Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול אני בנסיעה מכביש 443 ,מירושלים לצפון.

אני רואה יונדאי I25 החדשה נוסעת לפניי ולפניה יונדאי גטס ,הגטס עוצרת בשוליים משהו כמו 300 מטר לפנינו ואני רואה את האקסנט החדשה מתחילה להאיט ,אני גם איתה לוחץ על הברקס כשכולם עוקפים אותנו משמאל ,אני מדליק איתות שמאל וזורק מבט למראה ק,ורולה ואחריה כלום ,רק מאזדה שנוסעת מהר במרחק.

איך שאני מחזיר את המבט עוברת בדיוק שנייה ,ואז הוא דופק לי קיק על הברס ועוצר ליד האקסנט כשהוא בנתיב הימני בכביש של 90 קמ"ש!! אני דופק ברקס ורואה שאני לא מספיק לעצור איך שהקורולה עוברת אותי מבט זריז לראי וסוטה מילימטר לפניו לשמאלי ,המאזדה מאחורה כבר הספיקה להתקרב ואני ישר אחרי הסטיה לשמאלי סוטה חזרה לימני כדי לתת לה לעבור בלי לפגוע בי. ניצלנו, מי האידיוט שעוצר באמצע כביש מהיר כדי לדבר עם נהג בשוליים?

אני ממשיך בנסיעה ועוצר בתחנת אוטובוס בצד להשתין, מסיים ,ניגש חזרה לרכב ומה אני רואה את הI25 עומדת!! בנתיב השמאלי!! את הגטס אני קולט עומדת באמצע כשחצי אוטו בנתיב הימני וחצי צמוד לאקסנט!! כל זה בכביש מהיר להזכירכם!! משאית עברה ביני לבין הגטס תוך כדי צפירות!!! זה היה לא נורמלי ,באקסנט ישבו ארבעה אנשים ,מקדימה ליד הנהג ישב צלם שצילם ממש עם מצלמה מקצועית ,אמרתי לעצמי זה בטח איזה מבחן רכב או משהו. זה לא יאומן מה שהם עשו ,הם פשוט סיכנו את עצמם ואת כל מי שמסביבם בכך שעצרו בכביש מהיר.

אחרי זה כמובן חסמו את הפנייה ימינה לכביש 6 ,ואז באותה הפנייה אחרי רוורס באמצע כביש מהיר עמדו ברמזור ודיברו או משהו.

הנקודה שלי היא שלא משנה אם זה מבחן רכב או לא ,אם זה סתם צילום ליופי זה לא מעניין אותי, הדרך שבה הם עשו את זה היא משוגת ובלתי נתפסת ,בכל הזמן הזה הם סיכנו את כל משתמשי הדרך!

זה היה בלתי נתפס ,ואני לא אדבר על הפקקונים שהם יצרו ,כי לא זה מה הפריע לי.

אם מישהו יודע על מה מדובר אשמח לקצת פרטים על העיניין.

שבת שלום לכולם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אנשים שעוצרים בכביש מהיר זו סכנה שאין כדוגמתה -- לא משנה איפה הם עוצרים, כולל בשוליים. הכביש המהיר, כולל השול הימני והשמאלי, הם מקומות מועדים לפגיעות חזקות וקטלניות מאחור. ראיתי כמה פגיעות כאלו ועקב הפרשי המהירויות ההתנגשויות מזעזעות. זה פשוט טמטום לעצור במקומות כאלו, ותתפלא איזה סיבות טפשיות יש לאנשים לעשות זאת.

אגב, גם אתה לא עשית בחכמה כשעצרת בתחנת האוטובוס. התחנות שנמצאות על השוליים מסוכנות בדיוק כמו כל חלק אחר של השול. במדינות מתוקנות, תחנות אוטובוס כאלו נמצאות באיזשהו מפרץ מוגן ומופרד מן הכביש.

פורסם

לא נשמע בכלל כמו מבחן רכב. טפשים לא חסר ולמזלך היית מספיק חכם כדי לזהות את המצב מראש ולהאט מספיק כדי למנוע תאונה. בפעם הבאה אני בטוח שתאט יותר, או תשתלב מוקדם יותר במסלול השמאלי במידת האפשר ותמנע גם את הצורך בתמרון חירום.

אגב, מבחינה רשמית בלבד כביש 443 נחשב בינעירוני עם הפרדה, ולא כביש מהיר, לא שזה משנה משהו.

תחנת אוטובוס זה הרע במיעוטו, ואם אני מוכרח לעצור אני משתדל לעמוד בשול הצמוד לתחנת האוטובוס, השול הזה רחוק יותר מהכביש מאשר שול רגיל. ב- 443 לא חסרות כניסות ליערות בהם אפשר לעצור בבטחה, רק להשתלב בחזרה בזהירות משום שהכביש באמת מהיר (לא רשמית, מעשית) ונפח התנועה בו גדל כל הזמן (עדיין לא מתקרב לכביש 1 המקביל, אבל בכל זאת)

פורסם

מוכר כל כך.

כביש החוף לכיוון דרום בין חדרה לנתניה, ליד M הדרך, יש תחנת אוטובוס קצת אחרי הגשר.

