Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת,מה אני אומר למגבר לעשות כאשר אני שם לדוגמא סאב בגישור,אני שם בבורר על LPF אני אומר בעצם למגבר שיתן לסאב לעבוד מנקודת החיתוך ששמתי אותו למשל 80HZ ומטה? ובHPF אני אומר לו תן לרמקולים לעבוד בתדר הזה ומעלה? (לדוגמא 120HZ)

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

ג'ינו

אתה רוצה תשובה מלאה או תשובה פשוטה?

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אני רוצה תשובה קצרה ממוקדת שתענה לי על מה ששאלתי ולא תיהיה מלאה בתאוריות והרצים וטלבאות פשוט מאוד..:idea:

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

Low pass filter = LPS מה שלמטה מנקודת החיתות עובר.

High Pass Filter = HPS מה שמעל נקודת החיתות עובר.

חוץ מהפילטר, יש את העניין של הסלופ, זה שאתה שם את הפילטר על היי פאס 80 לא אומר שזה בדיוק 80 ומעלה, יש מדרון שבו נחתכים 6 12 ו 24db ש24 הו התלול ביותר. ישנו גם brick wall slope שבו בעצם נחתך התדר כמעט באותה הנקודה, אבל זה יכול להעשות רק בצורה דיגיטלית.

הרבה פעמים יש בעיות פאזה (אני רואה את זה במיקסים ואני מאמין שזה יכול להיות גם ברכב) בגלל חוסר הבנה של הצורה של המדרון.

לצורך העניין אתה חותך ערוץ מסויים ב80 הייפאס ולאו פאס ומפצל אותו לשני ערוצים שונים, כלומר ערוץ אחת מתחת לשמונים ואחד מעל. בגלל שהמדרון לא ישר, נוצר מצב שבו התדרים מתנגשים ובעצם מופיעים פעמיים, תוסיף לזה כמה מיליסקנד של דיליי ויש לך פייזינג.

הנקודה שלי היא שצריך להיות עירניי לנקודות חיתוך ולהבין שאתה יכול ליצור חפיפה עם מקור סאונד אחר, ואז הדגשים או ביטולים של פאזות.

מקווה שזה ברור.

פורסם

הבנתי פחות או יותר וביקשתי בלי טבלאות :) אבל ממש תודה.

וזה אומר,שאם אני חותך קומפוננט ב90HZ לדוגמה,אני חייב לחתוך את הסאב ב90HZ גם? שלא יהי בור זאת אומרת?

כי בעצם אני נותן לרמקולים לעבוד ב90 ומעלה ולסאב לעבוד ב90 ומטה ככה לא יהיה תדר מפוספס? אני צודק או שאין קשר ואני יכול לחתוך קומפוננט על 90 ומעלה וסאב על 60ומטה ? ולא יהיה בור בטווח תדרים..?

ג'ינו.

פורסם

בור יהיה, עומק הבור נקבה עלידי הסלופ, 6DB בור בתדרים האלו אמור להיות בקושי מורגש.

אודי A4

דימה.

פורסם
הבנתי פחות או יותר וביקשתי בלי טבלאות :) אבל ממש תודה.

וזה אומר,שאם אני חותך קומפוננט ב90HZ לדוגמה,אני חייב לחתוך את הסאב ב90HZ גם? שלא יהי בור זאת אומרת?

כי בעצם אני נותן לרמקולים לעבוד ב90 ומעלה ולסאב לעבוד ב90 ומטה ככה לא יהיה תדר מפוספס? אני צודק או שאין קשר ואני יכול לחתוך קומפוננט על 90 ומעלה וסאב על 60ומטה ? ולא יהיה בור בטווח תדרים..?

ג'ינו.

אם תחתוך את הסאב ב60 ואת הקומפוננט ב90 זה לא יהיה בדיוק בור, כי עדיין יהיו שם תדרים (ראה ערך מדרון :-))

אבל יהיה לך אזור "מת". עדיף לחתוך את שני הפילטרים באותו אזור (לא חייב בדיוק ב90, אפשר מעל ומתחת), ולשחק מעט עם פאזות ודיליי של מיליסקנדים ע"מ שהסאונד יגיע אליך באותו זמן ולא יהיו ביטולים. אגב את זה אני אומר מהבנה בסיסית בהתנהגות של סאונד, אין לי ממש ניסיון בהתקנות, אז יכול להיות שאני לא כלכך מדוייק.

האמת היא שאני לא מאמין שצריך לגשת לסאונד בצורה אנליטית מוחלטת אלה לקחת חוקים בסיסיים ולהמשיך משם עם האוזן והרגש, להקשיב לאלבום שאתה מכיר טוב מאד ושאתה יודע שהופק בצורה טובה (סטינג הוא תמיד רפרנס עבורי) ופשוט להגיע למצב האולטימטיבי לאוזן שלך.

פורסם
בור יהיה, עומק הבור נקבה עלידי הסלופ, 6DB בור בתדרים האלו אמור להיות בקושי מורגש.

צודק, שחכתי להזכיר שככל שאתה מתקרב לאזור מקביל, עדיף מדרון יותר חד.

פורסם

אוקי,אבל בוא נגיע לעמק השווה ונסכם,שאת הבור לא בור שאולי יווצר עם אי התאמת החיתוכים,לא נרגיש בצורה שיפריע לנו וניהיה חייבים בשינוי?

ישנם רמקולים יותר איכותיים אני מתכוון ללינים גבוהים,שבהם כל חיתוך של תדר מורגש,ואילו את הבור בתדרים אתה תישמע יותר טוב מבאשר רמקול זוטר של פיוניר לדוגמה? זה דבר מעוד מעניין,זה די עונה על השאלה של איך מיתבטא צליל "ברור" ברמקול,או שאני מרים כאן אבן שקשה להחזיר אחר-כך...אני לא רוצה בטעות לגעת בעניינים שהם טבו ולנסות בטעות להטעות אנשים מהם,אשמח אולי להמשיך לדון בזה ולגלות קצת יותר על עינין פירוט,שמיעת הבדל בחיתוכים בין רמקול לרמקול,את עינין החיתוך הבנתי במקום לפתוח עוד תרד,אשמח להמשיך את העינין באותו התרד..מהו צליל "בהיר" צליל "נוקשה" וצליל "קריספי" ששמעתי אנשים נותים להעניק לסוגי רמקולים ואופי צלילם.

ג'ינו.

פורסם

ג'ינו הרגשת הבור תלוייה ישירות בעומק.

המושג בור בסך הכול מגדיר נפילה בדציבלים באזור מסויים, ככול שהבור קטן יותר ככה תרגיש אותו פחות.

הנפילה בדציבלים תלויי ברמת החיתוך(סלופ), ובהפרש בין התדרים, ככול שההפרש יותר גדול ככה הבור גודל ויש להקטין את הסלופ, ככול שהסלופ יותר גבוהה ככה צריך להקטין את ההפרש בין החיתוך.

אודי A4

דימה.

פורסם

אוקי,תודה רבה שמחתי לקבל תשובות מבנאדם פיקח כמוך,אחכים כל מילה תמיד אני שמח לדעת יותר כמו ששמת לב.

ג'ינו.

• תוכן חדש...