Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה אני רוצה ליקנות מאזדה MX5 ספורטיבית אמינה וכו...

עוד לא מצאתי את ה MX5 שאני רוצה אז אני מבקש ככה, בכללי, לפי הפרטים הבאים:

שנת 94 95+

איך הם בכללי?

נוחות , טיפולים , צריכת דלק , ואם היא יד 5+ ,?

בכללי איך הם?

תודה מראש.

פורסם

ה-MX5 לא מתאימה לכל אחד. צריך להיות הרפתקן כדי להיות בעלים של ה-MX5, במיוחד כשהיא עוד מהדור הראשון.

המכונית זקוקה לידיים טובות, כיס עמוק והמון אהבה. אחרת, שכח ממנה, היא תבגוד בך כל פעם מחדש ואתה לא תהנה ממנה. אני בעליה של NA 95, וכמות הכסף ששפכתי היא לא נורמלית. אני עוד מבין במכונאות (עבדתי במאזדה, לכן אני חוסך את הכסף של העבודה במוסך כי אני מבצע הכל בעצמי.

מחירי החלפים בארץ מאוד גבוהים וגם מאוד נדירים. אני אישית מזמין מחנות באנגליה והמחירים שם הרבה יותר שפויים (כולל המשלוח). תצרוכת הדלק ממוצעת בעיר 1:9 בבין עירוני אין הבדל גדול.

אם עד עכשיו לא ירדת מהרעיון, אני אשמח להמשיך.

נ.ב. אני בכוונה לא רשמתי את היתרונות, כי אני רוצה שתהיה מוכן לכל החסרונות. בכוונה לא ציינתי את הגג שהוא סוגיה בפני עצמה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לי החוויה של המיאטה טיפה שונה ממה ששמוליק מתאר.

חוץ מטיפולים רגילים, לא הוצאתי שקל נוסף.

זה הכל תלוי איזה מיאטה אתה רוכש, ומה המצב שלה.

לפעמים מחיר נמוך ומפתה מתגלה כבור ללא תחתית.

פורסם
טוב אז ככה אני רוצה ליקנות מאזדה MX5 ספורטיבית אמינה וכו...

עוד לא מצאתי את ה MX5 שאני רוצה אז אני מבקש ככה, בכללי, לפי הפרטים הבאים:

שנת 94 95+

איך הם בכללי?

נוחות , טיפולים , צריכת דלק , ואם היא יד 5+ ,?

בכללי איך הם?

תודה מראש.

לא הבנתי, אתה רוצה מפורט או בכללי...?

בכללי?

אחלה!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שנתונים האלו אתה מדבר על רכב בן 15 שעשבר 200,000 ק"מ פלוס מינוס.

אין מה לעשות - אי אפשר לצפות לאמינו של אוטו חדש.

צריך למצוא רכבמט שהיה מטופל כמו שצריך - אבל זה לא פשוט והמחיר יהיה טיפה יותר יקר.

אבל זה שווה את זה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לי גם היה ניסיון שונה לגמרי מזה של שמוליק. הייתה לי מיאטה דור ראשון מודל 97 והחזקתי בה בין אוגוסט 2000 לדצמבר 2005.

חוץ מחלון חשמלי שהתקלקל, האמינות הייתה יפנית לחלוטין.

פורסם

נו באמת איתן, מה אתה משווה. כשאתה קנית את הרכב שלך הוא היה על הכביש כ-3 שנים !

אני קניתי את הרכב רק השנה, כשהוא כבר 14 שנה על הכביש. אני אומר, שבשנתונים האלה,ובתקופה הזו צריך להיות הרפתקן. היצע החלפים בארץ מתמעט לו, והאלטרנטיבות השפויות לחלפים הן רכישות מאתרים בחו"ל. כמו כן, קשה למצוא רכב בשנתון 94-95 שהוא פחות מיד 7-8. הבלאי רק גובר לו, ואם אינך בעל ידע וחוש טכני, כסף וגם אומץ לרכוש מאתרים מחו"ל, חבל לך על הזמן. אל תרכוש.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

את המיאטה שלי רכשתי לפני כשנתיים.

שנת 98 אמנם ולא 95, עם קילומטראז' שפוי.

יש הבדל מהותי בין רכב מתוקתק לבין כזה שצריך לעשות לו יישור קו.

כמו שCROC אמר, על רכב כזה אתה משלם יותר, אבל אתה גם יודע למה.

פורסם

שמוליק - אני חושב שאתה קצת חווה חוויה שלילית במיוחד, אבל אתה חייב להבין שאתה יוצא דופן. אני מכיר עשרות בעלי מיאטות ולאך אחד לא היה בעיות אמינות כמו שאתה מתאר. הכל תלוי בטיב הטיפול ובמצב הרכב ברכישה...

פורסם

לדעתי זה בדיוק המילכוד הקלאסי - כאשא נאלצים למצוא אקזמפלר זול שיעמוד בתקציב (דל מדיי) ועוד מתעקשים על יד נמוכה - אז מקבלים לרוב "לימון".

