Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק בגלל הדברים האלו מומלץ לבדוק אילו פלגים מומלצים על ידי היצרן ואותם לשים ברכב.

מקווה שאוטו-דיפו יפצו אותך על העוול שהם גרמו.

בהצלחה,

סער.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

לא רוצה לקלקל לכולם כאן את החגיגה על "האוטו דיפו" אבל לאור הממצאים

שצרפת כאן אני לא רואה כל קשר להחלפה של מצתים לא מתאימים לתוצאות

שאנחנו רואים תמונות .

ברכבך נמצא שסתום פליטה שרוף ,שריפת שסתום נגרמת בעיקר מחום גבוה (יתכן גם תערובת עניה)

או אטימת שסתום לקויה והיא בעיקר תהליך שלוקח הרבה זמן .

שריפת שסתום לא יכולה להיווצר תוך דקות של נסיעה ללא עומס בתוך העיר ,

זה לא סביר ,וחוץ מזה אני לא רואה מצב שמצת יכול לגרום לתהליך כזה להתקיים

אני גם לא מכיר מצתים סטנדרטים שהם ארוכים יותר מהמצת הארוך של המזדה

שיכולים אולי לגעת בבוכנה ,וגם אם יהיה מגע אז המצת יפסיק לעבוד ותיפסק השריפה באותו הגליל.

המחלוקת שלך עם אוטו דיפו תגיע בסוף לבוררות מקצועית של איגוד המוסכים

(גם אם תפנה לתביעות קטנות) שבה יושבים אנשי מקצוע בעלי ניסיון

ואני לא רואה אותך צולח אותה בהצלחה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
אם הפלאג שהוציאו מהמנוע היה סגור (המרווח של האלקטרודה) אז רוב הסיכויים שהפלאג היה ארוך מידי(לא מתאים למנוע וסתם דחפו פלאגים) הבוכנה דפקה בפלאג הארוך ונשברה.

עובדה שאין קומפרסיה.

קח את הפלאגים הישנים ל"ראיות", רשום לנו את הדגם של הפלאגים שגרמו לנזק.

בכל מקרה גם אם ניראה לך שאין עכשיו נזק אז בעוד זמן לא רב המנוע ישבוק, וזאת משום שברגע שהבוכנה דופקת על הפלאג האלקטדרודה של הפלאג נשברת יש מסביב לאלקטרודה חרסינה, החרסינה מתנפצת בחלל הצילינדר ועם הזמן השבבים שוחקים את כל הצילינדר.

עיצה שלי כבר עכשיו תפסיק ליסוע וברכב(גרור אותו) ופתח ראש מנוע במוסך אחר רצוי מורשה של מזדה, לתעד הכל לבקש חו"ד ואז לחזור לאוטודיפו עם החו"ד או שלפנות לבית משפט.

בכל מקרה אתה צריך לפתוח מנוע כי אין קומפרסיה בבוכנה אחת וככל שתמשיך לסוע ברכב תגרום לנזק.

אם הבוכנה נשברה/נסדקה אז הדלק יגיע לשמן, ידלל אותו והמנוע ישבוק- כך או כך אתה בבעיה ואין ברירה חייב להוריד ראש.

אני לא מבין למה פנית לאוטודיפו, חסר מוסכים?, אישית לא הייתי נותן להם למלות לי אוויר בצמיגים.

שלום רב לכל המגיבים פה :

קראתי בעיון מאת כל השרשור מתחילתו ועד סופו, ולא התערבתי עד כה, וסיבותיי עימי, וכמסתכל מהצד יש לי מספר שאלות, את הפעילים בעיקר בשרשור זה?

האם מישהו מכם מוכן להסביר לי מה זאת אומרת פלג ארוך מדי?

האם יתכן שקיימים פלגים ארוכים יותר מהסטנדרט, בכל כלי הרכב מלבד הפלגים שמורכבים בחיפושית(למי שמכיר),עד כמה שידוע לי כל המצתים מסוג דנסו או NGK, שמומלצים ומחולפים תדירות ברכבים יפנים בכלל ובמזדה בפרט,הט בעלי אורך שווה, וסטנרטי, המקובל בכל הרכבים משנות התשעים ומעלה, כך שפלג לא יכול לפגוע בבוכנה, אם הוא ארוך נדי הוא אכן יחורר אותה, ומיידית, עם התנעת הרכב, איך יתכן רק כאשר הרכב יצא מהמוסך, וכאן אני מצטט את פותח השרשור"בסיום הטיפול נסעתי מס' קילומטרים והאוטו החל לקרטע" , ואיך יתכן שאן סימני פגיעה בבוכנה, ואילו בברור רואים ששסתום פליטה אחד מתוך שניים שרוף, והשני שלם?!

