Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או

בעיה| נולדתי בלי מוח

או

תהייה| האם אשאר מונגול כל חיי

או

מכירה| 3 IQ, לא היו בשימוש בכלל

או

בקשה|באמאשכ'ם תעזרו לי

וכולי וכולי.

שאלה| האם מישהו יודע מהיכן הגיע הנוהג הזה.

עוד שאלה| יש מצב שזה הגיע מהפורומים של הילדים וזה נודד לפה בתהחה"ג

תשובה|יש מצב שזה הגיע מהפורומים של הילדים וזה נודד לפה בתהחה"ג

*תהחה"ג- תחילת החופש הגדול

עריכה| לא באמת ערכתי אבל זה מגניב לעשות ככה|ולכתוב משהו אחר כך בלי סימני פיסוק שאף אחד לא יבין על מה מדובר ולפעמים רצוי לאסות שגיעת קטיב על מנת להקשות את המלאכה על הקורא שמנסה להבין למה כתוב משהו|ועוד משהו אחר כך במקום תחביר נורמלי של משפט עם נושא ונשוא ומושא ישיר ומושא עקיף ומשא בלתי אחוד ומשא אחוד ואהוד ברק וברק אובמה מה אומר לביבי אתה תפסיקי לבנות בהתנחלוית שלך כי שרה לא משחקת יותר במחתונים שלך עכשיו תקפיאי בבניות בלשון זכר.

עכשיו כולן עומדת מה שרים המנונה:

להיות חָמוֹר שיר בעצמנו

אֶרֵז, צִיוֹן וזוּג שד**ם

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

ההסבר על רגל אחת, עילגות, רדידות והזניה של השפה העיברית.

צוות המנהלים של פורום CF נלחם בתופעה הבזויה בחרוף נפש אבל גם אנו בני תמותה ומתקשים לעמוד בפרץ.

אם אתה חושב שפה יש בעיה, עבור לפורומים פחות מוקפדים ותראה את כמויות ה פחחחחחחח, חחחחחחחחחח, שגיאות הכתיב והעדר הפיסוק שיש שם, פשוט בילתי ניתן לקריאה.

אני גאה להגיד שאנחנו ללא ספק אחד הפורומים המוקפדים ביותר בנושא השפה העיברית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תגובה| בימים שאני לא עובד אני משוטט ברחבי האינטרנט ובפורומים השונים.

אני יכול לומר לך שלא רק שההקפדה על השפה העברית בפורום זה ראוייה לציון אלא גם ההקפדה על תרבות הדיון.

אני אישית קיבלתי 2 אזהרות על התבטאות טיפה לא במקום, אני לא רוצה לתאר למה שרשור כזה היה מוביל פה.

(או כזה, או כזה, או אפילו כזה.)

כמה שמשעשע לקרוא עצוב לי שזה קיים בארץ שלנו.

בהחלט הרבה יותר קל לקרוא משפט שכתוב ככה מממשששפפטטט שכתווווווובבבב ככככככהההה!!!!!1111!!!!111

אני עדיין חושב שהמקרים בפורום הם תוצאה של החופש הגדול- והרי סימוכין. (לקרוא תגובות ולהבין)

אין אפשרות להתנות הרשמה באישור מנהל, לפחות בתקופת החופש הגדול? הרי ב90% מהזמן יש לפחות מנהל אחד מחובר.

פורסם

סיימון קראתי את הלינקים שצירפת ופשוט הזדעזעתי,

ככה החברה הצעירים מדברים ומתנהגים היום מה יהיה על הילדים שלי מחר ?

נראה לי שבשנה הבאה אני רושם את הילדות שלי לקורס קראטה\ קונג פו \שיאצו גרוזיני עם חרבות, להגנה עצמית.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

התופעה הזאת כל כך רחבת היקף, עד שאפילו אנשי חינוך נפגעו ממנה.

יש לי לקוחה שהיא מורה בבי"ס יסודי באחת מערי השרון. בחורה די צעירה, צברית שעברית היא שפת אמה. בכל פעם שאני מדבר איתה, אני פשוט מתחלחל מרמת העברית שלה.

