Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

לכל באי הפורום, שלום רב.

ברשותכם, יש לי שאלה בנוגע לדיבורית בגולף החדשה.

לא מזמן הזמנו גולף חדשה שאותה אנו אמורים לקבל מחר בעז"ה. ההורים שלי מעוניינים לשים דיבורית Bluetooth ברכב כך שאין צורך לחבר את הפלאפון לכלום, הרכב מזהה אותו אוטומאטית.

דיברנו עם המוכר בצ'מפיון והוא אמר לנו שהעלות של התענוג הזה היא כ-3.5 אלף ש"ח. אבא שלי ערך קצת בירורים והבין שלמעשה, הגולף מיוצרת בגרמניה כשיש בתוך ה-"רדיו" (זה מן מסך כזה שדרכו שולטים על הרדיו, כל ה-GPS ועל עוד כמה דברים כאלו Built-in) כבר דיבורית מובנית, אך כשהרכב מגיע לארץ, מוציאים לו את השבב האלקטרוני הזה שמאפשר את הדיבורית Bluetooth הזו, וגובים ממך 3.5 אלף ש"ח נוספים במידה ואתה רוצה שיחזרו לך את אותו השבב כדי שתוכל להשתמש בדיבורית הזאת!

השאלות שלי הם כאלו:

1. האם יש אמת בדבר? האם הגולף אכן מגיעה עם השבב בנוי בתוכה, ומפרקים אותו כאן בארץ ע"מ לגבות יותר כסף מאנשים המעוניינים להשתמש בטכנולוגיה הזאת?

2. במידה והדבר אכן נכון, חשבנו להזמין אך ורק את השבב המדובר מחו"ל ולבצע התקנה פרטית שלו כאן בארץ, בצורה שתכאב קצת פחות בכיס. האם אפשר לרכוש את השבב הזה? אם כן, מהיכן? האם ניתן לרכוש אותו ישירות מפולקסוואגן בגרמניה? האם הדבר בכלל כדאי (שלא ינתקו לנו איזשהו חוט שם והרכב ישבוק חיים פתאום)?

3. האם דיבורית Bluetooth לרכב אכן אמורה לעלות כ"כ הרבה? האם יש אופציות אחרות לדעתכם שעדיפות (וזולות) יותר?

אני מודה לכם על כל הזמן שאתם משקיעים ואקבל בברכה כל דעה בנושא! :smile:

בברכה ובתודה,

אריה.

נ.ב: שכחתי לציין את דגם הרכב במידה וזה עשוי לעזור. הרכב הוא: VW Golf 1.4 TSI 122 HP, שנת 2010, רמת גימור Trendline.

מעוניין לרכוש רכב מבית פיג'ו, דגם 106. פרטים בקישור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133403

פורסם

היי

אפילו אם יש אמת בדבר חבל להוציא יותר מ-600 ש"ח על העניין הזה כשיש לך כל כך הרבה סוגים של דיבוריות bluetooth

וכולם מעולות - במיוחד אלה המתחברות קבוע כמו :

http://www.lecar.co.il/index.php?action=product&productid=1049

או את זו

http://www.lecar.co.il/index.php?action=product&productid=972

את הראשונה קיבלתי מאבא שלי ומכרתי למישהו ה-300 ש"ח והוא מרוצה ממנה חבל על הזמן

את השנייה של JATY אני אישית התקנתי באוטו הקודם שלי והיא עברה איתי לאוטו העכשווי והייתה לי עוד אחת שמסרתי מתנה

והיא פשוט פצצה - פשוטה לתפעול מתחברת אוטומטי - באמת רק דברים טובים יש לי עליה - עובדה שמסרתי מתנה לגיסי .

מה שכן 2 אלו קבועות ברכב כלומר מה שאתה רואה זה רק את השלט הקטנצ'יק של קבלת השיחה כל השאר מוסלק . לא הייתי (לדעתי) ממליץ על אלו שנטענות ואפשר להעביר מרכב לרכב פשוט צריך לזכור להטעין אותן וזה מעצבן.

אז לדעתי תקנה את השנייה ( או את הראשונה ) - אם אתה לא יודע להתקין (אפילו שזה רק 2-3 חוטים) אתה יכול ללכת לכל מתקין מערכות רכב והוא יתקין לך אותה ברבע שעה תמורת משהו כמו 50-100 ש"ח .

בהצלחה

אלעד צדוק

פורסם

לא הייתי ממליץ לך להסתבך עם זה ובטח לא לשלם 3.5K על דיבורית.

לא מזמן קניתי דיבורית בלוטות' מוטורולה T505,בלי התקנה קבועה,פשוטה מאוד ונוחה לתפעול ובעלת זמני שיחה והמתנה ארוכים.

יש גם דיבוריות זולות ממנה שכנראה גם טובות לא פחות.

