Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לC5 שלי החלטתי (כרגע) שאני לא רוצה חיווט ובלאגן, אלא פשוט HU טוב יותר וקומפוננטים טובים.

א. האם אני ישמע טוב?

ב. האם אין תחליפ להגברה טובה?

ג. שמעתי שיש דבר כזה קומפוננט מוגבר (ז"א ללא חיבור למגבר)

ד. האם חובה להחליף את ה HU המקורי?

ה. מה לעשות? מה לקנות? (לא אין לי זמן להגיע למפגש לשמוע, אני לא כזה חולה בראש למערכת מטורפת, אני רק רוצה לשמוע טיפה טוב יותר מעכשיו.)

תודה לחברה שיענו

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

אם תשמע טוב? תלוי כמה טובה השמיעה שלך :lol:

ועכשיו ברצינות.

מצד אחד אתה כותב שאתה רוצה HU יותר טוב, אבל שואל אם חייב להחליף את המקורי.

?

אין תחליף להגברה טובה, אבל אפשר להסתדר גם בלי, תלוי בשאיפה.

קומפוננט מוגבר הוא קומפוננט שמגבירים אותו, סה"כ משחק מילים לא משעשע.

מה לעשות? מה לקנות? הכל שאלה של כמה כסף יש לך להשקיע, כל השאר זה העדפות.

מתחדשת*

פורסם

סורי על השיגועים,

פשוט קראתי כל כך הרבה, ושאבתי מידע שלא בהכרח מתאים לי.

ככה ה HU שרכשתי הוא יד שנייה מדגם Clarion DXZ 948RMP .

פשוט בשיחה עם חברים כולם אמרו "מה, לא כדאי לך להרוס את המקורי של הרכב, זה יכער את הרכב וכו' "

אז בגלל זה אני מתלבט.

לגבי הקומפוננט המוגברים - אמרו לי שיש כאלו עם מין מגבר פנימי שלא מחוברים למגבר שיושב בתא המטען.

לגבי מגבר אם חייב אז נקנה.

מה התקציב? אני מביא את המגבר מחו"ל אז לא יודע 200-250$ זה יספיק?

לגבי הקומפוננטים גם מחו"ל 100-150$

אז מה עכשיו?

(אגב השמיעה שלי לא משהו, אני צלם חתונות ואני בקושי שומע כבר :) , באוזן שמאל אני ממש גרוע.)

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

יש סאב מוגבר שיושב בבגאז' ומגיע עם מגבר מובנה, לא קומפ'.

לגבי לכער את הרכב: אני לא יודע מי החברים שלך, אבל כנראה שהם לא ראו רכבים עם התקנות טובות, שלא לומר יותר מזה.

אז אני לא אומר יותר מזה :-D

למה אתה ישר רץ להביא מחו"ל, לפני שאתה יודע מה אתה רוצה להביא?

יש דברים לא רעים בכלל בארץ, שיותר זולים ממחירם+משלוח מחו"ל.

מעבר לכך, להמלצות על ציוד עצמו תעשה חיפוש, רק היום הגבתי על יותר מחמישה שירשורים בנושא וזה כבר קצת מעייף.

מתחדשת*

פורסם

לפעמים חיפוש זה לא רק הכפתור, אלא גם לעבור פיזית על השרשורים ולראות מה ממליצים לאיזה תקציב.

the old fashion way

מתחדשת*

פורסם

א. האם אני ישמע טוב?

ב. האם אין תחליפ להגברה טובה?

ג. שמעתי שיש דבר כזה קומפוננט מוגבר (ז"א ללא חיבור למגבר)

ד. האם חובה להחליף את ה HU המקורי?

ה. מה לעשות? מה לקנות? (לא אין לי זמן להגיע למפגש לשמוע, אני לא כזה חולה בראש למערכת מטורפת, אני רק רוצה לשמוע טיפה טוב יותר מעכשיו.)

א. לא יודע איזה רמקולים יש לך ב C5 כרגע, אבל סביר להניח שאם מדובר ברמקולים מקוריים תקבל שיפור במעבר לסט חדש.

ב. אין אבל אפשר לשפר, ראה תשובה לסעיף 5.

