Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גם טבח במילואים ולצערי ולצער כל חברי הפלוגה המטבח בפעילות האחרונה היה פשוט מזעזע.

כשרות/הגיינה/הספקה.

המטבח היה על סף סגירה ביום הראשון שהגענו אליו. לצערי מיקי מביקורת אכ״א בכל זאת השאיר אותו פעיל עם 3 דפים של ריג׳קים.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מבין בלבשל, רק בלאכול, אבל:

בסין דומני היה מקובל לחטא בשתן אנושי, וגם צואת פרות משמשת לריפוי כלשהו.

להזכירכם שעובש היה המקור הטבעי לפנצילין.

אה, ובעניין ריחות, לאיכר שורשי ריח של זבל פרות מסמל אושר ועושר, נפוליון דומני כתב לג'וזפין שלא תתרחץ כי הוא עומד לשוב הביתה במהרה (ריחות גוף שימשו כמעוררי חשק), גבינה מסריחה נחשבת למעדן וכך הלאה.

יש באינטרנט סרט של איזשהו רוסי שמנתח ייצור יין ובירה ומדבר על הפרשות החיידקים שהן היסוד לתהליכי תסיסה ועיבוד סוכרים לאלכוהול (הוא הופך פיוטי כשמגיעים לייצור שמפניה).

רק לאחרונה הופיעה בעיתון (נדמה לי במוסף כלכליסט אבל אני לא סגור על זה) כתבה על מסעדות אופנתיות בניו-יורק המגישות חרקים (ארבה הוא מאכל כשר, בזמנו תימנים אספו ואכלו כשהיתה מכת ארבה בארץ).

כנראה שכולנו חסינים יותר משנדמה, ולרוב מה שנכתב פה יש ערך פסיכולוגי יותר מערך פיזיולוגי.

יוסי

פורסם

יוסי - גם ארס של נחש זה מקור לתרופות. אז?

נכון, מסכים איתך, רוב ה"נזק" פסיכולוגי. אבל לא להמעיט בערכם של החיידקים שמגיעים עקב חוסר היגיינה, זה בהחלט יכול להיגמר בצורה לא יפה (מוות זאת הגזמה ונדיר מאוד - אבל מחלות ושלשולים ממש לא).

אני גם עבדתי בתור ברמן במסעדה. שונא את המסעדה. מת ללכלך עליה - אבל המטבח והאחסון של האוכל היה ברמה מאוד גבוהה - הכל נקי. שוטפים מטבח 3 פעמים ביום - בבוקר - החלפת משמרת צהריים - סוף יום.

כל הכלים נקיים. כל החומרים מאוכסנים בקפידה.

ממש כיף לראות את המטבח ההוא.

בעלים חרא ולא משלם בזמן וגם פחות ממינימום.

פורסם

אני שמח מאד שאתה מסכים עם מה שכתבתי.

יש לי רושם - בלתי מבוסס - שכמה פסיכולוגים או סוציולוגים חוגגים בפורום, מעלים נושאים שונים למען סטטיסטיקות, תיעוד חוקי העדר וכך הלאה. למענם אני חושב שצריך לאזן קצת את התמונה שנוצרה מרוב המגיבים.

לא יודע לגבי ארס נחשים אבל יתכן בהחלט שלאכול אותו ובמיוחד מבושל זה לא מזיק. מאמין שיש הבדל בין כניסת ארס למחזור הדם ובין בליעתו כשהוא נחשף לרוק ולמיצי עיכול. שוב, אין בזאת כדי להמליץ, רק להציף שהחיים לא פשוטים.

היה פעם ביולוג/רופא/משהו בשם פטנקופר שאכל פרוסת לחם מרוחה בחיידקי מחלה קשה (נדמה לי חולירע) ושרד ללא קושי, והדגים שלאדם בריא אין בעיה להתמודד עם המון חיידקים.

אצלי בבית מקפידים על ניקיון ובכל זאת לא מחטאים את השיש שלוש פעמים ביום.

שלשולים ובעיות עיכול הם אכן בעיה, אבל אני מנחש שברוב המקרים זה בא מירקות טריים שלא נשטפו ושמקורם מפוקפק ולא או בעיקר לא ממזון שבושל כהלכה ונשמר בתנאים שהיו לפחות מינימליים.