איך יתכן שהשסתום השרוף נפגע על ידגי פלג, זווית כניסת הפלג אינה מאפשרת זאת כלל?

ושאלה נוספת איך יתכן שמתוך סידרה של 4 פלגים שהוחלפו רק פלג אחד היה" ארוך" יותר מחבריו?

גם אם נפל לצילנדר, חלק מפלג ישן, גם האום שמתברגת על הפלג, השסתום היה אמור להתעקם ולא לאבד חלק ניכר ממנו, השסתום הוא קשיח, ונדיר עד בלתי אפשרי שהוא יגיע למצבו הנוכחי?

הבעייה התחילה לאחר שהרכב יצא מהמוסך, מעלה תמיהות רבות אין כל ספק, ובעיקר שפותח השרשור מעיד שהרכב היה תקין, ובמוסך אחר נבדקה קומפרסייה, שמעידה שאין קומפרסייה בצילנדר,אם כי אני בדעה שזוהי הצטראפות מקרים.

ושאלה אחרונה נוספת לפותח השרשור, האם במוסך שפירקת בוא את הראש, נמצאו שיירי פלג ממתכת, שיכולים לחזק את ההנחה הבלתי סבירה , שהפלג היה ארוך מדי , ולכן פגע כביכול בבוכנה, מה שהיה גורם לנזק מיידי, שהיה מורגש עם התנעת הרכב על ידי הלקוח, מיד עם צאתו מהמוסך?!

שאלות רבות, ומענה מפורט מתבקש כאן !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

רון ידידי עמיתי וחברי למקצוע, שלום רב !

לקח לי זמן רב לנסח תגובה מתאימה, ונכונה, שמשקפת את המה שהתגלה בתמונה, וכתבתי את תגובתי מהרהורי ליבי, ללא כוונה מסויימת, אלא כדי לשמור על כבודו של המקצוע, שבו מתפרנסים משפחות רבות, בינהם משפחתך ומשפחתי. כשסיימתי את תגובתי ושלחתי אותה, הייתי סקפטי שיגיעו תשובות נוספות שיחזקו את הנחתי, וציפתי לשלל תגובות, שיסקלו אותי באבנים.

אני שמח שאתה מחזק את הנחתי, שהעליהום על רשת אטוו דיפו, במקרה זה לפחות לא היתה מוצדקת !

אני מניח שהשרשור ימשיך לגדול ולהתפתח.

קראתי את תגובתך רון , רק לאחר ששלחתי את תגובתי שלי, ואין כל ספק, שאני מסכים איתך, בכל מילה.

ליילה טוב ושבת שלום !!

בברכה

צביקה

פורסם

זאת ההשערה שלי, ואני כמעט בטוח ב100% שכך נגרם הכשל:

הרכיבו פלאגים לא מתאימים למנוע, ארוכים מעט יותר בהברגה מאשר המקוריים.

הבוכנה דפקה על הפלאג, רואים בבירור שהבוכנה דפקה על הפלאג לפי הסימנים:

attachment.php?attachmentid=195846&stc=1&d=1270851280

כתוצאה מהפגיעה בפלאג, האלקטרודה נשברה והחרסינה נופצה:

attachment.php?attachmentid=195847&stc=1&d=1270851280

השבבים מהאלקטרודה והחרסינה התפזרו בצילינדר, מהלחץ פליטה הגופים הזרים ניסו לעבור דרך השסתומי פליטה ונתקעו משום שהשסתום ניסגר על השבבים, כתוצאה מהסגירה העקומה של השסתום הוא נשבר, שימו לב לסימנים:

attachment.php?attachmentid=195848&stc=1&d=1270851280

זה ברור כשמש שהיו גופים זרים שגרמו לשבר השסתום.

_1_~1.JPG

spark_plug.jpg

%202_1~1.JPG

• ספונסר פורום
פורסם

השסתום הזה הוא לא שבור אלא שרוף ,שסתום לא ישבר משבבים כאלו .

