Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

במוצ"ש 7.62 ש"ח לליטר דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיל, חוץ מלהגיד " אפשר להוכיח" לא אמרת כלום.

אנשים ממשיכים לנסוע במכוניות פרטיות, כיוון - כמו שטענו עוד בתחילת השנה - צריכת הדלק היא צריכה קשיחה. הסיבה העיקרית לכך היא שאין תחלופה בדמות תחבורה ציבורית הולמת. וכשאני אומר הולמת, זה אומר שבנאדם עובד לא צריך לקום עכשיו שעתיים מוקדם יותר בבוקר ואח"כ לבלות שעתיים בנסיעה חזרה בצפיפות, או לקוות שהיום הרכבת תגיעה בזמן ולא חלילה תתנגש במשהו.

הולמת זה אומר שלא צריך ללכת רבע שעה או חצי שעה לתחנת האוטובוס, אח"כ לרדת ולהמתין לאוטובוס השני. הכל מהחיים חביבי.

המצחיק הוא שהאוצר העלה ומעלה את המס על הדלק בתירוץ של זיהום אוויר ושמירת הסביבה.

מעניין מאוד שהתירוצים האלה כמו שאתם משמיעים, החלו בכלל להופיע רק כאשר התחיל לחץ ציבורי.

ברגע שחברי הכנסת ואנשי האוצר יתחילו לנסוע ברכבים ירוקים ולא במפלצות של 3600 סמ"ק, וגם...יתחילו לשם שינוי לשלם על הדלק שלהם (שעד לרגע זה יוצא מכיסנו), אז אולי אני אתחיל להאמין להם.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה מתעקש לשמור על טפשות ולמנוע מהעובדות לבלבל אותך, מעלים בפניך טענות על בזבוז אדיר בממשלה, על הפקרות בכספי המסים, שגבייתם היא ההצדקה היחידה שיש לבלו, ואתה עונה בזה שיש הומלסים בארה"ב, יופי של הצדקה.

ייתכן שאני טיפש אבל מה שבטוח הוא שיש לך בעייה חמורה של הבנת הנקרא. אז הנה, אני מציב לך אתגר. תראה לי מדינה מפותחת אחת שלא נמצאת בעולם השלישי שמספקת שירותי רפואה ורווחה מתקדמים ועדיין גובה מחירי דלק שהם הבדל בין שמיים וארץ למה שגובים כאן.

נכון מאוד, אני מודע בהחלט לעובדה שיש שחיתות במדינה ובממשלה, מודע לעובדה שיש בזבוז עצום של כספי המיסים, מודע לעובדה שהמדינה מאכילה המוני אוכלי חינם ופרזיטים. רוצה מחיר דלק נמוך ביותר? תבטל את ביטוח הלאומי, תפריט את ענף הרפואה ותהפוך אותו לפרטי, תפריט את תחום החינוך ותהפוך אותו לפרטי ואז תראה איך מחיר הדלק יירד פלאים. אבל אז אנשים יתבכיינו למה הם ייצטרכו לשלם מאות שקלים בחודש עבור טיפולים רפואיים. עושה רושם, מה שלא יהיה הישראלי המומצע של היום תמיד ימצא סיבה להסתכל על חצי הכוס הריקה מאשר המלאה כי הוא אוהב להתלונן.

לגבי ההומלסים בארה"ב מה שניסתי לומר אך כנראה שהתקשית להבין היה שאם מחיר הדלק בארה"ב כזה נמוך איך זה שבמדינה בארה"ב שכמעט זהה בשטחה ובגודל האוכלוסייה שלה תמצא יותר אנשים במצוקה מאשר בארץ?

מה שבטוח, שישראל היא עדיין הרחק מאחור ככל לנוגע לתחבורה ציבורית במדינה מתקדמת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מישהו אמר גל גניבות דלק בקרוב?

