Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופטרה 08, אקסנט 07, או פוקוס 08??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. אם תחפש, תמצא גם בעיות נפוצות באופטרה. אז מה?

בנוגע לטיפולים - לא יודע מה זה "הגה הזהב" אבל תרשה לי להניח שלא מדובר בג'יי-די פאואר, כך שזה כולה סקר שנערך בקרב אנשים שטוענים ש"טיפולים בפולקסווגן זה יקר" כמו תוכים, בין השאר. מציע לבצע שניים וחצי טלפונים ולברר בעצמך.

2. גיל צעיר יותר של רכב הוא רק פרמטר אחד. צריך לבדוק ספציפית.

3. אופטרה תשרת אותו נאמנה? אולי. אבל כאן בפורום אנחנו לא ממליצים על המכונית הפחות טובה, מצטער.

4. אם אין בעיה עם ידני - ברור שזה עדיף.

5. אם fiesta סתם מבזבז את זמננו ויקנה אופטרה בכל מקרה, עדיף שיגיד כבר עכשיו, כדי שאפסיק להתייחס.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה לכולם, ההתלבטות קשה ולא החלטתי לאף כיוון.

אבי ז"ל תמיד לימד אותי להתייעץ עם מי שמבין יותר ממני בתחום מסוים, וכל מלמדיי בפורום זה השכלתי, שוב תודה.

פורסם

שים לב,

מעליב אפילו להתייחס לפוקוס בהקשר של האופטרה.

מדובר על רכב שהוא שתי דרגות לפחות מעל, אחת המשפחתיות היותר טובות בשוק ה1.6 משפחתומטיות.

נקודת החולשה היחידה - יחידת כוח מעט חלשה (לא משהו שמפריע ל99% מהנהגים ה"רגילים").

לגבי הנקודות שהועלו - איני יודע מהיכן "עלות הטיפולים היקרה", אבל זה מגוחך. מעבר לכך שעלות הטיפולים סבירה ורגילה לחלוטין, גם השרות שתקבל במוסכים המורשים או מהיבואן עדיף לאין שיעור מהתעסקות עם UMI וזה מנסיון רב.....

האופטרה היא כנראה המשפחתומטית הגרועה ביותר שהיתה בתחרות, שניה רק לאשפה השניה שהיתה מבית "שברולט" -האויאו.

אם אתה מחפש רק את הכי "זול" שתמצא, אז אין שאלה. חפש רכב גרוע, מוזנח, עם ק"מ גבוה, ותקבל מחיר ממש זול.

אני חסיד של פוקוס - אני מודה. היתה לי שנתיים אופטרה 2007 חדשה מליס מהעבודה. מבייש אפילו להגיד שאת נסיעות

הפנאי עשיתי לרוב עם בפורד. נוחה, גדולה, מאובזרת יפה, סופר אמינה.

לגבי האופטרה מס' דברים: גדולה יחסית, מזגן מצויין, זה הדברים הטובים. הדברים הגרועים הם איכות תא נוסעים מעליבה,

אחיזת כביש והתנהגות גרועה, מושבים היחידים שאי פעם גרמו לי לכאבים בגב התחתון בנסיעה (פשוט קרש שמתחו עליו בד),

היו לי תקלות לא מעטות ברכב חדש לחלוטין (מזגן הפסיק לתפקד, ידיות הילוכים שהיו נתקעות, נעילה מרכזית השתגעה וכו'),

נסיעה מרעישה ולא נוחה על הכביש.

צר לי אבל אלו פשוט שני קצוות של אותו מקל.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
1. אם תחפש, תמצא גם בעיות נפוצות באופטרה. אז מה?

בנוגע לטיפולים - לא יודע מה זה "הגה הזהב" אבל תרשה לי להניח שלא מדובר בג'יי-די פאואר, כך שזה כולה סקר שנערך בקרב אנשים שטוענים ש"טיפולים בפולקסווגן זה יקר" כמו תוכים, בין השאר. מציע לבצע שניים וחצי טלפונים ולברר בעצמך.

2. גיל צעיר יותר של רכב הוא רק פרמטר אחד. צריך לבדוק ספציפית.

3. אופטרה תשרת אותו נאמנה? אולי. אבל כאן בפורום אנחנו לא ממליצים על המכונית הפחות טובה, מצטער.

4. אם אין בעיה עם ידני - ברור שזה עדיף.

5. אם fiesta סתם מבזבז את זמננו ויקנה אופטרה בכל מקרה, עדיף שיגיד כבר עכשיו, כדי שאפסיק להתייחס.

