Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם הכותרת הזאת בטח מוכרת לכם אני יכול להגיד שקראתי המון בפורום וגם מחוצה לו ככה שאני לא עצלן חחח

מה שכן הראש שלי מסובך לגמרי יש לי כמה כיוונים אבל יש פה הרבה אנשים עם דעות חלוקות מה שהמאוד מבלבל, אז אשמח לחוות דעת מקצועית יותר מאשר ניסיון אישי. אני לא מבין גדול במכוניות בתכלס, אני הרבה זמן מחפש רכב עכשיו יש לי את הכסף בשביל זה. הרבה זמן עקבתי אחרי הפיאט פונטו ספייס אבל כל דוד שני אומר לי חרא של אוטו חפש יפנית, קוראנית.

אז אני מחפש רכב שרוב השימוש בו הוא בסופ"ש הנסיעות הן יותר עירונייות ומעט בין עירוניות.

צריכת דלק טובה(פרמטר חשוב מאוד היום)

כמה שפחות טיפולים מן הסתם. ולא אכפת לי כל כך מטיפולים אבל לא לסבול מטיפולים יקרים.

שיהיה ידני.

ויש לי עדיפות לרכב קטן יותר מדבר אלי למרות שאם יהיה משהו אחר שיענה על הדרישות אשמח לשמוע.

אשמח לעזרה תודה מראש!

פורסם

אם היית מציין העדפה לגיר ידני או אוטומטי היה יכול לעזור לחברים לעזור לך ובעיקרון, חיפוש קצר יעלה התלבטויות רבות שדי דומות לשלך אבל אם כבר אני מגיב. אענה לך מנקודת מבטי.

השבוע רכשתי רכב בתקציב מעט יותר גבוה משלך ועברתי התלבטות דומה אך הפוכה, אצלי עיקר הנסיעות הן בינעירוניות.

ההתלבטות שלי לאחר קריאה בשרשורים דומים הצטמצמה לבסוף ל 2 דגמים (עם גיר ידני) בגדול: פיאט פנדה ויונדאי גטס.

הפיאט פנדה הומלצה כבעלת אמינות ובטיחות טובות וכחסכונית מאוד בדלק (1:20) בבין עירוני

היונדאי גטס הומלצה כרכב אמין מאוד, חזק ומרווח משמעותית מהפנדה, החסכוניות שלו לא ברורה ודי מוטלת בספק.

הבטיחות של הגטס תלויה ברמת הגימור (מס. כריות אוויר ואם יש או אין ABS).

בסוף רכשתי גטס (שלשום). ואני באופן אישי מרוצה.

פורסם

אם תריץ חיפוש כאן תגלה שיונדאי גטס זה קקה של אוטו. במיוחד שזה מגיע לקטע של הדלק. אגב, זוהי מחלה ידועה של כל משפחת יונדאי. אתה יכול לומר מה שתרצה אבל חיסכון בדלק זה ממש לא הצד החזק שלהם.

מה לגבי פורד פייאסטה? רכב אמין וטוב, או פורד פוקוס משנת 2000 ומעלה. אולי תצטרך להוסיף אבל אתה מקבל רכב יותר מרווח מהגטס או מה מהפיאט שהזכירו כאן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אם תריץ חיפוש כאן תגלה שיונדאי גטס זה קקה של אוטו. במיוחד שזה מגיע לקטע של הדלק.

למה סתם להכליל? המידע הזה לא מדוייק בעליל.

אני ערכתי את החיפושים האלה הן בפורום הזה והן במקומות אחרים באינטרנט. אתה יודע מה מצאתי?

• דיווחים לא מעטים על צריכת דלק סבירה בהחלט ואפילו טובה מאוד בדגמים עם המנועים החדשים מ2006 ואילך (1399 עם 16 שסתומים במקום מנוע ה1350 השתיין).
  • רוב ה"עליהום" שפורסם בעניין השתיינות מתייחס לדגמים עם הגיר האוטומטי ולנהגי ליסינג שלא נהגו כשחסכוניות מעניינת אותם.

אתה מוזמן לקרוא כאן מה שכתבתי על צריכת הדלק (לפי המחשב ברכב).

הפיאט חסכונית ומומלצת אם אתה יודע בוודאות שהשתמשו רק בנוזל קירור מקורי או איכותי אחר.

פורד פיאסטה יכולה בהחלט לבוא בחשבון אבל ב30K, אולי הבחור יעדיף רכב אחר בשנתון יותר גבוה.

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובות... ראיתי התלבטויות דומות לשלי אבל זה לא ענה לי בדיוק על מה שרציתי בגלל זה פתחתי הודעה משלי.

לגבי הפוקוס אני לא מחפש רכב מרווח אלא רכב קטן(בתקווה להנות מצריכת דלק טובה יותר)

האמת שהשבוע מישהו כיוון אותי לכיוון הגטס...הרכב נראה מעולה ונשמע שהוא אמין מאוד אבל צריכת הדלק שלו הרתיעה אותי...

מאוד רציתי רכב ידני....אבל מישהו אמר לי שאולי תהיה לי בעיה למכור אחר כך אז לא אכפת לי אוטומט...!

כרגע אני מבין שאני עם שלוש אפשרויות הראשונה

פיאט פונטו(חושש מהאמינות שלו)?

גטס(בעיה עם צריכת הדלק שלו)?

רנו קליאו B (גם איתו בעית אמינות)?

מה אתם אומרים אני כבר איזה שבועיים וחצי משתגע תודה לכולם!

פורסם

כרגע אני מבין שאני עם שלוש אפשרויות הראשונה

פיאט פונטו(חושש מהאמינות שלו)?

גטס(בעיה עם צריכת הדלק שלו)?

רנו קליאו B (גם איתו בעית אמינות)?

פיאט פונטו/פנדה וכולי - ככל שהמודל גבוה יותר והיד והק"מ של הרכבים שתמצא יהיו נמוכים יותר. יש סיכוי גדול יותר שתמצא רכב שטופל כראוי ואז האמינות תהיה טובה. בחיפושי המידע שערכתי על הפיאטים מסתמן כי השם הרע שיצא לאמינותן נובע מתחזוקה לקויה ושימוש במי ברז במקום נוזל קירור איכותי. דבר זה גורם לנזק ובלאי שמובילים להתחממות יתר והוצאות על ראש מנוע.

גטס - אכן התלבטות קשה יחסית אבל במקרה שלך שמדובר בנסועה נמוכה והעדפה לגיר ידני שהוא חסכוני יותר. אם תוציא כמה שקלים יותר על דלק אבל תחסוך שקלים רבים יותר על ביקורים במוסך. אני מתכוון בדברי לגטס מ2006 ואילך עם מנוע ה1400 ולא קודמתה עם מנוע ה 1350

רנו קליאו - לא יודע, אני הייתי מעדיף רכב בשנתון יותר גבוה ולפיכך בעל פוטנציאל אמינות גבוה יותר ובלאי נמוך יותר

פורסם

תחפש ספייס 2006, מהשנתון האחרון. ככה תצליח למצוא אחת מטופלת היטב.

לי אין שום בעיות אמינות טפו טפו ושיישאר ככה - אני נוסע בספייס 2006 ומאוד מרוצה.

• תוכן חדש...