Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שרלוונטי זה ההורדה מהברוטו. כמה באמת יורד מהנטו , זה מחושב בהתאם לתלוש וזה לא כזה פשוט לחשב. אתמול בארוחת צהרים ישבתי עם מישהו שטען שהרכב עולה לו 3K בחודש מהנטו. אחרי שעשינו ביחד את החישוב התברר שזה עולה לו יותר מ 4K!!! בסה"כ הרבה אנשים לוקחים ליסינג בגלל הערפול סביב חישובי הברוטו / נטו, הם "חושבים" שזה עולה להם רק x ש"ח, בפועל זה עולה הרבה יותר.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה מהנטו זה מאוד תלוי בסוג ההסכם שלך עם המעביד ופה לרוב צריך להפריד בין רכבי ת"ש לרכבים שמשמשים גם לעבודה.

אצל מי שעובד עם הרכב (אנשי מכירות/נותני שירות ואנשים שצריכים להיות ניידים) לרוב אין עלות ליסינג ולרוב גם שווי הרכב מגולם ואז הנטו לא נפגע כלל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הכי פשוט זה לפנות לחשב החברה בה אתה עובד ולדרוש את התמחור נטו הכולל בתוכו את כל הפגיעות בהפרשות וקיזוזים.

זה בדיוק מה שבת הזוג שלי עשתה- ניגשה לחשב החברה, עברה איתה על כלל החישובים והגיע למחיר הנטו הסופי (שהולך לעלות בסוף דצמבר, לידיעתכם).

פורסם

1) על איזה רכב את נוהג?מאזדה 3 הצורה החדשה

2) כמה אתה משלם על הרכב בברוטו? שווי שימוש-משהו כמו 2200 ברוטו

3) דרך איזה חברה קיבלת את האוטו? (אוויס, אלבר, שלמס סיקסא וכיוב') ניו קופל

4) מהי מגבלת הדלק (בין אם יש) שלך?46,000 ק"מ בשנה

5) מה גרם לך לבחור לקחת ליסינג?לא בחרתי,קיבלתי

6) מה גרם לך לבחור את הרכב בו אתה נוסע?אפשר להגיד שכמכלול הרכב ללא ספק הטוב ביותר.

7) האם אתה מתכוון ולהמשיך לקחת ליסינג גם בסוף התקופה?כן

דרך אגב GOZAL , כמה ק"מ אתה עושה בחודש/שנה?

פורסם

1) על איזה רכב את נוהג? מאזדה 3 אקטיב שנת 2008

2) כמה אתה משלם על הרכב בברוטו? 1165 ברוטו (הרכב נמצא ברשותי שבועיים בחודש,אנו 2 אנשים שמתחלקים בו חצי חצי ולכן שווי השימוש "נחתך").

3) דרך איזה חברה קיבלת את האוטו? (אוויס, אלבר, שלמס סיקסא וכיוב') אלדן.

4) מהי מגבלת הדלק (בין אם יש) שלך? אין לי מגבלת דלק לכל הידוע לי-זהו רכב טכנאים.

5) מה גרם לך לבחור לקחת ליסינג? צרכי העבודה-אני טכנאי מחשבים בחברה גדולה וחלק מהעבודה היא להגיע מוקדם בבוקר לתורנות בוקר אך יש גם ציאה לתקלות ולתיקונים בכל חלקי הארץ מדי פעם.

6) מה גרם לך לבחור את הרכב בו אתה נוסע? זו ההקצאה מהחברה-זה מה יש,אין רכב אחר.

7) האם אתה מתכוון ולהמשיך לקחת ליסינג גם בסוף התקופה? אם שווי השימוש כרגע יעלה בעוד כמה עשרות שקלים (כי הוא מתחלק ביני ובין עוד אדם) אשאר עם הרכב-כי הוא חוסך לי קילומטרז' ברכבי הפרטי והוא משמש לי גם אחרי העבודה. אם אראה שהמשכורת שלי מתחילה לרדת ביותר מ600-700 שקל, אז ארד מהרכב.

