Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה,

ברכב הנ"ל המאוורר של המזגן (הפנימי - זה שזורק עלי את הרוח של המזגן) הפסיק לפעול בצורה מוזרה, כל המהירויות אינן מפעילות דבר, למעט המהירות הכי גבוהה, שמפעילה את המאוורר במהירות הכי גבוה.

בחינה מדוקדקת מעלה ש(כנראה) "נגד המהירויות" תקול - מצורפות תמונות.

האם ניתן להשיג כזה חדש, או שאפשר כבר עכשיו לחפש פירוקיות? יש למישהו מושג לגבי עלויות של החלק?

בנוסף, אין לי מושג מהו החלק הכסוף הקטן שמחובר לרכיב הזה. לכל מידע בנושא אודה,

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

החלק הכסוף הקטן הנו כעין נתיך (פיוז) הנשרף אם יש צריכת זרם גבוהה של המפוח הפנימי ו/או עליית החום בו.

יש לבדוק גם את צריכת הזרם של המפוח וכדאי להוציאו ממקומו ולבדוק ידנית אם הוא מסתובב חופשי או קשה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה על תשובתך רפי.

מוזר שציינת זאת, כי אכן המאוורר מזגן עשה בעיות לאחרונה. הוא מסתובב קצת קשה, לא הייתי אומר תפוס ממש, אבל תנועתו לא חלקה. כמו כן, בהפעלה על מהירות גבוהה (זה מה שאפשרי כרגע), הוא משמיע רעשים חזקים של לאגר גמור או לא מגורז, זאת למרות שלפני כמה ימים פירקתי אותו לגורמים, ניקיתי אותו וגירזתי החלקים הנעים.

שקלתי להחליף גם את המאוור עצמו, האם ייתכן שהוא "חצי תקול" כך שהוא פועל פחות או יותר ובכ"ז שרף את הנגד הנ"ל?

מה אמורה להיות צריכת הזרם שלו? ובאיזו מהירות?

המון תודה.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ארז, אם המפוח לא עובד בשום מהירות יש סיכוי סביר שהפיוז הטרמי שרוף.

בדוק האם קיים נתק בפיוז בעזרת רב-מודד.

כמו כן על הפיוז בדרך כלל רשום ערך מסויים המציין את הטמפ' המקסימלית של הפיוז ועלותו כ-6 שקלים בכול חנות בשדרות הר-ציון.

איזה כייף לי :)

פורסם

ארז את הנגדים אתה יכול לבדוק כ"א בנפרד ולראות מי מהם מנותק. הרכיב הקטן נראה כמו תרמופיוז וגם אותו ניתן לרכוש בנפרד.

בקיצור אתה אמור להיות מסוגל לתקן את הדבר הזה.

כדאי שתחליף גם את מנוע המפוח.

פורסם

שלום חברים, עדכון:

א. צר לי על העדכון המאוחר, היתה עבודה רבה על המערכת, ואני מעדכן רק בסיום העבודה.

ב. תודה רפי, אביב ומרק, אכן המאוורר הישן יצא מהציר שלו, וגרם לשריפת הטרמו-פיוז , על מאוורר חדש ביקשו ממני 1800 (!!) שקלים טבין ותקילין, לבסוף סגרתי את הפינה עם מפוח פנימי ונגד מהירויות מפירוק ונפרדתי מ-250 ש"ח.

ג. הטרמו-פיוז אכן נשרף, וקניתי חדש (20 שקלים מרק, ממש לא 6 שקלים :-( ) , אני אסדר את נגד המהירויות הישן שיהיה spare. האמת, לא הצלחתי לפענח מהפיוז באיזו טמפ' הוא נשרף, כי זה די מחוק, מצאתי פיוז בעל ערך של 160 מעלות, אם לא אצליח לגלות מה הפיוז המתאים, ארכיב אותו (יש למישהו מושג מה הערך?).

ד. היו במערכת המון (!) חיבורים חלודים וגמורים, הארקות גרועות ונפילות מתח בקוים, שהגיעו עד ל-2 וולט. לאחר פתרון כל אלו המערכת חזרה לעבוד כסדרה.

ה. כל שנותר הוא למצוא פחמים חדשים למפוח הפנימי, כי הפחמים של המפוח שקניתי מתקרבים לקיצם (תרתי משמע :lol:).

בברכה, ועד לפרוייקט הבא :wink:

פורסם

בפיאט פונטו (גם בנזין וגם דיזל) שבו ערך הנגד הנו 0.3 אוהמים ערך הנתיך הטרמי הנו

בבנזין בין 180 ל 184 מעלות צלסיס ובמנוע דיזל בין 181 ל 185 מעלות (זה די דומה).

בפיאט דוקאטו לא מצאתי נתונים בספר האחזקה, אבל אני חושב שזה צריך להיות דומה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי, אכן אתה צודק.

אחרי מאמץ רב מעיני העייפות וזכוכיות מגדלת לרוב, פיענחתי את הכתוב להיותו 184 מעלות צלזיוס, נתוניך פותרים את הדילמה שמא הערך הוא 164 מעלות. אני מקווה שהנגד שקניתי יעשה את העבודה, כי הערך הבא שיכולתי לקנות הוא 220 מעלות, וזה כבר רב מידי, העדפתי לקחת מקדם בטחן בדמות ערך פיוז קטן יותר.

פורסם

היי ארז,

כמה הערות ברשותך כמובן :idea:

אני מקווה שרכשת פיוז טרמי מתאים מבחינת הזרם המקסימלי שהפיוז מוסגל לשאת לאורך זמן, קיימים בשוק כ-5 סוגים.

10A,15,A,20A,25A תלוי לפי איזה תקן נבדק הפיוז.

הטמפ' הרשומה על הפיוז הינה הטמפ' המקסימלית שבה הפיוז מבצע ניתוק (נשרף), הטמפ' שבה הפיוז מסוגל לעבוד לאורך זמן בלתי מוגבל בדרך כלל נמוכה ב-30 מעלות צלזיוס כלומר אני מקווה מאוד שהטמפ' של יחידת הנגדים שלך לא מגיע ל-134 מעלות צלזיוס בעבודה נורמלית.

במידה ואתה מלחים את הפיוז חשוב לבצע את ההלחמה בצורה מהירה מבלי לחמם את הפיוז בכדי לא לגרום לכשל של הפיוז.

אני בדרך כלל מצמיד קרוב לרגלי הפיוז זוג תניניים שמשמשים כגוף קירור.

במידה ויש ברשותך משחת הלחמה רצוי להשתמש איתה מכיוון שזה יישפר ויזרז את ההלחמה.

המחיר ששילמת עבור הפיוז הינו מחיר באר-שבעי :idea:

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...