Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שום קרב תרנגולים.

אם אתה מייצג בעל מקצוע אתה צריך לרשום דברים נכונים, לא דברים שעוזרים לקדם מכירות.

קבל וכבלי רמקולים אלה שני הוודוואים הכי גדולים שיש לעולם האודיו להציע. קבל לא עוזר בכלום, כבר דיברנו על זה שמדובר בעוד צרכן ותו לא. מגבר איכותי שבנוי כמו שצריך (והמגברים של פותח השרשור עונים על כך) לא צריך שום קבל.

לעבוד ב 1 אוהם לא יתן לו שום דבר מלבד אימוץ יתר של המגבר ושריפת פיוזים. הוא לא ישים לב להבדל בעוצמה בין 4 ל 1, אז למה סתם לאנוס את המגבר? כדי להאדיר את האגו?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איתמר קודם כל תודה על היעוץ, אבל פני דעתי דרור ממש לא מכוון בקשר למכירות, הבן אדם הזה פירגן ועזר לי בצורה בלתי רגילה ( שלח פיוז של המונו לעפולה ולא ביקש אפילו אג' אחת עבור זה )

דבר שני למה אתה חושב ש בין 1-4 אום לא יורגש ההבדל ?

HU-kdc 6047 kenwood , Morel 3way , AMP-Kicker zx650.4 ,MONO-AUDISON LRX 1.1K Sub- ROCKFORD-P3122D

פורסם

כי זה שהורדת את המגבר ל 1 אוהם וקיבלת את כל ה 1000RMS (או כל מספר אחר שרשום בחוברת הנתונים) לא אומר שהוא יישמע יותר חזק. זה שהכפלת את הכוח שהסאב מקבל (תיאורטית, הרי הוא לא באמת מקבל 1000RMS) לא אומר שגם הכפלת את העוצמה שבה זה נשמע לאוזן שלך. על כל הכפלת עוצמה של המגבר יש עלייה של 3DB בלבד בעוצמה, זניח מאוד.

תן למגבר לעבוד ב 4 אוהם. יכנס פחות דיסטורשן לסיגנל, המגבר ישלוט בסאב בצורה טובה יותר, המגבר פחות יתאמץ ולא ישרוף פיוזים ועדיין תשמע חזק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אחרוג ממנהגי ואסכים עם איתמר :)

מגבר קלאס A/B ב- 1 אוהם זה כמו לשים לחם בתוך פיתה. גם ירידה באיכות, וגם ירידה בעוצמה.

ל- 1 אוהם יש יתרונות משלו, קח מגבר שנותן 1000RMS ב- 1 אוהם או 250 ב- 4 אוהם ותנסה להגביר סטרוקר- לא תגיע רחוק.

אך במקרה שלך, סאב עם יכולת ספיגה של 500RMS- 400 ב- 4 אוהם זו האפשרות הנכונה בשילוב עם ה LRX.

המגבר שלך מאוד בזבזן, חיבור של 1 אוהם מושך הרבה יותר זרם מאשר 4 אוהם, הנצילות של המגבר יורדת ב- 1 אוהם, הדאמפינג פאקטור יורד, הדיסטורשן עולה, הלינאריות יורדת, וכל זה בשביל מה? בשביל לתת לסאב את כל ה- 500 RMS במקום 400? הוא לא באמת יקבל את התוספת הזו.

אפשר להידיין על כך עוד הרבה, אך פשוט תנסה ותיווכח מה יותר טוב. לא יתאים לך? תחזיר (זה לא יקרה :)).

ד"א, רק היום יצא לי להיות נוכח בהתקנה של מישהו שיש מו מונו של 1000RMS ב- 1 או 250 ב- 4 והוא חיבר P3 בתיבה מקורית ב- 4 אוהם ולא ב- 1, והאמן לי- זה לא היה חלש במיוחד :)

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אני קצת פסימי לצערי (והפסימים כידוע ברחו לאמריקה).

תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני חושב שמעבר מ-1 אוהם ל-4 לא ישנה הרבה לצריכת החשמל.