V5

פורסם

היי

המערכת שאתה מקבל עם הגולף היא RCD-510, אני אעשה לך קצת סדר עם המערכת הזאת (ד"א, יש לי גם אחת כזאת)

המערכת לא מכילה - דיבורית BT, גי פי אס (לא חומרה ולא תוכנה)

ולמעשה היא מכילה בדיוק מה שהחוברת של צ'מפיון מתארת (צנג'ר 6 דיסקים, קורא SD, רדיו וכו')

למערכת ניתן להוסיף תוספות מקוריות של דיבורית BT, חיישני רוורס (כולל תצוגה בקונסולה המרכזית), מצלמת רוורס (רק בעת הזמנה מהמפעל)

התוספות האלה עולות הרבה כסף, המחירים שסיפרו לך בצ'מפיון הם אכן מדויקים.

למה הרבה כסף? כי ככה זה בעולם מערכות הOEM, כשאתה רוצה מערכת מקורית של הרכב שתעשה הכל ותשתלב ברכב בצורה מושלמת לדוגמא כשיש שיחה הרדיו מושתק, אם יש לך מחשב דרך מורחב אז גם תצוגה של פרטי שיחה וספר טלפונים בלוח השעונים, שליטה מההגה (אם זה הגה עם כפתורים) עם הרדיו ועל הדיבורית - על כל זה צריך לשלם.

בנוסף, ישנה אופציה של התקנת תוספות aftermarket, זה אומר שהם מותאמות לRCD אבל לא מקוריות,

לרוב הן עובדות מספיק טוב, קח בחשבון שלא תמיד הן זולות יותר (למשל בפועל היום דיבורית BT מקורית עולה פחות מדיבורית של קופאטק שהיא aftermarket)

מה שחשוב לזכור זה שישנן תוספות שלא ניתן להרכיב aftermarket, כמו למשל מצלמת רוורס, אם אתה מזמין מצלמת רוורס מקורית אתה מקבל בפועל גרסת RCD שונה! כזאת שיש לה חיבור מיוחד גם למצלמת רוורס.

לגבי GPS, הRCD היא גרסא ללא GPS בכלל, הגרסא שמגיעה עם GPS היא RNS510 שעולה בערך פי 2 מה גם שהGPS שלה לא עובד בארץ.

אם בכל זאת תרצה GPS במערכת שלך, אתה תצטרך להיפרד מכמה אלפי שקלים טובים ולעשות התקנה מיוחדת בקלאס איי.

בשורה התחתונה, הסיפור של הוצאת אי אלו שבבים מהמערכת בארץ הוא פשוט לא נכון, אתה מקבל את מה שהזמנת ולא מוציאים לך דברים.

תוספות מקוריות הם אכן יקרות, אם זה מוצדק או לא זה כבר עניין סובייקטיבי לחלוטין.

אם הורים שלך מעוניינים רק בדיבורית נטו, לא מעניין אותם שלא תהיה שליטה מההגה, שלא יהיה ספר טלפונים במסך המגע של הרכב וכו' אתם מוזמנים לקנות דיבורית של bury או parrot או כל אחת אחרת שלא תהיה קשורה בשום צורה לRCD

אם בכל זאת אתם מעוניינים בדיבורית BT מקורית או aftermarket שתתחבר לRCD שלכם, אני מציע לכם לא להתקין אותה דרך צ'מפיון אלה לדבר ישירות עם קלאס איי (שעושים את ההתקנות המקצועיות ביותר בתחום הזה, לדעתי) וככה תחסכו במעט את עלות התיווך של צ'מפיון.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

בס"ד

חבר'ה, אני נורא (!) מודה לכם על התשובות המפורטות (אמיר, אתה תותח).

קיבלנו היום בשעה טובה את הרכב -- זאת פשוט מכונה מדהימה!

נעשה את החושבים ונראה על מה נלך בהתאם להצעות ולתגובות שנאמרו כאן.

שוב פעם, אנשים -- אתם עושים עבודת קודש (לפחות בעבור אנשים כמונו שלא כ"כ מבינים בדברים האלו ;)).

בברכה ובתודה,

אריה.

מעוניין לרכוש רכב מבית פיג'ו, דגם 106. פרטים בקישור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133403

פורסם
בס"ד

חבר'ה, אני נורא (!) מודה לכם על התשובות המפורטות (אמיר, אתה תותח).

קיבלנו היום בשעה טובה את הרכב -- זאת פשוט מכונה מדהימה!

נעשה את החושבים ונראה על מה נלך בהתאם להצעות ולתגובות שנאמרו כאן.

שוב פעם, אנשים -- אתם עושים עבודת קודש (לפחות בעבור אנשים כמונו שלא כ"כ מבינים בדברים האלו ;)).

בברכה ובתודה,

אריה.

שוב מחזק את מה שנאמר כדאי פשוט לקנות איזה דיבורית אבל שיתקינו אותה במקום מקצועי ולא אצל אחד חאפר.

אגב תוכל לעלות תמונה של הדנדשה...

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

• תוכן חדש...