Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה קורה בעיקר בעליות גם אם אני בהילוך נמוך ואחרי שההילוך כבר מחובר הרכב פשוט קופץ כאילו אני זורק קלאץ.. ולא משנה כמה זמן אני באותו ההילוך גם אחרי חצי שעה רצופה באותו ההילוך הרכב עדין עושה את הקירטועים האלה..

כמה בערך עולה קלאץ לרכב הזה והאם בקלאצים קיימת אפשרות לשיפוץ ללא החלפה?

דייהטסו שרייד שנת 92 נפח 1000סמק

פורסם

יתכן והפלטינות שלך נסגרו מעט ,הפיבר נשחק , זה אחד , נסה לכוונן , או להחליף .

בדוק גם פריצת ניצוץ בחוטי הצתה.

אולי ,אני לא בטוח זה קרבורטור.

פורסם

הרכב עבר בדיקה כללית לפני שבועיים ובין הבדיקות היו כל הפילטרים וכל הקשור לקרבורטור (הוחלפו מלא פילטרים ושמנים) לכן נראה לי שזה לא קרבורטור אבל יכול להיות... לגבי הפריצת ניצוץ נראה לי שזה לא זה כי ככה המנוע היה עושה קירטועים ואצלי המנוע ממשיך לעבוד כרגיל גם בקפיצות האלה...

הלוואי שהייתי מבין איך לכוון ולבדוק ולפחות לדעת מה הבעיה... אולי משהו יודע את המחירים של קלאץ\שיפוץ של בעיה מהסוג הזה?

פורסם

שלום רב !

לפני שאתה, רץ לזרוק כספים מיותרים, על החלפת קלאץ, נסה לפרט יותר, ולבצע מספר בדיקות שיאשרו תופעה של קלאץ בסוף ימיו,

שתופית הלוואי שלו היא החלקה:

במקרה שכזה, במאמץ של המנוע בעיקר בעת עלייה, סלד הרכב עולה, עם ניסיון לעלות במהירות בעליה, ומהירות הרכב יורדת , באופן בלתי פרופורציונאלי, להגברת הסלד, כלומר ככל שהסלד עולה, המהירות יורדת.

אם זאת התופעה אצלך, אין מנוס מהחלפת קלאץ!

אם הרכב רק מקרטע, הדבר יכול לבעיד רק על מחסור בדלק, שנובע מהספקת דלק לקוייה ממאבת הדלק, סתימה בצנרת, או בקרבורטור, וחוטי הצתה יבשים שהניצוץ פורץ מהם, אך במקרה כזה הרכב יקרטע בכל מהירות, וגם במישור.

גש למוסך אמין, באזור מגורייך, להבא ציין את מקום מגורייך, ונפנה אותך למוסך שכזה, לקבל חוות דעת מקצועית, בקשר לחשד שלך.

חזור לפורום, לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני מהצפון - מעלות.

ניסיתי את זה כמה וכמה פעמים, בירידות ובמישור כשאין מאמץ על המנוע הרכב נוסע חלק. לא יודע אם יצא לך לנסוע פעם עם נהגים חדשים שממש זורקים קלאץ והרכב ממש עוצר ושוב מאיץ... אז זה בדיוק הבעיה לפעמים הקפיצות קטנות וכשהסלד עולה גם הקפיצות נהיות מוגזמות למרות שהמנוע עדין עובד רציף (לפחות הרעש רציף). מהמהירויות הגבוהות (מעל 80 90) אין כמעט קפיצות בכלל. אני לא יודע אם זה קשור אבל אחרי נסיעה עם סלד גבוה לאחר העצירה עצמה הרכב ממש רועד בצורה מוגזמת אולי זה יכול לרמז על משהו..

לפני שבועיים הרכב עבר בדיקה והחלפת פילטרים בשווי 700שקל, נראה לי מוזר שהחליפו שם כלכך הרבה חלקים של מסנני אוויר, שמן ודלק והבעיה עדין תהיה באותה המערכת שכבר הוחלפה לכן חשבתי יותר בכיוון הקלאץ..

פורסם

היה לי שרייד 93 והיו בעיות דומות.

יש 2 אפשרויות:

1. חלק מההפלאגים שמוכרים היום בקצה שאליו מתחבר הכבל יש ברזל שמוברג אל הפלג עצמו,

מהרעידות של הרכב לי קרה יותר מפעם אחת שהבורג נפתח וזה גרם לאוטו לקרטע

תנתק כבל כבל ותוודא שהברגים האלו סגורים.

2. האופציה השנייה זה משאבת דלק - יכול להיות שהפילטר ששמו לך לא מתאים והעושה העיות בהעברת הדלק או שיש בעיה

במשאבה, יש בו משאבה מכנית שיכול להיות שעשתה את שלה.

אם יש לך מוסכניק שאתה מכיר שיחבר לך משאבה חשמלית לכמה ימים לבדיקה (לרוב מרכיבים של סובארו).

תעדכן

חנן

פורסם
היה לי שרייד 93 והיו בעיות דומות.

יש 2 אפשרויות:

1. חלק מההפלאגים שמוכרים היום בקצה שאליו מתחבר הכבל יש ברזל שמוברג אל הפלג עצמו,

מהרעידות של הרכב לי קרה יותר מפעם אחת שהבורג נפתח וזה גרם לאוטו לקרטע

תנתק כבל כבל ותוודא שהברגים האלו סגורים.

2. האופציה השנייה זה משאבת דלק - יכול להיות שהפילטר ששמו לך לא מתאים והעושה העיות בהעברת הדלק או שיש בעיה

במשאבה, יש בו משאבה מכנית שיכול להיות שעשתה את שלה.