אני אנסה להסביר בהרחבה (או חפירה שמתאימה לליל חמישי חסר כח :lol:) -

צריכת החשמל של המגבר נקבעת לא רק על פי התנגדות הרמקול, אלא תלויה גם בכיוון הגיין במגבר.

במגבר שלנו יש קדם מגבר (עם כיוון גיין וברוב המקרים גם קרוס אובר) ומגבר כח "טיפש" שעליו אין לנו שום שליטה ישירה.

מגבר הכח מגביר את האות הנכנס אליו ביחס קבוע ומעביר אותו לרמקולים. את עוצמת האות הנ"ל קובעים בקדם המגבר ע"י שימוש בכפתור הגיין.

מדידת יצרן של X וואט ב-Y אוהם, מביאה בחשבון רמת אות מאד מסויימת שמגיעה למגבר הכח.

איזו עוצמת אות? - העוצמה הגבוהה ביותר שמגבר הכח מסוגל לספוג בלי להגיע לרמת קליפינג (דיסטורשן) מסויימת.

המדידה של היצרן מציינת תמיד את כמות העיוות בזמן המדידה (THD) והמגבר יוכל להפיק עוצמה גבוהה יותר, אבל באחוזי עיוות גבוהים יותר.

כיוון הגיין (וכל קדם המגבר) בא להתאים את עוצמת האות שמגיע מיחידת הראש לעוצמה שמגבר הכח "מצפה" לקבל.

כיוון גיין נמוך יותר - תתקבל עוצמה נמוכה יותר ביציאה ממגבר הכח (וגם head-room נמוך יותר, אבל זה לא הנושא). וכאמור כיוון גבוה יותר יביא לדיסטורשן ואת זה אנחנו רוצים רק במגברי גיטרה :wink:

כמובן שכדי להגיע להספק מסויים ביציאה, צריך רמקול שיכול להתמודד עם העוצמה הזו. רמקול שלא מסוגל לעמוד בהספק יעוות את הצליל בעצמו ויסבול מנזק טרמי - הסליל שלו ישרף.

* סתם מסקנה קטנה שנובעת מכל זה -

אפשר להרוס בקלות רמקול חלש בעזרת מגבר חזק. גם אם קדם המגבר לא "ידחוף" את מגבר הכח לדיסטורשן, הרמקול עצמו לא יעמוד בעוצמה.

אבל - אפשר באותה קלות להרוס רמקול חזק בעזרת מגבר חלש (וזה הכי פשוט עם טוויטרים). במקרה הזה, כיוון גיין גבוה מדי יביא לעוצמה גבוהה מהמוצהר באחוזי עיוות גבוהים וזה יהרוס את הרמקול (כמו שקורה במערכות ללא הגברה שבהן רדיו דיסק חלש מחסל רמקולים חזקים). אפשר לקרוא על כל זה כאן.

ולענייננו - אמנם המגבר הזה יכול לספק 1Kw ב-1 אוהם (ולהזדקק לזרם בהתאם), אבל אם זה היה המצב כאן הסאב כבר מזמן לא היה בחיים, מכיוון שזהו סאב בעל יכולת ספיגה מוצהרת של 500W RMS.

לכן - בהנחה שהגיין מכוון נכון, הסאב מקבל כרגע כ-500 וואט.

עכשיו, זה לא משנה באיזו התנגדות הסאב מחובר - כדי לספק ביציאה 500 וואט, המגבר יצטרך זרם של X אמפר.

בחיבור של 4 אוהם וכיוון גיין נכון, המגבר יספק 420 וואט ויצרוך זרם לא הרבה יותר קטן מאותם X אמפרים.

אתם יוצאים מנקודת הנחה שיש כאן מעבר מאמפרג' שנצרך כדי לספק 1Kw לאמפרג' שנצרך כדי לספק 420 וואט - אבל זה לא המצב.

ולפותח השירשור -

ראשית וסתם כאזהרה (מכיוון שעלתה כאן הצעה כזו) - אל תחליף פיוז לערך גבוה יותר בסטאפ הקיים מכיוון שאז מה שישרף לך זה האוטו.

