Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המערכת שלי כמו שאתם רואים בחתימה היא JVC KD-R316.

לפני זמן מה (חודש-חודשיים?) התקנתי רמקולים חדשים, Morel Tempo 6 מקדימה וJBL GTO938 מאחורה

הכל עבד סבבה מאז ועד היום, שפתאום העוצמה והסאונד נחלשו משמעותית ונהיו רעשים מהרמקולים ברגע שהווליום גבוה יותר מלחישה..

לא מדובר בבעית מגעים וגם הרמקולים שלמים ויותר מזה, בשלב מסוים זה הפסיק ואז חזר שוב.

בנוסף, כשהוצאתי את הHU החוצה הוא היה רותח!

ולבסוף, עלה לי החשד ובדקתי עכשיו (דביל) מפרטים - בחוברת של ה HU כתוב לחבר רמקול מעל 50W עם עכבה בין 4 ל8 אוהם.

המורל הם 4 אוהם. ה JBL הם כנראה 2!

ועכשיו שאני עושה 1+1+1 - כנראה שאני מעמיס יותר מידי על המגבר של הHU והוא מתחיל להתפגר, או גרוע מכך כבר התפגר...

מה דעתכם, האם זה המצב או שיש משהו אחר שאני מפספס.. ומה עושים?? :-(

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

כנראה שקלעת בול, במגבר אמיתי הייתה לך הגנה נגד חיבור עכבה שלא מתאימה, יתרה מזאת הוא היה מחזיק רמקול של 2 אום בשקט.

אם ניתקת את ה6X9 וזה עדיין נשמע ככה, אז כן כנראה טיגנת את הצ'יפ הגברה המסכן של הHU.

או שתקנה אחד חדש, או שתקנה מגבר נורמלי ותתקין ותיהיה לך אחלה מערכת, שאפשר להגביר איתה טיפה והמגבר לא יכניס לך 10% THD.

ויש לך שני יציאות למגבר בדבר הזה! ושליטה על סאב אם תרצה גם.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

בדקתי את העניין, עכשיו האחוריים מנותקים, היו רעשים והייתי בטוח שבאמת עשיתי לעצמי מגבר טמפורה אבל לאחר בדיקה נוספת, זה כן בעיית מגעים!

איך שאני רואה את זה, ה HU תיאורטית מתמודד עם עומס של 2 אום (גם אם לא בכבוד) אבל זה גורם לו להתחמם בצורה קיצונית, ובתוך החלל הקן שבו כל העסק יושב אני מקבל 3 דברים:

1. דיסטורשן של הצליל

2. ממיס לי את החיבורים שעשיתי ויוצר לי בעית מגעים שגרמה לרעשים

3. פוגע לי ביעילות של המזגן שעובר בדיוק שם באזור

וזה מסביר הרבה דברים שעיצבנו אותי לאחרונה :shock:

נראה שאין נזק קבוע אבל כנראה שאין מנוס מלקנות מגבר....

משהו כזה, טוב?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=377270

אבל זה מעלה לי עוד שאלה קצת בורה: כשמחובר לHU שלי מגבר ליציאות ה RCA, האם רמקולים שמחוברים אליו "רגיל" ממשיכים לעבוד או שעכשיו המגבר עובד אקסקלוסיבית? משמע, את הקדמיים אני יכול להשאיר מחוברים ישירות ל HU או שאני צריך לחבר אותם למגבר?

פורסם
בדקתי את העניין, עכשיו האחוריים מנותקים, היו רעשים והייתי בטוח שבאמת עשיתי לעצמי מגבר טמפורה אבל לאחר בדיקה נוספת, זה כן בעיית מגעים!

