Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

L1PRO או MT23 לפני קנייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודיו קינג, אני יודע שהוא הוצג ב CES, הוא עדיין לא יצא למכירה :)

ציפור קטנה לחשה לי :D אבל בקרוב

אדי - בינתיים רק סאבים 6.5 קטנים ובועטים.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע לפחות מה הנפח המשוער לתיבה אטומה לסאב 10 שהם יוציאו?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תוצאה טובה זה יחסי לתוצאות של טוויטרים אחרים.

ההיענות של הטוויטר תיחלש מעבר ל- 15KHZ באוף כ"כ גדול.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לטעמי טוויטרים של hat נשמעים טוב יותר באון אקסיס תשחק עם זוויות ותראה מה נשמע לך יותר טוב

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

אצלי ברכב יש את ה L1V2 באוף 90 מעלות, נשמע אש :)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
תוצאה טובה זה יחסי לתוצאות של טוויטרים אחרים.

ההיענות של הטוויטר תיחלש מעבר ל- 15KHZ באוף כ"כ גדול.

ההיענות של טוויטרים משי וגם רינג רדיאטור גם ככה שואפת לאפס אחרי ה16K... אתה מוזמן לבדוק, כל מה שבא אחרי ה16K גם ככה זה פחות או יותר "זבל" שהמוח שלך לא מסוגל להרכיב בחזרה למקור שהוא בא ממנו כמו שצריך - תנסה בעצמך, תחסום את הסט שלך ב16K ותראה שכמעט אין שום הבדל רק שהכל פתאום עוד יותר ברור ועוד יותר רגוע.

זו גם הסיבה שתחנות רדיו לא משדרות מעבר ל16K - שמועה ידועה - והיום אני נוטה להאמין לזה ואני מבין למה.

אז אם לטענתך כל מה שקשור לאוף אקסיס או און אקסיס זה רול אוף ב15K - זה כמעט ולא בא לידי ביטוי באופן שמיע.

אני לא חושב שזה מה שמסביר למה טוויטר מסויימים לא נשעמים טוב באוף אקסיס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, הרינג רדיאטור מוצהר 30K אם אני זוכר נכון

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אליקו, גיל

מוצהר זה טוב ויפה

הR2 בפועל - לא מנגן כמעט כלום החל מה16K ומעלה - תבדקו עם RTA

אחרי זה - תבצעו גבול עליון למערכת שלכם ב20K ותבצעו גבול עליון ב16K

ההבדל שאתם תגלו הוא שכמעט ולא איבדתם מידע, למען האמת בהתחלה אתם תהיו בטוחים שזה נשמע אותו הדבר במעבר ראשון, אחרי כמה מעברים אתם תגלו שהמערכת פשוט נקיה יותר אבל נשמעת כמעט אותו הדבר בול כשהיא מוגבלת ל16K

מה שהולך מעבר ל16K מבחינתי זה פשוט מידע מיותר ואם אתם חושבים שאתם שומעים משהו מעל 18K - תחשבו שוב...

Pioneer TS-X150

פורסם

הRR גם שרוולייטור וגם האילומינטור, באון אקסיס מטפסים יפה מאוד עד 30K וכן, עם אני חותך אותך ב16K שומעים וגם רואים עם RTA.

אדי יש לי את 2 הטויטרים הנ"ל תקופה ארוכה מאוד והתנסתי איתם בכל המצבים. לא יודע מהיכן אתה מביא את הקביעות הנחרצות האלו מבלי שום ניסיון עם האלמנט? יכול להיות במערכת שכל האלמנטים בקיק והבמה צריכה לעלות עם מעלית אין הבדל אחרי 16K.

בכל מערכת אחרת ששמעתי עם טויטרים באון אקסיס שומעים גם שומעים תדרים מעבר ל16K. נכון תדרים אלו נשמעים הרבה יותר חלש מטבע הדברים (גבול השמיעה האנושי הינו בערך בתחום ה20K פלוס מינוס). לא מאמין? קח דיסק של פוקל מס' 2 ותשמע בעצמך.דרך אגב, כרגע אצלי במערכת הרינגים כמעט ב90 מעלות ועדיין ניתן לשמוע מעבר ל15-16K

הL1PRO ב90 מעלות נשמע מצוין, לפחות בכל רכב שאני שמעתי.

אלי

פורסם

אלי

זה שהטוויטרים אצלי מותקנים בקיקים זה דבר אחד - זה שהם עדיין במרחק של פחות ממטר ושישים מהראש שלי זה כבר צריך לאמר לך שאין שום קשר בין כך שהם לא עולים אצלי כמעט במאומה מעבר ל16K

עם RTA שליש אוקטבה שמודד עד 20K אתה רואה שיש קצת תנועה בעוצמות גבוהות בין 18 ל20 - אז מה?!

גבול השמיעה שלך הוא עד ה20K - רוב האנשים כבר לא שומעים כלום אחרי 18K - אתה יכול לבדוק את זה, ראיתי לא מעט מחקרים בערוצי מדע, דיסקברי ועוד שמדברים על הנושא.

מטפסים עד 30K נהדר - זה לא נותן לך כלום חוץ מנתון יבש.

בוא נוסיף עוד קצת אש על המדורה - במקום להתווכח למה שלא תנסה פשוט את מה שאמרתי? תחסום פעם ב20 ופעם ב16 ותיווכח בעצמך שהתוצאה הרבה יותר טובה כשאתה חוסם אותם ב16K.

