Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב מסוג דייהטסו שרייד 93 מנוע 1300

המזגן שלי התקלקל והוא מקרר רק כאשר אני נוסע על טורים גבוהים, וכאשר אני עוצר ברמזור אני שומע מן קליק כזה עדין שמגיע מתוך הרכב והמזגן פשוט מפסיק לעבוד( כלומר הקירור. המפוח עובד ומוציא אוויר רגיל לפנים הרכב).

הלכתי לאיש מזגנים אחד והוא אמר שכנראה אין ואקום

השני אמר לי שכנראה המגבר טורים הלך (מוזר לא שמעתי מעולם על חלק שכזה)

והשלישי אמר לי שקופסת בקרת המזגן שבתוך הרכב לא טובה.

מה לדעתכם? אני מתוסכל ולא יודע מה לעשות, 3 המוסכים הנ"ל הם מוסכים מקצועיים אני פשוט מפחד להתחיל לתקן כדי שאני לא יגרר להוצאות כספיות כבדות אחרי הכל זה רק שרייד 93..

בתודה רבה..

פורסם

איתי שלום!

בבדיקות שנעשו, בדקו לך את תפקוד מאווררי המנוע?

בדקו את כמות הקרר במערכת?

חיברו שעוני לחץ למערכת?

הטורים נופלים לך מידיי ברמזורים?

התקתוק שאתה שומע זה הפסקת המתח למגנט המדחס וזה יכול לנבוע מהמון סיבות

(חלקן מניתי לך) תענה לי על השאלות ואמשיך לנסות לכוון אותך לפתרון הבעיה.

פורסם

המאורר עובד כאשר הקירור עובד. כלומר כאשר המזגן מוציא אויר קר אני שומע שהוא נכנס לעבודה וכאשר הוא מוציא סתם אויר רגילך אני שומע שהוא כבוי.

כמות הקרר? אתה מתכוון לגז מזגנים? כי אם כן אז יש לי מספיק, עובדה שכאשר הוא נכנס לפעולה בטורים גבוהים הוא מקרר יופי.

כאשר אני ברמזור הטורים נמוכים..ניסיתי לשחק עם הבורג שמכווין את הטורים ואפילו כשהעליתי את הטורים ע"י 2-3 סיבובים מלאים עדיין התקלה המשיכה. כלומר יש משהו בזה שהמנוע לא מצליח לוסת נכון את הטוירם כאשר אני לא לוחץ על הדוושה.

פורסם

חוסר בקרר הוא סיבה מספקת לכך שהרכב יקרר רק בטורים גבוהים.

אני דיברתי על מאוורר הקירור ברדיאטור תחת מכסה המנוע אתה בדקת או שאתה משער על פי שמיעה?

חייב לבדוק לחצים במערכת על מנת לאבחן את התקלה במזגן שלך, במידה ולא נעשה כך ע"י המוסכים שניגשת אליהם אז זאת אומרת שזרקו לך השערות ללא כל בדיקה רצינית.

פורסם

אני כבעל מוסך למיזוג מכיר את השאלות של בעלי הרכב שמבאים את הרכב לתיקון ומפחדים להרים את מיכסה המנוע שמא יעלה להם כסף .לכן כל התשובות שקיבלתה הם הגיוניות לתקלה שהצגת .צריך לאפשר בדיקה ולקבוע את התקלה .

פורסם

יש בדגם הזה מודול קטן מאחורי תא כפפות, שמפעיל את המזגן רק עם הסל"ד מעל ערך מסויים. עד כמה שאני זוכר, למודול הזה יש גם טרימר שמאפשר כוון.

אז, נדרש כוון לטרימר או שהמודול הנ"ל באמת לא תקין.

פורסם

שלום רב !

קיבלת שלוש תשובות מקצועיות, מניסן חזאזי,ניניו ודניאל., אין צורך שאצטט אותם, אתה מסוגל לקרוא אותם בעצמך, ולהתייחס ברצינות לטיפים שנתנו לך. בנוסף אכן במוסך צדקו שאמרו לך שקיים מגבר טורים יעודי, אשר כשמו כן הוא, תפקידו להגביר את הטורים עד לרמה סבירה שהמנוע לא ירעד, ורמת הקירור תיהיה סבירה ומקסימלית.

בזה שהגבעת את הטורים של הקרבורטור, לא פתרת את הבעייה אלא עקפת אותה, ובדיעבד מתברר שהדבר לא עוזר, וזה יתבטא בתצרוכת דלק גבוהה מאד, בבלאי מואץ למנוע להתחממות המנוע, ולחוסר קירור המזגן בעת עמידה ברמזור.

הפתרון המומלץ בקיצור לשלב את תגובתיהם של ניסן חזאזי, ודניאל גם יחד:

לבדוק אפשרות סבירה של חוסר בקרר.

בדיקת לחתים במערכת.

בדיקה פוטנציומטר/טרימר, וניסיון כוון המפעיל את המזגםן מרק בסלד מסויים, והוא אכן נמצא מתחת לתא הכפפות, וניתן לכוון וויסות ידני, כפי שהסביר דניאל.

בנוסף יש לבדוק את תפקוד מגבר הטורים האמור להכנס לפעולה, עם הדלקת המזגן, שנותן פיקוד חשמלי לברז וואקום חד כווני, המספק וואקום על מנת למשוך את דיאפרגמת המגבר טורים אשר גם אותו ניתן לכוון לסלד הרצוי, בעת הפעלת מזגן בלבד, וניטרול אטומטי של מגבר הטורים בעת כבוי המזגן.

ועכשו יש להתייחס להמלצה של ניניו, של לקוחות שלא מאפשרים לפתוח מכסה מנוע, על מנת לאבחן, על מנת שלא יצטרכו לשלם תמורת האבחון והתיקון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...