Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה RUN-X או סובארו B3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי מתלבטת בין סובארו B3 מודל 2008 לקורולה RUN-X 2007

המחיר בסביבות 78אלף לשניהם, קילומטראג' 35-40 אלף

קורולה מנוע 1600 וצריכת דלק ממוצעת של 9.4

B3 מנוע 1500 וצריכת דלק ממוצעת 13.3

אני ללא משפחה.

הכי הכי הכי חשוב לי זה בטיחות - לא הצלחתי למצוא מי מהן יותר בטיחותית ולמה. האם אכן פח של סובארו הוא דק יותר?

האם את הקורולה יהי לי קשה למכור / לקנות חלפים מקוריים בעתיד היות והייצור שלה הופסק ב2007???

האם אני צריכה לקחת עוד משהו בחשבון בהשוואה בניהן? ואולי בכלל אתם ממליצים על משהו אחר בטווח מחירים של 75-80אלף עם 5 דלתות.

תודה רבה :)

פורסם

המיתוס על הקשר שבין עובי הפח לבטיחות של הרכב פשוט לא נכון. היום המגמה היא לתכנן רכבים עם פח כמה שיותר "רך" שיספוג את המכה במקום הגישה שהיתה נפוצה לפני 30 שנה. אז היו בונים רכב "עם פח עבה" שפשוט היה מעביר כל מכה קטנה לתוך האיברים הפנימיים של הנהג וגורם לפציעות קשות.

אין שום בעיה של חלפים לקורולה וגם לא צפויה להיות כזאת ב-10 השנים הבאות. מדובר ברכב מאוד נפוץ ואין שום בעיה להשיג חלקי חילוף. מה גם שהיבואן מחויב עפ"י חוק להחזיק מלאי של חלקי חילוף לרכב הזה לפחות עד 2017. אני מניח שעד אז כבר תשדרגי את הרכב.

מבחינת בטיחות לשני הרכבים יש 4 כוכבים במבחן הריסוק, אבל שימי לב שבסובארו בחלק מהדגמים יש רק 2 כריות אוויר, מה שמוריד את רמת הבטיחות. חיסרון נוסף לסובארו הוא הביצועים החלשים. זה לא רכב למי שאוהבת מהירות ותאוצה.

החיסרון העיקרי של הטיוטה הוא המחיר והשוק שלה. מדובר ברכב יחסית מבוקש ומחירו גבוה יחסית.

בכל מקרה, גם אם תבחרי בזו וגם אם תבחרי באחרת, את מוזמנת לפנות אלינו בהודעה פרטית ולקבל מאיתנו הצעות אטרקטיביות ביותר.

פורסם

מניסיון של כארבע שנים עם ה- RUNX שנתון 2005:

* צריכת הדלק המשולבת עומדת על כ- 11 ק"מ לליטר ואיני יודע מהיכן הבאת את נתון צריכת הדלק של הסובארו- אולי מנתוני היצרן? בפועל הצריכה גבוהה בהרבה.

* אמינות- מטיפול לטיפול מבלי להוסיף מילה.

* עלות טיפולים - סבירה בהחלט, בין 400ש"ח טיפול קטן ל- 800 ש"ח לטיפול מורכב יותר.

* נוחות נסיעה- הרכב נוח ביחס למשפחטומטית ורך על הכביש ומנגד משלמים בהתנהגות שרחוקה מספורטיבית והגה שאינו מתקשר (מנותק).

*ביצועים- זריזה ביחס למשפחתיות עם שילוב של מנוע-גיר מצויין, למרות הגיר המיושן בעל 4 יחסי העברה בלבד

* שמירת ערך טובה מאד, עקב ביקוש ער כמשומשת.

לסיכום- אני מכיר גם את ה- B3 ולמרות היותה חדישה יותר, היא כלל איננה מרגישה כך. תא הנוסעים מרגיש יותר בכיוון שנות השמונים, המנוע חלש יחסית וכל עקיפה דורשת לחיצה אינטנסיבית על דוושת התאוצה שמלווה ברעש מנוע חזק.

אם ההתלבטות בין שני הרכבים הנ"ל בלבד, הבחירה היא RUNX. קחי לתשומת ליבך שהרכב מאד מבוקש בשוק והזדמנות לא תחכה לך יותר מידי זמן...

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

בתקציב הזה תוכלי לרכוש יונדאי I30 שהיא מכונית מעולה.

זריזה ונוחה, מציעה צריכת דלק סבירה בהחלט, תא נוסעים מרווח ונעים ואמינות טובה.

צריכת הדלק של הסובארו אכן תלושה מהמציאות ומדובר ברכב שמרגיש מאוד מיושן (שלא לאמר עתיק) ביחס למתחרותיו ולמעשה אפילו כשמציבים אותו מול רכב כמו הקורולה שהוצג למעלה מ-5 שנים לפניו, ממולץ לוותר עליו.

בהצלחה.

פורסם
הי מתלבטת בין סובארו B3 מודל 2008 לקורולה RUN-X 2007

המחיר בסביבות 78אלף לשניהם, קילומטראג' 35-40 אלף

קורולה מנוע 1600 וצריכת דלק ממוצעת של 9.4

B3 מנוע 1500 וצריכת דלק ממוצעת 13.3

:)

צריכת הדלק המצוטטת שלך הם קישקוש (יחסי). מאיכן הם מובאים ?

הקורולה חסכונית מה B3 האיטית והצמאה - אולי 1/9, איכן שהקורולה תעשה 1/10.

הקורולה עדיפה ברוב התחומים.

הייתי בודק במחיר זה ניסאן טידה 2008/9.

• תוכן חדש...