פורסם
מה שרלוונטי זה ההורדה מהברוטו. כמה באמת יורד מהנטו , זה מחושב בהתאם לתלוש וזה לא כזה פשוט לחשב. אתמול בארוחת צהרים ישבתי עם מישהו שטען שהרכב עולה לו 3K בחודש מהנטו. אחרי שעשינו ביחד את החישוב התברר שזה עולה לו יותר מ 4K!!! בסה"כ הרבה אנשים לוקחים ליסינג בגלל הערפול סביב חישובי הברוטו / נטו, הם "חושבים" שזה עולה להם רק x ש"ח, בפועל זה עולה הרבה יותר.

עזוב אותך, יש מלא שחושבים שזה חינם. שזה מתוקף תפקידו הרם בחברה.

כשאתה אומר להם שהם משלמים יותר מהוצאות על רכב פרטי חדש מהחברה, הם מתנחמים שאפשר לקרוע את הרכב.

משכנתא זה קל

פורסם

1) על איזה רכב את נוהג? יונדאי I30 CW

2) כמה אתה משלם על הרכב בברוטו? 2,755 ש"ח

3) דרך איזה חברה קיבלת את האוטו? (אוויס, אלבר, שלמס סיקסא וכיוב') שלמה סיקסט

4) מהי מגבלת הדלק (בין אם יש) שלך? אין מגבלת דלק, ההסכם מול חברת הליסינג הוא ל-30K שנתי והתחשבנות בסוף שנה במידה ועוברים את זה

5) מה גרם לך לבחור לקחת ליסינג? נסיעות יומיות ירושלים-מודיעין-ירושלים, שזה קילומטראז' ובלאי לאורך זמן

6) מה גרם לך לבחור את הרכב בו אתה נוסע? נחשב למוצלח מבין ההיצע של קב' 2

7) האם אתה מתכוון ולהמשיך לקחת ליסינג גם בסוף התקופה? הכל פתוח

הליסינג של אישתי. רכב הליסינג הפך לרכב העיקרי שבו נוסעים כשצריך. היתרון - אין מגבלת נהג צעיר. הגולף 160 משמש אותי לעבודה וחזרה ו/או כשהיונדאי תפוס.

פורסם

לגבי השאלות על פערי העלות ברכבי ליסינג,

הרי שיש המון סוגים כאמור. ברוב חברות ההיטק קח מה שאתה רוצה ושלם מכיסך את העלות. מעבר לברוטו, ישנה גם פגיעה

במרכיבים הסוציאליים (הפרשות לפנסיה ולהשתלמות לדוגמא).

לי היתה פוקוס 2007 מליסינג עד לפני כשנה בערך, ואז החזרתי אותה ורכשתי פוקוס פרטית כיוון שהעלויות היו מטורפות.

לאשתי , כחלק מתנאי עבודתה ישנו גילום גדול מאד שהמעסיק משלם. יוצא לה כמה שקלים צפונית ל1000 ש"ח בתלוש החודשי

כי זה ההסכם שלה עם המעסיק. מה שכן כמובן שזה גורר גם פגיעה במרכיבים הסוציאליים כאמור. עדיין בחישוב כולל של משכורתה

, של התשלום החודשי, ושל השימוש והשקט הנפשי, כרגע זה משתלם לנו.

יש לי חבר באחת מקרנות ההשתלמות הגדולות בשוק ששדרג לפני כחודש את האימפזה 2007 שלו למאזדה 3.

הוצע לו לשלם 600 ש"ח בנטו תמורת פלואנס, קרוז, I30 או אימפרזה החדשה. רק תמורת ה3 היה עליו להוסיף 200 ש"ח נוספים והוא מאד מאד התלבט אם זה כדאי. בסוף לקח אותה והוא משלם כ850 ש"ח בחודש.

הכל תלוי בהסכם מול המעביד.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
עזוב אותך, יש מלא שחושבים שזה חינם. שזה מתוקף תפקידו הרם בחברה.

כשאתה אומר להם שהם משלמים יותר מהוצאות על רכב פרטי חדש מהחברה, הם מתנחמים שאפשר לקרוע את הרכב.

גם אצל מי שהרכב מגולם באופן מלא זה לא חינם. כמעסיק כשמגיע אליי עובד אני עושה חשבון כמה הוא עולה לי ולא אכפת לי אם הוא לוקח 100 ש"ח במזומן ופרארי או 30,000 ש"ח במזומן ונוסע על אופניים. מבחינתי הוא עולה לי X וזה מה שמעניין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...