Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא סוזוקי סויפט מודל 90 ידנית קרבורטור.

ברכב נגמר השמן מנוע לגמרי, ברמה כזאת שבעת שהמנוע היה חם הוצאתי את המדיד ולא היה מה לנקות ממנו, מה שאומר אפילו לא טיפה אחת. (כמובן שזאת הייתה טעות שיכלה לעלות לי במנוע ולמזלי ניצלתי בנס אבל עזבו את זה).

אז ישר עצרתי לקנות שמן מנוע ומילאתי עד שהמדיד הראה מלא. הסיפור הזה קרה לפני שבוע בידיוק.

מחר יש לי טיפול עשר אלף, האם יש צורך בהחלפת שמן מנוע בטיפול?

כי מה שקרה הוא השמן רוקן עד הטיפה האחרונה והוחלף בשמן חדש, שזה בידיוק מה שעושים בטיפול עשר אלף, אז האם יש או אין צורך בהחלפת שמן?

תודה מראש, דניאל.

פורסם

אני לא מכונאי או מומחה גדול אבל זה מה שעושים בטיפול 10 אלף.. מעבר לשמן מחליפים פילטרים ופלאגים-אם צריך

חייבים להחליף לך בטיפול פילטר שמן ובשביל לעשות זאת חייבים לנקז את השמן שנמצא לך במנוע (מאמין שאם השמן במנוע חדש לא חייבים להוציא לך את הבורג של הקרטר אלא רק למלא במידת הצורך את השמן שרכבך זקוק לו)- הפילטר שמן נמצא בחלקו העליון של אגן השמן, בכל מקרה העלות של גלון שמן היום לא גבוהה אז הנושא-לשיקולך, מקוה גם שלא מילאת שמן שהרכב חם...המדיד לא רלוונטי במצב כזה כיוון שהוא לא נותן לך אינדיקציה נכונה ומצב של עודף שמן- חובה לנקז כדי שלא יווצרו לך בעיות נוספות.. שאין לי שמץ של מושג בהם:)

פורסם

דני, כמות השמן במנוע היא כ 4 ליטר.

כמות השמן, שנכנסת בין הסימנים מינימום למקסימום במדיד היא כליטר אחד.

כלומר, כשמפלס השמן הוא במינימום במדיד, יש במנוע 3 ליטר שמן.

כשמלפס במקסימום במדיד - יש 4 ליטר.

אם המדיד יבש לגמרי, זה לא אומר שלא נשאר בכלל שמן במנוע. זה אומר, שיש פחות מ 3 ליטר.

אם אני זוכר נכון, החור התחתון במדיד שמן בסוויפט נמצא ממש בקצה המדיד.

אני מניח, שהוספת בערך ליטר- ליטר וחצי, שהתערבבו עם ה2.5 - 3 ליטר, שהיו במנוע.

בקיצור, בטיפול צריך לנקז הכל ולהחליף לשמן חדש.

פורסם

שמן+פילטר+פילטר אויר? 20 דקות בערך.

אם צריך גם פלאגים-חצי שעה סך הכל.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אז רגע, לפי מה שאני מבין מדבריך בוקי זה שגם עם המדיד מראה שאין שמן בכלל אז אין בעיה לנסוע ככה? כמובן שלא לאורך זמן.

ולא יכול לקרות נזק?

המוסך שלי הציע לי את הטיפול ב470 שקל, כולל פלגים.

הבעיה שהוא לא טרח לבדוק עם צריך להחליף נוזל בלמים ולא פתח מכסה מנוע בכלל, זה מראה על חוסר מקצועיות כי גם לאחר שביקשתי שיפתח הוא אמר שהוא בטוח שזה מה שצריך להחליף.

ואני עם הידע הנמוך שלי שמתי לב שחסר נוזל בלמים.

אשמח להמלצה למוסך באיזור חיפה וטירת כרמל, שיש לו מקצועיות בנושא.

פורסם

אם המדיד שלך בנוי כמו שתאר בוקי, אז אתה לא יכול לדעת מה מצבך, אם נשארו לך 3 ליטר או 1 ליטר. אז יש ועוד איך בעיה ליסוע.

במדיד קצת יותר "נורמלי", אם רואים שהמפלס טיפה מתחת למינימום, אפשר ליסוע, ולמלא בהקדם.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...