Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

למי אין חלום של חופש ושייט ליעדים מרוחקים, העצמאות בים ועוד שלל תענוגות שרק אפשר לדמיין אבל גם להגשים?

בדרך לא דרך הגעתי ע"י שיטוט ביד 2 למדור מכירת כלי שייט וביניהם יאכטות. המחירים לכלים מיד שניה הם לא אוי אוי אוי.. השאלה מה הם העלויות שמסביב, למשל ביטוח (אם בכלל יש כזה מושג), אחזקה תקופתית, דמי שכירות של חנייה וכו'.

אשמח לשמוע מבעלי הידע נידון.

סוף שבוע מצויין,

דוד.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

משיחה בנושא לפני כמה שנים עם מישהי שהיו למשפחתה כיסים די עמוקים.

השכרת המקום בנמל היא עסק לא זול, נמל חיפה לא מוגן מספיק טוב מפני רוחות ולכן בכל סערה בינונית ומעלה היתה נפצעת להם היאכטה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

מחירי העגינה משתנים בין נמל לנמל ובהתאם לגודל הסירה/יאכטה. עקרונית אפשר לומר שהמחיר לחודש עגינה הוא סביב ה-1,500 ש"ח.

המחיר לא כולל הפלגות/תיקונים/רישוי וכד'.

ביטוח באזור ה-200 ש"ח לחודש.

יש יאכטות שאין להן כושר שייט והן למעשה רק בית ועוגנות קבוע בנמל. מן הסתם הן יותר זולות לאחזקה. (העגינה עולה אותו דבר).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
למי אין חלום של חופש ושייט ליעדים מרוחקים, העצמאות בים ועוד שלל תענוגות שרק אפשר לדמיין אבל גם להגשים?

אני אגיד לך בדיוק למי אין חלום: למי שיצא לשיט וגילה מאוחר מידי שהוא עומד לקבל מחלת ים כמו שמעולם לא היתה לו. או בקיצור: אני.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

על פניו נראה שהביטוח והאכסנה נסבלים. כמובן שאנחנו מדברים על יאכטה עם יכולת שייט, בית יש לי והוא בסדר גמור על הקרקע:lol:

אלעד, אתה בחור חזק, יעבור לך:wink:

יש עוד פרטים? כמה עולה תחזוקה מכאנית וכללית של הכלי?

rgunv, תודה על ההתייחסות. יש לך מידע בנוגע לשכירות בנמלים אחרים, כגון יפו והרצליה?

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

השאלה הכי חשובה שלא נשאלה, באיזה יאכטה מדובר מנועית או מפרשית??

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

הכל תלוי בגודל היאכטה ובאיזה נמל אתה מעוניין לעגון אותה.

רוב "אנשי העסקים" הישראלים העדיפו להחזיק את היאכטה בטורקיה, שם הן עלויות העגינה יחסית נמוכות, הן הטיסה לשם יחסית קצרה וזולה והן מרחק השייט לחופי קרואטיה\הריביירה לא רחוק במיוחד ודורש שיט במים בינלאומיים.

בתקופה האחרונה מספר לא קטן של אנשים העדיפו להעביר את היאכטות מטורקיה לקרואטיה\מזרח איטליה שם אמנם מחירי העגינה קצת גבוהים יותר, אך עדיין סבירים. זאת לעומת המחירים המטורפים לאורך הרביירה.

מבחינת מחירים בישראל, זה מתחיל באיזור ה700 שקל בחודש ויכול להגיע לעשרות אלפי שקלים אם מדובר ביאכטה גדולה, בעונת שיא, במרינה בהרצליה פיתוח.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

דבר לא פחות חשוב: יש לך רשיון משיט או שאתה תשכור שירותיו של אחד כזה כל פעם שתרצה לצאת מהנמל?

מתחדשת*

פורסם

אני אומנם לא איש עסקים, אך הפרוטה מצויה בכיסי. מדובר על יאכטה ממונעת, אני מודע לחיסרונות וליתרונות, כנ"ל לגבי עלויות.

נתון העגינה \ חניה בחו"ל לא בשיקול בכלל מכיון שהעדפה היא ברורה, לצאת מהארץ.

כרגע אין ברשותי רישיון משיט אבל עתיד להיות, כל עוד הכל יהיה ברור מאליו ונוח מבחינת האחזקה שמסביב.

Night Driver כתב:

פורסם

אני מכיר מישהוא שהגשים את החלום. הוא חבר באיזה מועדון שמחזיק יאכטות משותפות לחברי המועדון. כשבא לו הוא מזמין ומפליג.

פורסם

זה לא ממש מתי שבא לו, לחבר מועדון רגיל יש 12 שעות הפלגה בשנה תלוי כמה הוא משלם וכמובן שאפשר לקנות עוד שעות.

דרך אגב חברות במועדון אצלנו לפחות, זה רק מי שעשה רשיון דרך הבית ספר והמחיר הוא 450ש"ח לחודש.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

אור אני מבטיח לך שביאכטה הבאה לא יהיה צורך לצנרת וקולר חזית :twisted:

אין לאף אחד מידע בנוגע לאחזקה כללית של כלי שייט מעבר לביטוח \ דמי עגינה ?

תודה והמשך שבוע טוב,

דוד.

Night Driver כתב:

פורסם

אתה יכול להגיד לי כמה עולה להחזיק מכונית - בכלי שייט זה לא פחות מורכב.

השאלה היא איזו יאכטה, איזה שנתון, כמה שעות עבודה יש למנוע (בכלי שייט מחושבים לפי שעות מנוע), מה מצבה הפיזי, מה מצב הציוד שבה וכו'.

בצע חיפוש בגוגל, תוכל למצוא מידע נרחב באתרים מחו"ל. כמו כן, יש פורומים ליאכטונרים, וסביר ששאלות כגון אלה עלו שם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...