Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתחילת הטיפול סיכמנו על מחיר בסיס שישתנה בעת הצורך, וכאן קיבלתי עוד הפתעה - בהתחלה דובר על כ-1300 שקלים (כולל החלפת שמן בלמים וחיבור למאבחן תקלות), בהמשך יועץ השירות אמר שצריך להחליף גם שמן לסרן האחורי ושזה עשוי לעלות עוד כמה מאות (!), אבל בסיום הטיפול קיבלתי חשבונית של 950 שקלים בלבד, כשהסורק לא מצא תקלות, השמן התברר כזול במיוחד ולא נעשה שום ניסיון לדחוף לי תיקוני בלמים למיניהם.

אז נכון - לא מדובר במחיר זול עבור טיפול די סטנדרטי שבמוסך חצר היה עולה לי אולי 600 שקלים, אבל בשביל חווית טיפול כזו אין לי בעיה לשלם יותר. אפילו שלא ראיתי את הרכב בזמן עבודה, המוסך גרם לי להרגיש בטוח. זה לא אומר שלא רימו או יכלו לרמות אותי וגם לא אומר שהעבודה שלהם טובה - הרי לא ביצעתי שום תיקון מסובך - אבל איזה הבדל לעומת מוסכים אחרים שאליהם התרגלתי...

לא הבנתי. דחפו לך עד הסוף את האלמנט במחיר הטיפול (1300 ש"ח על טיפול שכולל החלפת שמן מנוע, פילטר שמן מנוע ושמן לסרן אחורי? אתה נוהג בחללית או במאזדה?!) ויצאת מרוצה כיוון שלקחו ממך "רק" 950 ש"ח?

הדור החדש של המוסכים, אלו שאתה קורא להם "מרכזי שירות", מרחיקים את הלקוח מכל הג'יפה והגריז שיש ברצפת המוסך ומציגים לו תמונה הייטקיסטית ונקייה, כאילו מינימום הגיע לחדר הנקי של אינטל והנה אוטוטו מגיע מכונאי (סליחה, הנדסאי רכב) ומחליף לו את האלמנט.

אותי באופן אישי כל הקשקושיה מסביב לעיקר ממש לא מרשימה. פינת קפה מרשימה, הסעה לעבודה או שומר בכניסה הם אריזה יפה, השאלה היא מה מסתתר בתוכה. האריזה הזאת לא שווה כלום אם המכונאים, אנשי הדיאגנוסטיקה ויועצי השירות לא מקצועיים ולא מצליחים לאתר ולפתור תקלות במהירות ובמחיר סביר.

כל הקשקושיה הזאת עולה כסף, ואני מעדיף לשלם אותו על עבודה מקצועית ולא על קפה דלוח ממכונה או עוגיית יבשה מאתמול. אם אני מכניס את הרכב שלי למוסך בשביל טיפול קטן שכולל החלפת שמנים ופילטרים ומשלם על זה מעל 900 ש"ח, אני מצפה שהמוסך ישים לי פילטר שמן מזהב ושמן שמזוקק מתמצית של שמני המנוע האיכותיים ביותר שמיוצרים בהרי האלפים ומיושנים בחבית בבטן האדמה. את הקפה אני אשתה בארומה שנמצא 5 דקות הליכה מהמוסך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מרוב שהייתי ממורמר כשכתבי על מילר, שכחתי שבהתחלה בכלל רציתי לכתוב על מוסך הצפון בחיפה:

המוסך נמצא בתוך העיר, ולא כמו שאר המוסכים שממוקמים במפרץ, וזה יתרון גדול, על כל פיפץ קטן ניתן לקפוץ למוסך. הוא אמנם מוסך קטן ולא מודרני, אבל היחס פשוט מדהים ומרגישים שהם עושים עבודה מקצועית.

לפני הטיפול הם מסבירים לך בדיוק מה הם עומדים לעשות, ואם משהו משתנה מהתוכנית המקורית הם מיד מתקשרים להודיע.

העובדים מאד נחמדים, לפני שהגולף נמכרה הלכתי למלא שמן מנוע (מנוע 2.0 באמת צמא לשמן), הם שמו לי כמעט מיכל שלם והחליפו לי את המדיד כי הוא היה טיפה שבור, ולא הסכימו לקחת כסף. ולמרות שהם נמצאים בתוך העיר, הם תמיד היו נותנים לי טרמפ לבית.

לסיכום - המוסך בעבר היה מורשה של צ'מפיון, כיום הוא מטפל בכל הרכבים ואני מאד ממליץ עליו!

