Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בעקבות הכתבה שהעלו בפורום הכללי על תוספת של ניידות תנועה עלתה לי שאלה.

הניידות החדשות יהיו בליסינג ויזכו ליחס של ניידת לכל דבר. בנוסף לזה גם בצבא עושים ליסינג ולפי מה שידוע לי, הורדה באחוזים של מחיר מחירון לרכבי צבא ומשטרה היא כ-30%.

השאלה שלי היא מה דינו של רכב ליסינג שיוצא למכירה לאחר מכן דרך חברת הליסינג?

מישהו נתקל בזה כבר?

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

למה שיספרו לך שהרכב היה במשטרה?

הרי לא יהיו קופצים על ה"מציעה" שכזאת.

"ליסינג תפעולי עם ריבוי נהגים" לכל דבר,רק עם קילומטראז' מטורף, אלא אם יש לך מידע פנימי בחברת ליסינג לגבי הרכב.

אחרי שכלול הקילומטראז' רכב כזה יימכר ב 30% פחות מהמחירון, גם ללא ציון של כוחות הביטחון.

תדאג רק לא לקנות ג'טה בצבע בז'\ כסף מחברות ליסינג.

יש במשטרה גם רכבים שכורים מאלדן - הם לפעמים מוחלפים אחרי כל פניה לגבי התקינות לרכב זהה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ-

החלפת הרכב עולה על הפרק שוב. והשאלה המקורית שלי עדיין בלי תשובה.

איך לדאוג שלא ימכרו לי רכב ליסינג של הצבא ושל המשטרה?

vw-golf כתב:

פורסם

הרכבים של המשטרה/מג"ב יוצאים למכרז וניתן לראות אותם בדרך כלל בתחנת משטרה של בית דגן.

כמו כל רכב שיוצא למכרז, אין לך אישור לראות את הרכב מבפנים, לא להרים מכסה מנוע, ולא להתניע אותו.

כך שאתה קונה חתול בשק.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תודה נהגת שודים אך אני מתכוון לרכבי ליסינג שהצבא עבר אליהם לפני כמה שנים. אני לא מתכוון במקרה הזה (למרות שאני לא פוסל לגמרי) לרכבים בבעלות המשטרה והצבא.

vw-golf כתב:

פורסם

רכבי משטרה ורכבי צבא, מטופלים "כמו שעון", לכל אחד מהם יש היסטורית טיפולים וכולם מטופלים בזמן, מבחינת צמיגים שמנים נוזלים וחלפים.

אך לדעתי כדאי לבחון את הסוגיה הזו מקרוב ולחשוב מה אתה עלול לסכן ולהפסיד לעומת הרווח.

למקומות של מכרזים מסוג זה מגיעים סוחרים, הם כבר יודעים איזה רכב הם רוכשים ומה שנשאר אלו הרכבים הפגומים.

יש רכבים שעברו תאונה, שאסי ומכיוון שאין לך דרך לבדוק את הרכב אתה יכל לרכוש "נבלה" (בשפת האופנוענים), ולהניח את כספך על קרן הצבי.

בעבר כשהשתחררתי משרות הסדיר שלי במגב החלום שלי היה לרכוש ג'יפ סופה, הגעתי אחרי השחרור אל מגרש המכרזים, האחראי במקום המליץ לי מכיוון שאני לא סוחרת ואין לי חלפים וכסף מיותר לעזוב את הרעיון הזה ולרכוש רכב בצורה מסודרת מאדם פרטי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