להלן משפט לדוגמה שבהחלט מאפיין את סגנון הדיבור שלה:

"כמה משכורת נכנס? ארבע אלף? נראה לי אני יתחיל לעבוד בעוד עבודה".

פעם אחת לא התאפקתי ואמרתי לה: "תגידי, אתה מורה, נכון? אז למה את מדברת עם כל כך הרבה טעויות?".

מעבר להכרה שלה בכך שאני צודק, היא לא ממש שינתה משהו בסגנון הדיבור שלה.

אז אני שואל: אם אלה הם המורים, פלא שהילדים יוצאים כאלה עילגים?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

פלורליזם הוא לחם חוקו של הפורום. כמו פה למשל.

(בעבר הלא רחוק הסברתי מדוע התופעה שהבחור סובל ממנה היא לא תירוץ

לשגיאות הכתיב הנוראיות, אך נראה שההודעה שלי נעלמה באופן מסתורי...)

פורסם

דריש, אני חושב שיש הבדל גדול בין אדם שכותב עם שגיאות מכיוון שהוא סובל מדיסלקציה לבין אנשים (אנשים. לא ילדים, יש פה כבר מבוגרים, לפחות ע"פ דבריהם) שכותבים 'חחח' או 'פחחחחחח' או 'תקקשששייייבבבווווווו' וכו'.

אגב, ההודעה הזו הרבה יותר מובנת וקריאה מהרבה הודעות אחרות בפורום.

טל, לא תעזור לך שום אמנות לחימה. הדור של היום מסתובב עם סכינים, ולא בשביל לקלף תפוז. תהייה מומחה שבמומחים, אתה לא יכול להיות בטוח שתוכל להתחמק מדקירת סכין. המדריך שלי (שאחסוך בפרטים ע"מ לא לחשוף אותו, הוא בחור מסוכן ;)) לשעבר, שמדורג גבוה בארץ בקרב מגע ובאומנויות לחימה נוספות אמר שאם מישהו ישלוף מולו סכין האופציה הראשונה מבחינתו זה לברוח. (בהנחה שלא הוא זה שאמור לעצור את התוקפנות) וזה מישהו שיכול בשלוש שניות לחבר לך את האף לבוהן של הרגל תוך כדי קשירה של יד ימין שלך סביב הגב אל הטבור, דרך המפשעה. (כל האיברים המתוארים שלך, כן?!)

ערכים וחינוך טוב שיחלו כבר מגיל צעיר יכולים למנוע הדרדרות למצב כזה, במיוחד עכשיו, שאתה מודע.

"הדור הבא" לא נראה כמו משהו שיכול להצעיד את העולם הזה לאנשהו. אני אישית בונה על הדור שאחריו, אולי ממנו יצא משהו. (בתקווה שהוא יהייה קיים)

פורסם

תראה אני מקווה מאוד שהנחלתי לילדי את ההיגיון הבריא לעזוב מקומות\אנשים שמאיימים עליהם ,או שיש סיכוי שיתרחש משהו רע,

אבל לצערי לא תמיד אתה יכול לעשות משהו בנידון גם אם אתה בוחר להתרחק ,

ראה מקרה קרפ ,דבר עצוב שיכול לקרות לכל אחד ואחד מאיתנו, לדעתי עד שהרשות המחוקקת לא תקבע עונשים חמורים מאוד ופרסום על העונשים בריש גלי המצב רק יחמיר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

"הדור הבא" לא נראה כמו משהו שיכול להצעיד את העולם הזה לאנשהו. אני אישית בונה על הדור שאחריו, אולי ממנו יצא משהו. (בתקווה שהוא יהייה קיים)

כשהאדם הקדמון יצא לצוד ממוטה והבן שלו לא רצה לבוא לצוד כי הוא פגש איזה ניאנדרטלית חמודה מהמערה ממול, כבר אז הוא צקצק בלשונו ואמר "...הדור הזה...הצעירים של היום" ועדיין עולם כמנהגו נוהג, והדור האיום ונורא הזה ממלא את שורות הסיירות והיחידות המובחרות במספרים שלא נראו מעולם אז אתה יכול להיות יותר אופטימי, אני מבטיח לך שיש על מה! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אני בטוח שיש מבוגרים ממך (וממני, אין פה שום התנשאות או משהו) שיוכלו לספר לך מנסיון חייהם.

