Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

לאחרונה רכשתי סוברית חמודה (סובארו e10) שנת 1990 עם מנוע של ג'אסטי מיבוא.

הרכב נוסע יופי סוחב טוב ולא מתחמם בכלל.

היום בבוקר יצאתי לטיול ברחבי הארץ , כשבירידות לים המלח ביציאה מירושלים הבחנתי בעשן לבן שיוצא מהאגזוז.

עצרתי בצד הדרך ( סוף הירידה רכב במצב מאוזן) וביציאה מהאוטו שמתי לב שהצ'וק עדיין משוך, ביטלתי אותו ומכיון

שראיתי שלא יוצא עשן הנחתי שזה מקור הבעיה והמשכתי בדרך.

לאחר חניה קצרה בכפר אדומים, המשכתי לרדת לכיוון וואדי קלט, ושוב עשן לבן. שוב עצרתי הפעם בדקתי שמן ובאמת היה חסר שמן ( קצת מתחת לקו התחתון). מילאתי את החסר והמשכתי בנסיעה.

לא אפרט את מסלול הנסיעה השלם...אך מגמת העישון היא כדלקמן:

האוטו מעשן בירידה(ורק בירידה ובדר"כ בשיפוע מורגש בלבד), ולא רק במצב של בלימת מנוע אלא גם תוך כדי האצה בירידה. כמו כן בדקתי את המכונית בהילוך סרק

בשיפוע כשהיא עלמעצור יד ועדיין מעשן. צריך להגיד שהעישון הוא לא כבד, ולא רצוף אלא מגיע באופן קטוע.

כמו כן לאורך כל הדרך האוטו לא התחמם ושמר על חום מנוע בריא.וגם לא נפגעה יכולת המנוע בכלל.

אודה על כל עצה שתגיע.

מועדים לשמחה...

לירן

פורסם

שלום רב !

החשד הסביר ביותר הוא גומיות שסתומים יבשות, וזאת הסיבה העיקרית לעשן הלבן, ולצריכת השמן הגבוהה.

אני תמה, ושואל את עצמי איך בטיול ארוך ומייגע כל כך, לא בדקת מפלס שמן, לפני תחילת הנסיעה, ולא רק לאחר שגילית עשן לבן.

הסיבה היא שהעשן ניראה בירידה בצורה בולטת, היא בגלל התת לחץ החזק שנוצר בעת עזיבת דוושת התאוצה בירידה, שגורמת לוואקום חזק וליניקת שמן ממובילי שסתומים לעבר חלל תא השריפה, שם השמן נשרף ,ונפלט בצורת עשן לבן מצינור הפליטה.

מה צמיגות השמן בה השתמשת להוספה?

מכיוון שהמנוע מיובא, סביר להניח שהוא שכב זמן רב , ולכן הגומיות התיייבשו, ויש להחליפם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה

תודה רבה על ההתייחסות

להלן המשך דיווח:

מבדיקה שעשיתי הבוקר נראה שהאוטו מעשן בכל המצבים עליה מאוזן ובירידה. העישון הוא די עדין ורק תוך כדי האצה ( מתחזק עם עליה של הטורים ).

בעקבות הממצאים חיפשתי שרשור שמדבר מהעניין ומצאתי אחד מלפני 3 שנים עם מקרה זהה למדי.

שם אחת ההבחנות היתה מפלס נוזל צינון נמוך.

בדקתי ובאמת היה חסר, לאחר מילוי ונסיעה קצרה העשן נרגע ( לאחר זמן מה). הענין הוא שבסוף הנסיעה מיכל המילוי של המאייד נראה שוב ריק.

לכן חיכיתי שהמנוע יתקרר ועכשיו אני יורד למלאות ולבדוק שוב.

לא נראה שיש נזילה ( מים ) ולמעט טפטוף שמן קל מאד (2-3 טיפות אחרי נסיעה ) הכל בסדר.

שוב, המנוע לא מתחמם והכושר לא נפגם.

