Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כל כך הרבה מסביב ל"בור" הזה שתלוי בהרבה משתנים סביבתיים.

פותח השרשיר שאל שאלה שניתן לענות עליה בצורה מאוד פשוטה

HPF שווה פילטר שמסנן מתדר מסויים כלפי מטה - כלומר מעביר רק את התדרים הגבוהים יותר מנקודת הסינון.

LPF שווה פילטר שמסנן מתדר מסויים כלפי מעלה - כלומר מעביר רק את התדרים הנמוכים יותר מנקודת הסינון.

BPF - פילטר שבקצה התחתון שלו יש HPF ובקצה העליון שלו יש LPF במילים אחרות BAND PASS FILTER

----------------------------------------------------------------------------------

הבור שנוצר מתרחש כאשר אין תחום חפיפה טוב בין פילטר אחד לשני (אל תטעו בהרבה מקרים זה דווקא המצב הרצוי - חפשו הסבר של S3T למה מוראל חותכים בטמפולס את הטוויטר באזור ה8K ורק בסלופ 6 בזמן שהמידבאס בכלל מפסיק לנגן טוב איפשהו באזור ה3K...)

עומק הבור יהיה מושפע משיפוע החיתוך - סלופ במילים אחרות או מתלול בעברית

ככל שהסלופ יותר גדול - ההנחתה של כפולות התדר תהיה גדולה יותר ולכן החיתוך יהיה יותר תלול.

בסלופ 6 ההנחתה היא קטנה מאוד לעומת סלופ של 24 דציבל

אם ניקח לדוגמא LPF ב60 הרץ וHPF ב90 הרץ והמתלול בינם יהיה 6 - הבור יהיה קטן מאוד.

אבל אם המתלול יהיה 24 הבור בינם כבר עלול להיות מורגש - אנחנו בטוח נראה בור שכזה בRTA למשל.

----------------------------------------------------------------------------------

דבר נוסף שמשפיע על ה"בור" הזה בין נקודות החיתוך יהיה שיטת החיתוך - או שיטת הקרוס

לינקוויץ ריילי למשל - זו שיטת חיתוך שטוחה שבה אין הכפלת עוצמה בנקודת החיתוך

באטרסוורט' לעומת זאת - תהיה הגברה של 3 דציבל (הכפלת עוצמה) בנקודת החיתוך

לדוגמא נקודת חיתוך חופפת ב60 הרץ בין שני רכיבים

שימוש בלינקוויץ ריילי לא יוסיף דבר בתדר 60 הרץ למעט האות המקורית ב60 הרץ של כל אלמנט.

שימוש בבאטרסוורת' לעומת זאת יעלה את הסביבה של נקודת החיתוך ב3 דציבל בעוצמה שלה

אז אם אנחנו חותכים בין שני אלמנטים בנקודה בהם שניהם חווים נפילת עוצמה היות וזה גבול שחזור התדר שלהם - יתכן ושימוש בבאטרסוורט' יועיל לנו ויתכן והם עושים את זה ממש גרוע ואז שימוש בLR יהיה עדיף... סתם דוגמא.

-------------------------------------------------------------------------------

דבר נוסף שיכול להשפיע על ה"בור" זה הפאזה בנקודת החיתוך - שימוש בסלופ 6 לעומת שימוש בסלופ 12 מהווה היפוך פאזה - יתכן והתוצאה של הרכיב תהיה טובה יותר בסלופ פחות תלול אבל הפאזה בנקודת החיתוך התהפכה ולכן יהיה צריך לבצע היפוך פאזה תוך כדי שמירה על הסלופ הרצוי... דבר שאני יכול אפילו להדגים בצורה מאוד מאוד מוחשית ברכב שלי... :wink:

-------------------------------------------------------------------------------

דבר נוסף שיכול להשפיע על ה"בור" הינו גרף ההיענות של האלמנט עצמו וגם גרף ההיענות של המגבר כלפי התדר המוגבר

לא כל מגבר יגביר באותה יעילות את אותו התדר בדיוק כמו שלא כל רמקול ישחזר באותה יעילות את אותו התדר.

כווני אקולייזר וכווני גיין יכולים מאוד לעזור כאן או מאוד לגרוע.

אם ניקח רעש וורוד ולפיו נבדוק בRTA עד כמה המערכת שלנו מאוזנת לאורך הספקטרום - אם יש תדרים מסויימים שהרמקולים שלנו לא מסוגלים לשחזר בצורה לינארית - אנחנו עלולים לראות שם בור או פיק (פסגה) בRTA

רמקולים טובים אמורים לשחזר את גרף ההיענות הזה בצורה שטוחה לאורך תחום תדר רחב ככל האפשר - במידה ואנחנו רכשנו רמקולים פחות טובים בין אם הם זולים או לא - העבודה שאנחנו נשקיע באיזון שלהם תהיה יותר קשה מאשר רמקולים טובים אך בעזרת איזון נכון תמיד נוכל להגיע לתוצאות מעולות.

זה לא אומר בשום פנים ואופן שהרמקולים ישמעו בדיוק אותו הדבר כי גם לחומר שהם עשויים ממנו ועוד אלף ואחד גורמים אחרים יש השפעה על התוצאה הסופית אבל התוצאות יהיו דומות וההבדלים כנראה יהיו ברמת הפירוט או בגוון הסופי שיתקבל מהצליל.

וכן - זה גם תלוי בשאר החוליות של המערכת - אנחנו לא שומעים רמקולים, אנחנו לא שומעים מגבר ואנחנו לא שומעים HU

אנחנו שומעים מערכת.

איך אנחנו משתלטים עליה? תלוי במה שאנחנו מבינים ובמה שאנחנו יכולים לעשות עם הציוד הקיים והסביבה הקיימת.

