Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי שתי שאלות:

1. האם הנוזל המופיע בקישור הנ"ל מתאים למגאן שנת 99 מנוע K7M702?במידה ולא,אילו נוזלים מתאימים ולפי אילו תקנים?

2. באופן כללי,מה משמעות הסימונים (LLC(long life coolnat,והסימונים OAT ו-HOAT ואיך ניתן להתאים נוזל קירור ע"פ התקנים המופיעים עליו למנוע ספציפי?

בתודה מראש,

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

בכל ספר רכב צריך להיות מצויין מהו נוזל הקירור המומלץ לרכבך וכדאי לדבוק בהמלצות אלו (מבוסס אתילן גליקול, ללא אלכוהול וכו'). בכל MSDS של נוזל קירור מצויין מה הוא מכיל ומה לא.

נוזל מסוג LLC כשמו כן הוא, נוזל אשר מיועד לשהות במערכת הקירור לאורך זמן רב, הן מבחינת קילומטרים והן מבחינת שנים.

OAT מציין Organic Acid Technology ו HOAT מציין Hybrid Organic Acid Technology ומה שזה אומר מבחינתך שנוזלים כאלה הם בד"כ מסוג LLC או SLLC ומיועדים להחלפה בפרקי זמן ארוכים במיוחד (5 ואפילו 6 שנים).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפי נתוני היצרן, נוזל הקירור המתאים לרנו שלך הוא Glacelf Auto Supra.

חיפוש באינטרנט יוביל אותך להרכבו הכימי. פרטים נוספים בנושא תמצא כאן.

ליבואן יש תחליף מבית פז כימיקלים שאמור להתאים. אתה מוזמן לבדוק אותו

במוסכים המורשים, בהנחה והם ישתפו פעולה.

בהצלחה.

פורסם

איתמר תודה.

הבעיה היא שבספר הרכב לא מצוין סוג הנוזל ובקובץ PDF שיש לי על הרכב מצוין שהנוזל הדרוש הוא GLACEOL RX type D

ועד כמה שאני מבין זהו שם מסחרי.האם TYPE D מציין תקן כללי,תקן של רנו או פשוט חלק משם מסחרי?והאם מישהו יודע מהם התקנים של רנו ואיזה מותגים עומדים בתקנים של ה****ת האלו?

DERISH תודה.

ברור שאני לא אלך לבצע בדיקה כימית של הנוזל של פז..השאלה איך אני מזהה האם מותג מסוים מתאים למנוע שלי או שאין לי ברירה ואם אני רוצה נוזל קירור מתאים אני חייב לקנות את המותג הספציפי הזה של ELF?ואיפה אפשר כיום להשיג אותו?הבנתי שהיבואן מקרית אונו (לידור?) כבר לא משווק אותם.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

היבואן מקריית אונו הוא אלור, וזה מיועד בעיקר לפנאטים, באמת שלא נחוץ למשתמש הרגיל.

אתה מוזמן למלא במגאן שלך נוזל קירור מוכן של פרסטון שתוכל להשיג בכל אייס/הום סנטר.

אל תקנה "מים אדומים/ירוקים/סגולים" בתחנות דלק, כי רוב הסיכויים שהם מורכבים ממים וצבע מאכל.

אם חסר לך נוזל קירור ואין בקבוק חדש בהישג יד, אתה תמיד יכול להשתמש ב(שומו שמיים!) מים מזוקקים.

לא צריך לאבד את הראש ולצאת מפרופורציות, זה בסה"כ מגאן מודרנית, לא רולס רויס אספנות.

כל עוד לא תשתמש במי ברז, לא אמורות להתפתח בעיות במערכת הקירור.

פורסם

derish,

כרגע יש לי את המיכל הצהוב של פרסטון,prestone 30402,מוכן לשימוש ללא צורך במהילה.סביר?

ADZ

• תוכן חדש...