נהגת שודים, פותח השרשור דווקא צודק. מה שאת אומרת נכון לגבי רכבים שהם שייכים למשטרה או לצבא. מה שהוא שאל, ובצדק, הוא לגבי רכבים שהמשטרה והצבא לוקחים בליסינג. אני עדיין לא שמעתי על ניידת של ממש שנלקחה בליסינג, אבל אני יודע שרכבים צבאיים צמודים (שעוברים חיים שהם לפעמים קשים מאוד כולל בדיקת כל המיתוסים על עבירות שטח של רכבי ליסינג) לא נקנים כיום ע"י הצבא כמו פעם, אלא נשכרים בעסקת ליסינג. במקרה כזה (וגם במקרה מקביל במשטרה. שוב אני אומר שלא שמעתי על ניידות של ממש, אבל כן על רכבים צמודים) הרכבים מטופלים ע"י חברת הליסינג ולא ע"י הצבא או המשטרה ("כמו שעון"). כמו כן הם לא נמכרים במגרשים של הצבא/משטרה אלא מוחזרים כמו כל הרכבים לחברת הליסינגף והיא מוכרת אותם כמו את הרכב של השכן המהנדס שלך, שנוסע כל יום מרמת השרון לפתח תקווה.

מה אפשר לעשות כדי להמנע מרכבים כאלה?

1. לא לקנות מליסינג

2. עסקאות הליסינג של הצבא והמשטרה, כמו כל זוכות במכרזי מדינה, מפורסמות ע"י המדינה. פשוט לא לקנות מחברות שמשכירות לצבא ולמשטרה. לצערנו, אלה רובן.

2. אם קונים מליסינג, מהחברות שעושות עסקים עם צה"ל והמשטרה, לא לקנות רכב עם קילומטראג' גבוה

במדינת ישראל לצערנו אין עליהם חובה לדווח על עברו העצוב של הרכב, ולכן כל מה שיש לעשות הוא להיזהר.

פורסם

אפשר לבקש את יומן התנועות של הרכב. אפשר לדעת בדיוק מי היה השוכר\חוכר ובדיוק לכמה זמן.

ככה אפשר לדעת אם למשל הרכב היה בהשכרות ארוכות טווח לכמה חודשים או רכב רכבת שכל יומיים הושכר לנהג שונה.

הרכבים של הצבא מוחזרים אחרי 150 אלף ק"מ או 3 שנים, אז לשים לב לק"מ הנ"ל - וכמובן לא לקנות דבר כזה.

פורסם

אני אישית יכול להגיד לך שרוב רחבי הליסיג הצבאי כתוב על זה ברישיון רכב {ר.צ} או שעם אתה מכיר מישהו בצבא יש להם מיספרים של רכבי הליסינג אני יודע שיש מלא מכוניות עכשיו של שלמה סיקס שהם למכירה שהם מליסינג צבאי הרוב זה יונאי אקסנט או קיה רייו ויש חלק גם שהם מהשכרה מאלדן

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים. אני אלך למגרשים ערני במיוחד:wink:

vw-golf כתב:

פורסם
...אני יודע שרכבים צבאיים צמודים (שעוברים חיים שהם לפעמים קשים מאוד כולל בדיקת כל המיתוסים על עבירות שטח של רכבי ליסינג) לא נקנים כיום ע"י הצבא כמו פעם, אלא נשכרים בעסקת ליסינג... חברת הליסינג מוכרת אותם כמו את הרכב של השכן המהנדס שלך, שנוסע כל יום מרמת השרון לפתח תקווה. quote]

אם זה רכב צמוד- מהיכן הביטחון שרס"ן או סא"ל, שנוסעים כל יום מרמת השרון למשרד בקריה, שוחקים את הרכב יותר מאותו מהנדס?

פורסם

המגיב מעליי צודק ,כיום חברות הליסינג (אלבר וניו קופל SIXT) קונות רכבים ומשכירים אותם למשרד הבטחון ,כאשר קצין מגיע לחתום על רכב בצריפין ,הוא מקבל אותו מנציג חברת הליסינג ,כולל הסבר בסיסי על הרכב.

ברגע שיש לך תקלה ,תיקון ,טיפול או תאונה אתה מתקשר לחברת הליסינג ,לכל חברה יש את מוקד צה"ל שלה שמטפל ברכבי משרד הבטחון.

בד"כ הרכבים הפרטיים הם יונדאי אקסנט קאיה ריו המאזדות ,קרוז, אסטרה ,קנגו, ברלינגו וכו...

קצינים עם ילדים יקבלו יונדאי טרגט או מאזדה 5 ובדרגות הגבוהות יותר אפילו מחלקים ג'יפים.

