Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר ב- 206, 1.4 ליטר, ידנית שנת 2006.

אחרי נסיעה בכביש מהיר ודי מוצף, והמון השפרצות מתחת לאוטו, לקראת סוף הנסיעה המנוע התחיל לגמגם, כמעט נכבה בטורים נמוכים ולא סוחב.

מאז האוטו כבר שלושה ימים במוסך (לא מורשה) ולא מוצאים את התקלה.

ממצאים וניסיונות:

1. בדיקת מחשב מראה בעיות בסליל הצתה (כויל) ובמזרקי דלק, הערות שקשורות לחשמל כגון קצרים ונתקים.
  2. הוחלף סליל הצתה (כויל) - אין שינוי.
  3. הוחלפו פלאגים - אין שינוי.
  4. שני המזרקים התקולים (לפי המחשב) הוחלפו עם התקינים - אין שינוי.
  5. חשמלאי רכב עשה בדיקה משלו, ולא מצא שום סיבה.

נכון לעכשיו החשמלאי מהמר על תקלה במחשב, ייתכן בגלל רטיבות, ומחר הוא ישלח את המחשב לבדיקה במעבדה (260 ש"ח רק על בדיקה??).

למרות שאני סומך על המוסכניק (שטוען ששירת הרבה זמן במוסך מורשה של פיג'ו), יש לי הרגשה שכבר אין לו מושג.

יש רעיונות/הצעות?

כדאי לשלם לו על העבודה עד עכשיו (על החלקים מן הסתם הוא לא לוקח כסף) ולקחת את האוטו למורשה?

האם מוסך מורשה יגבה ממני כסף על תהליך הבדיקות, גם אם התקלה לא תיפתר?

אשמח לתגובות במהירות, לפני שזה עולה לי עוד כסף.

תודה

פורסם

ברכבים מהשנים האחרונות וגם שלך בין היתר יש הרבה חיישנים ואלקטרוניקה שדורשים איבחון מדוייק לשם פתירת התקלה.

לפעמים כדאי להכניס את הרכב למוסך של החברה ולחסוך את כל ה"ניחושים" האלה. יש להם ניסיון עם הרכבים האלה ויש להם את הציוד המתאים לאבחון.

אז יכול להיות שהתיקון יעלה יותר, אבל סביר להניח שהוא ייפתר בצורה יותר טובה מאשר אצל מכונאי ללא ציוד מתאים.

פורסם

תודה על התגובות.

גם לדעתי מדובר באיזה קונקטור, או ריליי או איזו שטות חשמלית אחרת שקיבלה קצת מים.

אני לא יודע באיזה סוג של מחשב אבחון השתמשו.

היום המחשב (של הרכב) יישלח ע"י החשמלאי לבדיקה במעבדה. אם אחרי זה עדיין לא יהיה להם מושג במה מדובר, אני אקח את האוטו למוסך מורשה. יש המלצות? (אזור ת"א או רעננה).

פורסם

יש צמה שעוברת נמוך בשלדה ומעל הגיר ששם יש סיכוי גבוה להתזת מים מהכביש יש לה קונקטורים גדולים שניים במספר שמחברים את הצמה למערכת החשמל הכללית מאחורי המצבר וגם צמה שממשיכה למחשב. ניתן להוציא את הצמה כולה בשלמותה תוך פירוק כל החיבורים לחיישני המנוע. ולייבש אותה היטב גם את הקונקטורים לבדוק היטב.

סוג התקלות שמראה המחשב זה תקלת צמה. וההוכחה הפשוטה זה תקלה בשני מזרקים בו זמנית וסדר ההופעה של התקלות לפי תחילת העבודה בהנעה. כי שני מזרקים מחוברים באותו קו מינוס למחשב וברגע ששניהם מופיעים בו זמנית זה ברור תקלה בקו. לא במזרקים. אני לא מבין מוסך מורשה לא יודע את הדברים האלה שיפתחו דיאגרמות העצלנים האלה. שיבדקו אם שני המזרקים על אותו קו.

פורסם

גבי, תודה על ההסבר המפורט,רק תזכורת - הרכב לא נמצא במוסך מורשה.

אם האוטו היה אצלי כרגע, הייתי הולך ובודק בדיוק את הדברים שהצעת. נשמע הגיוני מה שאתה אומר לגבי שני מזרקים שמראים תקלה בו-זמנית כי הם מחוברים על אותו קו למחשב.

עדכון - האוטו כרגע אצל החשמלאי. אתמול לקחו את המחשב לבדיקה במעבדה.