אני כרגיל יושב בימני על 110, כ50 מטר מלפניי נוסע טרנזיט עם כל הצבעים של המונית דהויים עד מאוד

פתאום אני קולט אותו מהבהב באור גבוהה כמה מטרים לפני התחנה, אחד האנשים שם מרים את היד והוא נותן מה בלימה ישר לתוך התחנה בלי להפעיל וינקר אפילו.

בלי להתייחס לזה שהוא היה יכול להחליק ולדרוס את האנשים שם או משהו כזה, ללחוץ את הבלמים עד הסוף באמצע כביש החוף סתם ככה !?!?!?!!

למזלי השמאלי היה פנוי לגמרי גם מלפניי וגם מאחוריי אז בחריקת בלמים ירדתי לשמאלי בין היתר כדי לא להתנגש בו (תודה לאל על צמיגים איכותיים וחדשים..)

במקרה הנהג הזה נסע לאותו גיוון כמוני, נתניה. תפסתי אותו בוייצמן והערתי לו על כישורי הנהיגה שלו.

הייתי רוצה להגיד שהוא השכיל מזה ולא יחזור על מעשים אלו - אבל עזבו. הבן דוד המוכשר הזה חשב שהוא צודק במה שהוא עשה בשביל להרוויח עוד 5 שקלים.

יקח אותו השניצל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כן אני מודע היטב להגדרה ,הנחתי שכולם יבינו למה כוונתי.

האמת היא שלא רציתי לעצור ,אני אף פעם לא עוצר לא בתחנות ולא בשוליים ,הפעם באמת שהייתי צריך להשתין עד כדי כך שזה הפריע לי להתרכז בנהיגה, לכן עצרתי בתחנה ,שאגב היה בה רכב שעמד שם ,עצרתי מאחוריו ובתחילת התחנה באלכסון ,זאת אומרת שמאחוריי יש מדרכה ולא כביש ,כלומר שכדי שרכב יכנס בי מאחורה הוא צריך לעלות על מדרכה בדרך.

כמובן שהפעלתי וינקרים וכו.

לא התאפשר לי לעבור לשמאלי כי הקורולה עקפה אותי די לאט ,100 קמ"ש שלי לעומת 105+- שלה.

אינני מתרץ ,אני מאלה שמאמין שכל (ואני מתכוון לכל) תאונה ניתן למנוע עם נהיגה נכונה ,תאונות לא קורות סתם.

גם תאונה שהתפוצץ צמיג היא תוצאה של אחזקה לא נכונה שגם זה אחריות האדם שנוהג ברכב.

אתם צודקים ב100% שאם הייתי מניח מראש שהבנאדם לפני הוא אידיוט מוחלט (מה שצריך להניח על כל נהג ,לא כי זה נכון ,כי ככה נוהגים יותר בזהירות) הייתי מצליח להימנע מהמצב הזה.

מה שהיה מסוכן זה שעוד רכבים כמעט עשו איתם תאונה,כולל משאית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אינני מתרץ ,אני מאלה שמאמין שכל (ואני מתכוון לכל) תאונה ניתן למנוע עם נהיגה נכונה ,תאונות לא קורות סתם.

גם תאונה שהתפוצץ צמיג היא תוצאה של אחזקה לא נכונה שגם זה אחריות האדם שנוהג ברכב.

כמוך כמוני.

אתם צודקים ב100% שאם הייתי מניח מראש שהבנאדם לפני הוא אידיוט מוחלט (מה שצריך להניח על כל נהג ,לא כי זה נכון ,כי ככה נוהגים יותר בזהירות) הייתי מצליח להימנע מהמצב הזה.

לא צריך להניח כאלה דברים, פשוט צריך לשמור מרחק של שתי שניות מלאות, ואז לרוב יש מספיק מרחק לעצור בלי צורך להשתמש בהגה. כמובן שגם צריך לדעת לבלום מספיק חזק בזמן אמת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא צריך להניח שכולם טפשים, כן צריך להניח שכל נהג עלול להבחין באיזה ארגז בנתיב שלו, ברגע האחרון, ולבלום.

לצערנו לא כל תאונה ניתן למנוע (אלא אם נשארים בבית, וגם זה לא בטוח), אבל את מרביתן כן ניתן למנוע!

פורסם

וואו כמה פעמים ייצא לי להיתקל בנהגים כאלה ואחרים:

-נהגים שיש להם ירוק והם לא מתחילים לנסוע , והירוק כבר מלא זמן דולק

- נהגים שהם רוצים לעצור בשוליים אבל קודם הם דופקים בלימת חירום ורק אז עוברים

-נהגים שמתקרבים לרמזור ירוק ובמקום לעבור את הצומת הם פשוט עוצרים

ועוד מלא מקרים

פשוט מטורף

נסיעה בנתיב שמאלי פשוט מצילה חיים

פורסם

אל תתחיל!

תתפלא שבשמאלי גם "ידפקו" לך עצירת פתאום, אבל על 130 לא על 90 ,יחי ההבדל!

חוץ מזה נסיעה בשמאלי מפריעה לזרם התנועה וגם גורמת לתאונות בסופו של דבר!

שמירת מרחק פשוט מצילה חיים! (עבור לשמאלי רק במידת הצורך)

• תוכן חדש...