Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MT-12 מול MT-22

shibby
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה ההבדל משמעותי בשילוב עם סט דוטק?

אני שוקל אם התוספת במחיר תשתלם או לא.

אשמח לדעתכם בעניין, בהנחה והתוספת מחיר היא סביבות ה400 ש"ח.

תודה מראש

רום

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

הMT22 זה לא טוויטר "חדש" שמחליף או מקביל לMT11...

מדובר על טוויטר שונה לחלוטין מהMT11, הדבר היחידי ששניהם חולקים זה ציוויון סאונד דומה(אפילו לא זהה).

תחום שונה של תדרים,עוצמה שונה ,הMT22 יותר מפורט,יותר חד ועוד...

אני מציע לפותח התרד' שאם כבר אז להחליף את שניהם, זו אחלה של אופציה הזדמנות טובה לשדרוג, יתן לך שינוי מאוד משמעותי ביחס למה שהיה עד עכשיו.

ניר

גדולים ממני אמרו זאת =) אכן מומלץ ולדעתי משמעותי , אך הכל תלוי באיך שאתה רואה לנכון , מבחינה כלכלית - כמה אתה מתכוון לשדרג וכו'...

ערב טוב

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

אכן ניר צודק, אמנם מדובר בהבדלים יחסית קטנים בין השניים אך עדיין מורגשים.

אם אתה מחפש את הסאונד שהעולם מזהה בתור המאפיין של מוראל - MT23 הרבה יותר רך ונעים לאוזן מה22

רק תיקח בחשבון שהוא 6 אוהם על כל מה שמשתמע מכך בעולם החיתוך הפסיבי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מדובר אצלי בחיתוכים פאסיביים עם קרוס של דוטק וזה לא ישתנה בקרוב.

ככה שלא נראה לי שזה ישתלב טוב בסטאפ שלי.

מה לגבי MT3 הישן? בתור יד שניה

אופל קורסה 2003

פורסם

לא זכיתי להכיר את המוצר הזה אבל הMT22 לחלוטין לא רע, הוא קצת חד ביחס למוראל אבל עדיין טוויטר נחמד מאוד.

לטעמי, לסט שני חלקים הוא עדיין נחשב כלא מספיק מפורט - אבל זה רק אני והסטנדרטים שלי :wink:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כולנו בעד סטנדרטים גבוהים, אבל אני חושב שרוב האנשים כולל אותי מציגים סטנדרטים קצת פחות גבוהים :)

ולכן אני אומר שלצורך העניין מבחינת "קפיצת מדרגה"

ברור לי שיש הבדל גדול מה TW-1 ל MT-12... השאלה אם הקפיצה הלאה שווה את ההפרש? אני לא אודיופיל, אין איטום בדלתות,המקור הוא נגן MP3 נייד והמגבר הוא פיוניר ישן או דיזל אודיו: אחד 2*125 והשני 2*80, אני אחליט אחרי שאחבר את הסאב ואראה מה יותר מתאים בשילוב בין המגברים לסאב ולקומפוננט.

אופל קורסה 2003

פורסם

קשה לי להאמין שתשמע הבדל גדול בין ה MT12 ל- MT22 בהתחשב בנסיבות.

הבדל בין האלמנטים קיים, והוא די מורגש, אבל כדי לעמוד על מלוא ההבדל אתה צריך להביא את הטוויטרים לנקודה הכי חלשה במערכת.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

כדי לעמוד על ההבדל בין הטוויטרים האלה אתה פשוט צריך להחליף אותם אחרי ששמעת תקופה ממושכת ב12 ואחרי זה לעבור ל22 ואז לחזור לרגע חזרה ל12

אז אתה תהיה מסוגל לעמוד על ההבדלים.

פשוט לשמוע אותם אחד מול אחד - אפילו אם תחבר אותם למערכת בבית ותנסה פעם את זה ופעם את זה - אתה תוכל לעמוד על ההבדלים.

אני אומר את זה מנסיון.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, אחד מול אחד זו תמיד ההשוואה הטובה ביותר, אך מה קורה כאשר המגבר שלך הוא דיזל אודיו? השוואה של אחד מול אחד עדיין תציג בפניך את מלוא הבדלים?

פורסם

הפכת את דיזל אודיו למי ישמע מוצר שהופך טוויטר לחד מימדי

יכול להיות שהמגבר יכניס רעש לטוויטרים ואחוז עיוות מסויים - אבל בוא לא נלך רחוק מידי עד כדי כך שלא תוכל לזהות מאפיינים של אופי של רכיב מאחד למשנהו.

