Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

מדובר בג'סטי 1.2 לאחר טיפול טיימינג והחלפת שמן איכותי.

לאחר הטיפול הנורה הייתה נכבית יש לאחר התנעה , היום לאחר 970 ק"מ הנורה ניכבית 2 שניות מאוחר יותר מההתנעה.

שאלתי למה הנורה עכשיו בדיליי של 2 שניות ולא כמו לאחר הטיפול ישר עם ההתנעה ?

תודה מראש לכל המשיבים.

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

פורסם

שלום רב !

חברי יוסי זיסו צודק !

בסבירות גבוהה הרכיבו לך במוסך מסנן שמן סיני, ללא שסתום אל חוזר, שאוגר את שמן המנוע במסנן, ומונע מהשמן לחזור לאגן השמן, במנוע לאחר מנוחה, ולכן נדרש שתים עד שלוש שניות למסנן להתמלא לאחר מנוחה, והמנוע עובד ללא לחץ שמן בזמן זה.

חובה להחליף למסנן יפני מקורי, הכוללל בתוכו שסתום אל חוזר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

חברי יוסי זיסו צודק !

בסבירות גבוהה הרכיבו לך במוסך מסנן שמן סיני, ללא שסתום אל חוזר, שאוגר את שמן המנוע במסנן, ומונע מהשמן לחזור לאגן השמן, במנוע לאחר מנוחה, ולכן נדרש שתים עד שלוש שניות למסנן להתמלא לאחר מנוחה, והמנוע עובד ללא לחץ שמן בזמן זה.

חובה להחליף למסנן יפני מקורי, הכוללל בתוכו שסתום אל חוזר.

בברכה

צביקה

לפני הרכבת הפילטר שאלתי את המוסכניק האם זהו פילטר עם שסתום והוא הראה לי שאכן כן, לאחר הטיפול הנורה הייתה נכבית

מהר עכשיו לאחר כמעט 1000 ק"מ ישנה השהייה של 2 שניות מאוחר יותר .

פורסם

נשאלת השאלה גם איזה שמן בדיוק מילאו לך במנוע?

יכול להיות שאפילו שיש שסתום אל חזור במסנן, הוא לא איכותי והשמן מתרוקן ממנו.

בדוק שכמות השמן תקינה, אולי חסר.

הצעתי היא שתקנה מסנן שמן חדש איכותי והחלף אותו.

מקסימום לא יעזור אז תרכיב את מה שמורכב לך עכשיו בטיפול הבא, רק שמור אותו אטום בתוך שקית שלא יכנס חול.

פורסם
תחליף מסנן שמן בכמה שקלים, לפני שתחליף מנוע.

לא הבנתי מה הקשר לפילטר (עם שסתום המיועד לג'סטי) כי לאחר הטיפול הנורה הייתה נכבית בזמן סביר אז למה עכשיו היא מאחרת ?

פורסם
לפני הרכבת הפילטר שאלתי את המוסכניק האם זהו פילטר עם שסתום והוא הראה לי שאכן כן, לאחר הטיפול הנורה הייתה נכבית

מהר עכשיו לאחר כמעט 1000 ק"מ ישנה השהייה של 2 שניות מאוחר יותר .

השערה

אולי שינויי מזג אויר , לילות קרים .. אולי .

פורסם

גילי שלום רב !

אין קשר למזג האוויר!

כבוי מאוחר של מורת לחץ השמן מעיד על בסעיית לחץ שמן.

גם במינוס עשרים מעלות צלסיוס, מורת לחץ השמן אמורה להתכבות מיד לאחר ההתנעה, ולא שנייה מאוחר יותר !

מכיוון שהרכב עסק טיפול, אין צורך לחפש את המטבע מתחת לפנס, אלא להתמקד בהסתברות הגבוהה ביותר, והיא במקרה שלך קשורה למסנן.

גם עם המסנן עם שסתום והוא בעל איכות ירודה, אין סיבה ללכת עם ראש בקיר, ויש לתור את הבעייה בעלות הקטנה ביותר, ובמהירות הגבוהה ביותר!

רמז: החלפה נוספת של המסנן, והפעם להקפיד על מסנן יפני מקורי.

בברכה

צביקה

פורסם
גילי שלום רב !

אין קשר למזג האוויר!

גם במינוס עשרים מעלות צלסיוס, מורת לחץ השמן אמורה להתכבות מיד לאחר ההתנעה, ולא שנייה מאוחר יותר !