אם כבר נלך אם התאוריה שלך אז יתכן שחלקי המתכת מנעו אטימה מוחלטת

של השסתום בנקודה ספציפית כך שעדיין התרחשה בעירה בתוך הגליל

והלהבה שפרצה דרך אותה נקודה ושרפה את השסתום .

לא נראה לי שזה מה שקרה כי גם זה תהליך יחסית ארוך שלא יקרה תוך דקות ,שוב בגלל שמדובר

בשריפת שסתום ולא בשבירת שסתום כמו שאתה חושב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

יכול להיות שהשבבים גרמו לחריר קטן בקצה השסתום, ועם הזמן החור נפער ונוצר לגודל כזה.

מתערובת עניה או גורם אחר קשה לי להאמין שהשסתום ישרף ובעוד כזאת מהירות.

פה לא מדובר בצירוף מקרים רואים הוחכות, רואים שהשבבים פגעו בשסתום והם אלה שגרמו לחור בשסתום.

רואים גם שבאיזור החור יש "פנס" מהשבב כניראה זה היה שבב גדול.

זה כניראה התחיל בחריר זעיר שנפער.

פורסם
זאת ההשערה שלי, ואני כמעט בטוח ב100% שכך נגרם הכשל:

הרכיבו פלאגים לא מתאימים למנוע, ארוכים מעט יותר בהברגה מאשר המקוריים.

הבוכנה דפקה על הפלאג, רואים בבירור שהבוכנה דפקה על הפלאג לפי הסימנים:

כתוצאה מהפגיעה בפלאג, האלקטרודה נשברה והחרסינה נופצה:

[השבבים מהאלקטרודה והחרסינה התפזרו בצילינדר, מהלחץ פליטה הגופים הזרים ניסו לעבור דרך השסתומי פליטה ונתקעו משום שהשסתום ניסגר על השבבים, כתוצאה מהסגירה העקומה של השסתום הוא נשבר, שימו לב לסימנים:

זה ברור כשמש שהיו גופים זרים שגרמו לשבר השסתום.

שלום רב !

שום דבר בתאורייה שלך , לא ברור כשמש.

גם אם התאורייה שלך נכונה

חרסינה שתשבר לא תגרום לסשתום לפעור לוע רחב שכזה, שנובע מחימום יתר של השסתום לאורך תקופה ארוכה.

לא ברור למה לא נגרם נזק לבוכנה, והעיגול במרכז הבוכנה הוא סימטרי מדי, ולא בטוח שהוא נגרם בגלל שבבי מתכת של פלג.

עדיין לא קיבלתי ממך תשובה, לגבי תאורייה של פלג ארוך מדי, אני לא מכיר פלג ארוך יותר ממה שצרפת בתמונה . ומדוע הורכב פלג אחד"ארוך מדי" ושלושה תקינים ?!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה כדאי שתעשה חיפוש לגבי פלאגים.

בטח שיש דבר כזה פלאג ארוך/ קצר.

תסתכל בקטלוג:

http://www.ngksparkplugs.com/products/spark_plugs/index.asp?mode=nml

באתר של NGK בעבר ראיתי את ההסבר על האורך וכו, צריך לחפש שם.

אנ לא כ"כ זוכר את ההסבר אבל זה הולך כך:

למשל פלאג מדגם BKR6E-11 האותיות BK מציינות את סוג ההברגה, מספר6 מציין את דגרת החום הספרות 11 מציינות את מרווח האלקטרודה במקרה הזה זה 1.1

חפש הסבר ברשת בטוח שתמצא ותגלה שיש פלאגים ארוכים וקצרים לכל דגם של פלאג יש תכונות שונות, הברגה שונה, דרגת חום ואורך.

פורסם

שלום רב !

כפי שכתבת ה הקוד על המצת מציין,את סוג ההברגה,דרגת החום והמרווח בלבד.

לא מצויין שם על מצת ארוך יותר מהסטנדרט, ומדוע רק פלג אחד היה ארוך, ופגע פגיעה חמורה כל כך בשסתום ולא בבוכנה, בצילנדר אחד ולא בכולם?!

בברכה

צביקה

פורסם

גם לי זה נראה ממבט ראשון כמו שסתום שרוף אבל חסר המון מידע כדי לקבוע מה מנגנון הכשל, יחד עם זאת בהחלט יש פגיעה על הבוכנה מגוף זר, כנראה ממצתים ארוכים מידי, אך אם נשברו למה הפגיעה היא כל כך נקודתית? לא סביר.