אם יש לך מוסכניק שאתה מכיר שיחבר לך משאבה חשמלית לכמה ימים לבדיקה (לרוב מרכיבים של סובארו).

תעדכן

חנן

משאבות אוניברסליות חשמליות של החברה בעלת המוניטין והאמינות פיירבורג יש להשיג אצל חיים ,שונצינו תל אביב 5 חנויות דרומה לצנטרל,,מנסיוני , אלו משאבות אמינות ביותר 3 BAR , המחיר אצל חיים הוגן לחלוטין.

זו משאבת דיאפרגמה , לא משאבת להבים .

שווה גם לחפש אורגינלית אצל הספקים למכוניות ישנות , או אחת מפרוק.

פורסם
אני מהצפון - מעלות.

לפני שבועיים הרכב עבר בדיקה והחלפת פילטרים בשווי 700שקל, נראה לי מוזר שהחליפו שם כלכך הרבה חלקים של מסנני אוויר, שמן ודלק והבעיה עדין תהיה באותה המערכת שכבר הוחלפה לכן חשבתי יותר בכיוון הקלאץ..

שלום רב !

אולי כבודו יסביר לי איזה פילטרים קימים ברכב שעלותם 700 שקל?

אולי כוונתך ל70 שקל?!

מסנן שמן אוויר ודלק, עלותם מגיעה לכ 70 עד 100 שקל לכל היותר.

בברכה

צביקה

פורסם
הרכב עבר בדיקה כללית לפני שבועיים ובין הבדיקות היו כל הפילטרים וכל הקשור לקרבורטור (הוחלפו מלא פילטרים ושמנים) לכן נראה לי שזה לא קרבורטור אבל יכול להיות... לגבי הפריצת ניצוץ נראה לי שזה לא זה כי ככה המנוע היה עושה קירטועים ואצלי המנוע ממשיך לעבוד כרגיל גם בקפיצות האלה...

הלוואי שהייתי מבין איך לכוון ולבדוק ולפחות לדעת מה הבעיה... אולי משהו יודע את המחירים של קלאץ\שיפוץ של בעיה מהסוג הזה?

השאלה הנשאלת האם הבעייה הנוכחית היתה קיימת גם לפני הטיפול, האם החמירה לאחר הטיפול, או החלה לאחר הטיפול?!

לאחר שתשיב, אוכל לכוונך לפתרון הבעייה.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

אולי כבודו יסביר לי איזה פילטרים קימים ברכב שעלותם 700 שקל?

אולי כוונתך ל70 שקל?!

מסנן שמן אוויר ודלק, עלותם מגיעה לכ 70 עד 100 שקל לכל היותר.

בברכה

צביקה

כן כל פילטר היה קרוב ל60-70 שקל... הוחלפו פשוט ממש הרבה דברים יש לי 2 רשימות דפים של כל הדברים שהוחלפו בניהם כל השמנים.. בנוסף יש כל מיני צינורות ופלאגים.. העבירו לי את הבעלות לפני כמה ימים לכן אני לא יודע מה היה לפני הטיפול כי לא נסעתי ברכב אבל בכל מקרה הטיפולים הם עם חותמת של מוסך מורשה בראשון לציון.

השאלה הנשאלת האם הבעייה הנוכחית היתה קיימת גם לפני הטיפול, האם החמירה לאחר הטיפול, או החלה לאחר הטיפול?!

לאחר שתשיב, אוכל לכוונך לפתרון הבעייה.

בברכה

צביקה

זה אין באפשרותי לדעת כי קיבלתי את הרכב לא מזמן ואת הטיפולים האחרונים לא אני ביצעתי.

פורסם

גירפי שלום רב !

תרשה לי לומר לך השרשור שפתחת מעט הזוי!

אתה כותב שהרכב עבר בדיקה כללית לפני שבועים, ובין הבדיקות היו כל מה שקשור לקרבורטור, מה כוונתך בכך, האם בוצע נקוי ושפוץ קרבורטור?!

כמו שכבר ציינתי, עלות כל המסננים ברכב, נושק ל100 שקל בלבד, כיצג הגעת לתחשיב של 700 שקל, פרוט החשבונית ופרוט החלפים שהוחלפו ומרכיב הבדיקות והטפולים שנעשה ברכב, יכול לעזור מאד לפתרון התעלומה!

פרוט מפורט של הטפולים שבוצעו במוסך בראשון לציון, לפני שקנית את הרכב, יכול להאיר את התעלומה.

ובמקום להחליף קלאץ ללא צורך, השקע את זמנך בחיפוש בעל מקצוע אמין במרכז, שיבדוק מקרוב את בעייתך הנוכחית.

בברכה

צביקה

פורסם

אני לא ממש מבין בזה לכן אני פשוט אצלם את ה2 דפים עם כל הפירוט מחר. מאוד מקווה שאולי אפשר לפתור את הבעיה מבלי להחליף כלום.

פורסם

מדובר על "מוסך מילניום"

מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה רשיון 4149

עבודות וחלקים:

פ"ה גלגלים לצורך בדיקת בלמים

החלפת שמן מנוע (C שמן מנוע בנזין כמות 4)

החלפת מסנן שמן

החלפת מסנן אוויר

החלפת מסנן דלק

החלפת מצתים (H מצתים אלקטרוניים כמות 3)

החלפת פלטינה

החלפת קבל

החלפת שמן גיר (רגיל כמות 0.5)

בדיקת אורות כללי

בדיקת נוזלים כללי

סה"כ עבודות: 255שח

סה"כ חלקים: 348שח

כולל מעמ: 699שח

בנוסף היה לי עוד דף של בדיקות שכרגע אני לא מוצא..

צביקה אשמח לתגובה ממך.

• תוכן חדש...