Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עדיין רוב המוסכים והחשמלאים שאני מכיר משתמשים בציוד מסוג (לא כולל מוסכים מורשי הייבואן שחלה עליהם החובה להשתמש בציוד מתקדם לפני פסילת מצבר באחריות ייצרן הרכב).

דרך אגב המכשיר של מידטרוניק שנמצא בשימוש גם בקונצרן VAG (Midtronics MCR340V) וגם ביונדאי לא מושלם כמו שנרשם באשכול. לפני שנה ייצרן הרכב VAG הנחה את מוסכי הרשת לבצע בדיקה משלימה של המצבר עם תחנת טעינה/בדיקה מסוג INC-940 בגלל הרבה דיווחים כושלים של המכשיר MCR340V.

כסת"ח נטו של היצרן (מתאים מאוד לVAG המהוללים). צב"ד מצברים דגיטלי מדוייק פי כמה מבודק בעומס או כל בודק אחר שתבחר והיצרן יודע זאת מצויין.

ושוב הסקת המסקנות שלך לוקה בחסר כמו תמיד, בגלל איזה הנחיה שקראת של יצרן כזה או אחר.

פורסם
יש לבודקים הדיגטלים שני חסרונות:

הם לא מתאימים לחלוטין לבדיקת מצברים חדשים אלא נותנים אומדן טוב רק למצברים משומשים (לפני שאתם קופצים, זה מעוגן במכתב של מידטרוניקס שיצא לאחרונה ומתועד בקטלוגים של גדולי יצרני המצברים בעולם)

בארץ משתמשים החל מספטמבר 2010 בתקן IEC בגירסה מתקדמת יותר משאר העולם (קשה להאמין) והמשמעות שבדיקת דיגיטלית של חלק מהמצברים בישראל לפי זרם IEC יפסול את המצבר גם אם הוא מעולה. הנושא הזה שווה לבד שרשור ניפרד.

אוקי אולי, אבל זה רלוונטי לרמת מפעל יצור או שיפוץ מצברים, לרמת השירות, ברגע שמצבר נמצא בשימוש ברכב ואחרי כמה ימים הוא כבר משומש ולכן משתמשים בבודק הזה גם ברכבים חדשים וזו הנחייה של יצרני כמעט כל הרכבים.

בטוחני שבמפעלי יצור מצברים יש ציוד בדיקה יותר מתקדם, מאשר המידרוניקס הרגילים שפוגשים במוסכים.

לגבי תקן IEC החדש, לא שמעתי על זה מעולם, מה ההבדלים בין התקן החדש והישן?

• ספונסר פורום
פורסם

דניאל שלום

מצבר מגיע לשיא ביצועיו (כמו הרצה) לאחר כחודש של פעילות, לפני כן בודק מצברים אינו רלוונטי ויש לבדוק רק מתח בוולטמטר.

גם מידטרוניקס הגיעו למסקנה הזאת ומתחילים לשלוח שידרוג לבודקי המצברים שלהם בהם תהיה שאלה ניפרדת האם המצבר חדש או משומש.

בדיקת המצבר במפעל מבוצעת לפי תקן הייצור וזה כולל בדיקה במינוס 18 מעלות, משיכת זרם במשך כחצי דקה ומדידת מתח באינטרוולים שונים. זאת הבדיקה היחידה שמדויקת כל שאר הבדיקות הן אומדן בלבד שנועד להקל על מוסכים לבצע דיאגנוזה סבירה ומהירה.

תקן IEC60095 גירסה 7 משנת 2006 החליף את IEC60095 גירסה 6 משנת 2000. מכון התקנים אימץ אותו החל מ 15/9/10.

עיקרי השינויים:

בוטלה הקלה ליצרנים ישראלים שאיפשרה להם להימדד ב 0 מעלות בעוד המדידה ליבואנים היתה במינוס 18 מעלות.

מדידה זרם ההתנעה דומה למדידה בתקן EN ולכן כיום מציגים CCA IEC כשווה לזרם EN בניגוד לעבר שערכו היה 68% מערך ה EN.

הנושא באמת סבוך ואיני חושב שיש טעם להרחיב יותר מכך.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

המשך מניסיון האבחון של אתמול-

היום בדקתי שוב את המצברים לאחר שנטענו מהנסיעה וגם שעה אחרי שכובה המנוע המכשיר טוען ששני המצברים תקינים. גם אחרי שהפרדתי אותם. עדיין, אני בטוח שבבוקר היא לא תניע (כמו שקרה היום). מה שכן, המצברים היו ממש חמים ויצאו מים מהפקקים, ביצעתי בדיקה לטעינה והזרם הכי גבוה שהתקבל היה 14.7. תקין לפי מה שאני יודע. למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

בכל מקרה מחר אני כבר ישלח אותה לחשמלאי, התייאשתי

פורסם
המשך מניסיון האבחון של אתמול-

היום בדקתי שוב את המצברים לאחר שנטענו מהנסיעה וגם שעה אחרי שכובה המנוע המכשיר טוען ששני המצברים תקינים. גם אחרי שהפרדתי אותם. עדיין, אני בטוח שבבוקר היא לא תניע (כמו שקרה היום). מה שכן, המצברים היו ממש חמים ויצאו מים מהפקקים, ביצעתי בדיקה לטעינה והזרם (מתח) הכי גבוה שהתקבל היה 14.7. תקין לפי מה שאני יודע. למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

בכל מקרה מחר אני כבר ישלח אותה לחשמלאי, התייאשתי

ייתכן שזרם הטעינה גבוה מידי. באיזה זרם אתה מטעין את המצבר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מה ז"א באיזה זרם אני מטעין? המכשיר הראה 14.7v וההטענה מהאלטרנטור, לא חיברתי את המצברים למטען.

פורסם

טעות שלי, חשבתי שאתה מטעין את המצבר בעזרת מטען חיצוני.

אני מציע לך לבדוק גם את מתח הטעינה של האלטרנטור באותה הזדמנות שתהייה אצל חשמלאי לרכב. רצוי לבדוק את מתח הטעינה בסל"ד סרק וגם בסל"ד של 2000 סיבובים לדקה.

מתח טעינה של 14.7 נחשב אומנם תקין השאלה איזה רכב יש ברשותך ? היום ברוב הרכבים החדשים עם אלטרנטור מקורי מתח הטעינה הנקוב הינו 14.0 וולט ומקסימום של 14.2 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

מדובר במשאית... עשיתי את הבדיקה כשחיברתי את המכשיר למצבר בודד בכל פעם

• תוכן חדש...