מכיוון שהרכב עסק טיפול, אין צורך לחפש את המטבע מתחת לפנס, אלא להתמקד בהסתברות הגבוהה ביותר, והיא במקרה שלך קשורה למסנן.

גם עם המסנן עם שסתום והוא בעל איכות ירודה, אין סיבה ללכת עם ראש בקיר, ויש לתור את הבעייה בעלות הקטנה ביותר, ובמהירות הגבוהה ביותר!

בברכה

צביקה

ערב טוב צביקה

אשמע לעצתך כמו תמיד תודה, רבה לכל המשיבים.

פורסם
גילי שלום רב !

אין קשר למזג האוויר!

בברכה

צביקה

שמע קטע שהיה לי

היתה לי אמריקאית 6 צילינד' , עשיתי פלאשינג למנוע עם תוסף פלאשינג , אחרי 20 שקות עבודה וריחות לוואי מהפלאשינג החריף , רוקנתי , הוספתי שמן חדש עם פילטר מקורי של מוטורקראפט , נורת לחץ שמן לא הסכימה לכבות .

פתחתי בתא מנוע צד נהג , ראש פנימי מימין , את היוניט לחץ שמן והנעתי קלות על מנת לנקז אויר ,סגרתי חזרה הנעתי והבעייה חלפה.

אולי , אולי אצל הבחור אותה תופעה ?

או שנוצר איזשהוא כיס אויר ?

פורסם

גיל עזיזה שלום רב !

לא מוכרת לי, ולא קיימת לדעתי בעיית, כיס אוויר במערכת לחץ שמן.

התופעה של נורת לחץ שמן שלא כבית , לאחר שימוש בפלשינג, מוכרת וצפויה, בשל העובדה, שפלשינג שלא מומלץ, על ידי מומחים גדולים ממני, ואני מצטרף להמלצה הזאת, גורם להמסת בוצה במקום אחד, וסחיפת בוצה למקום אחר, לרוב לרשת הסינון של משאבת השמן.

מכאן שהדרך לסתימת הרשת, ולחוסר לחץ שמן ,בגלל חוסר אפשרות למשאבה לינוק שמן ,קצרה מאד.

בנוגע ליוניט, קיימת אפשרות שלכלוך שנסחף לאחר החלפת שמן, חדר לאזור היוניט ,ומקשה על היוניט לסגור מעגל חשמלי ולכבות נורה.

הפתרון פרוק היוניט במקרה שכזה, נקוי הלכלוך מבוצה, או החלפת היוניט, יכולה לעזור לכבוי הנורה.

איני יכול לשלול אפשרות שכזאת על הסף, אם כי היא נדירה, אך אפשרית !!

בברכה

צביקה

פורסם
גיל עזיזה שלום רב !

לא מוכרת לי, ולא קיימת לדעתי בעיית, כיס אוויר במערכת לחץ שמן.

התופעה של נורת לחץ שמן שלא כבית , לאחר שימוש בפלשינג, מוכרת וצפויה, בשל העובדה, שפלשינג שלא מומלץ, על ידי מומחים גדולים ממני, ואני מצטרף להמלצה הזאת, גורם להמסת בוצה במקום אחד, וסחיפת בוצה למקום אחר, לרוב לרשת הסינון של משאבת השמן.

מכאן שהדרך לסתימת הרשת, ולחוסר לחץ שמן ,בגלל חוסר אפשרות למשאבה לינוק שמן ,קצרה מאד.

בנוגע ליוניט, קיימת אפשרות שלכלוך שנסחף לאחר החלפת שמן, חדר לאזור היוניט ,ומקשה על היוניט לסגור מעגל חשמלי ולכבות נורה.

הפתרון פרוק היוניט במקרה שכזה, נקוי הלכלוך מבוצה, או החלפת היוניט, יכולה לעזור לכבוי הנורה.

איני יכול לשלול אפשרות שכזאת על הסף, אם כי היא נדירה, אך אפשרית !!

בברכה

צביקה

אני מסכים איתך בכל מילה .

עובדתית זה באמת קרה לי ויצאתי מזה כפי שהסברתי .

אבל אם זה קרה לי סביר שאולי גם למישהו אחר עם מנוע V 6 צילינד , אז הוספתי טיפ , שיהיה , לך תדע מה ילד יום .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...