Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 307 2004 2.0 - בעיות במתח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכל הקוראים,

היום בערב תוך כדי נסיעה ולאחר שהניעה בצורה מעולה (בנגיעה, ממש ככה) הגעתי לרמזור ועצרתי.

לפתע, הסל"ד עלה מסרק לסביבות ה-1,200, דוושת תאוצה לא מגיבה, נדלקות נוריות ABS, כריות אוויר, זיהום אוויר.

כיביתי את הרכב.

נסיון הנעה מוביל אותי לכיבוי מוחלט של המתח באוטו. לוח שעונים כבה, רדיו, אורות ורעש תיקתוקים מכיוון הסטרטר.

בכל מתאפס, גם השעה והתאריך של התצוגה.

התקשרתי לחבר שהגיע עם כבלים. חיברנו והרכב הניע - הכל טוב ויפה כביכול.

הבעיה היא שכל הסיפור הנ"ל קורה פעם בחודש פחות או יותר, ולאחר שאני מחבר את הכבלים מרכב אחר ומניע - הרכב מתנהג כרגיל. זאת אומרת שישר אחרי שאני מניע עם כבלים, אני יכול לנתק את הכבלים, לכבות את הרכב ולהניע מחדש. כאילו אין בעיה.

היום בדקתי מתח הדקים לאחר שהרכב מונע - 14.4V - תקין?

המצבר המורכב באוטו הוא מסוג ורטא כחול משנת 2008 60AH 540A.

אני לא רוצה להחליף חלקים באוטו בשיטת מצליח במיוחד שכל חלק עולה כמה מאות שקלים (אלטרנטור אפילו יותר), לכן אשמח לשמוע דעות ותגובות מאנשים שמבינים ו/או חוו תקלה דומה.

אגב,

הרכב מותקנת דיבורית אשר מוזנת מתח רק לאחר סוויץ' כמו גם מגבר לאוטו.

תודה מראש,

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

ניסיתי לנתק את הכבלים ולנקות אותם לםני כחודשיים. יש אולי טעם להחליפם?

פורסם

תבקש מהחשמלאי , שיחתוך את הכבל יחד עם נעל הכבל , וירכיב נעל כבל חדש.

יכול להיות שיש קורוזיה בתוך הכבל , בחיבור עם נעל הכבל , ואת זה לא תוכל לנקות.

פורסם

כמו שאמרו, 14.4V זהו מתח טעינה תקין, לכן אין שום אינדיקציה שהאלטרנטור הלך או חלש.

כלומר אם האלטרנטור שלך תקין, ואתה מניע בכל חודש עם כבלים (בערך),

יש לי מן הרגשה שמדובר במצבר חלש. אחד שעבר זמנו. קצת מוזר שרק שנתיים עברו מאז,

אבל הכל יכול להיות. גש לחשמלאי מקצועי (עדיף אחד שאתה מכיר, על מנת שלא ידחוף לך סתם מצבר).

קודם כל עשה כעצתם של קודמיי, החלף נעלי כבל על מנת לחדש אותם ובדוק אם הבעיה נפתרת,

אם לא, כנראה שמדובר במצבר חלש, בדוק במוסך.

בהצלחה.

רותם.

פורסם

מתוך סקרנות, יכול להיות מצב שמצב חלש מניע את האוטו ישירות לאחר שהרכב הונע בכבלים? אפילו לא נתנתי לו צ'אנס להיטען, ניתקני את הכבלים, כיביתי את הרכב והנעתי רגיל - בנגיעה.

למה הרכב כבה בנסיעה עצמה? הרי האלטרנטור אמור לספק את המתח לרכב, לא?

אשמח לתשובות בנושא..

בנוגע למצבר - איזה מומלץ להתקין? ורטא כחול כמו שיש לי? כמה עולה כזה אחד?

ראיתי גם מצברים של קאטרפילר (CAT), עם זרם הנעה גבוה (יותר מהורטא) - עד כמה זה חשוב?

תודה מראש,

אלעד

• תוכן חדש...