Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה על הבורות,

מדובר בסט מורל 5X7 טמפו שמחובר ישירות לHD מורכב על רנו מגאן ואני מאוכזב ממנו כמעט עד דמעות מאחר והסט לא "מדבר" אליי בבאסים !!

חשוב לציין שהרמקול לא יושב על המסגרת המתאימה לו אלא "רופף" על חיתוך מאולתר ובכלל לא מקצועי של דיפון הדלת.

אשמח אם ינתנו לי המלצות מה לעשות בנידון.. בניה/הוספת מגבר שיש ברשותי ואני פשוט מתעצל לחבר אותו

נ.ב יש מישהו באזור הצפון שיכול לעזור לי עם בניה? (בתשלום כמובן)

תודה רבה

פורסם

בכדי שרמקול יפיק תדר באס, הוא צריך לנגן תחום תדר שמכיל בתוכו תדרים מאוד נמוכים

מה150 הרץ ומטה זה כבר תחום באס.

מה שמאפיין את התדרים הללו הם שהאורך הפיסי של גל הקול הוא גם ארוך ולכן הרמקול צריך לעשות תנועות ארוכות בהן הוא צורך הרבה כוח (הספק) וזרם.

יש לך כאן שתי בעיות.

1. הרמקול מותקן רופף - אין שום דבר שנותן לרמקול אחיזה ולכן כל התנועתיות שלו בתחום הבאס מתבזבזת על הרמקול עצמו כי הוא כולו זז בגלל החופשיות הזו והרמקול בעצמו סופג את תדרי הבאס במקום להשליח אותם ישירות למרכב הרכב לאזור הדלת שתגביר אותם כמו תיבה.

אתה חייב להתקין את הרמקול בצורה יציבה ואיתנה בכדי שהעוצמה של גלי הקול תוכל לעבור דרכו ולא להספג בו.

2. הרמקול מורכב ללא הגברה, הגברה של HU (רדיו דיסק) מנגנת תחום תדר מלא וגם ככה ההספק של המגבר הפנימי היא נמוכה יחסית, 18 וואט RMS

בכדי להרים רמקול שכזה לכל רוחב תחום התדר שלו (ספקטרום) המגבר הזה מאוד מתאמץ וסביר להניח שלפחות תדרי הקצבות שהם תדרי הבאס הנמוך והתדרים הגבוהים ביותר, יהיו מעוותים בווליום בקושי גבוה כבר.

בנוסף לזה רמקול 5*7 יכול לתת באס סביר עד אזור ה70 או במקרה הכי טוב 60 הרץ ולא יותר - זה ממש לא באס של סאב וופר אם לזה ציפית.

מקווה שעכשיו הכל ברור יותר, מקווה שהחומר התיאורטי הזה עוזר לך להבין איפה הבעיה המעשית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce תודה רבה על התשובה המקצועית לקחתי לתשומת ליבי.

לצורך העניין ברדיו דיסק שלי ישנה אופציה של כיוון תדרים ואני לא הכי יודע איך לכוון אותם כמו שצריך.

לגבי ההתקנה זה משהו שאני צריך לעבוד עליו בזמן הקרוב לא חשבתי לרגע להשאיר את הרמקול בצורה הזאת אני פשוט מתלבט אם לעשות בניה חיצונית או לקבע אותו בצורה נכונה בתוך הדיפון הסטנדרטי

אני לא מצפה לבאס של סאבוופר אין לי ספק הרמקול לא מגיע לרמה כזאת אבל מהנסיון שלי שהיה לי עם רמקול 6X9 של JBL בעבר נוכחתי לדעת שאפשר להפיק באס נחמד מאוד מרמקול 3WAY

פורסם

תתחיל מהתקנה הכי טובה שאתה יכול לבצע עבור הרמקול בדלת עצמה.

לאחר מכן תעבור להתקנת המגבר, כולל חיווט מהמגבר ישירות לרמקול (להחליף את החיווט הקיים)

אם יהיה תקציב פנוי תמשיך לבידוד אקוסטי של הדלת, יוסיף לעומק הבאס ולעוצמתו.

מתחדשת*

• תוכן חדש...