אתה אומר שחוץ מהפיוזים השרופים, יש לך בעיות חוסר חשמל ופריקה - כנראה שזה קורה עוד באמפרג' שהפיוז עומד בו ולכן אתה לא תפתור כלום גם אם תפתור את בעיית הפיוזים.

גם אם תחליף לכבל 0 גייג', עדיין ילך לך המצבר ובסופו של דבר אולי גם האלטרנטור ואז תהיה חייב תקציב לזה גם אם אין (ושום קבל לא יפתור את זה).

אולי שלושת הגדולים ומעבר ל-4 אוהם הם מה שיעשה את ההבדל (אם אתה בדיוק "על הקצה" כרגע מבחינת מערכת החשמל), אבל קשה לי להאמין שבלי שדרוג כללי למערכת החשמל אתה תוכל להחזיק את הסטאפ הזה.

כל זה נאמר בהנחה שהגיין מכוון כראוי! אם הוא מכוון גבוה מדי - אולי אתה בדרך להרוס את הסאב, אבל מצד שני יתכן שהנמכה לגיין הנכון תקל על מערכת החשמל.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

בוקר טוב

אני ממש לא מסכים איתך ישראל ואני חושב שההיפך הוא הנכון

אני נוטה להסכים עד מאוד עם Ctzvi בחלק המרכזי של ההסבר שלו

אין שום סיבה שפותח השרשור יפחד מלהשתמש ביכולת המירבית של המגבר שלו בגלל שיש לו בעיית נפילות מתח ברכב או בגלל שאחד המנהלים הציג זאת כהאדרת אגו (אם אני לא טועה)

ובטח שלא הבנתי או לא קיבלתי את דוגמאת הסנדווי"ץ של SROOL לדעתי זו דוגמא לא נכונה בכלל

את בעיות נפילות המתח יש לפתור אצל אחד המתקינים או אצל חשמלאי רכב מקצוען

מניסיוני זה ממש לא מתבטא בהמון כסף ומול הציוד שיש לבעל הרכב (ציוד איכותי ויקר יחסית) שדרוג מערכת החשמל לא יהווה חלק מרכזי בעלויות הכלליות של הסטאפ

עכשיו למה כן להשתמש ביכולות של המגבר ?

בשלב ראשון למה לא ?

בשלב שני עבודה ביכולת של אחד אוהם בהספק של עד כ 1100 וואט ובגיין נמוך ונכון מול סאב מפלצתי של 500 RMS יהיה הרבה יותר נכון מאשר עבודה באותו מגבר ובאותו סאב עם גיין מקסימום או קרוב לשם תוך עבודה ב 4 אוהם על 400 או 450 וואט שהמגבר נותן

וכמו שאני מבין ויודע דווקא בתצורת 1 אוהם shonik23 יחסוך וימנע מכל הדיסטורשיינים והעיוותים והבעיות שעלולות להיווצר מעבודה בגיין גבוה

לגבי ת"כלס בשטח ההבדלים בין עבודה של סאב ב-1 או -4 אוהם בהחלט ניתנים לזיהוי ומורגשים אצל חובבי ה SPL

ברור שאם נסכים לוותר על תצורת 1 אוהם ונעלה ל 4 אוהם תוך הרמת הגיין עוד טיפה ולצורך העיניין נעבוד עם סאב פיוניר ומגבר קקמייקה אז בהחלט ש SROOL יוכל לטעון שהוא היה נוכח במצבים כאילו (שאני הייתי נוכח בהם בעצמי המון פעמים) וכמעט ולא זיהה הבדל

אבל אם מדובר בחובבי SPL אמיתי עם סטאפים מושקעים אז אני באמת אבל באמת לא מבין איך אפשר לזלזל ב -3 DB

בקיצור shonik23 המלצתי לך היא כזו : יש לך אחלה ציוד ואני מניח ששילמת עליו הרבה כסף לכן יש לך זכות מלאה לנצל אותו למקסימום ולהינות ממקסימום היכולות שלו

במקביל עליך לגשת לאיש מקצוע ולבדוק את מערכת החשמל של הסטאפ ושל הרכב ולקבל מסקנות מקצועיות לגבי פיתרון בעיית המתח.

