Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזבו את הילד. תנו לו להינות.:-D

תעשה חושבים קצר. אם אתה חושב שהקורס הזה יתן לך משהו בחיים, ישמש לך לעזר, אל תחשוב יותר מידי. תעשה.

אם זה רק בשביל "הקטע" - רד מההתלהבות, חכה למחזור הבא של הקורס ותראה אם זה עדיין בוער לך בגוף.

(עד היום אני בבעסה בגלל שעפתי מקורס חובלים כי הפרופיל ירד ממחלה..)

פורסם

אתה הרי לא הולך להיות בעליה של יאכטה וכנראה גם לא שותף ביאכטה.

אתה מדמיין עצמך עם החברים במרחק קצר מהחוף (אינך יכול לבצע שייט בין-לאומי) יושבים על בירה ומשתזפים.

בשביל לקחת יאכטה להפלגה, אתה צריך לשכור אותה וכנראה גם לשלם עבור ביטוח ואולי גם יש לך השתתפות כלשהי.

אז יוצא, שאתה גם משלם על היאכטה, גם הסקיפר שמפליג בעוד חבריך על הסיפון כבר חוגגים ונהנים וגם אתה אחראי על שלמות הספינה ושלום החברים.

כמה פעמים בשנה תוכל להרשות לעצמך את הפינוק ? 2-3-4 פעמים.

אולי יותר פשוט לשלם קצת יותר ולהזמין הפלגה של כמה שעות כשבעצם קיבלתם גם סקיפר שעובד בשבילכם בזמן שאתם נהנים ואין עליך כל אחריות.

אני במקומך הייתי בודק קודם כמה יעלה לך לשכור ואיזה הוצאות יחולו עליך בתור זה שאתה סקיפר ששוכר יאכטה וכמה יעלה לך להזמין הפלגה ביאכטה עם סקיפר ולהיות על תקן הנוסע.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נכון שאי אפשר להתרחק יותר מדי, אבל 20 ק"מ מהחוף זה לא מעט. אז פה בארץ אי אפשר יותר מדי, אבל תמיד אפשר לטוס לחו"ל, נניח יון, קרואטיה, איטליה, והאיזור הזה (ושם אפשר בקלות לשייט ממדינה למדינה בלי להתרחק יותר מ20KM מחוף כלשהו, בגלל כל האיים באיזור), ולהשכיר שם יאכטה בעלות של כ1,600 יורו. במידה ונוסעים 4-8 חברים, העלות די זניחה. המחיר הוא לשבוע, אגב. אין תוספות לביטוח. וזה לא שכולם יהנו בזמן שאני סובל. אני קודם כל, נהנה מחווית השיט, דבר שני, שלא כמו בכביש, מותר (ואף רצוי) לשתות ולשוט, ובנוסף, השייט דורש ממני עבודה רק בהתחלה, בררגע שמתקבעים על מסלול, מכוונים את הGPS ושמים על הגה אוטומטי.

עזוב שלפי החוק, כל עוד מישהו עם רישיון סקיפר נוכח בספינה (אפילו אין צורך להיות ער) כל אחד מעל גיל 16 רשאי לשוט. אז אם אני עייף או בא לי לנוח, אני קורא לאחד הנוסעים להחליף אותי על ההגה.

לא בדקתי האמת, כמה יעלה להשכיר יאכטה עם סקיפר "בילט-אין", אבל האמת שזה גם לא ממש מעניין אותי. אני מחפש להשיט לבד. בדיוק כמו שאתה מעדיף לנהוג לבד, ולא קונה רכב עם נהג, או נוסע במוניות. זה הכיף שבשליטה.

אז התקשרתי היום ל"דרך הים" (אחרי שביררתי אתמול עם שיא-גל, לא נשמעו להיט גדול במיוחד...) וסגרתי על הקורס. 11,500 ש"ח כולל קורס מע"ר.