"הגה הזהב" - משאל שעורך אתר "מוטוקאר" (מגזין הגה) בקרב בעלי המכוניות.אני בהחלט מאמין כשהם אומרים שהם מנסים למנוע זיופים (לא יודע בדיוק איך,אבל אני מכיר אותם כבר שנים ובהחלט אפשר לסמוך על המילה שלהם).כן,זו סוג של ג'יי-די פאואר,קטן - אבל ג'יי-די פאואר - סקר שביעות רצון של נהגים מרכבם ולא סתם "אנשים שאומרים שטיפולים בפולקסווגן זה יקר" (בסקירה שעשו על פולו,דווקא נמצאו עלויות אחזקה סבירות בהשוואה לסוויפט,פונטו,יאריס וכו'..).זה ממש לא סתם סקר שטחי,אלא סקר רציני ומכובד.כמובן שמומלץ להרים טלפון למוסך ולברר על עלויות ספציפיות,אבל בעזרת הסקר,אתה בהחלט מקבל תמונה כלשהי - האם יש טעם לבדוק.אני לא יודע על עלויות האחזקה (דלק,טיפולים,מרווח טיפולים,זמינות שירות,איכות שירות,מחירי חלפים,ביטוח וטסט שנתי) המדוייקות של שני הרכבים האלו.

אני חוזר ואומר ואומר וחוזר - האופטרה,כמכונית,פחות טובה מהפוקוס,בערך בכל פרמטר.הפוקוס ה-ר-ב-ה יותר טובה.צריך להבין דבר אחד: זה לא מעניין את Fiesta,לא מעניין! הוא עושה 250 ק"מ בחודש,רובם בתוך העיר.הוא מחפש,למיטב הבנתי,קופסית פח שתגיע מנק' A לנק' B.בתור חובב מושבע של מכוניות,אני מתנגד נחרצות לגישה הזו,אבל במקרה שלו - אין כאן הרבה אפשרויות.חשוב לו שהאוטו לא יתקלקל,שהמוסכניק לא יעבור לפנטהאוז על חשבונו,שהאוטו יהיה בטיחותי ככל האפשר,תא מטען סביר ומומלץ בחום שהרכב יהיה גם נוח ומרווח ובעל מזג חזק.זהו.לא מעניינים אותו פרמטרים כמו ביצועים,הנאה מנהיגה,איכות חומרים (איכות הרכבה דווקא חשובה) וכל מיני דברים אחרים.

תבינו - אני ממש לא אוהב את התוצרת הקוריאנית של שברולט.למה? כי גם אני יודע שבכל קטגוריה,הרכבים האלו הם במקום הראשון מהסוף.אבל כרגע,אני נמצא בראש של הלקוח ומנסה למצוא לו את הרכב המשתלם יותר.עם כל הכבוד,ספציפית עבור Fiesta,האופטרה5 צריכה לנצח לדעתי.למה? כי יש לה מרווח סביר מאחור,יש לה מזגן חזק,היא מאובזרת יותר (בגימור LS PLUS),היא כנראה לא בהרבה פחות בטיחותית מהפוקוס (כפי שציינתי,אני מטיל ספק ב-5 הכוכבים של הפוקוס,לאור העובדה שבגימור Trend יש לה רק 2 כריות אוויר,לעומת 4 באופטרה5) והכי חשוב - היא צעירה בשנתיים על הכביש בהשוואה לפוקוס - ויש לזה משמעות רצינית באחזקה.כפי שציינתי,הזמן עושה את שלו וגם ברכב הכי אמין,רכיבים שונים מתים בשלב מסוים ובגלל שהפוקוס ישנה יותר - סביר להניח שאצלה יותר חלקים יתקלקלו מוקדם יותר.כמובן שצריך לבדוק בציציות של מכונית במכון בדיקה מוסמך ובעל שם ידוע (לצערי,אני לא מכיר מכוני בדיקה.אם מישהו מכיר - הוא מוזמן לפרט).חוץ מזה,אתם יודעים שברגע שמטפלים ברכב לפי הוראות היצרן ובמוסכים מורשים ומתייחסים לאוטו בכבוד - אז אין ממש סיבה שהאוטו יתקלקל.

אגב,רק לאופטרה5 יש גרסה ידנית,בניגוד לפוקוס.

חשוב לציין - דווקא לאופטרה5 מיתלים נוקשים,מה שיביא לאי-נוחות בעיר - לטעמך האישי,Fiesta - ערוך נהיגת מבחן ותגלה בעצמך.שנית,אל תשכח Fiesta שאמרתי כי הסחירות ושמירת הערך של האופטרה (על כל דגמיה וגם של הדגמים הקוריאניים השונים של שברולט) מאוד לא טובים.לתשומת ליבך.

