Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרצה ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה לא מדוייק?

אמנם אתה מדייק בעובדות, אבל לדעתי מפספס את התמונה הגדולה.

חבל לנהל פה את הדיון הזה, כי זה הולך סתם לבלבל את הבחור, אבל אם כבר משכת אותי לזה, אז שיהיה.

האם מבצעים הרצה של אלפי קילומטרים במפעל? ברור שלא. זה לא כלכלי, לא משתלם וגם לא ממש הגיוני.

האם חייבים לבצע הרצה? גם לא. אלפי מכוניות בהשכרה וליסינג עובדות קשה כבר מהק"מ הראשון, ולאף

אחת מהן לא מתפוצץ המנוע, לא קורסים המכלולים וכו'. נכון שחיי המנוע מתקצרים מעט בעקבות החיכוך

הנוסף (נגיד, מ-500 אלף ק"מ ל-480, אבל מי באמת בדק את זה?), נכון שהביצועים יורדים באחוז

או שניים (אז 0-100 יקח 8.7 שניות במקום 8.4, ומי בדיוק הולך לחוש בהבדל הזה ביומיום?), אבל

לא תקרה שום טרגדיה גם אם ההרצה לא תבוצע כסדרה.

אז מדוע בכ"ז היצרנים ממליצים על הרצה? זה בעיקר טריק שיווקי שעובד על הפסיכולוגיה של הקונה.

ע"י שימוש סלחני ברכב בתקופה הראשונה, לנהג יש אפשרות להתרגל אליו, להבין איך מתפעלים אותו

(מה עושה כל כפתור ומתג), לבדוק איך עובדים המכלולים תחת עומס משתנה, ללמוד כיצד הכל אמור

להישמע ולהרגיש בשגרה, וכן הלאה.

ומדוע זה חשוב? ע"מ שהלקוח לא יבהל מכל רעש חריג בלחיצה על הגז, מכל ויברציה ביציאה מהרמזור,

מכל מנורה שתידלק לו במהלך הנסיעה ומכל פונקציה שהוא ירצה לבצע (כמו להפעיל מגבים עם השהייה)

ולא יוכל. בשביל זה היצרן מכניס אותו ל"עקומת למידה", באמתלה שזה בעצם ישמור על חיי המנוע וישפר

את הביצועים. שזה כאמור נכון, אבל לא מדוייק, ובהחלט לא הסיבה האמיתית שבגינה ההמלצה קיימת.

לסיכום, ההרצה חשובה לנהג הרבה יותר מאשר לרכב. אם הנהג אינו מבצע אותה כפי שהומלץ, הוא עלול

לפתח פאראנויה שתוביל אותו למוסך על כל שטות קטנה שנראית לו חריגה. זה מצב שהיצרן יעדיף להימנע

ממנו, למרות הרווח הכספי הגלום בעניין, פשוט משום שאף אחד לא רוצה שהמוצר שלו (בין אם מדובר ברכב

או בטוסטר משולשים) יתפס בתודעה כ"לא אמין", תחושה שהלקוח ישדר אח"כ לכל החברים שלו, יביע אותה

בפורום וכיו"ב.

מעל הכל, שכל ישר וקצת הגיון יעשו את אותה עבודה כמו ההרצה שמתוארת בספר הרכב. אם הנהג יקח את

הזמן והקילומטרז' ע"מ לצבור נסיון ולהתרגל לרכב, הוא יהיה שקט הרבה יותר אח"כ אם יצטרך לחרוג משגרת

הפעולה הרגילה ולנהוג בתנאים קיצוניים. מה לעשות שיש עמים נאורים פחות מישראל, שאם לא תכתוב להם את

זה בספר רכב, הם בחיים לא יקלטו לבד? זה המצב. יש אנשים שחייבים ללכת לפי הספר, ובשביל זה הספר קיים.

בהיבט אחר, זה גם נותן יופי של הגנה משפטית ליצרנים, שכן מאד קל להתחבר למחשב הרכב בעת תקלה ולבדוק

האם אכן המנוע רץ כנדרש בתקופה הראשונה, או שההרצה לא בוצעה. ואם לא בוצעה, אז הנה - הנהג אשם, הרי

אנחנו המלצנו... זאת טכניקה שעובדת בתחומים רבים ובתעשיות רבות, וידועה בארץ הקודש בשם הצה"לי 'כסת"ח'.

מקווה שעכשיו הכוונה שלי קצת יותר ברורה.

פורסם
אמנם אתה מדייק בעובדות, אבל לדעתי מפספס את התמונה הגדולה.