ואם האזניים שלנו עם שמיעה פגומה - כבר לא יעזור כאן בית דין...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תקרא FAQ ניראה לי חבר פורום אחרי 700+ הודעות אמור לדעת את הדברים האלו.

זה לא שאני לא יודע מה הם משמשים חס וחלילה..פשוט תמיד טוב לדעת לעומק,למשל כמו הטבלאות שהעלה חברנו מהפרום,אלו דברם שיותר מעניינים..לא שאלתי מזה LPF HPF חס וחלילה:wink: .

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם
תקרא FAQ ניראה לי חבר פורום אחרי 700+ הודעות אמור לדעת את הדברים האלו.

מה זה קשור לכמות ההודעות שיש לו?:?

למה שהוא מגיב בפורומים אחרים זה לא מחשיב לו בעוד הודעות?

תעשה טובה,הודעות כאלה מיותרות לחלוטין!

Scan Speak

פורסם

ג'ינו

נראה לי שאתה מהתיכוניסטים האלה שנכנסים לסופרפארם, לקנות קונדומים בשביל "חבר" :-D

אל תתבייש - מותר לא לדעת דברים.

700 הודעות לא אומר שחצי מהן כתבת על תיאוריית סאונד מן הסתם...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קבל לייק! :p

לא אני לא מתבייש לשאול,פשוט מזה אני יודע,מה בשטח קורה יותר מעניין וככה אפשר להבין יותר בעיות שיכולות לקרוא או בעיות בסאונד עקב חיתוך לא טוב.

ואני תיכוניסט! אבל לא מבקש לחבר :p ישר אומר תביאי הלילה יש מסיבה! :lol: :lol: :lol: :lol: :-P:-D

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

עד המסיבה הקרובה ג'ינו אני מציע שתקרא קצת על איך קבל עובד ואיך סליל עובד ברמות הפשוטות ביותר בכדי להבין מה קורה כשמשתמשים בסלילים וקבלים בכדי להרכיב קרוס אובר.

http://www.bcae1.com יהיה מקום נהדר לקרוא קצת חומר תיאורטי.

בעקרון סליל שמחובר בטור לרמקול יהווה כפילטר LFP

קבל שמחובר בטור לרמקול יהווה פילטר HPF

זה קרוס מסדר ראשון (6 דיבי)

קרוס מסדר שני יהיה - 12 דיבי

סליל בטור וקבל במקביל - פילטר LPF מסדר שני

קבל בטור וסליל במקביל - פילטר HPF מסדר שני

קרוס מסדר שלישי - 18 דיבי

סליל בטור קבל במקביל ועוד סליל בטור - LPF סדר שלישי

וכך הלאה

לסדר רביעי אני כבר מקווה שאתה מבין את הסרט...

איפה הבעיה? בחישוב הערכים של הקבלים והסלילים לעומת התנגדות הרמקול בכדי לקבוע את נקודת החיתוך.

שיטת באטרסוורת' הכי קלה לחישוב וליישום - פשוט תנסה לחפש כאן מחשבון פילטר פסיבי ותראה בעצמך.

מעבר לכך תקרא על L-PAD - (מעגל הנחתה)

תקרא על מעגל זובל - (מייצב התנגדות פחות או יותר)

ואז תתחיל לקרוא על לוחות PCB ותיאוריות למיקום של רכיבים ותבין כמה ח@א צריך לאכול בשביל לבנות קרוס פסיבי טוב :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

לאנוס תודה רבה רבה,ממש כיף לקרוא.

מובן יותר וכיף יותר,מי אמר שידע זה כוח...!

ג'ינו.

פורסם

ממש לא דן,אם תיקרע את זה בריכוז לפי הסדר שהוא סידר את זה אתה תבין את ההגיוניות לי זה ממש עזר,לאנוס שוב תודה ידידי תמיד שמח שאתה עוזר לי בתרדים שלי בילעדייך הפורום יבש אתה מרים פה תLEVEL:lol: :lol: :lol: אגב,אחלה שבת שיהיה לנו.

ג'ינו.

פורסם

סלט זה פחות או יותר האוכל היחידי שפולני יודע להכין כמו שצריך :-P

ושניצל... ופירה... ביצה קשה, לחם עם גבניה לבנה עגבנייה ומלח, לפרוס נקניק לפרוסות

אולי לפעמים גם איזה דג מלוח (בעעעך לא יכול לסבול את זה)

אבל שיא היוקרה הפולנית - גיפלטאע פיש עם גזר ושפיך מסביב או לחליפין גלרטה (רגל קרושה - ייאאאק זה מגעיל את התנשמות, בא לי לכבוש אהיל על הראש)

טוב - ביגוז זה דווקא מאוד טעים אם יודעים להכין כמו שצריך!

מספיק קללות ליום אחד :-D

Pioneer TS-X150

פורסם
סלט זה פחות או יותר האוכל היחידי שפולני יודע להכין כמו שצריך :-P

ושניצל... ופירה... ביצה קשה, לחם עם גבניה לבנה עגבנייה ומלח, לפרוס נקניק לפרוסות

אולי לפעמים גם איזה דג מלוח (בעעעך לא יכול לסבול את זה)

אבל שיא היוקרה הפולנית - גיפלטאע פיש עם גזר ושפיך מסביב או לחליפין גלרטה (רגל קרושה - ייאאאק זה מגעיל את התנשמות, בא לי לכבוש אהיל על הראש)

טוב - ביגוז זה דווקא מאוד טעים אם יודעים להכין כמו שצריך!

מספיק קללות ליום אחד :-D

ההודעה מעלייך היא קרדיט לך לא התייחסת עלי!! :p:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:-P :-P :-P :-P :-P

• תוכן חדש...