Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעריך שהרבה מחברי הפורום מכירים את הירידה מכביש 6 לכיוון כוכב יאיר.

מייד אחרי הירידה ונסיעה של כ 300 מטר לכיוון כוכב יאיר ישנו סיבוב חזק שמאלה. לבאים ממול זהו כמובן סיבוב חזק ימינה. כל כיוון נסיעה הינו בין שני מסלולים כאשר בין הכיוונים גדר הפרדה כפולה מפח/פלדה/ברזל או השד יודע מה...

אני נסעתי מכיוון כביש 6 לכיוון כוכב יאיר. כאשר נכנסתי לסיבוב הבחנתי בפיאט אונו אדומה מגיעה ממול במהירות עצומה. הנהג שלא הבחין בסיבוב, אלא רק לאחר שהיה בתוכו, ניסה לשבור את ההגה כמובן תוך טעות נהיגה נפוצה של לחיצה אלימה על הברקסים (לאונו בשנים אלו עדיין לא היה ABS להזכירכם). התוצאה כניסה אלימה לתת היגוי. לחיצה חזקה שלי על דוושת הגז (כדי לברוח ממנו - הייתי בטוח שהוא פורץ את הגדר כמו כלום או מדלג מעליה) ואני מספיק רק להתרחק מעט כאשר הוא מתנגש בעוצמה בגדר וכל הפרונט שלו (פנסים, גריל, זכוכיות, חלקי רדיאטור וכו') טסים מעלי ומאחורי - ואני מבחין בראי שהרכב נעצר על הגדר אבל לא פורץ אותה. יש תמורה לאגרה....

הגדר הזו הצילה את החיים שלי.... כנראה גם את של נהג האונו, שאחרי 5 דקות של הלם יוצא מתנדנד (כנראה שלא רק מהלם אלא גם מאלכוהול) ומקלל את הרכב, הכביש ושאר העולם.

הרכב כמובן טוטאל לוס. הנהג - לא יאומן, ללא שריטה. סימני חגורה וזהו.

טוב, מגיעות ניידות, הבחור נלקח לבדיקות דם וכו' וכו' וכו'...

למה אני מספר על זה?

1. להראות שתשתית נכונה עוזרת בהצלת חיים.

2. להתריע על הסיבוב הזה שהוא דוגמא לתכנון לקוי של סיבוב (סיבוב חזק מאוד אחרי ישורת מהירה בכביש דו מסלולי מהיר).

3. סתם, כי אני מרגיש בר מזל שבערב חזרתי בחיים לבן שלי ולאישתי...

אז סעו בזהירות,

אלון

פורסם

החשוב הוא שכולם בסדר ...

האונו לא חשובה כל כך , יש מספיק :lol:

כמו שכתבת , הגדר ביטחון הצילה אותו , אבל בקשר לזה שהפנייה מסוכנת , יכול מאוד להיות

אבל אני בטוח שהיה שלט לפני הפנייה משמסלת על פנייה מסוכנת או להאיט את המהירות .

Mitsubishi Colt 2003

תמונות : http://www.pbase.com/dannir/

פורסם
"את ה-CTI?"

הבנת הנקרא..הוא לא השבית, רק האונו השביתה.

הוא המשיך בנסיעה עם תפילת הודיה בלב.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
החשוב הוא שכולם בסדר ...

האונו לא חשובה כל כך , יש מספיק :lol:

כמו שכתבת , הגדר ביטחון הצילה אותו , אבל בקשר לזה שהפנייה מסוכנת , יכול מאוד להיות

אבל אני בטוח שהיה שלט לפני הפנייה משמסלת על פנייה מסוכנת או להאיט את המהירות .

אכן יש שלט להאט. אבל, השוטרים שהיו במקום אמרו לי שכל יומיים יש בסיבוב הזה תאונה - אז, אני מעריך שלא כולם נהגים מופרעים או גרועים. גם לי,ממעט ניסיון הנהיגה שיש לי, "אם יורשה לי.... ואני חושב שיורשה..." להגיד שהסיבוב הזה לא בנוי בצורה בטיחותית או לכל הפחות ניתן היה לתכננו טוב יותר...

אבל - לפחות בנו גדר.... במדינה שלנו - גם זה משהו...

אלון

פורסם

יצאת בנס כמו שאמרו גדר בטחון באמת עוזרת הנה עוד הוכחה אבל מה אני רוצה להוסיף?

כביש 6 הוא כביש חדש ובטיחותי אפשר לומר אז חבל שביציאה ממנו נתקלים בדבר כזה שעוד שוטר אמר שיש שם תאונה כמעט כל יום.

צביקה

פורסם

העיקר שכולם בסדר.

לא חשוב הנזק לגדר(שאותו הנהג יצטרך לשלם :lol: ), הנזק לרכב(כנ"ל) וכו', הדבר החשוב ביותר הוא שכולם יצאו בריאים ושלמים.

כמו כן ניתן להפיק שתכנון טוב של גדר יכול ולמעשה הציל חיים.

פורסם

לכל הקוראים של מגזין אוטו...

לא פעם ולא פעם נכתב כבר על גדרות הבטיחות הבעיתיות בארצנו...