תפקידנו,למיטב הבנתי,היא בעיקר לעזור בייעוץ רגע לפני רכישת המכונית,להעלות על פני דפי פורום זה את היתרונות והחסרונות ואם אפשר - אז גם להביא לידי הכרעה.

לסיכום (ע"פ סקר "הגה הזהב"):

אופטרה - בעד: שימושיות (מרווח פנים,תא מטען וכו'..),תא נוסעים,אמינות,שירות במוסך המורשה,תמורה למחיר,גיל הרכב,יש גיר ידני.

נגד: נוחות (בגרסת ה-5 דלתות),שמירת ערך,עלויות תפעול "סבירות" (בשקלול כל הנתונים).

שים לב,

מעליב אפילו להתייחס לפוקוס בהקשר של האופטרה.

מדובר על רכב שהוא שתי דרגות לפחות מעל, אחת המשפחתיות היותר טובות בשוק ה1.6 משפחתומטיות.

נקודת החולשה היחידה - יחידת כוח מעט חלשה (לא משהו שמפריע ל99% מהנהגים ה"רגילים").

לגבי הנקודות שהועלו - איני יודע מהיכן "עלות הטיפולים היקרה", אבל זה מגוחך. מעבר לכך שעלות הטיפולים סבירה ורגילה לחלוטין, גם השרות שתקבל במוסכים המורשים או מהיבואן עדיף לאין שיעור מהתעסקות עם UMI וזה מנסיון רב.....

האופטרה היא כנראה המשפחתומטית הגרועה ביותר שהיתה בתחרות, שניה רק לאשפה השניה שהיתה מבית "שברולט" -האויאו.

אם אתה מחפש רק את הכי "זול" שתמצא, אז אין שאלה. חפש רכב גרוע, מוזנח, עם ק"מ גבוה, ותקבל מחיר ממש זול.

אני חסיד של פוקוס - אני מודה. היתה לי שנתיים אופטרה 2007 חדשה מליס מהעבודה. מבייש אפילו להגיד שאת נסיעות

הפנאי עשיתי לרוב עם בפורד. נוחה, גדולה, מאובזרת יפה, סופר אמינה.

לגבי האופטרה מס' דברים: גדולה יחסית, מזגן מצויין, זה הדברים הטובים. הדברים הגרועים הם איכות תא נוסעים מעליבה,

אחיזת כביש והתנהגות גרועה, מושבים היחידים שאי פעם גרמו לי לכאבים בגב התחתון בנסיעה (פשוט קרש שמתחו עליו בד),

היו לי תקלות לא מעטות ברכב חדש לחלוטין (מזגן הפסיק לתפקד, ידיות הילוכים שהיו נתקעות, נעילה מרכזית השתגעה וכו'),

נסיעה מרעישה ולא נוחה על הכביש.

צר לי אבל אלו פשוט שני קצוות של אותו מקל.

פורסם
סקר שביעות רצון של נהגים מרכבם

אופטרה - בעד: שימושיות (מרווח פנים,תא מטען וכו'..),תא נוסעים,אמינות,שירות במוסך המורשה,תמורה למחיר,גיל הרכב,יש גיר ידני.

נגד: נוחות (בגרסת ה-5 דלתות),שמירת ערך,עלויות תפעול "סבירות" (בשקלול כל הנתונים).

אני לא מכיר את הסקר שאתה מתייחס אליו, איך הוא נעשה וכמה נסקרים הוא כלל, אבל הפרמטרים שאתה מציין הם סובייקטיביים לחלוטין

(אתה מכיר בעל רכב שיגיד בזמן הבעלות שקנה רכב נוראי ושביזבז את כספו? אין דבר כזה).

מעבר לכך, מה זה עלויות תפעול סבירות? מה זה סביר? מה זו תמורה למחיר? ביחס למה? ומה כ"כ שימושי באופטרה בהשוואה לפוקוס?

שהאוטו יהיה בטיחותי ככל האפשר

אמרת, ופסלת את האופטרה מיידית על הסף.

לפוקוס ליסינג (שכאמור - די נדירה ב-5 דלתות) אמנם יש שתי כריות אוויר, אבל לפחות יש בסיס מסוים לדעת שמדובר ברכב מודרני

שעמד היטב במבחן ריסוק.

האופטרה כלל לא נבחנה, תוכננה יותר מחצי עשור לפני הפוקוס על ידי יצרנית פושטת רגל שידועה במכוניות לא בטיחותיות בכל מובן.