ולפתור את הבעיות בצורת שינוי מקצועי בסטאפ החשמלי של הרכב שלא אמור לעלות הון של כסף, מול פיתרון של שימוש פחות ממצה ברכיבים שלך

ובנושא הקבל אני בהחלט ממליץ לך לחשוב על כך בצורה חיובית, אני מודע לכך שיש פה בפורום קבוצת בעד וקבוצת נגד, וזה בסדר לכשעצמו, בשביל זה יש פורום :-D

אני בהחלט בקבוצת הבעד ואני מודה שאני לא יכול לגבה את תמיכתי בקבל בשום נתונים טכניים, מספריים, ותיאורטיים (יש בפורום אנשים הרבה יותר חכמים ממני שיודעים לעשות זאת טוב ממני) אבל אני מגבה את תמיכתי באינספור התקנות לאורך 17 שנים ותוך חרישה של מאות ואלפי פעמים את חנויות הארץ הלוך וחזור ועבודה עם קבלים הלכה למעשה בשטח וברכבים

אז אני הייתי שוקל ברצינות הוספת קבל אבל רק לאחר שדרוג מערכת החשמל ברכב

דרך אגב בעיניין הפיוז והמשלוח אז אין בעד מה אני שמח תמיד לעזור במידה ומתאפשר לי

סופ"ש זהיר

דרור

פורסם

Ctzvi

אעשה את זה קצר. נחזור לבית ספר - P=I²R. כאשר P=500 WATT, R=1 OHM אז I=22.4 AMPER. כאשר R=4 OHM, P=420 WATT, אז I=10.2 AMPER. זאת אומרת פחות מחצי. לא בטוח שזה יפתור את הבעיה, אבל כדאי לנסות.

בלי שום כשר לבעיות חשמל, כאשר מדובר בסאב עם 2 סלילים 2/4 אום ומחפשים איכות (SQ) עדיף לחבר בטור 4/8 אום. מצד שני, אם רצוננו הוא להקפיץ פחיות, מטבעות ושאר החפצים על הגג של אוטו (SPL) :lol: חיבור במקביל 2/1 אום ייתן תוצאה יותר טובה. הכול בתנאי שמגבר מאפשר הספקה של הוואטים הדרושים.

נושא של הקבל נטחן בכול הפורומים של קאר אודיו. רוב האנשים טוענים שזה לא עוזר לפתור את הבעיות החשמל ושקבל הוא חבר הכי טוב של חנויות/מתקינים. אבל ישנם גם עדויות הפוכות. לכן אם קיימת אפשרות לבדוק לפני לקנות, לפי דעתי שווה.

אני מסכים אם שי, שכדאי לך לגשת לחשמלאי אמין ולבדוק את מערכת החשמל. לא נראה לי שיש לך התקנה מפלצתית שדורשת מערכת חשמל מוגברת.

פורסם

mikyl בוקר טוב

דרך אגב שמי דרור :lol:

לגבי נושא הקבל אכן אתה צודק והויכוח הזה נמשך המון זמן

אני לא יודע אם זכור לך אני מניח שכן, מכיוון שעד כמה שאני זוכר היית די פעיל באותו ויכוח ארוך (גם אני דרך אגב :wink:) שנושאו היה בגדול אם קבל הוא צרכן מקלקל או רכיב שעוזר

ואם זכור לך אני הזמנתי את כל אותם מתווכחים להגיע אלינו כשאני מנדב רכב לטובת בדיקות פיזיות בנושא תועלת הקבל

אך במקום להיענות להזמנה ולבוא ולבחון את העיניין פיזית מציגים אותי כאפורטיוניסט ונצלן

ומאשימים אותי בתשובות חסרות הגינות שכל מטרתם כביכול היא למכור (ושים לב לקטע המצחיק הנה זה השוס) קבלים