אין זה אומר שבמקרה זה אכן הגדר עזרה למנוע מנהג האונו לפרוץ לנתיב הנגדי כשיש שם את מיודענו היקר, אך, מה הפלא שהרכב טוטל לוס, ומה הייתה רבה אי ההתרגשות או ההפתעה באם הייתה האונו הזה פוגעת במעקה הבטיחות ו - א. מקפצת חזרה לנתיבי הנסיעה שלה תוך כדי סיכון מכוניות אחרות ב. אפשרות של "הקפצת" הרכב (אפשר גם עם סיבסוב קל) הרחק מעל למעקה והישר לנתיב הנגדי (מקרים שכבר קרו!).

באירופה כבר מקובל מזה שנים תכנון של מעקי בטיחות קורסים שיתרונם הוא ב"החלקת" הרכב על גביהם והאטתו ע"י חיכוך, פחות נזק גופני לאנשי, פחות סכנות מהקפצת הרכב (באם לנתיב שלו ובאם לנתיב הנגדי) וכמובן בסופו של דבר גם פחות נזק לרכב עצמו.

שלא לדבר שחוץ מתכנון של מעקי בטיחות קורסים יש גם את העמודים הקורסים שמתנתקים בבסיסם ברגע פגיעה ואזי מצמצמים פגיעה ברכב/נפש ברכב בצורה דרסטית... בארץ עוד לא שמעו על זה כנראה במע"צ ורק לפני מספר שבועות היה עוד הרוג שכזה...

לידיעתכם

שתדעו על מה חוסכים 10% במחיר אבל בתמורה להרוגים (גם הרוגים בפוטנציה כמו אלון)

רמי

נ.ב

שמחתי לשמוע ששום דבר רע לא נגרם לך וגם לנהג האונו. אני מקווה שהנהג הנ"ל יחכים להבא ויוכל לנסוע בצורה חכמה יותר ובטוחה יותר. אני מקווה גם שאחרים שנוסעים בכביש זה ראו וישכילו להבא....

שלא נדע עוד צרות

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

למה אני מספר על זה?

1. להראות שתשתית נכונה עוזרת בהצלת חיים.

2. להתריע על הסיבוב הזה שהוא דוגמא לתכנון לקוי של סיבוב (סיבוב חזק מאוד אחרי ישורת מהירה בכביש דו מסלולי מהיר).

סעיף 1 וסעיף 2 סותרים אחד את השני.

כביש שמתוכנן בצורה הזאת (מכיר היטב את הסיבוב) הוא דוגמא רעה לתשתית סלחנית/מצילת חיים.

בגלגול הקודם של הסיבוב הזה הוא היה חד מסלולי לכל כיוון ללא גדר הפרדה באמצע. כנראה שמספר תאונות הביאו גם את הגדר לשם.

בכל מקרה העיקר שלא קרה כלום.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
הנהג שלא הבחין בסיבוב, אלא רק לאחר שהיה בתוכו, ניסה לשבור את ההגה כמובן תוך טעות נהיגה נפוצה של לחיצה אלימה על הברקסים (לאונו בשנים אלו עדיין לא היה ABS להזכירכם). אלון

שאלה חשובה -

אם לחיצה חזקה על הברקס היא טעות, אתה יכול להסביר כיצד נהג האונו היה צריך להתנהג לאחר שהוא נכנס כבר לסיבוב במהירות גבוהה מדי?

תודה.

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם
הנהג שלא הבחין בסיבוב, אלא רק לאחר שהיה בתוכו, ניסה לשבור את ההגה כמובן תוך טעות נהיגה נפוצה של לחיצה אלימה על הברקסים (לאונו בשנים אלו עדיין לא היה ABS להזכירכם). אלון

שאלה חשובה -

אם לחיצה חזקה על הברקס היא טעות, אתה יכול להסביר כיצד נהג האונו היה צריך להתנהג לאחר שהוא נכנס כבר לסיבוב במהירות גבוהה מדי?

תודה.

במצב של תת-היגוי, כמו זה שנכנס אליו נהג האונו,

נהוג לתת נגיעה קלה בבלמים, באם עזיבת הגז אינה מניבה תוצאות.

אסור לבלום בחוזקה במצב כזה.

172

פורסם

שאלה חשובה -

תודה.

במצב של תת-היגוי, כמו זה שנכנס אליו נהג האונו,

נהוג לתת נגיעה קלה בבלמים, באם עזיבת הגז אינה מניבה תוצאות.

אסור לבלום בחוזקה במצב כזה.

הערה - בלאו הכי היה נגרם לו תת היגוי בגלל מהירות גבוהה וסיבוב חד.

הוא לא יכל לעשות הרבה במצבו פרט לברקס קל.. שאולי היה משפר את יכולת האחיזה של הגלגלים הקדמיים אבל אני בספק אם גם זה היה עוזר :roll:

פורסם
אז האמירה שרובחת בציבור שאומרת: "בפנייה אסור להביא ברקס", היא לא נכונה :?:

בכל מקרה בעיניי היא לא נכונה, אשמח לשמוע את דעתכם...

תודה.

זה הרבה יותר מורכב מזה. מן הסתם אם אתה נכנס לתת היגוי רציני הפתרון היחיד שלך הוא ברקס. המינון משתנה לפי התנאים ויש גם יתרונות ליישור מסוים של ההגה בחלק מהמקרים.

אם אתה נכנס לפנייה תחת עומס צידי גבוה ונותן ברקס, אתה יכול להכנס להיגוי יתר חזק, וזה גם מסוכן. אבל דברים כאלו לא ניתן ללמד בהתכתבות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...