מה פה בכלל ההתלבטות?

הפורום הזה הוקם כדי להמליץ לאנשים על המכונית הטובה ביותר שיוכלו לקנות בכספם, לא כדי לעזור להם לבחור את הרכב הכי גרוע,

רק כי הוא זול או "משתלם". אין ארוחות חינם במקרה של האופטרה - אתה משלם מעט, ומקבל אפילו פחות.

פורסם

משיטוט קצר בהגה הזהב - נראה רעיון נחמד, יכול להיות שימושי. הבעיה העיקרית היא שלכל רכב יש כמה עשרות הצבעות בלבד במקרה הטוב, מה שבפירוש לא נותן לך חוו"ד משתמש מספיק טובה. אתה צריך להבין, אגב, שסקרים כאלה טובים בעיקר לצורך בדיקה אם יש איזו תקלה חוזרת או תלונה חוזרת בנוגע לרכב. הם לא יתנו לך סקירה כוללת על איכויות הרכב לנסיעה ולנהיגה (מה שמבחן דרכים כן יכול לתת, לפחות כאינדיקציה).

בנוגע לידידנו פיאסטה - קודם כל, אני לא מתכוון לייעץ לבנאדם שרוצה "רק אמינות", ולו מכיוון שזה נתון שאין דרך לכמת במדויק. אתה טוען שפוקוס פחות מתקלקלת מאופטרה? מאיפה לך? כי כמה חבר'ה בהגה הזהב אמרו? תסלח לי...

בנוגע לשאר הדברים - הפוקוס לא פחות מרווחת, המזגן שלה בסדר גמור, האבזור גם לא רע, על הבטיחות אני סומך הרבה יותר, ולו כי היא נבחנה במבחן ריסוק, בניגוד לאופטרה שמבוססת על רכב מיושן בהרבה (ותסלח לי, אבל טיעון ה-2 כריות לא מחזיק מים). בנוסף, ה-2 שנים הפרש ממש לא בהכרח מהווה משמעות רצינית באחזקה - הכל תלוי במצב המכוניות. בפוקוס מדובר ברכב בן 4 בסה"כ - אין חשש שהוא יתחיל להתפרק.

תסלח לי שוב, אבל הפוקוס לא פחות שימושית (מרווח פנים, תא מטען), תא הנוסעים שלה לא פחות טוב, על האמינות אף אחד מאיתנו לא יכול לספר, אין סיבה שהשירות במוסכים יהיה נחות (מוסך מורשה UMI? אתה רציני?), תמורה למחיר מצוינת גם כן.

אתה מתעקש לתת לבנאדם את הרכב הפחות טוב, בגלל כל מיני השערות בנוגע לאמינות ותחזוקה. אני באמת מתקשה להבין למה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני מציע את האופטרה בגלל סיבה אחת: למרות שהפוקוס ה-ר-ב-ה יותר טובה,החולשה העיקרית שלה היא שהיא זקנה יותר - וניסיתי להוכיח למה עדיף רכב צעיר יותר,ספציפית עבור Fiesta.ניסיתי להראות שהאופטרה5 תספק את צרכיו הבסיסיים של Fiesta והיא בסה"כ תתן תמורה טובה למחיר.אמינות? מוסכים? לא מכיר,יודע על אף אחד מהם - ולכן לא יכול לתת חוות דעת,בטח שלא השוואה.אבל זה בכלל לא העניין המרכזי.ביקשו כאן רכב בסיסי מ-A ל-B ותו לא והאופטרה5,בשורה התחתונה,גם אם היא הרבה פחות טובה כמכונית מהפוקוס,תיתן לו את הפתרון הנכון-יותר ותעשה את מה שמבקשים ממנה - לא פחות ולא יותר - ובלי טרוניות מיוחדות ושוב,היתרון המרכזי הוא שהיא צעירה יותר ולגיל הרכב (וכמובן לאופן השימוש בו) יש משמעות רבה מאוד

:-)

פורסם

אתה מקשיב לעצמך? אתה בעצם מסכם ואומר שאתה מודע לזה שהפוקוס טובה יותר באיזה מיליון דברים, אבל אתה חושב שהוא צריך לקנות את הרכב האחר, הנחות, רק בגלל שהוא צעיר יותר בשנתיים ויש סיכוי שהוא יעלה טיפה פחות לאחזקה (בלי שום הוכחות לכך, זה הכל בתיאוריה).