היום בערב שיעור ראשון. כשאחזור אכתוב התרשמות ראשונית.

wish me luck.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

בהצלחה ותהנה,

רק תיזהר לא ליפול למים. :lol:

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אני הולך להפתיע ולכתוב שלדעתי ובניגוד לדעת רוב החברים האחרים כאן - עשית נכון.

עשית נכון כי לא תהיינה לך עוד הרבה הזדמנויות בחיים לעשות שטויות ולהנות מהן.

עשית נכון כי מהר מאוד אתה תיכנס למסלול של לימודים, עבודה, משפחה ולפני שתבין מה קורה כל 20 השנים הבאות שלך ישועבדו לטובת פרויקטים אחרים.

עשית נכון כי השמחה, ההתלהבות והזכרונות שיהיו לך מהקורס יילוו אותך לכל החיים.

עשית נכון כי החיים קצרים ומי יודע אם תהייה לך עוד פעם הזדמנות לעשות משהו נטו למען הנשמה שלך.

אז נכון, שכר הלימוד מסתכם בסכום משמעותי לבחור צעיר, אבל הוא בטל בשישים אל מול כל ההוצאות שמחכות לך.

תבלה ותהנה רק תזכור - גם לשטויות יש מינון נכון, קורס משיטים? אחלה. עוד שטות - סבבה.

אבל לא להגזים.

פורסם

טוב אז אתמול הייתי בשיעור התיאורטי הראשון.

היה ארוך (3 שעות). אבל נחמד. מה שכן, לא יכול לחכות כבר לצאת לים. שיעור הבא מתחיל בשעה וחצי הפלגה. אז זה כבר טוב.

נראה לי שעשיתי בחירה טובה...

hagggg55 כתב:

פורסם
טוב, נראה שעכשיו אתה כבר חייב לשנות את המיקום שלך :wink:

צודק... כבר מזמן הייתי צריך...

hagggg55 כתב:

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

נו, היום המיוחל סוף סוף הגיע, ואחרי 4 תאוריות שעברתי: ימאות, מכונה, ניווט חופי וניווט מכשירים, ואחרי שנכשלתי בטסט הראשון לפני שבוע, אני יכול להגיד, באותו שרשור שפתחתי בנושא לפני שנה 4 חודשים:

עברתי טסט!!! אני סקיפר!!!

אורן

hagggg55 כתב:

פורסם

מזל טוב, עכשיו נשאר לך לחכות שנה (אם הזיכרון לא מטעה אותי) ואז לעשות משיט 60.

קח בחשבון שאולי לא כדאי לך.. בדרך כלל טיסה ליעד מסויים והשכרה שם של יאכטה זה יותר משתלם וחוסך זמן שמתבזבז על ההפלגה ליעד (ואז משיט 30 מספיק בשביל השיט החופי)

בינתיים תעשה חברות בשיא גל או דרך הים ובשישי תצא עם חברים לים, כוון את עצמך למעגן הקטן של רידינג, תוריד עוגן ועם קצת דמיון אתה באמת מאמין שאתה באיזה מפרץ מדהים חחחח

פורסם

מזל טוב, והחלטה נכונה לדעתי.

כשהשתחררתי מהצבא אבא שלי רצה לשלוח אותי לקורס סקיפרים כמתנה. זה נגמר בזה שלא רציתי לבזבז את הכסף שלו, וחשבתי לעשות את זה מאוחר יותר.

יותר מעשור אחרי, אני עובד קשה, יכול להרשות לעצמי את התחביב הזה בצורה רצינית, אבל זמן לקורס אין.

תעשה חיים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא רק לחכות שנה. גם צריך לצבור 8 ימי הפלגה בינלאומית, ולעבור קורס ומבחן GMDSS- רדיו טלפון.

לא יודע אם אני אהיה חבר מועדון באחד מאלה. נראה לי קצת יקר עלי כרגע. אולי בעתיד.

hagggg55 כתב:

• תוכן חדש...