למחזר בשר אכול למחצה באולם או במסעדה זה מתועב בגלל שזו רמאות, אבל סביר שבישול מספיק של הקציצות השמיד את כל הפתוגנים במאכל. פסול כן, סוף העולם זה לא.

כמעט כל מה שקורה סביבינו מכיל אלמנטים שיקריים, מגמתיים עד כדי עיוות וכך הלאה. אז כך גם בתעשיית ההסעדה.

יוסי

פורסם

יש בדיקות של הרשת\משרד הבריאות כל תקופה מסויימת, יש מינימום מסויים של חיידקים שיכולים להיות, עם המקום עובר למרות ה"אפצ'י" שלו אז זה בסדר, זה אף פעם לא יכול להיות נקי במאה אחוז, ובטח ובטח לא שאתה מזמין באמצעות משלוח.

פורסם
אני רואה שאף אחד עוד לא היה בבהל"ץ, המקום שכול כך דואגים לחסוך במים שלא באמת שוטפים סכו"ם [שנתיים וחצי ו6 מגפות של שילשולים והקאות הספיקו לי].

.

הייתי, מכיר, אבל זה כלום לעומת ביסל"ש... לא רק שהאוכל מגעיל ברמות. מכות שילשולים אחת לכמה חודשים, חיפושית (גדולה!) בסלט, חתול מת במיכל מים...

חוויה קולינרית.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

יש לי רושם - בלתי מבוסס - שכמה פסיכולוגים או סוציולוגים חוגגים בפורום, מעלים נושאים שונים למען סטטיסטיקות, תיעוד חוקי העדר וכך הלאה. למענם אני חושב שצריך לאזן קצת את התמונה שנוצרה מרוב המגיבים.

הסוציולוג היחיד (שאני מכיר) בפורום הזה הוא אנוכי ואני לא עושה את זה בשביל סטטיסטיקות, אלא רק כי אני דפוק.

יש לי כמה מהמנהלים פה בפייסבוק. הם רואים שזו מגמה שקיימת גם שם :lol:

פורסם
הסוציולוג היחיד (שאני מכיר) בפורום הזה הוא אנוכי ואני לא עושה את זה בשביל סטטיסטיקות, אלא רק כי אני דפוק.

אתה אמרת.

אבל לדעתי זה לא קשור להיותך או לאי היותך דפוק, אלא לסוג של שעשוע אינטלקטואלי, משהו שיותר קרוב לניסוי בעכברים אנושיים.

כמו שאתה רואה זה לא מפריע לי להשתתף בחגיגה.

אכן טויסט מעניין מהדיון המקורי.

יוסי

פורסם

חבר'ה זה לא חדש, קחו בחשבון שבכל מאפיה יש תיקנים,ועכברים, שרוב הסיכויים שבחורף התעטשו לתוך הבצק ויש לכם מוחטה בתוך הלחם האפוי שאתם אוכלים.

שנגמר הסבון לעובד בבית הקפה או המסעדה שאתם אוכלים בה והוא בדיוק סיים לחרבן ולא שטף ידיים אבל יכין לכם את הסנדוויץ'.

שהפעם האחרונה ששטפו את המזלגות והסכינים במסעדה כמו שאתם שוטפים בבית הייתה באף פעם, זה למה שעושים פוליש, כדי להוריד שאריות אוכל עקשניות, ולא כי הסרוויס מהודר.

קחו בחשבון שבבוקר מישהו סידר את הפחים בחוץ אחרי העיריה שפינתה אותם ואח"כ עשה לכם סלט או סתם טפטפה לו זיעה לתוך איזו פסטה כשהוא היה ליד הלהבות.

בתי עסק של אוכל, זה אף פעם לא נקי כמו בבית, הרוב טינופת בדרגות שונות. נסו אתם להיות עסק מצליח ולצמצם בכל האמצעים ועדיין להמנע מהרעלות מזון.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
עבדתם פעם במסעדה? חדר אוכל?

מה שהולך ב-99% מהמקומות שמגישים בהם אוכל בארץ פשוט נורא ואיום.

אחרי עבודה במטבח של מסעדת פאסט פוד, אולם אירועים וחדר אוכל של מוסד ממשלתי אני יכול להגיד לכם שלאנשים פשוט אין מודעות/לב/מצפון כי האופן בו עובדי המטבח מכינים את האוכל פשוט מזעזע.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...