נראה לי אנשים יתחילו לגנוב דלק ממכוניות, זה לא יאומן לאיזה מחירים הדלק מגיע, ואני מרגיש עקצוצים כאלה, כאילו זה לא יהיה הסוף.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

בקרוב בכבישים רק מכוניות עם נפח מנוע עד 1200. בסוף מחירי הדלק יישברו את רובינו. אין עדין תחבורה ציבורית יעילה, רכבות לפריפרייה. גם הרכבת שיש: כל הזמן תאונות, איחורים, צפיפות גבוהה.

אין פשוט מילים. מה שנשאר לעשות כדי לשרוד, זה לצמצם נסיעות, לצמצם נפח מנוע ולקצץ בכל תחום שאפשר.

הרי להפגנות גם ככה אנשים לא יוצאים. צריך לעשות הפגנות בכל הארץ על עשרות אלפי נהגים כדי להזיז משהו. יותר ממחצית המחיר שאנחנו משלמים זה מיסים. כמה שמחיר הדלק עולה, ככה אנחנו משלמים יותר מס (אפילו החל ממע"מ).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה נסגר? חייבים לעשות כבר משהו.

הדבר הראשון שצריך זה להעתיק את השרשור ולהדביק אותו כשרשור חדש בדיוק בעוד חודש.

המחיר כבר לא יחזור להיות שפוי.

פורסם

אם מישהו שמע על הפגנה שמתרחשת בקרוב תפרסמו כאן את הפרטים. אם לא תהיה אחת כזאת נארגן בעצמנו.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
ייתכן שאני טיפש אבל מה שבטוח הוא שיש לך בעייה חמורה של הבנת הנקרא. אז הנה, אני מציב לך אתגר. תראה לי מדינה מפותחת אחת שלא נמצאת בעולם השלישי שמספקת שירותי רפואה ורווחה מתקדמים ועדיין גובה מחירי דלק שהם הבדל בין שמיים וארץ למה שגובים כאן.

נכון מאוד, אני מודע בהחלט לעובדה שיש שחיתות במדינה ובממשלה, מודע לעובדה שיש בזבוז עצום של כספי המיסים, מודע לעובדה שהמדינה מאכילה המוני אוכלי חינם ופרזיטים. רוצה מחיר דלק נמוך ביותר? תבטל את ביטוח הלאומי, תפריט את ענף הרפואה ותהפוך אותו לפרטי, תפריט את תחום החינוך ותהפוך אותו לפרטי ואז תראה איך מחיר הדלק יירד פלאים. אבל אז אנשים יתבכיינו למה הם ייצטרכו לשלם מאות שקלים בחודש עבור טיפולים רפואיים. עושה רושם, מה שלא יהיה הישראלי המומצע של היום תמיד ימצא סיבה להסתכל על חצי הכוס הריקה מאשר המלאה כי הוא אוהב להתלונן.

לגבי ההומלסים בארה"ב מה שניסתי לומר אך כנראה שהתקשית להבין היה שאם מחיר הדלק בארה"ב כזה נמוך איך זה שבמדינה בארה"ב שכמעט זהה בשטחה ובגודל האוכלוסייה שלה תמצא יותר אנשים במצוקה מאשר בארץ?

מה שבטוח, שישראל היא עדיין הרחק מאחור ככל לנוגע לתחבורה ציבורית במדינה מתקדמת.

אתה שוב מעלה את נושא הבריאות, למרות שמס הבריאות הוא מס נפרד, ולרוב הוא עולה על מחיר ביטוח בריאות בארה"ב, לא שלדבר על ביטוחים פרטיים שהם בגדר הכרחיים עם הכיסוי הניתן.

השוואה צריכה להיעשות באופן כולל או לא להיעשות בכלל, במדינות עם מדיניות רווחה מתקדמת נותנים תחליף ראוי לבלו, ובכלל תמורה עדיפה לאגרה, את זה אתה לנוחותך הופך לשולי, לא כיף לי לנסוע 45 דקות לעבודה, זה כמעט הכרחי כשהחלופה היא יותר משעתיים בתחבורה ציבורית שכוללת שלושה קווים שונים.