"הדור הבא" (ז"א מי שהיום בגיל 14-18) נגוע באלימות, בפריצות דעת ובחוסר התחשבות שאני לא חושב שנראו אי פעם.

המצב כך, אגב, לא רק בישראל.

לפני 10 שנים, שאני הייתי בגיל הזה, מי שהייה נושא סכין נחשב "עבריין". היום מי שלא נושא סכין נחשב "חננה".

פעם אם מישהו היה מתחיל עם חברה שלך במועדון היית "נותן לו מבט", מקסימום מדבר איתו וסביר לו שהיא תפוסה.

היום?

מישהו מסתכל בטעות על חברה שלך אתה שולף סכין ודוקר אותו.

לא משנה אם הוא לא ידע או שהם היו בכיתה פעם ביחד והוא רק רצה לשאול לשלומה.

בעצם, מה אני הולך רחוק?

היום לא צריך תירוץ בשביל לדקור\ להרביץ\ לירות.

לפני כ-16 שנה פרשת דרק רוט ז"ל זעזעה את המדינה.

היום? מי בכלל זוכר (חוץ מהמשפחות השכולות, כמובן) איך קוראים לנהג המונית האחרון שנרצח? (או זה שלפניו, או זה שלפניו, או זה שלפניו, או זה שלפניו, וכו'.)

ומה עם הבחור שטייל עם חברה שלו וקפצו עליו חבורה סתם?

והבחור שהסתובב עם בתו במרינה?

וזו שרצחה את שכנה שלה ואת העובר?

וזה שהתעלל והרג את הכלב של שכנו?

הבעייה שהיום המקרים האלו בתדירות כ"כ גבוהה שלא מספיקים להבין מקרה אחד כבר מתרחש השני.

הלוואי שאני טועה ומהדור הבא יצא רק דברים טובים.

יש פה מישהו שיכול להביא סטטיסטיקות של זכאים לבגרות, נשירה מלימודים וכד'?

(או לחילופין גיל ממוצע של פתיחת תיק פלילי ב 10-15 שנים האחרונות?

או של מקרי רצח\ אלימות\עבירות רכוש\ עבירות מין וכד' פֶּר נפש בשנים האחרונות?)

יהייה מעניין לבדוק את העניין לעומק.

חצי הערה חצי שאלה| זה רק אני או שהשרשור סטה ממסלולו

פורסם

simon377

אתמול ישבתי באחד המקומות הסודיים בארץ ובתור סמל הסברתי לרב נגד איך להשתמש במערכת שהוא משתמש בה כבר שנים על גבי שנים 8 שעות ביום.

היום ילד בן 5 יכול ללמד את אמא שלו להשתמש במחשב/ טלפון נייד.

היום ילד בן 20 יכול לארגן אירוע ש10 אנשים בני 35 לא יכולים.

היום גבר רווק בן 25 יכול ללמד גבר נשוי בן 50 על זוגיות.

אז כן, קל לך להסתכל על כוס הריקה ולדבר על דקירות ומבטים.

סה"כ קוראים לזה איזון.

פורסם

סימון הבעיה אצלך היא שאתה לוקח ילדים בני 12 יותר מדיי ברצינות

המנהג הזה של לכתוב שאלה| הוא מנהג של פורום FXP של ילדים קטנים ומתלהבים, עם הזמן ילדי FXP עוברים לפעמים לפורומים אחרים וחושבים שזה צורת כתיבה בכל פורום... בFXP יש כמה פורומים טובים להשגת תוכנות/משחקים/שירים בצורה בלתי חוקית ואם תנסה לבקש שמה משהו ולא תכתוב בקשה| בכותרת אז יתנו לך הזהרה.. מה לעשות, בני 12.

