Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת כונן נייד- כמה שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש כונן נייד בנפח 1TB.

בהנחה שמטרתו:

1. לגבות קבצים

2. להתחבר בממשק USB ישירות לTV ע"מ להריץ סרטים.

האשלה שלי היא, האם ללכת על כונן 3.5 אינץ' שעלותו סביב 300 ש"ח והוא עם חיבור לחשמל ( לטובת עבודה עם טלוויזה נראה לי עדיף, לא?) או ללכת על כונן 2.5 אינץ' שמחירו סביב 400 ש"ח, שהוא ללא חיבור לחשמל ובעל ממשק USB 3( אם אני מבין נכון, יתרון בהעברת קבצים?)

תודה,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
3.5 יותר בטוח.

אני לא אוהב מוצרי WD.

IOMEGA עושה רושם ממש טוב.

למה 3.5 יותר בטוח?

אם אכן זה יהיה 3.5 כנראה שזה יהיה אייאומגה או סאגייט.

לגבי 2, קודם כל תהייה בטוח שהטלוויזיה תומכת בכונן כזה. הרבה נופלים כאן.

אכן תומך.

ניסתי לחבר כונן שלא זקוק לחשמל בהכרח, לTV. ברגע החיבור לTV הוא פעל אך לא הצליח לשדר. ברגע שחיברתי את שקע החשמל הוא החל לעבוד ללא כל בעיה.

השא' מה עדיף , מה יעבוד יותר טוב בחיבור לטלוויזיה? האם כונן 2.5 ללא חיבור חשמל יעבוד כמו שצריך בחיבור לTV?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

1 טרה לא מספיק לסרטים בהנחה שם לא עכשיו אז בעתיד יהיו לך FHD

2 זה המינימום לדעתי, ככה שהמלצתי לא לקחת בחשבון 2.5״

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נכון לכרגע ,נפח של 1TB מספק בהחלט.

לא הבנתי מה הקשר בין הנפח לגודל?

חשוב לציין, הנפח הוא לא העיקר ואני מחדד את השא' שלי, בהנחה שהמטרה היא לחבר את ההרדיסק לטלוויזיה, האם עדיף 2.5 ללא צורך בשנאי או 3.5 שמתחבר לחשמל? יש לציין שיכול וההרדיסק יפעל ,נניח עד 3 שעות רצוף.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

נכון לכרגע זה יפה, אבל אני קניתי לגיבוי 1.5T לפני יותר משנה, ביחס זהה של שקל-לגיגה.

1T זה כלום, ולסרטים זה לא מספיק בעליל.

הגודל הפיזי תלוי בניידות הדרושה - אם הכוונה היא להשתמש בכונן כמעין דיסק-און-קי מגודל,

קח את ה-2.5. אם הכונן יישאר תמיד באותו מקום בבית, קח 3.5.

3.5 שדורש חיבור לחשמל זה משהו שמאוד לא נוח להתנייד, מניסיון. אפילו בתוך אותו הבית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

במידה ולא מדובר בכונן שמטרתו היא נשיאה ממקום למקום, עדיף 3.5.

3.5 מספק 7200 RPM, כאשר 2.5 מספק 5400 RPM (או לפחות רובם).

אני מניח שהכונן יהיה רק במקום אחד ולכן אני ממליץ על ה-3.5, מה עוד שמחירו הרבה יותר זול מ-2.5.

פורסם

אני אפתור לך את נושא אימוץ הכונן הקטן.

אתן לו בית חם ואדאג לכל מחסורו, כמובן ללא תשלום מצידך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בואו נשים לרגע בצד את הנפח, הבנתי את הרעיון.

בהנחה שהמטרה היא קודם כל חיבור ישיר לטלוויזיה ללא צורך בניידות , אני מבין שעדיף כונן בגודל 3.5?

-גם אני מעדיף ללא חיבור ישיר לחשמל אבל אני תוהה אם בהנחה שהמטרה הינה חיבור ישיר לטלוויזיה, זו לא חובה שיהיה לו חיבור ישיר לחשמל?

במידה והמטרה היא ניידות אני מבין שעדיף 2.5, אני צודק?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

אתה צריך להיות בטוח שהטלויזיה תומכת בחיבור ישיר של הרדיסק רב נפח

זה שיש לה usb זה לא אומר שהכל הולך 

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש כונן נייד בנפח 1TB.

בהנחה שמטרתו:

1. לגבות קבצים

2. להתחבר בממשק USB ישירות לTV ע"מ להריץ סרטים.

האשלה שלי היא, האם ללכת על כונן 3.5 אינץ' שעלותו סביב 300 ש"ח והוא עם חיבור לחשמל ( לטובת עבודה עם טלוויזה נראה לי עדיף, לא?) או ללכת על כונן 2.5 אינץ' שמחירו סביב 400 ש"ח, שהוא ללא חיבור לחשמל ובעל ממשק USB 3( אם אני מבין נכון, יתרון בהעברת קבצים?)

תודה,

בן.

אם כבר יש לך טלויזיה שמאפשרת חיבור USB, אני מניח שיש לה חיבור HDMI. אם כך, למה לא לחבר אליה ישירות את המחשב, ולראות סרטים ישירות ממנו?

כך אני עושה, עם כונן חיצוני 1TB של WD באמת לגיבוי ואיכסון קבצים גדולים במיוחד (סרטי בלו-ריי, למשל, יש לחלקם נפח משוגע של מעל 10 ג'יגה...).

ראה תמונה מצורפת.

2011-04-23 15.40.28.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה לא בשבילי אלא בשביל אבא שלי.

אכן חיבור HD עדיף אך אני לא מתכנן להתקין לו מחשב בחדר השינה ולכן זה לא פרקטי. כמו כן אין רצון להשקיע מאות שקלים בסטרימר וכאלו ולכן הלכתי על האופצייה של חיבור הUSB.

הטלוויזיה קולטת זאת ללא בעיה והרעיון הוא להעמיס לשם סדרות שהוא אוהב ושיצפה בהם כמה שירצה, גם אם האיכות טובה פחות מHD.

הUSB הינו אקטיבי, כלומר קולט את הכונן ,יוצר לו תפריט והכל סבבה ולא משנה הנפח (כבר חיברתי את שלי).

בהנחה שזוה המטרה כרגע ולא גיבוי קבצים/ניידות אני מניח לפי מה שנכתב כאן שעדיף ללכת על 3.5 וכמו כן כזה שאכן מתחבר לחשמל לשם האנרגיה . כשניסיתי לחבר כונן קטן עם חיבור USB בלבד הטלוויזיה לא הצליחה להפעיל אותו.

מבחינת המחירים, אני מניח שאחד עד 300 ש"ח יספק. ראיתי כמה סוגים אך לצערי החיבור הוא USB 2 בלבד ולא שלוש.

בן.

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...