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

המוסך בניר צבי הוא מה שכל בעל רכב חדש מצפה לפגוש כשהוא נאלץ להכניס אותו לטיפול או תיקון.

מקום נקי, מסודר, עם עובדים אדיבים ומקצועיים שרוצים לעזור. כאלה שלא נמצאים במוסך רק כדי להחתים כרטיס, וכשאתה מגיע עושים לך

פרצוף של "טוב, מה הבעיה שבגללה אתה מקים אותי מהכסא באמצע היום?"

מוסך כזה הוא מה שבונה חווית שירות ומחזיר לקוחות לאולם תצוגה, והיבואנים האחרים צריכים להגיע לשם וללמוד בדיוק מה הם עושים לא נכון.

וזה שחדר ההמתנה גדול, מרווח, נעים ומאובזר רק משפר את החוויה. לפחות אתה לא בחדר צפוף שנוקה לאחרונה לפני 10 שנים - מיד אחרי

שצבעו אותו - ועם טלויזיה מקולקלת ומחשב אטארי.

שירות טוב חשוב מבחינתי לא פחות ממקצועיות - אם הרכב תוקן ויצאתי מהמוסך בתחושה שאני נודניק ועשו לי טובה (ועוד בתשלום), אז לא

תעזור המקצועיות. זו הסיבה שהלכתי לליטל גם כשהתיקונים לא היו מושלמים, כי ידעתי שיש מי שעומד מאחוריהם ואם יש תקלה לא יתחילו

בלהאשים אותי, את המכונית ואת מזג האוויר אלא יקבלו אחריות. וכשאני מגיע מתעניינים באמת בתקלה, ולא רק ממלאים כרטיס חפיף כדי

שאסתלק להם מהפרצוף ולא אחזור עד שצריך אותי בשביל כרטיס האשראי. וזו בדיוק הסיבה שעזבתי את ליטל מיד אחרי שיוסי עזב.

אגב רוני - ההסעה שיוצאת מניר צבי חוזרת כמה פעמים מעזריאלי (ואולי מעוד מקומות, לא בדקתי) למוסך בחינם. שתדע לפעם הבאה ;-)

פורסם

יכול להיות מוסך ענק וגדול עם כל שרותי הרכב בתוכו ועדיין שהוא יהיה מקצועי ועם הפנים אל הלקוח (מפעל ענק) ומצד שני יש גם מוסכי "בוטיק" (או נישה) שהם קטנים ובכל זאת איכותיים, מקצועיים, אמינים, הוגנים וגם ממוקדים לקוח.

מחירי השמנים יכולים להיות זולים יותר, במוסך המרכזי של מזדה פורד, כי אלו שמני חב' "דלק" השייכת גם לקונצרן של יבואן הרכב.

המוסך בניר צבי נמצא במתחם הענק של "דלק מוטורס" שכולל גם את מחסן החלפים המרכזי כך שאספקת חלפים יכולה גם להיות מהירה. הבעייה העיקרית שם הנה ריחוק המוסך ממקומות ישוב, אבל לראיה, יש להם פתרונות יצירתיים כשכירת רכב בהשתתפותם, הסעות ושינוע רכבים.

מנהל העבודה, במוסך הענק הזה, הנו מהמקצועיים ביותר בענף ועם ההבנה שהלקוח הוא זה שבמרכז.

טוב ונעים לקרוא גם על חויות טובות.

בברכה - רפי לין

פורסם
שאפט הם דוגמה מצוינת בדיוק לכיוון השני (לא מבחינת המקצועיות, חס וחלילה) - המוסך שלהם תקוע באמצע חור בת"א, הוא פצפון ומאוד קרוב בתחושה למוסך חצר פשוט. זה שהם חברה נחמדים בצורה קיצונית, וכבונוס גם מקצועיים בתחומם (מכניקה, לא מתעסקים בתקלות חשמל מסובכות למיטב הבנתי) זה יתרון. אבל אני מדבר על חוויה מסוג אחר. מה שעתיד דיבר עליו הוא יותר לכיוון - דווקא מפולקסווגן הייתי מצפה למוסך מרכזי שנראה ומרגיש איכותי, מבחינת תודעת שירות. הם הרי גובים מחירים מופלצים לחלוטין, אז לפחות שיגרמו לך להרגיש בנוח - ועובדה שזה לא כך.