ובקשר לסיפורים עם הדקירות, סכינים וכו', מצחיק אותי שאתה לוקח את זה ברצינות, זה ילדים קטנים וטיפשים, כנראה שהם גם "חננות"- סכינאים אמיתיים לא מסתובבים בפורומים. זה סתם ילדים קטנים שעוד לא נסגרו על עצמם, הם מחפשים כרגע לעשות רושם ווירטואלי, שהם יגדלו קצת המוח יגיע גם אליהם, הם ימצאו להם תחביבים, עיסוקים וחברים שלא מחפשים פוזה, והם יהיו אנשים נורמליים, עד כמה שזה נראה בלתי אפשרי כרגע.

אם תמשיך לראות את הנוער לפי מה שהתקשורת השמאלנית מראה, שלא מבדילה בין צעירים ל"צעירים" (והמבין יבין..) אז בסוף יצא שתפחד מכל ילד קטן ברחוב. לנוער בערים נורמליות של יהודים אין סכינים והכל סתם בולשיט לפי דעתי.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני יודע מה זה פורום FXP, הילדים שם לא מדאיגים אותי כרגע.

מדאיג אותי מה יצא מהם עוד 8-10 שנים.

לא יודע מה איתך, בגיל 12 לא שיחקתי עם חברים שלי "מי מאיים יותר מפחיד". (ורק בשביל הרקורד, גדלתי באשקלון-קריית גת)

זה לא שאני פוחד להתקל בהם עכשיו, זה שאני חושש מה יהייה כשהם יהייו בגיל 18 ובאמת יישמו את מה שהם אומרים כי זו הדרך בה הם גדלו ומבחינתם "לדקור" זה לגיטימי. אין למה לחכות שיתחנכו בדרך נכונה, הם מתחנכים ממש עכשיו בדרך הלא נכונה.

לגבי ה"צעירים":

המקרה של אריק קרפ ז"ל הוא חריג בנוף כי לרוב פשעים של "צעירים" כאלה הוא על רקע לאומני.

אני מתנדב במד"א למעלה מ11 שנים, אני כבר לא זוכר לכמה מקרי דקירה יצאתי.

כמה מהם היו יותר מבוגרים ממני? 3. (מתוך בערך 30. והתחלתי להתנדב בגיל 15.5)

סנופ90- אני מבין מה אתה אומר. אני לא מבין איך זה קשור לדיון?

זה שהדור של היום יותר מלומד לא אומר שהוא יותר טוב.

זה שהנוער של היום לוקח בקלות כל טכנאי מחשבים מלפני 30 שנה לא אומר שהוא יותר מתורבת.

פורסם

או כמו שאני מאמין הכל מתחיל ונגמר בבית,

אני ואשתי מנסים ליישם את זה בבית,

ורואים את זה מעולה כשאנחנו יוצאים,

איך הילדות שלי מתנהגות לעומת ילדות אחרות באותו הגיל.

אם ההורים היו משקיעים טיפונת יותר זמן בחינוך הילדים המצב היה משתנה,

לצערי רוב ההורים שאני פוגש מנסים להיות חברים של הילדים שלהם במקום להיות ההורים שלהם,

הילדים מגיעים לביה"ס וההורים מצפים שהמורים יעשו את עבודת החינוך בשבילהם ,כשכבר מאוחר מדי,

בסוף ההורים מתלוננים איזה עבודה גרועה המורים עושים,

אבא שלי ז"ל היה מכניס לי מכות רצח אם הייתי מתנהג באותה הדרך שרוב הילדים מתנהגים היום,

אז נכון להרביץ היום זאת לא הדרך [מבוגרים לילדים] אבל אמרו את זה לפני [הרבה לפני] "חוסך שבטו שונא בנו".

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

simon377, בגדול אני חושב שאתה צודק אבל מכליל.

כאחד שגודל באותו אזור כמו שלך (פחות או יותר) יוצא לי לראות דברים ואני יודע על מה אתה מדבר.

אבל אתה חייב לזכור שלא הכל שחור! יש נקודות אור והם לא מעטות.

"Life Is Like a Box Of Choclate, You Never Know What You Gonna Get"

• תוכן חדש...