Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

חוץ ממדבקת פרסום של זגג על השמשה, כיצד ניתן לדעת אם הוחלפה שמשה כלשהי ברכב?

אם לדוגמא אין תיעוד על החלפה כזו, האם בבדיקה לפני קניה יכולים לגלות שהוחלפה שמשה קדמית למשל?

לדוגמא, אצלי ברכב, אף שזה לא משנה כבר כרגע, במקרה שמתי לב שישנה הטבעה בלייזר על כל שאר השמשות

בצבע שחור וכיתוב מסויים (כנראה תו תקן של החברה) ואילו בשמשה הקדמית ישנו כיתוב שונה, טיפה דהוי בצבע לבן (גם עם תו תקן).

אני לא רואה סימנים של החלפה או הדבקה, אבל מוזר הקטע שההטבעה שונה, התסכלתי בעוד 2 מאזדות אחרות

ולכולן ההטבעה זהה בכל השמשות, זה אומר שאצלי החליפו שמשה קדמית ולא ידעתי?

למען הסר ספק, האוטו לא עבר איזו תאונה חזיתית או משהו כזה.

הקטע הוא שיש עליה פה ושם גם מעין שריטות קטנות ממש עדינות על השמשה בכיוון תנועת הוישרים,

שרואים רק במצבים מסויימים כשהאור פוגע בשמשה, זה נגרם מכך שאולי הבעלים הקודם לא השתמש בשפריצרים

וסתם ניגב "על יבש"?

זה יכול להעיד על איכות השמשה?

או שאולי אני סתם פרנואיד? :lol:

הרכב נרכש לפני כ-4 חודשים מחברת טרייד-אין מוכרת.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

על כל השמשות מוטבע תאריך ייצור.

בדוק שהוא זהה בכל השמשות.

התאריך הזה לא מוטבע באופן רגיל, אלא בצורה של קודים, וזה משתנה מיצרן ליצרן. זה גם יכול להופיע בצורה של קווים ונקודות.

תנסה לחפש באינטרנט את הפענוח של הקוד, לפי שם יצרן השמשות שלך.

פורסם

בכל שאר השמשות היצרן הוא Saint-Gobain Sekurit חוץ מהשמשה הקדמית, אז זה אומר שהיא הוחלפה באיזשהו שלב?:roll:

פורסם
כנראה שכן, השמשה הוחלפה לשמשה לא מקורית

.

יש לזה איזושהי השפעה על ערך הרכב? מוזר שמכון הבדיקה לא ציין את זה. :evil:

מישהו באמת בודק שכל השמשות מאותו יצרן במעמד קניית הרכב?

פורסם

לדעתי אף אחד לא בודק - שכן הדבר די זניח, זה סה"כ זכוכית וברור שאף אחד לא ישים לך זכוכית שמתפוצצת לאלף חתיכות שכן זהו אביזר בטיחות.

אשמח לדעת אם אני טועה.

Bimmer

פורסם

גם אם זאת סה"כ זכוכית מין הראוי שהקונה הפוטנציאלי ידע על כל החלפה של מכלול של הרכב שהוא מעוניין לקנות .

אני הייתי קופץ למוסך המרכזי או כל מקום אחר שיודע לספק תשובות לגבי הרכב הספציפי ושואל אותם בשביל לדעת בוודאות .

אם כן אני רואה כאן עילה לתביעה משפטית של החברה שמכרה לך את הרכב .

פורסם

גם אני קניתי רכב לא מזמן וגילתי שהשמשה האחורית הוחלפה. נודע לי כי כששמתי ריפודים למושבים אחוריים והוצאתי אותם התגלה שם שברי זכוכית גבישיים כאלה עם פסים שחורים עליהם. לעניינו זה מאוד חשוב לדעת אם החליפו ובמיוחד אם החליפו בשיפוציה של טריידאין! הזגגים שלהם אלו זגגים בשקל ואני ראיתי את העבודה שלהם עם סכין יפנית חותכים את הצבע מסביב ואחרכן לא שמים אטימה כמו שצריך ואז תוך שנתיים שלוש מתחיל לך חלודה מסביב כל השמשה ואתה לא מבין למה לאף מזדה אחרת אין חלודה שם.. החלפת שמשה זה תמיד צרה צרורה אני למדי לקח על בשרי

פורסם

לגבי השמשה האחורית-לי היה ניסיון רע איתה

שברו לי ת'חלון האחורי בגולף שהיתה לי ולאחר שהחליפו לי שמשה המפשיר אדים לא עבד!!

פורסם
גם אם זאת סה"כ זכוכית מין הראוי שהקונה הפוטנציאלי ידע על כל החלפה של מכלול של הרכב שהוא מעוניין לקנות .

אני הייתי קופץ למוסך המרכזי או כל מקום אחר שיודע לספק תשובות לגבי הרכב הספציפי ושואל אותם בשביל לדעת בוודאות .

אם כן אני רואה כאן עילה לתביעה משפטית של החברה שמכרה לך את הרכב .

אם כבר, אז לתבוע את מכון הבדיקה, אבל מכיוון שעברו למעלה מ-3 חודשים מתאריך הרכישה, כבר אין טעם.

לגבי האיטום - הוא איכותי לפי מה שראו במוסך שהייתי בו היום.

גם יצא לי לראות עוד מאזדה 5 פרטית עם שמשה קדמית לא מקורית.

• תוכן חדש...