מה קורה בשאר הצילינדרים, הבוכנות והשסתומים? באיזה מצתים השתמשו בפעם הראשונה שהרכיבו ואיך נראים המצתים עכשיו? איך נראה השסתום הפגוע מצד הקנה?

מצד שני, סמיכות המקרים, החלפת המצתים ולאחר זמן קצר זיוף מנוע, מצתים אחד או יותר שנמצאו סגורים (!) לא משאירה הרבה ספקות לכשל מכונאי שהחליף את המצתים. אך המצתים הוחלפו לסוג אחר, כנראה לסוג מתאים, אז גם המוצג המרשיע נעלם.

יכול להיות שהשבבים גרמו לחריר קטן בקצה השסתום, ועם הזמן החור נפער ונוצר לגודל כזה.

מתערובת עניה או גורם אחר קשה לי להאמין שהשסתום ישרף ובעוד כזאת מהירות.

פה לא מדובר בצירוף מקרים רואים הוחכות, רואים שהשבבים פגעו בשסתום והם אלה שגרמו לחור בשסתום.

רואים גם שבאיזור החור יש "פנס" מהשבב כניראה זה היה שבב גדול.

זה כניראה התחיל בחריר זעיר שנפער.

למעט הסימון המרכזי שלך שזה בהחלט פגיעת גוף זר, שאר הסימונים הם לא פגיעות של גוף זר אלא אירוזיה או פיח (לכלוך) על פני שטח תא השריפה, עובדה היא שאין סימנים נגדיים על הבוכנה.

להזכירך, שנקרעת למשל רצועת תיזמון ובוכנה פוגעת בשסתום פתוח, הוא לרוב אינו נשבר אלא מתעקם ואם הוא נשבר, הוא נשבר בבסיס הקנה ולא רק חלקית באיזור הצלחת שסתום.

פורסם

צביקה סוג ההברגה זה כולל גם את האורך כניראה, יש לי במחסן כמה סוגים של פלאגים ארוכים וקצרים.

אני ינסה מחר לצלם פלאג ליד פלאג כך שתיראה שיש פלאג ארוך ופלאג קצר.

יש אלפי סוגים של פלאגים וגדלים.

פורסם
שלום רב !

כפי שכתבת ה הקוד על המצת מציין,את סוג ההברגה,דרגת החום והמרווח בלבד.

לא מצויין שם על מצת ארוך יותר מהסטנדרט, ומדוע רק פלג אחד היה ארוך, ופגע פגיעה חמורה כל כך בשסתום ולא בבוכנה, בצילנדר אחד ולא בכולם?!

בברכה

צביקה

היה סמוך ובטוח שיש מצתים מאורכים ואנו לא רואים את כל הבוכנות כדי לדעת מה קרה, מה גם שיתכן כי חופשים טבעיים שיש במנוע, יוצרים מצב שבוכנה אחת תגיע קצת יותר גבוה מבוכנה שנייה ואם יותקנו מצתים מוארכים יש סיכוי שתראה סימן פגיעה רק בבוכנה בודדת.
פורסם

שלום חברים.

אינני נוהג לענות בדרך כלל באתר עקב כל השטויות שכותבים "מומחים" למינהם אבל מקרה זה מרגיז אותי.

טוב שיש בעלי מקצוע כמו רון וצביקה שיודעים לאבחן תקלה מסוג זה, ולא לדבר שטויות כמו אחרים.

האבחנה של רון מדויקת לגבי שריפת השסתום ואינה קשורה כלל ועיקר לפלג שהורכב במנוע לפי הצילום.

כמו כן שאלותו של צביקה נכונות ומדויקות לגבי שאר הפלגים שהורכבו במנוע, למה הם לא גרמו נזק לשאר הבוכנות/ושסתומים.

כאחד שמשמש כבורר באיגוד המוסכים, אני רואה מצב זה כשריפת שסתום אשר אינה קשורה להחלפת הפלגים.

השערתי היא שהשסתום היה גבולי מבחינת אטימה לפני החלפת הפלג, ולאחר ההחלפה עוצמת הבערה בצילנדר עלתה והשסתום נשרף עקב כך.

אם כל הצער והכאב אינני חושב שיש להאשים את המכונאי או אוטו דיפו (ולא שאני חושב שיש לבצע תיקונים באטו דיפו כלל) בנזק הזה.

בברכה

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

• תוכן חדש...