Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע לתריס חשמלי

ד ו ד
שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

המנוע המותקן כנראה גמור, בזמן הפעלה נשמע רעש של ברזלים נטחנים. לפני בדיקה יסודית מה קורה עם המנגנון בתריס ביררתי עלות מנוע לתריס במשקל נתון. מתברר שיש סוגי מנועים שונים כאשר הפער בינהם מבחינת מחיר הוא משמעותי. יש למישהו נסיון בתחום והמלצה איך סוגרים את הסיפור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוצאת את המנוע והוא מרעיש או שזה הרעש שנשמע מהקופסא מעל התריס לפני שפתחת אותה?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם תוכל לפרט (מידות החלון, סוג התריסים, גיל המנוע, מה המחירים שאמרו לך) נוכל לעזור לך.

בצורה ששאלת את מה ששאלת (רגע, מה שאלת בכלל ???) אי אפשר להבין כלום.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם תיפתח את החיפוי תראה מה קורה.

אולי השתחרר משהו (הלאגר מהתושבת).

שנית מה משקל התריס כי צריך להתאים מנוע למשקל?

אם תתן מידות וחומר ייצור אפשר לעשות חישוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדובר בתריס שמותקן אצל חבר ואני מנסה לעזור לו, טכנאי בדק וקבע שהמנוע דפוק . הצעת המחיר כולל עבודה היתה 2000 שח +מעמ למנוע עם אחריות ל 5 שנים. המנוע המותקן הוא בן 5 שנים, לדברי החבר טופל פעמיים בעלות לא מבוטלת. הפרטים הטכניים של התריס - רוחב 3 מ' גובה 2.8 מ' , שלבים מאלומניום ולצערי לא יודע לפרט יותר לגבי דגם או סוג. לגבי הוואל, אין לי פרטים על הקוטר הפנימי אבל נראה שיש נוסחה מקובלת על פי משקל השלבים והמיפתח. אם אפשר לקבל לפי נתוני התריס הזה המלצה למנוע אמין זה יעזור מאד. מעבר להמלצה על מנוע, החבר לא מבקש יותר וגם מתנגד בנימוס לפירוק החיפויי להתבוננות במה שקורה שם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם טכנאי כבר בדק רוב הסיכויים שהוא צודק.

מחיר של מנוע פעם אחרונה שקניתי היה בערך 700 ש"ח.

ההרכבה היא פשוטה צריך לפרק את המובילים מהשלב הראשון שמחובר למוט.

להוציא את המוט החוצה, בדרך כלל ניט אחד מחבר אותו למוט.

אני הייתי לוקח את המנוע איתי וקונה יותר חזק כי מפתח התריס ענק.

מכניס חזרה את המנוע החדש תופס אותו עם ניט בדרך כלל זה כמו מיקום הישן צריך למדוד ליפני ההכנסה.

הכי חשוב זה שאת המובילים צריך לתפוס עם ניטים קצרים שלא יפגעו ויחרצו את המנוע בזמן פעולה, (נכון רק לצד שקרוב למנוע).

שים לב גם לחיבורי החשמל למתג כי יש שם יותר משלוש חוטים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להערכתי, החבר שלך צריך מנוע חשמלי המסוגל להתמודד עם משקל של לפחות 60 ק"ג ומומלץ אפילו 80 ק"ג (אלא אם מדובר על חומר כבד יותר ואז צריך מנוע חזק יותר). מניסיוני האישי, בסלון אצלי בבית שמתי מנוע של 40 ק"ג על תריס קטן יותר ממה שיש אצל החבר שלך - ובחדרים שמתי מנועים של 20 ק"ג.

מהפעם האחרונה שבדקתי, לפני כמעט שנה, החברות המוכרות בשוק הן SOMFY (צרפתי) ו-JOLLY (איטלקי). ישנן גם חברות אחרות (סימו,פלמט, וכו') אך לא שמעתי המלצות עליהן. ישנן גם חברות סיניות עלומות שם במחירים זולים מאוד. מבחינת איכות מדובר בהימור (אבל סתם כדוגמא: שכן שלי התקין כזה מנוע סיני לפני מעל 8 שנים והוא עובד עד היום ללא שום תקלה !, זה גם עניין של מזל).

אצלי בבית התקנתי מנועים של JOLLY (איטלקי) שבאים עם אחריות ל-7 שנים. את ההתקנה ביצעתי בעצמי כך שאין לי מושג לגבי עלויות התקנה של כאלה דברים (קודם לכן הגלילה היתה נעשית באמצעות חבל).

בעניין המחיר: דאז שילמתי על שלושת המנועים מחיר של כ- 1050 ש"ח. יצא שכל מנוע עולה כ-350 ש"ח (המנועים של ה-20 ק"ג עולים מעט פחות מזה של ה 40 ק"ג).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דרך אגב:

אם אתה לוקח את המוט איתך יחליפו לך במקום את המנוע במעמד הקניה.

יש את אלומיניום ורד ברחוב וסרמן בת"א מול המשטרה ברח' סלמה.

יש עוד מקום ליד שכונת התקוה אם תרצה הסבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...