אגב, במרכזי של מאזדה שעת עבודה היא זולה בכמה עשרות שקלים מחלק מהמוסכים המורשים האחרים שהייתי בהם, שזו גם עובדה מפתיעה יחסית לטובה.

רוני

רוני, אני נאלץ שלא להסכים. דוגמא מצויינת לכיוון השני?!

מבחינתי, לא מעניין אותי ארטיקים, מים קרים מספיק. נקצין את זה: אני מעדיף לשבת בחדר המתנה צפוף (למרות שאצל שאפט הוא לא, ויש בהחלט מקום לשבת גם כשהמוסך עמוס) - אבל לדעת שהרכב נמצא בידיים טובות. תחושת השקט הנפשי שווה את זה, במיוחד ברכבים כמו שלנו בהם נדרשת מקצועיות מעל הממוצע.

לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר "חוויה מסוג אחר". בשבילי מקצועיות ויחס אמין זו ה-חוויה.

פורסם

מצטרף לכל המשבחים על מוסך "שאפט".

מכל המוסכים בהם ביקרתי או טיפלתי בחיי, אף מוסך לא מתקרב ל"שאפט" בשום אספקט.

שום דבר לא קונה אותי כמו הישיבה בפינת המתנה גלויה לגמרי מול הרכב, התבוננות במקצועיות וביושר וקבלת ההסברים במהלך כל הטיפול ברכב.

בכל כניסה ויציאה מ"שאפט" תמיד היתה לי חוויה חיובית.

אני אמשיך לטפל שם בכל רכב שארכוש, כל עוד אני גר במרכז.

מוסכים נוספים להתרשמות:

*מוסך מרכזי מאזדה בחדרה- מקצועיות מחפירה, שירות צבוע (מחייכים אליך בכניסה, צוחקים עלייך ביציאה), תקלות חוזרות וכו'.

בכניסה מקבל אותך מנהל המוסך (הבעלים), הרכב נשלח לליפט הקרוב אחרי הסבר קצר על מהות הטיפול הנדרש ואתה נשלח לחדר ההמתנה הלא מרשים כלל.

אין חוויה חיובית כלל.

*מוסך מרכזי מאזדה בנתניה (רוני, האם התכוונת למוסך העוגן?)- הרכב טופל שם בשנתו הראשונה (מאזדה 6), כאשר מעל הטיפול מרחפת רוח של פרוטקציה ליחס VIP (מי ששלח אותי לשם עובד איתם ועושה להם ראשים כמו גם מספק להם חלפים),

היחס בהחלט היה סביר+, המוסך דאג להחליף מותחן רצועה בטענה שהוא מראה סימני עייפות (במסגרת אחריות) והוחלפה גם אלומת האור בגלל מנוע גובה אורות שנשרף.

חדר ההמתנה זכור לי כגרוע, המוסך עצמו לא הראה רושם של סדר וארגון נכון.

להגיד שיש לי חוויה חיובית? קשה לי לקבוע, בעיקר בשל הנסיבות, אך הרושם הכללי היה חיובי.

*מוסך טויוטה בהרצליה- היה בדיוק בשיפוצים כשהגעתי לשם ע"מ לרכוש ולהרכיב פנס ערפל קדמי ליאריס TS.

שבוע לפני כן הייתי שם והזמינו לי את הפנס.

אחרי כמה טלפונים שהגיעו ממני (הם לא ממש התאמצו להודיע לי שהפנס הגיע) הוזמנתי להגיע להרכבה.

המחיר שסוכם היה נמוך משמעותית מהמחיר הסופי (כי הם החליטו על דעת עצמם להחליף נורות ולדרוש סכומים אסטרונומים עליהם, למרות שלא ביקשתי כי יכלתי להחליפם לבד בעלות זולה משמעותית).

החדר המתנה שהיה בשיפוץ היה גרוע כמובן (שיפוץ, אין מה לעשות) ובכל פעם זרקו אותי חזרה לתא ההמתנה הזה בזמן שלקח להם 4 שעות להזיז עיניינים ולהרכיב פנס קטן ופשוט.

בסוף, אחרי הרבה רעש, "סידרו" לי מחיר כלשהו (אמרתי להם שאני לא משלם להם את המחירים שהם דורשים על נורת HB4 וכיוון שלא ביקשתי את הנורות האלה, הם מוזמנים לפרק אותם חזרה לעצמם) שלא ממש סיפק אותי.