ג. לא שמעתי על דבר כזה, כמו ש ROMEK ציין יש דבר כזה "סאב אקטיבי" עם מגבר מובנה בתוכו.

ד. לא חובה אבל בהחלט רצוי. מרבית ה HUים המקוריים מאוד זולים ופשוטים בעלי הספקים נמוכים מ HUים רגילים (ולא של HU רגיל יש הספק בשמיים :roll:).

ה. בהנחה שאתה לא הולך על מגבר רצוי לעשות שני דברים:

1. התקנת בידוד אקוסטי בדלת - תריץ דרך גוגל חיפוש על דיינמאט או סקנד סקין. ישפר מאוד את ביצועי הוופר ותגובת הבאס.
  2. החלפת הרמקולים לסט קומפוננט פשוט מומלץ וטוב כמו... מורל פולס \ טמפו. שווה לרכוש אותם בארץ דווקא ולא בחו"ל. עובדים נפלא גם ללא הגברה ונשמעים מצויין, בכמה רמות מעלה מאשר יתר הרמקולים שאפשר לרכוש בתקציב הזה.

בקיצר - בהשקעה של 1,500 ש"ח+- אתה יכול לשפר משמעותית את איכות השמע ברכב גם ללא מגבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מצטרף לאיתמר לגבי ביצוע עבודת תשתית על הרכב - מה שיעזור לך לבודד את הנגינה של הרמקולים משאר מפגעי הרכב והכביש.

לשמוע טוב זה עניין של הגדרה אישית, זה עניין של הגדרה בהתאם לנסיבות - ממליץ לך הפעם, לא להגיע למפגשים :-D

היות ואתה מתכוון להגביר על הגברה פנימית של הHU רצוי שלרמקול תהיה סביבת עבודה טובה ככל האפשר וזה אומר התקנה מאסיבית על הגבהה מעץ או אפילו הוצאה של הרמקול מעל פני הדיפון של הדלת ובידוד של הפח של הדלת.

הייתי במקרה הזה מעדיף ללכת על רמקולים קואקסיאליים טובים וקטנים יחסית מקדימה - אם יש לך מיקום לרמקולים כמו 4 אינטש על הדשבורד - תעשה את זה ותחתוך אותם בקבל (חיתוך תדר, לא לחתוך את הרמקול חס וחלילה :-D ) ככה שלא ינגנו תחום באס שיפגע בהם.

תתקין 6*9 מאחורה ותנתק להם את המיד והטוויטר ככה שרק הממברנה תנגן - אם תוכל, תוסיף סליל שיחתוך אותם מה4 קילוהרץ ומטה - גם את זה קל מאוד לחשב ואפשר גם לאמר לך איפה לרכוש.

אתה תקבל מערכת שמנגנת מקדימה בצורה נקיה ותוגבר בצורה נאותה ביותר ע"י הHU - אם זה בדשבורד באמת אתה אפילו לא תזדקק להשקיע בבידוד הדלתות ומאחורה אתה תקבל השלמה של באס שלא תגנוב לך כל כך מהחלק הקדמי של הרכב.

וכל זה על מערכת סטנדרטית ללא הגברה.

עשיתי את זה ברכב הקודם של ההורים של אשתי (בזמנו עוד לא הינו מאורסים אפילו) ושמעו סבבה והרכב היה פאקינג דייהו רייסר...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

את מה שאדי אומר אפשר לעשות אפשר עם 6X9 של מורל פולס: זהו רמקול 6X9 כשהטויטר מגיע בנפרד עם קרוס, כך שאפשר לנצל את הטויטר לבמה הקידמית עם הקואקס שתבחר (אולי אפילו וופר קטן שתוכל למצוא בחנויות בחו"ל בכל מידה כמעט)

או אפילו עם מיד של מורל בגודל המתאים, אם מיד שניה ואם תמצא חדש אפילו יותר כיף.

מתחדשת*

פורסם

זה מה שעשיתי ברכב של אבא שלי... רק שפשוט ניתקתי לו מה6*9 את הטוויטרים וזהו - לא חשבתי להסיר לרגע את המדבקה ולפרק את הבורג המרכזי שמחזיק את הטוויטר - אם כי אבא שלי אוהב להשאיר את הרמקולים עם אופציה לשלמות ורסטורציה :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...