Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קניתי לפני מס' חודשים טויטה פריוס 2007 ועד עכשיו אני מאוד מרוצה. רוב הנסיעות שלי הן בנעירוניות, ולאחרונה אני מצליח להגיע לצריכת דלק של 1:22. רציתי לדעת מה המהירות האופטימלית של הרכב בנסיעה מהירה? כלומר, מהי המהירות הגבוהה ביותר שבה אני לא מבזבז יותר מדי דלק (יש מצב שזו "מהירות שיוט")?

חוץ מזה, אם הרכב כבר 4 שנים על הכביש (וחצי עוד מעט..), כדאי לבקש שיבדקו את המערכות ההיברידיות?

תודה!

פורסם

הרכב לא צורך הרבה דלק רק כשהוא נוסע בלי להתאמץ יותר מדי.

בכבישים בינעירוניים, תאיץ עד שאתה מגיע להילוך הכי גבוה ברכב, ואז תדאג שהרכב יישאר בהילוך הזה על סל"ד כמה שיותר נמוך.

המהירות משתנה מרכב לרכב, אך באופן כללי, המהירות האופטימלית נעה בין 90-100 קמ"ש.

נסיעה מעל 110-120 קמ"ש תגרום לצריכת דלק של 20% יותר.

שונא גזענים !.

פורסם

כן, הבעיה היא שבפריוס אין תצוגה של הסל"ד. את ההילוך הכי גבוה אני "מוצא" פשוט על פי השמיעה?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני לא יודע בקשר לדגם שלך...

ב2010 ב88 ק"מש אפשר להגיע ל 3.5ל' ל100ק"מ(28.5:1).

הצריכה הנהדרת נשארת עד המהירות 110 ק"מש בצורה שפוייה וצפונה הצריכה עולה משמעותית.

אני משאר שאצלך זה יהיה דומה.

בכבישים עירוניים תאיץ למהירות הרצוייה בצורה מתונה ואז תוריד בבת אחת את הרגל מהגז ותראה את הצריכה יורדת ל0,

תוסיף לאט לאט גז עד שהמהירות מתייצבת והצריכה עדיין צריכה להיות על 0 כך אתה משתמש במנוע החשמל.

נ.ב.

המנוע החשמלי בין היתר מחפה על החסרון של מנוע הבנזין,צריכה גבוהה יותר במהיריות נמכות(נצילות מרחק\דלק)

שבמהירויות אלה למנוע החשמלי אין בעיה להסתדר לבדו(פריוס 2010 עד 76 ק"מש על חשמל בשיטה הנ"ל).

דבר נוסף שאלייך לזכור הוא שהמנוע החשמלי תפקידו העיקרי הוא לשמור על מהירות הרכב ובכך הוא חוסך הכי הרבה.

עדיף להמנע מהאצות או מעליות על חשמל בלבד כי אז אתה פוגע בצריכת הדלק.

דברים אלה נכתבו מנסיון,מקווה שתמצא את זה מועיל :)

• 8 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...