Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בונה לי רכב שישמש לנהיגת ראלי ואני רוצה לשפר לו את הצנרת פליטה

הרכב המדובר הוא פיאסטה 1400

אז ככה , הממיר בטוח יורד רציתי לדעת האם יותר טוב להוריד גם את הדוד או שדוד אחורי מוסיף משהו ?

ומה המידה לצנרת אידיאלית למנוע כזה ?

ומה אפשר לשפר במנוע זה שיוסיף להספק או לתגובתיות ?

פורסם

לאיזו קטגוריה אתה מייעד את הרכב?

במידה ואתה מתכוון להתחרות / להתאמן במסגרת מסודרת - תצטרך להתאים את הרכב לתקנות.

קח בחשבון שברוב הקטגוריות העממיות אסור לך לשנות את קוטר הצנרת. את הדודים מותר להחליף אך לא להסיר.

לשפר בלי להתפשר

פורסם

הרכב נבנה לאימוני ראלי עניים בלי ציוד עם תקנים וכאלה המטרה היא רכב ללמוד עליו דברים

שאני לא מרשה לעצמי ללמוד על הכביש במיוחד כשאני יבוא מהצבא זה ישמש העיסוק שלי

הרכב רק יעבור חיזוק שלדה הורדת משקל כמו כסאות אחוריים ריפודיה וכאלה

ובניית כלוב התהפכות מינימלי ביותר שלא יכביד על הרכב

דבר נוסף :חשבתי אולי לבנות כמו כונס אוויר כזה במכסה מנוע כדי שיכניס אויר טוב ליניקה ואפילו במהירות גבוה "יגדוש" קצת

ניראה לי שלגבי הצנרת פליטה אני ירכיב דוד זול מינמלי שינמיך קצת את הרעש שלא יתלוננו עליי

פורסם

כונס אויר צריך להיות מתוכנן טוב ובטח ובטח ברכב ראלי כדי שלא ייכנס אבק,בוץ ומים.

כמו כן קח בחשבון שמבחינה אווירודינמית זה בעייתי.

פורסם
ובניית כלוב התהפכות מינימלי ביותר שלא יכביד על הרכב

בשביל מה בכלל לשים כלוב התהפכות אם השיקולשלך הוא לא להכביד על הרכב ולא שיקול בטיחותי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הרכב לא נבנה למטרת תחרויות עם תקנים וכאלה וביררתי זה עולה הרבה אפילו הרבה מאוד כסף

בגירה תקרא לזה קשת התהפכות לא כלוב זה יותר מינימלי ועדיין יגן עליי במקרה של התהפכות

הכונס אם במקרה ויבנה יורכב עליו פילטר שיסנן את כל החול ואבק כי למיטב ידיעתי זה יכול לגמור מנוע כל מיני לכלוכים שנכנסים ליניקה

פורסם

לפעמים, וגם ממש לא לפעמים, הכלוב המינימלי הזה, יכול להיות ההבדל בין פציעה קשה בהתהפכות בלעדיו לבין מוות או פציעה וודאית

בהתהפכות עם כלוב בקומבינה.

או שאתה בונה כלוב כמו שצריך, עם צינורות בתקן FIA וריתוכים מקצועיים, או שאל תבנה בכלל. לא חסרים המפגרים שעשו

בדיוק את מה שאתה רוצה לעשות, וקימבנו כלובים ובסוף בבית חולים הוציאו להם את הצינורות מבית החזה, רק בשביל שיהיה יותר קל לעטוף את הגופה.

וכן, בארץ, קרה בארץ. ולא מקרה אחד ד"א. אני אישית שמעתי על חבר של חבר שמת ככה.

התהפך והצינור קרס ופתח לו את הגולגולת.

עדיף שלא תעשה כלוב וחיזוקים מאשר תעשה משהו חאפרי. כלוב מקומבן ברוב המקרים ינמיך את הסיכוי שלך לשרוד התהפכות מאשר ישפר.

אה, ואל תתחיל עם "שיפורים" מה שאולי בכביש במקרה הגרוע לא משפר, בשטח עושה נזקים למנוע, שום כונס ושום כלום.

נכון באימפרזה טורבו יש כונס, הוא מקרר את האינטרקולר, זה הכל, היניקת אויר, בכל רכבי הראלי שאני ראיתי בארץ (וראיתי בשקט 15-20) היא מהמקום המקורי עם הפילטר המקורי, ואני לא אתחיל לדבר על כמויות האבק והג'יפה שיוצא משם.

תשאר עם פילטר קרטון מקורי ואל תתחיל לפתוח וכולי. בשטח תחת נהיגה אגרסיבית הרכב מתאמץ בטירוף, לשפר - להעמיס יותר על המנוע, ולפעמים זה הרבה יותר ממה שהוא יכול.

אה, ורכב שעובד בשטח צריך החלפת שמן בתכיפות גבוהה, כל הנשמים חייבים להיות עם פילטרים, מה שנשאר פתוח הוא פתח לצרות, והן מגיעות מהר לאללה.

וד"א, יש בזמן האחרון כמה רכבי ראלי שמסתובבים למכירה. נכון, האחזקה שלהם יקרה לאללה, אבל אם תקנה את אחד מרכבי ההנעה הקדמית שמפורסמים למכירה יחד עם חבר, בטוח שתוכלו להתמודד ולהנות ביחד, ופה כבר מדובר בציוד בטיחות מוכן ובנוי ותוכלו להנות בכייף, ואם יהיה לכם תקציב אפילו להתחרות יום אחד.

Race Smart

פורסם

כמו שחשבתי ..

אולי אם אני ימצא ספונסר אני יקנה אותה

אצלי הרכב קיבלתי במתנה צריך להשקיע מצבר וצמיגים יד שנייה

• תוכן חדש...