אפילו אם תעשה בדיקה שכזו על מגבר ביתי פשוט בווליום נמוך אתה עדיין תהיה מסוגל להרגיש בהבדל בין רמקול אחד לאחר, גם אם הם מאותו היצרן והם מאוד דומים.

אבל זה נכון שממש להרגיש את ההבדל בין אחד לשני זה יהיה לאחר שמיעה ממושכת לאורך זמן.

ואם המגבר שלו הוא דיזל משהו - אז רמקול אחד יהיה יותר בלתי נסבל מהאחר במידה והמגבר כל כך גרוע :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

ושוב, יש פה קצת יותר מידי "הגזמות" וזילזול.

אני באמת ובתמים שמח על כל הדיון הזה, עוזר לי מאד. אבל בכל זאת, ברמה הזו של הרכיבים המגבר שלי הוא ממש לא ה"נקודה החלשה" ברמה שבה יבחינו גם אתם וגם אני בין מגבר שעולה פי 10 ולבין שלי.

יש מספיק "אי שלמויות" בדרך אליו, ואחריו.

בסופו של דבר ממה שאני מבין מדובר בציוויון סאונד דומה. ובמקרה שלי קשה לי להאמין שההשקעה משתלמת, אולי אם הפרשי המחירים היו קרובים יותר ל200 ש"ח זה היה משתלם. אבל 400 ש"ח על משהו שהוא אולי "שמיע" אבל לא מהותי מספיק לצרכיי.

יבוא היום שבו תקציב לא יהיה בעיה, עד אז חייבים ללמוד להסתפק במועט :)

אופל קורסה 2003

פורסם

לא אמרתי שהדיזל אודיו שלך הוא הנקודה החלשה במערכת, אמרתי שכדי לעמוד על טיבו המלא של אלמנט במערכת, רצוי שכל שאר הרכיבים יהיו טובים ממנו.

אם תגביר MT12 ו- MT22 על דיזל אודיו, תבחין בהבדל מסויים, אם תגביר אותם על באטלר אודיו, תשמע הבדלים נוספים.

פורסם

ואם תזין את אותו באטלר אודיו עם כבל RCA/חשמל מסריח? ואותו RCA מגיע ממקור (מערכת) בעייתי? והמקור בכלל מנגן MP3?

ואם הכבלי רמקולים לא משהו? ואם אין איטום מספק? ואם הרמקולים לא על MDF? ואם המיקום לא אידיאלי? ואם יש בעיות אקווליזציה?

יש אלף ואחד דברים שמונעים ממני לשמוע את הסט כמו שהוא נשמע בידיו של מהנדס בכיר במורל או אפילו בחלק מהרכבים היותר מושקעים פה בפורום.

אני חושב שהפורום הזה בתור פורום שרובו חובבנים ברמה זו או אחרת צריך לדעת לשים לב אל מי הוא פונה.

אין טעם ל"שדל" אנשים שהמערכת שלהם עומדת במקום מסויים מבחינה תקציבית ואיבזורית, לשדרג דברים שמפרים לחלוטין את יחס העלות טועלת שנקבע בתחילה.

קל להתמסר לתחביב הזה ולדחוף אחרים. גם אני הייתי שם פעם אי שם לפני משהו כמו אלף ומשהו הודעות ו חמש שנים אחורה.

אבל העזרה האמיתית והחשובה שאפשר לתת פה היא דווקא עם ה"דברים" הקטנים. דווקא "אמיתות" שיעזרו לאדם שחיי על תקציב להנות ככל האפשר מהתקציב ולא תמיד לשדרג ולהוסיף.

הכי קל להגיד - "דגם X יותר טוב מ Y שווה להתאמץ" במיוחד כשמדובר במשהו נפוץ כמו מורל על דגמיו, שכולם כבר מכירים יחסית טוב.

והכי נכון יהיה ראשית להתעניין באמת בהרכב המערכת ובהתחשב בכך לנסות ולייעץ לאותו אדם על כדאיות השידרוג. או אם ישנו כסף שכן ניתן להכניס לתקציב עדיף לברר אם אין דברים חשובים יותר לבצע כמו התקנה וחיווט איכותי, אולי אפילו איטום או בכלל החלפת המגבר.

ברור לי שזה אבסורדי שבת'רד של עצמי אני כביכול מתלונן על העזרה שאנשי הפורום מספקים. אבל אין פה בלשון תלונה, רק עצה מנקודת מבטי.

השאיפה למעלה בריאה מאד, אבל המציאות לא תמיד עומדת בכך.

ושוב אין בדברי לפגוע או לשלול.

תודה על העזרה :)

רום

אופל קורסה 2003

• תוכן חדש...