שוב - רכב אחד טוב יותר כמעט בהכל, רכב שני בעל פוטנציאל בלתי ידוע להיות מעט יותר זול לאחזקה לאורך שנים. נשמע לך הגיוני? אם כן - למה שלא תקנה בעצמך אופטרה? מישהו הרי צריך לקנות את הזבל הזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לידיעתך,SRONIS,אני בהחלט מקשיב לעצמי ולא רק שאני מקשיב לעצמי,אלא אני יודע גם שאתה עיתונאי רכב במגזין אוטו (רוני שטרן) המוערך והאהוב עליי - ועדיין איני מפחד להביע את דעתי.להיפך,זה כבוד גדול בשבילי לנהל שיח,בין השאר,עם אדם העוסק בתחום הרכב למחייתו.אגב,גם אני הייתי רוצה להיות עיתונאי רכב ביום מן הימים,בטח ובטח שבצוות של מגזין אוטו המופלא.

מעניין לעניין באותו עניין: עזוב אותך מ"זול לאחזקה בתיאוריה".השיקול שאני מציג הוא שהאופטרה צפויה לראות פחות מוסך כי היא צעירה יותר.זהו.למה פחות מוסך? כי היא צעירה יותר ויש לה פחות חלקים שצפויים לסיים את חייהם.ככה זה על הכדור הזה - עוד אף אחד לא יצא מהעולם הזה חי,כולל רכיבים שונים של פורד פוקוס.Fiesta יעשה את השיקול שלו: רכב מעולה כמו הפוקוס - אבל ישן יותר,או רכב נחות הרבה יותר (נוחות,בטיחות,תא נוסעים וכד'..) ובעל שמירת ערך איומה (מה שהופך אותו לתמורה מצויינת לכסף),אך צעיר יותר משמעותית - וכזה שעדיין יעשה את עבודתו בצורה סבירה ובנאמנות,כמו האופטרה5 =]

פורסם

תודה על המחמאות, אבל ממש אין צורך בכל הסופרלטיבים ואין סיבה שתפחד להביע את דעתך, כולנו כאן בשביל ללמוד.

השיקול שלך, אתה חייב להבין, נובע מהערכה שאין לה כל ביסוס בפועל. נכון שרכב ישן יותר צפוי להתקלקל יותר, אבל בכמה פשוט אי אפשר לדעת. רכב בן 4 הוא עדיין לא זקן, ובהנחה והק"מ לא מוגזם, אין סיבה שלא ישרת את בעליו החדש עוד שנים ארוכות - ולו גם מכיוון שהנסועה כה קטנה.

באשר לשמירת הערך האיומה של האופטרה - נניח והיא פחות טובה משמעותית משל הפוקוס (אולי כן, אולי לא, לא בדקתי). בהנחה וכן - ברור לך שההפסד הכספי של ההצעה שלך, בירידת הערך של האופטרה, יכול בהחלט לעלות על התשלומים על התיקונים הנוספים בפוקוס (אם בכלל...). אם כך - איפה התמורה לכסף?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

חבר'ה, רב תודות (במיוחד לך E.T), אני מקווה שלא גרמתי לסכסוך בשל חילוקי הדעות ביניכם...

אתם נהדרים ומחמם את הלב לגלות שאכפת לכם לסייע לאחרים (נשמע כמו חיים הכט, לא?)

אני חושב שאלך בכיוון הפוקוס, ריבוי הדעות פה (וגם התייעצתי עם מוסכניק), שכנע אותי לוותר על האופטרה.

שיהיה לכם המשך שבוע נפלא.

פורסם
האם לדעתכם אין לאופטרה יתרון על השתיים האחרות כיוון שמדובר בקנייה מליסינג אך ורק בגלל שהיא עדין באחריות? בכל זאת 2008 לעומת 2006. (למרות שכרכב, אין ספק בכלל שהפוקוס טובה הרבה יותר)

זה אגב כמובן במידה והאופטרה עדין לא 3 שנים על הכביש.

האמת שהאופטרה כל כך גרועה שאין הצדקה לרכוש אותה אפילו עם אחריות.

פורסם
חבר'ה, רב תודות (במיוחד לך E.T), אני מקווה שלא גרמתי לסכסוך בשל חילוקי הדעות ביניכם...

אתם נהדרים ומחמם את הלב לגלות שאכפת לכם לסייע לאחרים (נשמע כמו חיים הכט, לא?)

אני חושב שאלך בכיוון הפוקוס, ריבוי הדעות פה (וגם התייעצתי עם מוסכניק), שכנע אותי לוותר על האופטרה.

שיהיה לכם המשך שבוע נפלא.

שבוע נפלא וחג עצמאות שמח :)

אגב,מה המוסכניק אמר?

• תוכן חדש...