איך שאני רואה את זה, ה HU תיאורטית מתמודד עם עומס של 2 אום (גם אם לא בכבוד) אבל זה גורם לו להתחמם בצורה קיצונית, ובתוך החלל הקן שבו כל העסק יושב אני מקבל 3 דברים:

1. דיסטורשן של הצליל

2. ממיס לי את החיבורים שעשיתי ויוצר לי בעית מגעים שגרמה לרעשים

3. פוגע לי ביעילות של המזגן שעובר בדיוק שם באזור

וזה מסביר הרבה דברים שעיצבנו אותי לאחרונה :shock:

נראה שאין נזק קבוע אבל כנראה שאין מנוס מלקנות מגבר....

משהו כזה, טוב?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=377270

אבל זה מעלה לי עוד שאלה קצת בורה: כשמחובר לHU שלי מגבר ליציאות ה RCA, האם רמקולים שמחוברים אליו "רגיל" ממשיכים לעבוד או שעכשיו המגבר עובד אקסקלוסיבית? משמע, את הקדמיים אני יכול להשאיר מחוברים ישירות ל HU או שאני צריך לחבר אותם למגבר?

דיסטורשן אתה מקבל בכל מקרה בלי קשר, בגלל הגברה לא איכותית. העיקר שמצאת את הבעיה.

לא, הרדיו ממשיך לתפקד כרגיל ומפעיל כל מה שמחובר אליו, דווקא את הקדמיים הייתי ממליץ לך לחבר למגבר בכל מקרה אתה קונה מגבר 4 ערוצים ואין לך סאב אז מה אכפת לך.

ד"א אם אתה חושב שלהתקין מגבר זו משימה פשוטה או זולה דע לך שלא.

המגבר הנ"ל לא זוכה לביקורות טובות בפורום, אני אישית לא הייתי קונה אותו. יש המ-ו-ן דברים ביד שניה בפורום, תיכנס תחטט קצת אם תראה איזה מגבר שנראה לך מעניין פתח גוגל תריץ עליו חיפוש, תראה נתונים עליו, חוו"דים, האם הוא נוטה לתקלות וכו'.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

לא נראה לי שתהיה לי בעיה להתקין מגבר - יש לי כבר חיווט AWG 4 לחשמל עד המצבר וארקה מתחת למושב האחורי,

יש RCA, יש חיווט רמקולים עם נעלי כבל וכל זה כבר סלול במשקופים כמו שצריך, ובנוסף לזה יש את הכבלים שאני עצמי סללתי בשביל המערכת הנוכחית...

כל מה שאני צריך בשביל להתקין מגבר זה לשים פיוז ולהבריג את המגבר למקום (יש אפילו חורים מוכנים..)

פורסם

בנוגע ל JBL, קרא באתר שלהם למה כל הרמקולים שלהם הם 2 אוהם ולא 4 אוהם (ובפועל, כמו כל רמקול, הם לא קרובים לא לזה ולא לזה). הסר דאגה מלבך, לא הם מה שגורם עומס למערכת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא מצאתי באתר או בחוברת המשתמש משהו שרלוונטי לשאלה הזו, לכן אשמח אם תוכל להסביר את כוונתך.

מדבריך משתמע ש א. זה תקין לחבר אותם לHU שלי, שאמור לעבוד עם 4 אוהם, בלי מגבר, וב. שיש משהו אחר שגורם לעומס על ה HU ולהתחממות הקיצונית שלו...

תוכל לפרט?

פורסם

טוב אז זה לא נותן לי לערוך ומחק לי את כל מה שכתבתי.

בקיצור, הדעות בפורומים בחו"ל חלוקות. מצד אחד JBL טוענים שזה לגיטימי להפעיל עם HU של 4 אוהם,

מצד שני הרבה אנשים אומרים "זה יעבוד, אבל אם תעמיס למשך זמן ה HU ישרף".

אם הבעיה היא רק החום (ומדובר בהמון המון חום! קיבלתי כוויה מהדבר הזה) אני יכול לפתור את זה,

אם החום הוא רק side effect והרכיבים של המגבר ב HU ניזוקים בכל מקרה אז סעמק, עדיף לי כבר להוציא את הכסף על מגבר עכשיו מאשר על HU חדש + מגבר מתישהו בעתיד, לא?

• תוכן חדש...