מה שהטוויטרים מנגנים אחרי ה16K זה כבר "שאריות", אתה קולט באופן מובהק על הRTA שמיד אחרי ה16K גל הקול\ספקטרום כבר צונח משמעותית - במילים אחרות אתה כבר לא זקוק לזה.

----------- רוצה עוד דוגמא?

איך זה שעופר דותן הגיע למפגש אודיו עם טוויטרים כבויים ואף אחד בכלל לא הבחין בזה?

רוצה עוד דוגמא - תשאל את אליקו - בכמה תחרויות רכבים של סקוט הגיעו עם L3 ובלי טוויטרים? אם אני לא טועה הם אפילו מגבים את הטענה הזו, נכון?

----------- יותר מדוגמא אני גם מוכן לתת הדגמה לכל מי שמבקש.

זה שהם מטפסים עד 30 - יופי להם, לי זה לא מוסיף שום דבר.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,

תנסה לשמוע עם דיסק של פוקל את התדרים האלו ותווכח (כמובן עם השמיעה שלך תקינה) שאתה בכל זאת שומע אותם, עם כי חלש יותר אבל בכל זאת שומע אותם. התחום העליון של הסאונד, נותן לך השלמה לסאונד גם עם איננה מכילה הרבה מידע.

תאמין לי שניסיתי לחתוך את הטויטר בתחום העליון שלו לא פעם ולא פעמיים בכל מיני נקודות חיתוך וסלופים. גם עם הPXA 701 שהיה לי ובזמנו וגם עם הביט 1 שהיה לי ברכב עד לא מזמן. לא רק שהסאונד לא נהיה "נקי" יותר, היה שינוי לרעה ולא משנה איזה חיתוך עשיתי. תשאל גם את סרול שישב איתי ברכב לא פעם שעות כדי לכוון ולשמוע את ההבדלים, ולא, לא רק באמצעות RTA. יש גם אוזניים לא?

כדי שבמה תשמע על לוח השעונים עם התקנה בקיק, צריך לכוון את הזויות טוב טוב לפני ההתקנה ולדעת איך לכוון היטב את המערכת. אחרת הבמה תשמע ממש, אבל ממש למעלה. וזה בדיוק מה שאליקו יודע לעשות היטב ובגלל זה אצלו הבמה נשמעה גבוה, ולמרות זאת איפה עכשיו האלמנטים שלו ממוקמים? נכון בקורת ה-A ולא בקיקים.

לגבי הדגמה, אני כבר שמעתי ואפילו עצמתי את העיניים וניסיתי להתרכז.... באמת ניסיתי (מזל שלא עשיתי את זה בזמן הנסיעה) ומצטער, הבמה לא עלתה לי ולו במילימטר. אני חושב שאפילו אמרתי לך את זה במספר מפגשים ששמעתי את המערכות שלך לא פעם ולא פעמיים.

אלי

פורסם

אלי

מצטער אבל אתה מרצה לי על המערכת שלי בזמן שאת התצורה האחרונה אתה בכלל לא שמעת.

הגובה תקין לחלוטין ואני ראיתי את התגובה של הרבה מאוד חברי פורום במפגשים האחרונים ברכב שלי עם הפתעה גמורה על הפרצוף מגובה הבמה.

מצטער - אבל בשני רכבים שונים אצלי - הורדת הגבול העליון מתחת ל20K רק שיפרה את התוצאה

הטרקים שהדיסקים האלה מנגנים - זה לא שאתה שומע רק את תדר 20 הרץ - זה התדר נושא, אתה גם שומע הרבה מתחום התדר שמעליו ומתחתיו.

תנגן סוויפ במערכת שלך - אתה לא רואה בRTA כל פעם קו אחד בודד זז - אתה רואה את כל הספקטרום לפחות באוקטבה אחת מעל ואחת מתחת זזים בעוצמה שהיא עדיין גבוהה ביחד עם תדר הנושא.

כשאתה מנגן את תדר 20 - אתה לא שומע רק את תדר 20 כמו שאתה חושב, אתה גם שומע דברים מתחתיו שעדיין מוגברים.

מצטער אבל המידע שנמצא באזור הזה זה מידע שאתה לפעמים אפילו צריך להתאמץ בכדי לשמוע וגם בהרבה מקרים זה רק מפריע לך או שזה פשוט נבלע ע"י תדרים שמנוגנים הרבה יותר חזק.

אני, מדגיש אני, רואה את זה כמידע מיותר שאפשר בקלות לוותר עליו, המערכת נשמעת הרבה יותר נקי בלי זה.

במפגש האחרון המערכת שלי היתה חתוכה על 16K, אתה חושב שמישהו בכלל הרגיש שמשהו חסר? אף אחד... אף אחד לא הרגיש בזה.

אנחנו כנראה צריכים להפגש כי אתה מדבר על מערכת אחרת ברכב אחר.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי בחפץ לב ארצה שניפגש, אתה יודע ששום דבר ממה שכתבתי לא אישי ואני מעריך אותך מאוד.

נכון לא שמעתי את המערכת שלך במצבה הנוכחי (כן שמעתי אותה בכל גילגוליה וב2 הרכבים שלך)האחרון, אבל שמעתי את התגובות של רבים שכן שמעו ותאמין לי אני עוד הייתי עדין.

אשמח לשמוע ולהיוכח שטעיתי.

בידידות

אלי

נ.ב. תבדוק עם RTA, אתה שומע את התדר ההוא בלבד. בגלל זה קוראים להם דיסקי בדיקה:wink:

• תוכן חדש...