בכל מקרה רכבי צבא כמו צנייה נהגת שודים מטופים פיקס לפי השעון וכל בעיה הם ישר נלקחים לתיקון ,הבעיה היחידה שהרבה מאוד אנשי צבא ממהרים תמיד וסוג הנהיגה שלהם הוא קיקדאון ברקס קיקדאון ברקס וכו...

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
...אני יודע שרכבים צבאיים צמודים (שעוברים חיים שהם לפעמים קשים מאוד כולל בדיקת כל המיתוסים על עבירות שטח של רכבי ליסינג) לא נקנים כיום ע"י הצבא כמו פעם, אלא נשכרים בעסקת ליסינג... חברת הליסינג מוכרת אותם כמו את הרכב של השכן המהנדס שלך, שנוסע כל יום מרמת השרון לפתח תקווה. quote]

אם זה רכב צמוד- מהיכן הביטחון שרס"ן או סא"ל, שנוסעים כל יום מרמת השרון למשרד בקריה, שוחקים את הרכב יותר מאותו מהנדס?

אתה צודק 100%. אם לדוגמה אני מעוניין ביונדאי אקסנט מליסינג, באמת לא ישנה לי אם נהג עליו מהנדס זוטר כל יום מרמת השרון לפתח תקוה, או רס"ן מחולון לצריפין. מה שכן ישנה לי זה אם נהג עליו מג"ד שהשתמש בו לכל צרכיו, כולל ירידה (תכופה, בד"כ) לשטח. מכיוון שלכאורה אין דרך להבדיל בין שלושת הרכבים (מהנדס, רס"ן בצריפין או מג"ד) עדיף לנקוט משנה זהירות.

פורסם

המפקד שלי קיבל בזמנו רכב כזה. אקסנט 2007 (בשנת 2007). דנדשה לגמרי.

במהלך היום הרכב שימש כרכב יחידתי, והנהג האישי שלו נשלח ל-1001 משימות ברחבי גוש דן עם הרכב.

קיקים, ברקסים, עלייה על מדרכות - מה לא נעשה עם הרכב.

מבחינת נסיעות - הרכב נסע כל יום מהקריה למודיעין, שם התגורר המפקד. בסה"כ לא משהו רע במיוחד.

אם הוא לא היה משרת כרכב יחידתי, לא הייתה שום סיבה שלא לרכוש אותו.

אגב - כמות האנשים שמשרתים בקריה ומחזיקים רכב צמוד, היא לפי מיטב ידיעתי אחוז קטן יחסית מכלל הרכבים הצה"ליים.

רכב שהוא רכב שצמוד לסא"ל באוגדת איו"ש (ולא סא"ל בקריה) - הוא רכב שראה שטח ועוד איך.

אל תתפלא כשבולמי הזעזועים יחרקו, תושבות מנוע ייקרעו וכו' וכו'.

פורסם
הרכבים מטופלים ע"י חברת הליסינג ולא ע"י הצבא או המשטרה ("כמו שעון"). כמו כן הם לא נמכרים במגרשים של הצבא/משטרה אלא מוחזרים כמו כל הרכבים לחברת הליסינגף והיא מוכרת אותם כמו את הרכב של השכן המהנדס שלך, שנוסע כל יום מרמת השרון לפתח תקווה.

מה אפשר לעשות כדי להמנע מרכבים כאלה?

1. לא לקנות מליסינג

במקרה כזה אם הוא רוכש מליסינג הוא יכל לקחת את הרכב לבדיקה ולראות מה מצבו.

כמו כן לבדוק רכבים ולחפש לקנות רכב שלא היה ברשות הצבא והמשטרה ולצמצם את האפשרויות.

כמובן שזו רק המלצה, אני אישית לא היתי רוכשת, ומחפשת אדם פרטי לרכוש ממנו.

אמנם החיפוש יתארך מעט יותר, מכיוון שבמגרשים יש לנו מספר רכבים גדול הנמצא בשטח קטן ומרוכז, אך עדיין לדעתי התאמצות וחיפוש רכב מאדם פרטי בסופו של דבר עדיפה.

ל'

• תוכן חדש...