במעבדה אומרים ככה:

1. בגלל שהמחשב אטום ופתיחה שלו תהרוס את האריזה שלו, לא פותחים אותו כי אז הוא כנראה יהרס, ולכן אי אפשר לבדוק אותו בפנים.
  2. עקב כך הם רוצים להביא מחשב אחר, לחבר לרכב, ולראות אם הבעיה נפתרת. תמורת זה - 350 ש"ח.
  3. אם הבעיה נפתרת עם מחשב חלופי, צריך מחשב חדש בעלות של כ- 2100 ש"ח.
  4. אם לא - החשמלאי יתחיל לבדוק צמות וקונקטורים.
  5. הם טוענים שזה "מחשב מיוחד", וזקוקים לכל מני קודים מיוחדים כדי "לגשת" אליו, הוא "מקודד" לרכב הספציפי וכו' וכו'. זה גם חלק מהסיבה למחיר הגבוה של החלפתו במידה הצורך (2100 ש"ח לעומת 1500 ש"ח במחשב "רגיל").
  6. החשמלאי טוען שדבר ראשון הוא בודק את המחשב כי לעקוב אחרי חוטים וצמות ולחפש בעיה ייקח הרבה יותר שעות עבודה (=כסף) מאשר העלות של הבדיקה.

אם למישהו יש נסיון עם מחשבי רכב בכלל והרכב הזה בפרט, אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הנ"ל.

אחרי שצעקתי אצל החשמלאי ואצל המוסכניק שלו נתתי את האוטו, וכבר אמרתי להם לעזוב הכל ושאני הולך למורשה, כמובן שפתאום החשמלאי רוצה לקחת לי כסף על כל שעות הבדיקות שהם השקיעו, אם אני לא נשאר לתקן עד הסוף. המוסכניק, שבלי להבין איך עדיין עושה עלי רושם אמין, הצליח לשכנע אותי להשאיר להם את האוטו.

אשמח לקבל תגובותיכם.

מישהו יודע איפה אפשר לקנות מחשב כזה בזול? פירוקיות? משומש? וכו' וכו'...

מה לגבי קידוד של שמחב לרכב ספציפי וכו' - האם יש דבר כזה בכלל? איזה מגבלות זה ייצור אם באמת צריך להחליף מחשב?

תודה.

פורסם

אני אנסה לעזור לך בכמה טיפים.

קודם כל תבדוק אם הפילטר אוויר שלך לא רטוב.

אם הוא רטוב, יש צורך בבדיקת קומפרסיה ונפילת לחץ מחשש שמים נכנסו לתוך המנוע

ויצרו נעילה הידרוסטטית.

יש מצב שהבעיה שלך היא מכנית, וטלטל התעקם כתוצאה מנעילה הידרוסטטית.

במקרה של טלטל עקום הרכב יקרטע כמו סליל הצתה או מזרק שאינו עובד.

משום מה, (ואני לא רוצה להיות נביא זעם) זה הולך לכיוון הזה כיוון שביצעת כבר

את על ההחלפות(סליל, הצלבת מזרקים וכו').

קצת קשה לי להאמין מחשב, אבל הלוואי שזה רק זה.

מקווה שעזרתי.

• ספונסר פורום
פורסם

זה נשמע כמו תקלה קלה יחסית לאבחון,המחשב מראה קודי תקלה קבועים,הבעיה "חיה" ברכב ולא זמנית,לדעתי איש אבחון שמכיר את הרכב הזה ובעל ציוד מתאים יגיע לאבחנה מהר מאוד,ואני אתפלא מאוד אם הבעיה היא במחשב,מניסיוני ברכב זה המחשבים אמינים מאוד ותקלות בהם נדירות מאוד,יש לבדוק ראשית באילו מהמערכות יש בעיה,הצתה או דלק,מחשב אבחון מקורי יכול לבצע "הפעלת רכיבים",ולהפעיל כל פעם פעם זוג מרססים וזוג מצתים וכף לבודד את התקלה.

בכל מקרה,נתקלתי ברכבים כמו שלך שקצר בשני חוטים בצמת המנוע מתחת לסעפת היניקה גרמה לצרות,נסו לנענע את הצמה ולראות אם התקלה נעלמת לרגע.

אורן

פורסם

אם צריך דוגמה לפעמים למה מוסך מורשה יבואן הרי היא כאן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש גם מוסכים שאינם מורשי יבואן ויש להם התמחות בדגמי מכוניות ספציפיים ועם ציוד, מחשבי אבחון מקוריים, נסיון, ידע

והכי חשוב עם כושר חשיבה ורצון לאתר תקלות.

מצד שני יש גם מוסכים מורשי יבואן שרמתם ירודה, כך שאי אפשר לבצע הכללות לא לזה ולא לזה.

בברכה - רפי לין

פורסם

באמת אני לא מבין מה מיוחד במחשב. יש סט התנעה וזהו. מפירוק זה יעלה אלף שקל.

ולמוסך שלוקח על שעות עבודה מה פתאום לשלם על חיבור מחשב זה חלק מהעבודה לא? אם צריך מחשב אז תשלם על מחשב.

וסתם ככה לא נראה לי שזה מחשב זה קונקטורים רטובים לא יותר.

פורסם

בפיגו וסיטרואן שלא כמו ביפניות וגרמניות בד"כ ערכת בדיקה אונברסלית לא יודעת לקרוא את כל התקלות ולכן יש צורך בלקסיה או במקבילה שלה לפיגו

ישנם מוסכים כדוגמת גבע בת"א שמחזיקים ערכה שכזו ממליץ לך להגיע אליהם או למישהו שמחזיק ערכה שכזו..

• תוכן חדש...