בסוף גם ניגש אלי בחניה מחוץ למוסך העובד שטיפל ברכב וזרק לי בשושו באוזן שב-"300 ש"ח אני מסדר לך את הפין החסר בפגוש הקדמי"..תודה אבל לא תודה.

פורסם

בזמנו, הייתה לי פיאט דובלו וטיפלתי בה במוסך מורשה אגוז בעמק חפר.

אני עובד בזכרון.

פבל, בעל המוסך גר בזכרון וכך הייתי מתקשר אליו יום לפני, הוא היה מגיע בבוקר אלי לעסק עם הרכב החלופי, לוקח את הדובלו ומטפל בה ובסוף היום מחזיר לי אותה נקיה שטופה ומטופלת.

מאז ומעולם הטיפול היה מקצועי, שום פרט אישי מעולם לא היה חסר ברכב, מעולם לא ניסו להלביש עלי תיקונים שלא היו דרושים ותמיד המחירים היו סופר הוגנים.

עד כדי כך הייתי מבסוט מהשרות והמקצועיות שהיום אני חושב לקנות רכב מבית סמל"ט רק בגלל שיש לי אבא ואמא שאני סומך עליו בעיניים עצומות גם במקצועיות וגם ביושר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אולי היחס הגרוע במוסכים של צ'מפיון הוא רק במרכז.

במוסך הצפון (נצרת) היחס הוא הרבה יותר חם ואישי, אף אחד לא מפריע לך להסתובב ליד הרכב בזמן הטיפול, ואפילו המכונאי מדבר איתך ועונה בכיף על שאלות.

יכול להיות שהמנטליות של המוסך שונה מכיוון שהוא מנוהל על ידי בני דודינו..

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
לא הבנתי. דחפו לך עד הסוף את האלמנט במחיר הטיפול (1300 ש"ח על טיפול שכולל החלפת שמן מנוע, פילטר שמן מנוע ושמן לסרן אחורי? אתה נוהג בחללית או במאזדה?!) ויצאת מרוצה כיוון שלקחו ממך "רק" 950 ש"ח?

הדור החדש של המוסכים, אלו שאתה קורא להם "מרכזי שירות", מרחיקים את הלקוח מכל הג'יפה והגריז שיש ברצפת המוסך ומציגים לו תמונה הייטקיסטית ונקייה, כאילו מינימום הגיע לחדר הנקי של אינטל והנה אוטוטו מגיע מכונאי (סליחה, הנדסאי רכב) ומחליף לו את האלמנט.

אותי באופן אישי כל הקשקושיה מסביב לעיקר ממש לא מרשימה. פינת קפה מרשימה, הסעה לעבודה או שומר בכניסה הם אריזה יפה, השאלה היא מה מסתתר בתוכה. האריזה הזאת לא שווה כלום אם המכונאים, אנשי הדיאגנוסטיקה ויועצי השירות לא מקצועיים ולא מצליחים לאתר ולפתור תקלות במהירות ובמחיר סביר.

כל הקשקושיה הזאת עולה כסף, ואני מעדיף לשלם אותו על עבודה מקצועית ולא על קפה דלוח ממכונה או עוגיית יבשה מאתמול. אם אני מכניס את הרכב שלי למוסך בשביל טיפול קטן שכולל החלפת שמנים ופילטרים ומשלם על זה מעל 900 ש"ח, אני מצפה שהמוסך ישים לי פילטר שמן מזהב ושמן שמזוקק מתמצית של שמני המנוע האיכותיים ביותר שמיוצרים בהרי האלפים ומיושנים בחבית בבטן האדמה. את הקפה אני אשתה בארומה שנמצא 5 דקות הליכה מהמוסך.

פיקה צביק - קודם כל, כל אחד והסטנדרטים שלו. בשבילך נדמה ש-1300 (בעצם 1250) שקלים לטיפול כזה (כולל בדיקת סורק ב-300 שקלים, להזכירך) זה המון כסף. מבחינתי, זה מאות בודדות יותר ממה שהייתי משלם במוסך הכי זול שיכולתי למצוא (תעשה את החשבון לבד - נניח 120 לשמן, 50 לפילטר מקורי, 20 לשמן בלמים, 30 לשמן סרן אחורי ועוד נניח 250 לעבודה? תוסיף מע"מ ותגיע ל-550 לפני בדיקת הסורק).