מה שממשלת ישראל מכריחה את האזרחים לעשות הוא בדיוק מה שהיא נכשלת קשות לעשות, להצטמצם ולהתייעל, ולאזרחים מתחיל להיגמר מאיפה להצטמצם, כשהם צריכים להתמודד עם נדל"ן גואה ומוצרי יסוד שמתייקרים.

אני ורבים יכולים בהחלט להוריד מרמת חיינו לשלם את המס, אבל כשהממשלה רק מעלה תקציבים וסקנדלים על בזבוזים ןחריגות שכר הן פינה קבועה ועבה בדו"ח המבקר, הפתרון מפסיק להיות לשלם בשקט, אלא להחרים.

פורסם

אמנם לא על עליית המחיר הנוכחית, אבל אני זוכר טוב מאוד שבעלייה הקודמת משרד האוצר דאג גם להעלות את מחירי התחבורה הציבורית, כאילו בבחינת "יקר לכם הדלק? תסעו בתחבורה ציבורית... אה ד"א גם אותה ייקרנו".

פורסם

+1

הגעתי ל 2 מהאירועים הקודמים, ובהחלט אגיע גם לבאים.

לדעתי צריך שכל אחד יפיץ לכל הרשימת 500+ חברים שלו בפייסבוק, אפשר לארגן ככה 10 אלף איש בלי למצמץ.

פורסם

הפעם זה לא סתם עליה, בתוכה יש גם סוג של יריקה לכיוון של האזרחים, כי אחרי כל המחאה שהיתה הבלו יעלה ב-3 אג. סכום זעום, אבל באופן עקרוני זה בזיון.. בקיצור עוד הוכחה שלאף אחד בממשלה לא איכפת מהאזרח הקטן.

פורסם

אין סיבה שבממשלה יהיה איכפת מהאזרח הקטן.

עד עכשיו, מבחינת הממשלה יש כ 500 אנשים (ואני אופטימי) ועוד זאב אחד (מוערך מאוד, על ידי לפחות) שבאמת אכפת להם ממחיר הדלק. מהחלונות במשרד האוצר הם ראו כ 40 אנשים שזה הפריע להם - כגרגר חול( 0.007 אחוז), מתוך ה 7 מיליון תושבים. כל השאר זה אנשים שעוד 100 ש"ח לחודש על דלק לא באמת מטריד אותם. "הנודניק" מלילה כלכלי כבר לא עושה הרבה רעש, וגם ככה מי רואה טלוויזיה בשעה 23:00. אז כנראה שאפשר לסחוט עוד קצת.

אם זה היה 4000 אנשים מודאגים למשל, כנראה היו לפחות חושבים טיפה על התוצאה לפני כל עלייה. או לפחות טורחים או מנסים להסביר לאן הולך הכסף.

אני לא ראיתי עדיין משתמש בפורום בשם BIBI או SHTEINITZ, אז שירשורים כאלה יכולים להפתח מהבוקר ועד הלילה, זה מטריד רק את השרת.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

החישובים היחידים שמטרידים את מי שמחליט על העלאת המס הם עד כמה ההעלאה תפחית את הפעילות במשק ובכך תפחית את גביית כלל המיסים המוטלים. העלאת המס תבוא רק אם היא מעלה את הגבייה ולא מורידה אותה.

לכן, כל עוד אין בחירה מתואמת או לא מתואמת של הציבור להפחית בשימוש ברכב (לא חייבים לסוע פחות, אפשר לעשות קאר פול למשל), להפסיק לצרוך שירותים מסוימים וכדומה תמשכנה להיות העלאות מיסים.

יותר מזה מטריד אותי חוסר המעש של הממשלה בכל מה שנוגע לתהליכים שמתרחשים סביבנו במרחב; אני מוכן לשלם 10 ש"ח לליטר אם זה יביא אנשים בעלי כישורים לנהל את המדינה במקום הליצנים הנוכחיים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...