כן מכל הדברים שבעולם כל מטרתי היא להתעסק בשיווק של קבלים במדינת ישראל

זה פשוט מגוחך

פורסם

כל מה שאני יכול להגיד לכם זה WOW , תודה על העזרה וההכוונה , אני היתי אצל חשמלאי והוא בדק לי את צריכת האמפרג' והיו תוצאות ברורות , זה צורך הרבה מעל מה שהאלטרנטור שלי יודע להוציא , החשמלאי אמר לי לבצע ליפוף לאלטרנטור שגם ככה לפי מה שאמר שובק חיים עוד מעט, שיפוץ וליפוף יעלה 2300 שח , מצד שני היתי אצל מישהו אחר והוא טען שלמונדאו ספיפית לא יעיזור הליפוף של האלטרנטור ו ש 2 קבלים טובים אחד למגבר ו 1 לסאב + חיווט בשתי הכיוונים 4גייג' אמור לפתור את הבעיה ,

ודרך אגב לדרור הפיוז במגבר נשרף רק בגלל שחובר בטעות איומה + - הפוך למגבר :( ובפיוז החדש זה לא יקרה ( אי אי אי חוסר ריכוז מוחלט)

HU-kdc 6047 kenwood , Morel 3way , AMP-Kicker zx650.4 ,MONO-AUDISON LRX 1.1K Sub- ROCKFORD-P3122D

פורסם

shonik23 אני שמח שנפתרה הבעיה הרצינית (שריפת הפיוזים)

כמו שאמרתי והמלצתי לך זה הנכון לעשות ז"א להעביר שני מתחים דרך שני פיוזים שונים (אחד לכל מגבר) בעוביים של 4G

הייתי ממליץ על אותו דבר גם במינוס

קבל אני אישית הייתי ממליץ רק על מגבר הסאב

לדעתי להרכיב קבל על מגבר מרובע שעובד 4 אוהם זה בזבוז כסף

אני מניח שזה יפתור חלק גדול מהבעיה או כמעט לחלוטין

אשמח ואעריך מאוד אם תעדכן אותנו בהמשך

אני מעריך שזה מעניין המון אנשים התוצאה הסופית

בהצלחה

דרור

פורסם

אני לא מסכים עם כל מה שרשמת. הערותי באדום.

אני קצת פסימי לצערי (והפסימים כידוע ברחו לאמריקה).

תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני חושב שמעבר מ-1 אוהם ל-4 לא ישנה הרבה לצריכת החשמל. משנה בהרבה מאוד, משמעותי ביותר.

אני אנסה להסביר בהרחבה (או חפירה שמתאימה לליל חמישי חסר כח :lol:) -

צריכת החשמל של המגבר נקבעת לא רק על פי התנגדות הרמקול, אלא תלויה גם בכיוון הגיין במגבר. לא נכון. הגיין משמש להשוואת רגישות כניסת המגבר למתח הסיגנל שהוא מקבל. גיין יכול להיות סגור לחלוטין ולקבל 4V מ HU מדגם X או פתוח לגמריי ולקבל רק 2V מ HU מדגם Y. העוצמה תשתנה? לא בטוח.

במגבר שלנו יש קדם מגבר (עם כיוון גיין וברוב המקרים גם קרוס אובר) ומגבר כח "טיפש" שעליו אין לנו שום שליטה ישירה.

מגבר הכח מגביר את האות הנכנס אליו ביחס קבוע (הלוואיי. ביום שייצרו מגבר לינארי זה יהיה כיף) ומעביר אותו לרמקולים. את עוצמת האות הנ"ל קובעים בקדם המגבר ע"י שימוש בכפתור הגיין. (ראה שתי שורות מעלה).

מדידת יצרן של X וואט ב-Y אוהם, מביאה בחשבון רמת אות מאד מסויימת שמגיעה למגבר הכח.

איזו עוצמת אות? - העוצמה הגבוהה ביותר שמגבר הכח מסוגל לספוג בלי להגיע לרמת קליפינג (דיסטורשן) מסויימת.

המדידה של היצרן מציינת תמיד את כמות העיוות בזמן המדידה (THD) והמגבר יוכל להפיק עוצמה גבוהה יותר, אבל באחוזי עיוות גבוהים יותר. נכון.

כיוון הגיין (וכל קדם המגבר) בא להתאים את עוצמת האות שמגיע מיחידת הראש לעוצמה שמגבר הכח "מצפה" לקבל. מגבר לא מצפה לקבל כלום. תן לו את הסיגנל המקסימלי והוא יוכל גם לתת תפוקה מקסימלית. לא תיתן לו הוא לא יפיק אותה.