ולצערינו ברכב הזה תקלות כשהן קורות לא עולות גרושים.

זה לא בגלל שהרכב יקר או יש בו משהו מיוחד (יש פה ושם) - אלא בגלל שאין לו שוק חלפים תחליפיים או משומשים כמו לשאר הגרוטאות.

מחירי יבואן הם שערוריה.

הזמנת חלפים מחול זה לא כזה סיפור ויוצא לא יקר במיוחד.

כמובן שזה לוקח זמן ולפעמים גם התעסקות עם אישורים (לא ממש מסובך אבל בכל זאת).

מי שיש לו רכב משנתונים האלו - או אפילו אפשר להכליל לדור ראשון כולו - שהוא במצב מכני טוב - מבקש מחיר בהתאם.

מי שלא מוכן (או לא יכול) לשלם יקנה משהו זול ועלול להסתבך בתיקונים.

דוגמא קיצונית לזה היה רכב של זליק - היא הייתה מטופלת מאוד, חיצונית לא פרפקט (כמו רוב המכוניות מגילאים האלו) אבל עם גג חדש - אנשים לא היו מוכנים לגעת בה בגלל יד גבוהה.........

פורסם

אני די מסכים עם שמוליק דווקא.

טיפולים בסיסיים פשוט לא מספיקים - ובסופו של דבר - משהו יצתרך לעשות את הטיפולים הרציניים ולשלם - זו רק שאלה של מי ומתי.

להכניס את האוטו לטיפול 10K לפי הספר - זה לא ממש לטפל באוטו מצוין.

לדאוג בצורה קבועה לכל המערכות מתלים במצב פרפקט , כל הגומיות , הצינורות , המנגנונים (ולא לחכות שמשהו יכשל) - עולה ברכב ישן הרבה כסף, אז אם אתה פרפקציוניסט שהכל יעבוד כמו רכב חדש - חלק מהחלקים האלו מתחילים לדרוש החלפה.

זה בדיוק מה שקרה לי עם ה306 - אם הייתי מכניס רק לטיפולים הוא היה נראה כמו רוב ה306ים הספורטיביות בארץ (או עוד יותר - ה106ים הספורטיוביות)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
שמוליק - אני חושב שאתה קצת חווה חוויה שלילית במיוחד, אבל אתה חייב להבין שאתה יוצא דופן. אני מכיר עשרות בעלי מיאטות ולאך אחד לא היה בעיות אמינות כמו שאתה מתאר. הכל תלוי בטיב הטיפול ובמצב הרכב ברכישה...

בקרוב אני אפרט את כל הטיפולים והתקלות שהרכב שלי עבר מרגע העברת בעלות בפברואר השנה.

בגדול, אני רציתי לעשות לרכב יישור קו רציני, בגלל זה שפכתי המון כספים. לצורך העניין, הוצאות החלפים שלי יצאו בערך 15K.

הכל מפורט בקובץ מסודר שהכנתי, אני אעלה אותו הערב.

פורסם

שמוליק, ובראיה לאחור - לא היה עדיף לרכוש רכב במחיר גבוה יותר אבל שמיושר כמו שצריך ?

אני יכול להעיד שלא הייתה תקלה קריטית שדרשה השבתה של הרכב או משהו בסגנון, למעט טיפולים שגרתיית והחלפת גומיות למינהן.

פורסם

כשאתה קונה רכב, יש לך תקציב X. כשאתה רוצה לתחזק אותו, אתה פורס את זה על תקופה, תשלומים וכו'. הבעיה עם ה-NA, שהיא גם ככה נדירה ולא מספיק שהיא כזו, הסיכוי שתמצא אחת שבאמת במצב טוב ובעלות סבירה באופן יחסי, הוא מאוד קלוש. תקציב ל-NA משנתון 97-98 לא היה לי, וגם מי היה ערב שהייתי מוצא אחת שמורה בשנתונים האלה.

היום בערב אני אפרט את כל מה שביצעתי ברכב ומה הולך להתבצע בקרוב (כנראה ראש מנוע)

פורסם

ICE,

אני חושב שעדיף.

אני חושב שגם כל בר דעת חושב כך.

לצערינו יש חלק מהאנשים שלקנות בזול זה ספורט בשבילהם. ולא משנה להם כמה זה יעלה אחר כך. והם גם אף פעם לא לומדים.

ויש גם אנשים שתקציב שלהם לא מספק. הם מותחים אותו עוד ועוד ועוד ובסוף קונים את מה שהם מצליחים להגיע אליו. בתקוה שיהיה בסדר.

וזה עובד כך לא רק עבור מיאטות אלא גם בתחום של ג'יפים, רכבי פרמיום וכו'.

במילים אחרות - אם היה להם תקציב לשלם מעל מחירון - קרוב לוודאי הם היו קופצים כמה שנתונים קדימה.......

• תוכן חדש...