חבל לנהל פה את הדיון הזה, כי זה הולך סתם לבלבל את הבחור, אבל אם כבר משכת אותי לזה, אז שיהיה.

האם מבצעים הרצה של אלפי קילומטרים במפעל? ברור שלא. זה לא כלכלי, לא משתלם וגם לא ממש הגיוני.

האם חייבים לבצע הרצה? גם לא. אלפי מכוניות בהשכרה וליסינג עובדות קשה כבר מהק"מ הראשון, ולאף

אחת מהן לא מתפוצץ המנוע, לא קורסים המכלולים וכו'. נכון שחיי המנוע מתקצרים מעט בעקבות החיכוך

הנוסף (נגיד, מ-500 אלף ק"מ ל-480, אבל מי באמת בדק את זה?), נכון שהביצועים יורדים באחוז

או שניים (אז 0-100 יקח 8.7 שניות במקום 8.4, ומי בדיוק הולך לחוש בהבדל הזה ביומיום?), אבל

לא תקרה שום טרגדיה גם אם ההרצה לא תבוצע כסדרה.

אז מדוע בכ"ז היצרנים ממליצים על הרצה? זה בעיקר טריק שיווקי שעובד על הפסיכולוגיה של הקונה.

ע"י שימוש סלחני ברכב בתקופה הראשונה, לנהג יש אפשרות להתרגל אליו, להבין איך מתפעלים אותו

(מה עושה כל כפתור ומתג), לבדוק איך עובדים המכלולים תחת עומס משתנה, ללמוד כיצד הכל אמור

להישמע ולהרגיש בשגרה, וכן הלאה.

ומדוע זה חשוב? ע"מ שהלקוח לא יבהל מכל רעש חריג בלחיצה על הגז, מכל ויברציה ביציאה מהרמזור,

מכל מנורה שתידלק לו במהלך הנסיעה ומכל פונקציה שהוא ירצה לבצע (כמו להפעיל מגבים עם השהייה)

ולא יוכל. בשביל זה היצרן מכניס אותו ל"עקומת למידה", באמתלה שזה בעצם ישמור על חיי המנוע וישפר

את הביצועים. שזה כאמור נכון, אבל לא מדוייק, ובהחלט לא הסיבה האמיתית שבגינה ההמלצה קיימת.

לסיכום, ההרצה חשובה לנהג הרבה יותר מאשר לרכב. אם הנהג אינו מבצע אותה כפי שהומלץ, הוא עלול

לפתח פאראנויה שתוביל אותו למוסך על כל שטות קטנה שנראית לו חריגה. זה מצב שהיצרן יעדיף להימנע

ממנו, למרות הרווח הכספי הגלום בעניין, פשוט משום שאף אחד לא רוצה שהמוצר שלו (בין אם מדובר ברכב

או בטוסטר משולשים) יתפס בתודעה כ"לא אמין", תחושה שהלקוח ישדר אח"כ לכל החברים שלו, יביע אותה

בפורום וכיו"ב.

מעל הכל, שכל ישר וקצת הגיון יעשו את אותה עבודה כמו ההרצה שמתוארת בספר הרכב. אם הנהג יקח את

הזמן והקילומטרז' ע"מ לצבור נסיון ולהתרגל לרכב, הוא יהיה שקט הרבה יותר אח"כ אם יצטרך לחרוג משגרת

הפעולה הרגילה ולנהוג בתנאים קיצוניים. מה לעשות שיש עמים נאורים פחות מישראל, שאם לא תכתוב להם את

זה בספר רכב, הם בחיים לא יקלטו לבד? זה המצב. יש אנשים שחייבים ללכת לפי הספר, ובשביל זה הספר קיים.

בהיבט אחר, זה גם נותן יופי של הגנה משפטית ליצרנים, שכן מאד קל להתחבר למחשב הרכב בעת תקלה ולבדוק

האם אכן המנוע רץ כנדרש בתקופה הראשונה, או שההרצה לא בוצעה. ואם לא בוצעה, אז הנה - הנהג אשם, הרי

אנחנו המלצנו... זאת טכניקה שעובדת בתחומים רבים ובתעשיות רבות, וידועה בארץ הקודש בשם הצה"לי 'כסת"ח'.

מקווה שעכשיו הכוונה שלי קצת יותר ברורה.

אין כאן שום פילוסופיה כסת"ח או בבל"ת....הנהג יפתח פרנוייה...איפה אתה חיי?