כיוון גיין נמוך יותר - תתקבל עוצמה נמוכה יותר ביציאה ממגבר הכח (וגם head-room נמוך יותר, אבל זה לא הנושא). וכאמור כיוון גבוה יותר יביא לדיסטורשן ואת זה אנחנו רוצים רק במגברי גיטרה :wink:(שוב, הכל תלוי במתח הכניסה. מתח כניסה גבוה יכול להוציא מהמגבר את מלוא ההספק גם עם גיין סגור לחלוטין).

כמובן שכדי להגיע להספק מסויים ביציאה, צריך רמקול שיכול להתמודד עם העוצמה הזו. רמקול שלא מסוגל לעמוד בהספק יעוות את הצליל בעצמו ויסבול מנזק טרמי - הסליל שלו ישרף. נכון.

* סתם מסקנה קטנה שנובעת מכל זה -

אפשר להרוס בקלות רמקול חלש בעזרת מגבר חזק. גם אם קדם המגבר לא "ידחוף" את מגבר הכח לדיסטורשן, הרמקול עצמו לא יעמוד בעוצמה. לא הבנתי את המשפט הזה.

אבל - אפשר באותה קלות להרוס רמקול חזק בעזרת מגבר חלש (וזה הכי פשוט עם טוויטרים). במקרה הזה, כיוון גיין גבוה מדי יביא לעוצמה גבוהה מהמוצהר באחוזי עיוות גבוהים וזה יהרוס את הרמקול (כמו שקורה במערכות ללא הגברה שבהן רדיו דיסק חלש מחסל רמקולים חזקים). אפשר לקרוא על כל זה כאן. שוב, זה לא קשור לגיין, זה קשור לזה שהמגבר הפנימי של ה HU מגיע לרווייה (קליפינג) ומתחיל להכניס המון המון דיסטורשן. זה בא לידי ביטוי בצורת גל קטום (מרובע) שמכניס כוח לרמקול אך הרמקול לא זז. אין קירור -> רמקול נשרף.

ולענייננו - אמנם המגבר הזה יכול לספק 1Kw ב-1 אוהם (ולהזדקק לזרם בהתאם), אבל אם זה היה המצב כאן הסאב כבר מזמן לא היה בחיים, מכיוון שזהו סאב בעל יכולת ספיגה מוצהרת של 500W RMS. כמו שאמרתי בהודעה השישית שלי בשרשור הזה, הוא בחיים לא התקרב לכל ה 1 קילווואט שהמגבר הזה מסוגל לתת.

לכן - בהנחה שהגיין מכוון נכון, הסאב מקבל כרגע כ-500 וואט.

עכשיו, זה לא משנה באיזו התנגדות הסאב מחובר - כדי לספק ביציאה 500 וואט, המגבר יצטרך זרם של X אמפר.

בחיבור של 4 אוהם וכיוון גיין נכון, המגבר יספק 420 וואט ויצרוך זרם לא הרבה יותר קטן מאותם X אמפרים. ברגע שהתנגדות יורדת הזרם מזנק. רוב חברות המגברים ממליצות לשים פיוז בערך X כאשר עובדים ב 4 אוהם, ואם עובדים ב 2 או 1 הן ממליצות לשים פיוז גבוה בכמה עשרות אחוזים.

אתם יוצאים מנקודת הנחה שיש כאן מעבר מאמפרג' שנצרך כדי לספק 1Kw לאמפרג' שנצרך כדי לספק 420 וואט - אבל זה לא המצב.

ולפותח השירשור -

ראשית וסתם כאזהרה (מכיוון שעלתה כאן הצעה כזו) - אל תחליף פיוז לערך גבוה יותר בסטאפ הקיים מכיוון שאז מה שישרף לך זה האוטו.

אתה אומר שחוץ מהפיוזים השרופים, יש לך בעיות חוסר חשמל ופריקה - כנראה שזה קורה עוד באמפרג' שהפיוז עומד בו ולכן אתה לא תפתור כלום גם אם תפתור את בעיית הפיוזים.

