Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי שיש פה כמה אנשים שהם במקצועם עורכי דין, ותהיתי אם מישהו יוכל לעזור לי בשאלה קטנה.

המנהל של אמא שלי אמר לה שהוא רוצה לשלוח אותה לבית לכמה ימים בגלל חוסר עבודה, כמובן שעלה וויכוח חריף בניהם וכו אבל זה לא העיניין, מה שמעניין את אמא שלי אם על פי החוק המנהל עבודה יכול לשלוח את אמא שלי לבית לכמה ימים ו\או עד להודעה חדשה מילולית, או שהוא מחוייב לתת לה טופס שהוא חתום עליו ו\או אמא שלי שמצהיר בזאת שאמא שלי נשלחה לבית עד תאריך X או עד הודעה חדשה.

תודה רבה מראש.

פורסם

אני לא עו"ד, אבל מאתר חילן :

שאלה: המעסיק הודיע לנו שעקב המצב הכלכלי כל אחד מהעובדים ייצא לחל"ת של שבוע מדי חודש. האם אני יכול להתנגד לכך?

תשובה: הוצאה כפויה של עובד לחל"ת היא בגדר הרעת תנאי עבודה המאפשרת לעובד להתפטר תוך זכות לקבלת פיצויי פיטורים. כעת עליך להחליט האם אתה מעוניין לבחור בדרך זו, או שבדומה למעסיקך, אתה מעדיף להמתין לשיפור במצב המשק שיאפשר למעסיקך לחזור ולהעסיקך במשרה מלאה.

שאלה: עקב המצב הכלכלי הקשה הוציא אותי מעסיקי לחל"ת של שלושה חודשים. האם אני זכאי לדמי אבטלה בתקופה זו?

תשובה: סוגיה זו נדונה בפסק דין של בית הדין הארצי לעבודה (נד/197-02 המוסד לביטוח לאומי נגד עזיזה פניאן ואחרים, ניתן ב-30.1.1995), שבו נקבעו קריטריונים לזכותו של עובד בחל"ת לדמי אבטלה. תמצית הקריטריונים: כאשר עובד יצא בעל כורחו לחל"ת של יותר מחודש, הוא זכאי לדמי אבטלה בדומה לעובד שפוטר מעבודתו והפך למובטל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת, וחלק מהמידע שנתת עזר לי מאוד, אך נשארה לי עדיין שאלה אחת בסימן שאלה, האם כאשר המעסיק מוציא את העובד למנוחה בבית עקב חוסר עבודה או מצב כלכלי קשה, נגיד רק ל3 ימים, האם המעסיק מחוייב להחתים את העובד על טופס שמסביר את המנוחה של ה3 ימים בבית או שעל פי החוק הוא יכול לעשות את זה גם בעל פה?

עריכה:

שאלה נוספת, לכמה זמן בחודש על פי החוק המעסיק יכול לשלוח את העובד שלו לבית לחופשה על חשבון העובד?

ז"א המעסיק יכול לשלוח את העובד שלו לX ימים חופש כל חודש על חשבון ימי חופשה של העובד, מעבר לX ימים יצטרך לשלם המעסיק לעובד 8 שעות עבודה מלאות ואם לא יסכים לכך יצטרך לתת לעובד מכתב פיטורים. מה שחסר לי פה זה הX.

תודה רבה רבה רבה מראש.

פורסם

בוא נעשה סדר (ואני לא עו"ד ולא מומחה, אני רק עבדתי בחברה שמתמחה בשכר ומשכורות):

1. מעביד יכול להוציא עובד לחופשה בתשלום, לפי מדיניות של המעסיק. אני לא בטוח (ושווה לברר) שניתן להוציא לחופש בהתראה קצרה ולא על בסיס מדיניות קבועה וידועה. להערכתי ההדיוטית, אי אפשר (כי מה יעשה עובד שכבר אין לו ימי חופשה צבורים ונאלץ פתאום לקחת חופשה?) וצריך לתת התראה סבירה.

2. מעביד יכול גם להוציא עובד לחופשה בלי תשלום, אבל אז זה נחשב כהרעה בתנאי העבודה, והעובד זכאי להתפטר, כאשר דינו כמפוטר (אם המעסיק נותן או לא נותן מכתב פיטורים).

בכל מקרה, מה שלא קורה, צריך לנסות לקבל בכתב את ההוראה ו/או להקליט.

ובמאמר נוסף, יכול להיות שיש כאן מעסיק במצוקה כלכלית. יכול להיות, באם מדובר במקום עבודה טוב, שעדיף לעבוד יחד עם המעסיק תקופה, לעבור יחד את הזמנים הקשים ולהרוויח מקום עבודה לחיים. אולי. בכל מקרה, כך או כך, לא לוותר על תיעוד רשמי, ככל הניתן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא ברור מהשאלה האם מדובר בחופשה התשלום או שלא בתשלום, מעסיק רשאי להוציא עובד לחופשה בתשלום (ראה למשל את החופשות הכפויות בחג הפסח בחברות רבות)

לצורך כך לא צריך לתת לא אישור מיוחד

פורסם

לא בתשלום, מדובר ביום חול רגיל, שו המנהל מחליט להוציא רק אדם אחד לחופשה, השאלה הנשאלת היא עד כמה ימים מותר לו לשלוח את העובד היחיד הזה לבית בחודש אחד? ז"א לכפות אותו לצאת כל חודש נגיד ל3 או יומיים של חופשה על חשבון העובד. השאלה היא, עד כמה ימים מותר לו לעשות את זה בחודש והאם ההסכמה צריכה להיות בכתב או בע"פ?

פורסם

CartMan2oo5,

אני מציע לך לבצע חיפוש בגוגל אחר אתרים שבהם תוכל למצוא מידע בדיני עבודה.

יש אתרים בהם קוראים יכולים לשאול שאלות ולקבל תשובות באתר (גם בלי צורך להרשם לאתר) - התשובות הניתנות שם הם מעורכי-דין שזהו תחום מומחיותם.

לא רק זה, אם תעיין בשאלות ותשובות של קוראים אחרים באתרים העוסקים בדיני עבודה, יתכן ותמצא תשובה לשאלה כשלך שכבר נשאלה קודם לכן ותוכל לחסוך זמן המתנה לתשובה (עכשיו בפגרת הפסח לא בטוח שהן עונים כל יום ויום כפי שקורה בימות השבוע הרגילים).

שים לב שגם קוראים מגיבים שם לשאלות, כך שתתייחס למה ענו עורכי-הדין ולא קוראים אחרים.

לא הייתי בונה על זה שעו"ד החברים בפורום יתנו כאן תשובה, ספציפית כעו"ד.

מועדים לשמחה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

elibaba,

אני לא מאמין שהוא מחכה עד היום לתשובה, הוא בטח כבר חיפש ומצא בגוגל.

עכשיו התפנייתי ומסקרנות קראתי לגוגל שיעזור לי - באחד מאתרי היעוץ המשפטי מצאתי תשובה העונה למקרה שלו.

אומנם אין התייחסות לענין ההודעה בכתב או זמן ההודעה מראש, אבל ניתן להבין מהתשובה באופן ברור לגמרי שמבחינת העובד אין כל משמעות אם הוא קיבל את זה בכתב או לא, אם הודיעו לו יומיים מראש, שנתיים מראש או שעתיים מראש.

מהעולה בתשובות שם, נראה שבנסיבות מסוימות כדאי לעובד לבקש זאת בכתב והמעסיק יתן לו. זה יהיה מטעמים אחרים ולא בגלל ימים אחדים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...