אם למנוע תהיה תצרוכת שמן איך בדיוק ליצרן יש הכלים להוכיח כי בוצעה הרצה או לא? לטעון זה יש לך הסבר?

בקיצור כל כך הרבה כתבת והכל קשקוש.

המנוע אינו מותנע לשנייה לאחר ייצורו וההתנעה הראשונה שלו זה לאחר שהרכב מסיים את פס היצור והרכב משונע לחניון.

מי שרוצה לשמור על אריכות חיי המנוע, לקבל פעולת מנוע שקטה, מקסימום הספק ומינימום תצרוכת שמן, שיעשה הרצה כמו שצריך ולפי ההנחיות ספר הרכב

בזמן תקופה ההרצה עוד מכלולים ברכב עוברים תהליך ברייק-אין, כמו הגיר, המתלים והצמיגים.

אילת זה לא בדיוק הנתיב הכי נכון לבצע הרצה אבל זה יותר טוב מאשר להיות בפקקים בקילומטרים הראשונים.

פורסם

אילת זה לא בדיוק הנתיב הכי נכון לבצע הרצה אבל זה יותר טוב מאשר להיות בפקקים בקילומטרים הראשונים.

למה לא? כי זה אילת? כי זה רחוק 350 ק"מ מהבועה של תל אביב?

אין הבדל בין אם ההרצה מתבצעת בדרך בין ראשון לנתניה 5 פעמים או אם היא מתבצעת בדרך לאילת ובחזרה, כל עוד היא מתבצעת לפי הנדרש- שינוי סל"ד, שינוי מהירות ומניעה מהאצות ובלימות חזקות ו"קריעת" הרכב.

אפשר לא לגלות לרכב שמתכננים נסיעה לאילת ואז הוא לא ייבהל לפני ויתנהג כרגיל, בוודאות :|

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
כל כך הרבה כתבת והכל קשקוש.

קשה להתווכח עם טיעונים כאלה, באמת נראה שהושקעה בהם מחשבה רבה.

בכלל, יש לך תרבות דיון כובשת, זה באמת עושה לי חשק להמשיך ולדבר איתך.

אם למנוע תהיה תצרוכת שמן איך בדיוק ליצרן יש הכלים להוכיח כי בוצעה הרצה או לא? לטעון זה יש לך הסבר?

בתור בעל מקצוע בתחום קצת קשה לך לראות מעבר לתקלות שאתה נתקל בהן מדי יום,

אבל אם תעשה זאת, אולי תבין למה התכוונתי. (רמז: אין לזה שום קשר לתצרוכת שמן).

בזמן תקופה ההרצה עוד מכלולים ברכב עוברים תהליך ברייק-אין.

זה שאתה משתמש בביטויים באנגלית לא גורם לך להישמע יותר אינטליגנטי.

אבל עזוב, אני לא "בעל מקצוע מומחה", קטונתי.

פורסם

אין ספק שהרצת מנוע היא עניין חשוב מאוד, במיוחד לתצרוכת שמן העתידית של המנוע.

בספר רכב אין רמזים, כסת"ח, טריקים שווקיים או עקומות לימוד והוא מכיל הנחיות והמלצות די מדוייקות איך לתפעל נכון את הרכב ולשמור על הרכב ומכלוליו לאורך זמן, בדיוק כמו חוברת הפעלה של טלפון סולולארי או מיקורגל.

פורסם

דניאל, סביר להניח שאתה צודק.

עדיין, בשלב זה אני נשאר בדעתי.

אינני רואה סתירה בין מה שכתבתי לבין מה שאתה אומר, בעיניי שני הדברים משלימים אחד את השני.

פורסם

אני רואה סתירה תהומית ועלי להוסיף שלדעתי ההסבר שלך הזוי לגמרי. אני מכיר היטב את הלך הרוח של האנשים שכותבים את הספרים האלו ואתה רחוק מהמציאות.

פורסם

חברים

המנועים לא מגיעים מורצים מהמפעל הם פשוט בנויים מחומרים שהם עמידים יותר לכן עניין אי ביצוע ההרצה לא גורם לפיצוץ מנועים.

ורק שתדעו שלא תמיד מכוניות ליסינג עוברות התעללות או התעללות מהרגע הראשון-הרכב שלי עבר הרצה עד 5 אלף ק"מ וביצע טיפול במוסך מאזדה מורשה ב14.200 ק"מ במיוחד עקב שבבי המתכת בשמן.

מה אתם מחשיבים התעללות?