900 שקל זה הרבה בשבילך לטיפול כזה? בסדר - השאלה היא על מה אתה נוהג, באיזה חלפים אתה משתמש ואיפה אתה מטפל. עבור מיאטה NC, בטיפול במוסך מורשה יבואן, 900 שקל לטיפול כזה זה סכום הגיוני לגמרי. וזה ממש לא מעניין שאם היה מדובר בפיאט פונטו אז היה יוצא זול ב-300-400 שקלים.

אני מסכים איתך שהאריזה היפה לא שווה כלום אם העבודה גרועה, ואת זה לא "בחנתי" הפעם, אבל כמו שצוקרמן כתב - חווית הביקור במוסך היא העניין פה. אני לא צריך לשבת למכונאי על הראש ולהתכלכך בגריז בשביל טיפול שנתי, וגם לא בשביל תיקון תקלות. יותר מזה - במוסכי יבואן אחרים שבהם הייתי, ההמתנה הייתה ה-ר-ב-ה פחות נעימה והשעתון היה אפילו יותר יקר - אז על מה הולך הכסף שם?

רוני, אני נאלץ שלא להסכים. דוגמא מצויינת לכיוון השני?!

מבחינתי, לא מעניין אותי ארטיקים, מים קרים מספיק. נקצין את זה: אני מעדיף לשבת בחדר המתנה צפוף (למרות שאצל שאפט הוא לא, ויש בהחלט מקום לשבת גם כשהמוסך עמוס) - אבל לדעת שהרכב נמצא בידיים טובות. תחושת השקט הנפשי שווה את זה, במיוחד ברכבים כמו שלנו בהם נדרשת מקצועיות מעל הממוצע.

לא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר "חוויה מסוג אחר". בשבילי מקצועיות ויחס אמין זו ה-חוויה.

אולי לא הייתי ברור. מבחינת חווית הביקור במוסך (בלי קשר לאנשים), שאפט הם הרבה יותר קרובים ל"מוסך מדרכה". במקרה מדובר גם באנשים מצוינים - אבל לך תמצא עוד מוסכים כאלה... מרבית הלקוחות מעוניינים לראות משהו אחר. כשהם לא מכירים מראש את הנפשות הפועלות, הם הולכים למקום שגורם להם להרגיש הכי בנוח, למקום שהכי אפשר לסמוך עליו. שאפט הוא לא מקום כזה למרבית הלקוחות. המוסך בניר-צבי, להבדיל אלפי הבדלות - הוא כן. (ובמובן זה, הרבה יותר משאר מוסכי היבואן שבהם ביקרתי).

אגב - שאפט הרכיבו לי בולמים במיאטה והייתי מאוד מרוצה. הם היו יכולים באותה המידה לבצע לי את הטיפול הזה במיאטה, ובטח בעלות של 600 שקלים לכל היותר, אבל רציתי מוסך מורשה בשביל לבדוק לעומק עם סורק תקלות ולברר דברים נוספים ששאפט לא יוכלו לעזור לי בהם. יש לזכור גם ששאפט הם מכונאים, וברגע שמדובר ברכבים ממוחשבים עם תקלות חשמל ספציפיות, הם לא ממש יכולים לתת מענה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הרבה טקסט...

טרם חוויתי עד היום מוסך עם עובדים עטויי חלוק.

אולי בשל הסיבה שהמושג מוסך מדרכה מספיק די והותר לרכב שלי.

דבר אחד בטוח,מוסכי השרות יכולים לבוא ללמוד כיצד פורד בנו רכב שמספיק לו רק מוסך מדרכה.

פורסם

סיירה - זה חלק מהעניין. כשהיה לי רכב ישן יותר, פחות מסובך טכנולוגית ובעיקר - כשהייתי צעיר יותר - העדפתי לחסוך וללכת למוסכים זולים ופחות נוחים עבורי. כיום אני מוכן להוציא אקסטרה בשביל ליהנות מחווית שירות עדיפה - וזה גם המצב עבור רוב הלקוחות. מוסכי מדרכה או מוסכים לא מורשי יבואן, טובים ככל שיהיו, הם בעלי מגבלות ביחס למוסכים מורשי יבואן. קחו אדם שקנה רכב חדש או משומש צעיר יחסית ומתלבט לאיזה מוסך ללכת - האם הוא יקח סיכון עם מוסך מדרכה בשביל לחסוך כמה זוזים, או שיעדיף להרגיש בנוח במוסך כמו זה שבניר-צבי? לכן בת'רד הזה אני דווקא לא מעוניין לדבר על מוסכים בסגנון שאפט (כבודם במקומו מונח) אלא על מוסכי יבואן שנותנים לרוב מעטפת שירותים רחבה יותר עבור מרבית הלקוחות.

