G.

פורסם

עם נהג האונו באמת היה יודע לנהוג הוא היה מבחין בשלטים שיש לפני הפניה

ובמיוחד השלטים של ה40\60(לא זוכר בדיוק איזה מהירות יש שם)

בנסיע הראשונה שלי שם ישר שהבחנתי שאותם שלטים אחרי כביש ישר

הבנתי שיש סכנה בהמשך והורדתי את הרגל מהגז.

פורסם

לא הייתי ממליץ לאף אדם לנסות לבלום בתוך סיבוב כאשר אתה במהירות של 100 קמ"שבערך ומעלה (אני מעריך שזו הייתה מהירות האונו). אלא אם כן, עבר הנהג איזה אימון או התנסות בעבר בתגובת הרכב במצבים כאלו - אפשר לעשות את זה בקלות במתקן של אלטרנתיבי במהירות נמוכה במצב המדמה מהירות גבוהה - מומלץ בחום.

למי שידו לא משגת השתלמות כזו, רצוי רק לעזוב את הגז ולנסות לסובב את ההגה קלות עם הסיבוב בתקווה שהגדר תעזור לו להשלים את הסיבוב. שבירה חזקה מידי של ההגה תביא אכן לתת היגוי וכניסה חזיתית בגדר.

לפעמים עדיף להתנגש בגדר בצורה מבוקרת ולהפחית נזק מאשר לנסות לעשות משהו שלא מיומנים בו ולגמור בתאונה חזיתית.

אבל באמת שאי אפשר בהתכתבות - והמתקן של אלטרנתיבי (נדמה לי נקרא "סקיד") מהווה אימון מעולה.

ולא - אני לא עובד אצלם, אבל מכיר אותם טוב והוזמנתי אף לאימון התרשמות לפני כשנה - למען גילוי נאות.

אלון

פורסם

לצערנו Tar היום אנשים לא מתייחסים לשלטים של הגבלת מהירות... כי נכון יש מקומות שהגבלת המהירות שם מגוחכת...

אבל ישנם מקומום שהמהירות יורדת ואנשים לא חושבים שאולי יש סיבה בטיחותית שמורידים את המהירות מ-110 קמ"ש ל-60קמ"ש בפתאומיות...

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אני רק שמח לדעת שהפיאט אונו נכנסה בגדר ההפרדה והנהג עדיין יצא בחיים :D

כי עדיין הרכב הזה הוא לא הכי מוגן בלשון המעטה ואני מעוניין לרכוש אותו...

אז טוב לדעת שאפשר לשרוד בו תאונה :).

I should win a fucking AWARD for being me

• תוכן חדש...