Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם.

בתקופה האחרונה שמתי לב שכשאני בודק גובה שמן אז המדיד לא מראה אותה כמות בכל פוזיציה שאני מכניס אותו, מה הכוונה??

אני מוציא אותו, מנגב את השמן שעליו, מכניס אותו שוב וממתין 20 שניות וכשאני מוציא אותו הוא מצד אחד מראה כמות שמן טובה ומצידו השני אין עליו שמן

יוצא שכל פעם שאני רוצה למדוד כמות שמן אני צריך להוציא, לנגב ולהכניס אותו שוב עד שאני מגיע למצב שאני מכניס אותו "טוב" והוא מראה את הכמות על המדיד ולפעמים בכלל אני מוציא אותו והוא לא מראה שיש שמן ואז צריך לנגב ולהכניס שוב... מוזר משהו.

מה יכולה להיות הבעיה?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

קורה לפעמים שהמדיד מראה צד אחד מפלס נמוך וצד שני מפלס גבוה, ההתייחסות אמורה להיות לצד הגבוה.

בכל אופן, טוב תעשה אם תבדוק את המפלס לפני ההנעה על הבוקר. אם הרכב המצב מפולס יחסית המדיד יציג לך את מפלס השמן בצורה מדוייקת.

פורסם

כשאני בודק שמן אז זה רק על הבוקר לפני ההנעה, אני די רגוע כי לפחות כרגע המנוע לא שורף שמן אבל לא הגיוני שאני צריך לבדוק שמן 5,6 פעמים לפני הנעה כדי "לתפוס" את הכמות ההגיונית שמופיעה רק בצד אחד של המדיד (כי בצד השני מראה שאין שמן).

בקשר למצב המפולס אני חונה בעליה והרגע הפנת את תשומת ליבי לפילוס של הרכב, אני אחנה את הרכב במצב ישר ואני אבדוק אם יש שינוי במדיד.

עוד משהו קטן כדי להיות בטוח: לא משנה איך מכניסים את המדיד? כלומר, אין דרך נכונה להכניס אותו, פשוט דוחפים אותו בעדינות לפתח שלו ומכניסים עד הסוף...

פורסם
כשאני בודק שמן אז זה רק על הבוקר לפני ההנעה, אני די רגוע כי לפחות כרגע המנוע לא שורף שמן אבל לא הגיוני שאני צריך לבדוק שמן 5,6 פעמים לפני הנעה כדי "לתפוס" את הכמות ההגיונית שמופיעה רק בצד אחד של המדיד (כי בצד השני מראה שאין שמן).

בקשר למצב המפולס אני חונה בעליה והרגע הפנת את תשומת ליבי לפילוס של הרכב, אני אחנה את הרכב במצב ישר ואני אבדוק אם יש שינוי במדיד.

עוד משהו קטן כדי להיות בטוח: לא משנה איך מכניסים את המדיד? כלומר, אין דרך נכונה להכניס אותו, פשוט דוחפים אותו בעדינות לפתח שלו ומכניסים עד הסוף...

לא משנה איך מכניסים את המדיד. רק חשוב להכניס אותו עד הסוף כדי שהאינדיקציה תהיה מדוייקת. לגבי בדיקה בשטח ישר זה הכי חשוב כי אז מה שתראה זה בכלל לא נכון.

:)
פורסם

עדכון: החנתי את הרכב על משטח ישר ובבוקר כשבדקתי שמן ראיתי שוב שהרבה פעמים יוצא המדיד בלי שמן בכלל ומדי פעם יוצא צד אחד של המדיד מלא והצד האחורי של המדיד ריק, לי זה נראה כאילו יש בעיה.

הרכב לא צרך לפני זה שום דבר בכל שלושת החודשים שהוא אצלי.

מאוד מסקרן אותי ממה יכולה להגרם הבעיה הזו? מה גם שראיתי נזילה של שמן בצידו האחורי של הבלוק מנוע...נזילה שקשה שלא לשים אליה לב שלא היתה שם קודם, בחיבור בין המכסה העליון של הבלוק מנוע לחלק התחתון.

להזכיר שנורת השמן לא דלקה אף פעם מעבר לסיבוב בסוויץ'.

מחר אני קופץ למוסך לבדוק את הבעיה.

פורסם

לסיכום הנושא: לאחר ביקור קצר במוסך התברר שהמדיד לא מזייף וחסר בערך חצי ליטר שמן.

מקור הביעה הוא כנראה הנזילה מהחלק העליון של הבלוק מנוע במקום שבו צריך לשבת חיישן ויש פלסטיק שחור עם או-רינג עליו שמחובר לבלוק עם בורג 10.

האו-רינג היה יבש וכבר לא אטם מספיק וכל האיזור היה מלא שמן.

כשהרכב עלה על הליפט היה נראה בבירור שהשמן דלף מלמעלה עד לחלק התחתון של המנוע ומכאן החוסר.

המוסכניק החליף את האו-רינג בחדש ומילא לי שמן PRESTONE 10/40 חצי סינטטי ובדק במדיד והכל בסדר.

על העבודה הקצרה של 5 דקות, או-רינג קטן וחצי ליטר שמן פרסטון הוא לקח לי 50 שקלים.

• תוכן חדש...