אני חושב שזה בריא לתת לרכב פעם בכמה זמן קצת קיקדאונים מחוץ לעיר להריץ את המערכת לתת לדלק עם התוספים שיש בו לנקות את המזרקים ולנקות את המנוע מהפיח של הפקקים והנסיעה בעיר.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
בנויים מחומרים שהם עמידים יותר

עמידים יותר ממה ? בכמה ? איזה חלקים ? עשויים מחומר אחר ? חדש לאנושות ?

אתה כמו פרסומת של אבקת כביסה. "מכילה 20% יותר חומר פעיל". 20% יותר ממה ? מהאבקה של השכן ? של סבתא שלו ?

על איזה חומרים עמידים אתה מתכוון ? ממה הם עמידים יותר, ובכמה ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שאלה לרז, דניאל ודני-דין:

עזבו שניה את הדיון שהיה לנו קודם, נסתכל על זה מנק' מבט אחרת.

מכונית כיום היא בעיקר מוצר צריכה, אני מניח שכולנו מסכימים על זה. הלקוח הממוצע (זה שלא גולש ב-CF) מצפה שהיא תביא אותו מנקודה א' לנקודה ב', ובתיאוריה תעשה זאת ללא התערבות כלשהי מצד המשתמש. אז צריך למלא דלק, ואת זה כולם עושים. צריך לעשות טיפול אחת לתקופה, ואת זה הרוב עושים, אבל לעיתים קרובות מעדיפים שמישהו אחר יעשה במקומם (לענ"ד, זאת אחת הסיבות לכך שהליסינג עדיין כ"כ פופולרי בארץ, למרות שכלכלית זה לא תמיד משתלם). מעבר לדברים האלה, הלקוח הממוצע מקווה ע"פ רוב לקבל אמינות של מקרר או מכונת כביסה, כלומר ללא תקלות, ביקורים במוסך או כל דבר אחר בסגנון. מעטים הם הנהגים שבאמת בודקים שמן-מים באוטו שלהם, קל וחומר יודעים איפה צריך למלא אותם כשחסר.

מה ההגיון במקרה כזה להמליץ על הרצה? מדוע ההמלצה בכלל קיימת? איך יתכן שהיצרן יצפה מהלקוח לשאת באחריות חלקית לתקינות המוצר ואריכות הימים שלו? הייתי מבין את הגישה הזאת אם היה מדובר ביצרנים שמוכרים רק באירופה (כאן יש מודעות גבוהה יותר לאחזקת רכב... נגיד), אבל המכוניות האלה נמכרות בכל העולם, גם במקומות שאין בהם הבנה של מכניקה בסיסית, חיכוך, תצרוכת שמן וכד'. למה ולמי מיועדות ההוראות האלה, ואיזה אחוז מהנהגים באמת יפעל לפיהן?

אני לא עובד בתחום ולא מכיר את הלך הרוח של המעורבים בדבר, לכן אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכם בנושא.

פורסם

למרות שאני רחוק מתחום המכונאות, ההגיון אומר שכל מכשיר חדש, זקוק להפעלה ראשונית מתונה, על מנת שחלקים" יסתכרנו" אחד עם האחר. המנוע מושפע משימוש מאומץ וזמן שמוש, לגבי שמוש מאומץ, דהיינו סלד גבוהה, כולם מסכימים שלא מומלץ בתקופת הרצה ראשונית. על בסיס אותו הגיון גם לא מומלצת הפעלה ממושכת, לכן נסיעה רגועה בעיר עדיפה. נסיעה מחוץ לעיר רצויה עם הפסקות התרעננות רבות. לנהג ולמנוע.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
עמידים יותר ממה ? בכמה ? איזה חלקים ? עשויים מחומר אחר ? חדש לאנושות ?

אתה כמו פרסומת של אבקת כביסה. "מכילה 20% יותר חומר פעיל". 20% יותר ממה ? מהאבקה של השכן ? של סבתא שלו ?

על איזה חומרים עמידים אתה מתכוון ? ממה הם עמידים יותר, ובכמה ?

קיבלתי פעם הסבר מעניין מיצרן חלקי חילוף אמריקאי, שאת הטבעות הבוכנה (גם ליצור OEM) מצפים במעין חומר על בסיס ניטריטי שנועד לאפשר התאמה מהירה יותר של הטבעות לצילינדרים, זה מאפשר התאמה גם בתנאים לא ממש אופטימלים למרות זאת ההמלצה הכללית שלהם הייתה כן לבצע הרצה קפדנית לאחר שיפוץ מנוע או ברכב חדש כדי בכל זאת להבטיח break-in תקין.

• תוכן חדש...