גם אם תחליף לכבל 0 גייג', עדיין ילך לך המצבר ובסופו של דבר אולי גם האלטרנטור ואז תהיה חייב תקציב לזה גם אם אין (ושום קבל לא יפתור את זה).

אולי שלושת הגדולים ומעבר ל-4 אוהם הם מה שיעשה את ההבדל (אם אתה בדיוק "על הקצה" כרגע מבחינת מערכת החשמל), אבל קשה לי להאמין שבלי שדרוג כללי למערכת החשמל אתה תוכל להחזיק את הסטאפ הזה.

כל זה נאמר בהנחה שהגיין מכוון כראוי! אם הוא מכוון גבוה מדי - אולי אתה בדרך להרוס את הסאב, אבל מצד שני יתכן שהנמכה לגיין הנכון תקל על מערכת החשמל.

לעבוד עם סאב של 1 אוהם זה פשוט אונס אכזרי ומתמשך למגבר, כל מגבר. זאת התנגדות מאוד מאוד נמוכה שמאמצת את המגבר ומערכת החשמל בצורה קיצונית, ובטח שהיא לא ממולצת על מגבר קלאס AB חובב זרם ובלתי יעיל חשמלית.

בגלל שהמגבר כל כך מתאמץ יש צניחה ב DF, המגבר מתלהט ומעמיס על מערכת החשמל. כתוצאה מכך הסאב לאו דווקא ישמע חזק יותר מאשר עבודה ב 4 אוהם, רק בגלל שתי הסיבות שמניתי.

ציטטתי בעבר פסקה של אחד ממהנדסי המגברים היותר מוצלחים שיש לנו בעולם האודיו, סטיבן (המלך) מזד אודיו. הוא מפרט במדוייק מדוע אין שום הגיון בעבודה עם התנגדות נמוכה מ 4 אוהם, לפחות בציוד לרכב.

אני חושב שמה שהוא אומר מקבל משנה תוקף במקרה של פותח השרשור.

איתמר.

פורסם

לפי מה שאני יודע , ממערכות שמע ביתיות ( אני מתעסק בזה מוכר אותם בחנות שלי ) ואני מדבר על דברים רצניים

ככל שההתנגדות יותר גבוהה כגון 8 אום 6 אום אז המערכת נשמעת הרבה יותר יפה SQ מאשר בהתנגדות נמוכה של 1-4 אום

וכמובן שזה גם תלוי במגבר אם המגבר מסוגל להוציא 8 אום הוא בוודאות יהיה הרבה יותר חזק ממגבר שעובד על 6 אום

הבעיה היחידה בהתנגדות היא, שככל שההתנגדות עולה ככה צריך להגביר יותר את המגבר כדי לקבל צליל יותר חזק.

אם אני טועה במשהו אשמח לקבל תשובה מדוייקת יותר.

פורסם

תראה איתמר אני לא יודע מי זה סטיבן המלך

לא יצא לי לפגוש אותו ולהצטרף לחבר מאמיניו

מה שאני יודע ממרומי שנותיי זה שאני לא מאמין במוסד המלוכה ובטח שאני מעולם ולעולם לא אשתחווה לאף אחד וגם לא לדיעותיו של אף אחד ובטח לא כשהניסיון שלי מוכיח אחרת

אבל נניח לרגע אותי ואת תפיסות העולם המטומטמות או עתיקות שלי

בוא נתרכז בעיקר ונלך לפי תפיסת עולמך ולפיכך אני לא יכול להימנע מלבקש ממך תשובה הגיונית לשאלה שצצה לי בראש

אם המלך (מה שלא יהיה שמו) פסק בנושא המגברים (שלהבנתי מבחינתך זה תורה מסיני) למה הנתינים עדיין מייצרים מגברים שיורדים מתחת ל-4 אוהם ?

יתרה מכך איך בחוצפתם הרבה הם עוד מעזים לבקש יותר כסף על הטכנולוגיה הזו ?

האם כולם עוסקים בדת הוודו ?

אשמח לתשובה

דרור

• תוכן חדש...