לעניין הזה התייחסתי כשכתבתי את ההודעה המקורית - עד כה ההיכרות שלי עם מוסכים מורשי יבואן הייתה מסוימת, ומהיום אני מבין שאפשר יותר טוב - בלי לשלם יותר כסף. לפחות בדלק מוטורס, כן?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ההשוואה למוסכי מדרכה למיניהם לחלוטין לא רלוונטית, וגם למוסכים לא מורשי יבואנית היא לא ממש במקום.

מי שמחזיק במכונית יקרה יחסית שנמצאת באחריות (או קרוב לאחריות), בדרך כלל יעדיף מוסך מורשה יבואנית. במיוחד אם

זה מישהו שלא מבין במכונאות, לא רוצה להבין ובעיקר רוצה שהרכב יטופל במהירות, יעילות ומקצועיות בלי שהוא בעצמו ילכלך אצבע.

בקבוצת המוסכים המורשים, מכל אלה בהם יצא לי לבקר או לטפל, חווית השירות ורמת המוסך המרכזי של דלק מוטורס היא

ללא ספק לא רק הגבוהה ביותר, אלא זו רמה אחרת לגמרי של חווית מוסך. מבחינתי - כל עוד לא יוכח לי שרמת המקצועיות שם

נמוכה משמעותית ממקומות אחרים (ומניסיוני - רק להיפך), אעדיף לטפל שם גם במכונית ישנה יחסית ולשלם קצת יותר בשביל

השירות והנוחות.

למשל העובדה שהמוסך עצום בממדיו והמכוניות לא דבוקות אחת לשנייה בשום שלב של הטיפול, זה כבר חידוש נחמד שמוריד

הרבה דפיקות לב אצלי - אחרי שראיתי כמה פעמים מכונית שניזוקה בגלל שאחד המכונאים נסע לאחור ופגע ברכב אחר, או

שהשאירו סימנים בדלת מפגיעת דלת אחרת :?

פורסם
בזמנו, הייתה לי פיאט דובלו וטיפלתי בה במוסך מורשה אגוז בעמק חפר.

אני עובד בזכרון.

פבל, בעל המוסך גר בזכרון וכך הייתי מתקשר אליו יום לפני, הוא היה מגיע בבוקר אלי לעסק עם הרכב החלופי, לוקח את הדובלו ומטפל בה ובסוף היום מחזיר לי אותה נקיה שטופה ומטופלת.

מאז ומעולם הטיפול היה מקצועי, שום פרט אישי מעולם לא היה חסר ברכב, מעולם לא ניסו להלביש עלי תיקונים שלא היו דרושים ותמיד המחירים היו סופר הוגנים.

עד כדי כך הייתי מבסוט מהשרות והמקצועיות שהיום אני חושב לקנות רכב מבית סמל"ט רק בגלל שיש לי אבא ואמא שאני סומך עליו בעיניים עצומות גם במקצועיות וגם ביושר.

באמת מדובר במוסך מעולה, משופע (מלשון שפע) מקצוענים, עם חדר המתנה נעים ויחס אדיב, דוגמה למוסך שמשלב בין על העולמות.

מזכיר לי מקרה שהגעתי למוסך עם הפונטו (כן זה קרה מדי פעם) בעקבות בעיות בבלם היד, ולא היינו בטוחים שהבעיה היא בכבלים, מנהל המוסך אמר שאצלו "לא משלמים שכר לימוד" ואם הבעיה אינה בכבלים כמובן שלא אשלם על ההחלפה והחלקים.

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אולי בשל הסיבה שהמושג מוסך מדרכה מספיק די והותר לרכב שלי.

דבר אחד בטוח,מוסכי השרות יכולים לבוא ללמוד כיצד פורד בנו רכב שמספיק לו רק מוסך מדרכה.

אני, לדוגמא, מטפל בוולבו שלי בעצמי, אבל זו חכמה קטנה מאד לטפל לבד במכונית בת 38 שהחיישן היחיד שבה אחראי על הדלקת אור הרוורס..

מבחינה מקצועית נטו, מוסכי החצר והמדרכה לא נופלים ממוסכים מרשימים ונוצצים, כי עבודה טובה היא הנכס הכמעט יחיד שלהם (ביחד עם מחירים זולים), אבל ללא ספק נעים יותר להכנס למוסך מהסוג שתיאר רוני, גם אם זה עולה מעט יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...