לגבי שאלתך צביקה... צודק כולי נבוש ונכלם. סמכתי על בדיקה שעשיתי לפני שבועיים וגם אז נראה לי שלא הבנתי נכון את המדיד.

ב״ה שהמנוע לא נפגע.

אדווח בהמשך על התוצאות.

דרך אגב המנוע בסורית יושב בחלקו מעל האגזוז, האם יכול להיות שטיפות שמן חודרות לאגזוז ולכן מעשן?

פורסם

לירן שלום רב, וחג שמח !

מסתמן ונראה שקיימת אצלך שתי בעיות נפרדות. שלא קשורות אחת לשנייה במישרין, אך זקוקות למעקב וטיפול מיידי לפי הצורך.

קיימת אצלך כנראה תופעה של חדירת מי קירור לתא השריפה, הפיכתם לקיטור, ופליטתם בצורת עשן לבן דרך צינור הפליטה, וזהו הסחבה למחסור המסיבי במי קירור, הגורם לירידת המפלס, במיכל העבוי, שנוצר בגלל התרוקנות איטית של הרדעאטור ומשיכת מי קירור ממיכל העבוי/ העודפים.

יתכן ואתה בדרך לירוק ראש מנוע בגלל אטם שרןף, העובדה שמחוג החום לא עולה עדיין, כי כל עוד קיים מים במערכת הקירור, הרכב לא יתחמם.

בנוסף קיימת אצלך תופעה נפוצה, של גומיות שסתומים יבשות, שלא מונעות וחוסמות יניקת שמן במובילים ישירות לתא השריפה, הדבר מחייב החלפת גומיות שסתומים, שיוחלפו בלאוו הכי במידה ואבחנתי המשוערת, בדבר אטם ראש יתאמת לצערי, בתקווה שאני טועה.

יש להמשיך ולעקוב אחרי מפלס מי הקירור, ומפלס שמן המנוע, ולפעול בהתאם לנסיבות.

בברכת חג שמח ומועדים לשמחה.

צביקה

פורסם

טוב, יש התפתחויות

יש נזילת מים כשהמנוע פועל. זה גם מסביר את הגמגומים שהיו לי בהצתה בפעם האחרונה שמילאתי מים.

כל העסק בסוברית הוא די צפוף, כך שזה מטפטף באזור המנוע והאגזוז.

מה שכן שמתי לב שהעישון קורה רק ברגע ההאצה או בעת עזיבת הגז. בטורים קבועים היא כמעט ולא מעשנת.

יתכן והעישון קשור לנזילה?

אמשיך את ההתעסקות בשבוע הבא ואדווח.

שבת שלום וחג שמח לכולם.

פורסם

הי צביקה

לא שמתי לב לתגובה הקודמת שלך שכן אני משתמש בנייד שלי לצורך ההתכתבות וזה ברח לי.

שוב תודה רבה על האיבחון, אך בהתאם לנתונים החדשים אולי יש לך משהו להוסיף?

תודה רבה

שבת שלום וחג שמח!

פורסם

לירן שלום רב !

כל ניחוש שלי יכול לקלוע למטרה או לפספס. לפי הנתונים הנוספים שצרפת, החשד הוא נזילה ממשאבת מים , או צנרת מים, יש לאבחן זאת במוסך, או במכון רדיאטורים, שם יש לחבר מכשיר לחץ יעודי לפתח הרדיאטור, ולנפח לחץ, שיעזור לאבחן במדוייק, מהיכן הנזילה.

לא ניתן לאבחן דרך מסך המחשב, ולכן יש לגשת עם הרכב למוסך.

חזור לעדכן בהמשך.

בברכה

צביקה

פורסם

בקיצור,לפי דעתי אני הייתי מתקן קודם כל את נזילת המים,או לבד או במוסך, במוסך לא מזכיר את עניין העשן בשום מקרה.

ואח"כ תראה מה הלאה....

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...