Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול נסעתי 500 ק"מ בצפון והיה בירידות ריח של הברקסים (נשרפו אבל זה לא קשור לנושא)אבל זה המשיך גם לאחר חיפה כאשר עליתי על כביש החוף, וכאשר הגעתי הבייתה הרחתי ריח ממש מסריח מכיוון המכסה מנוע , בלי להתאמץ ישר הבנתי שזה מהמצבר פתחתי את הפקקים שלו ויצאו אדים ,זזתי מהמקום ונתתי לו 15 שעה עם מכסה מנוע פתוח. (המים הוציאו בועות וקפצו)

היום בדקתי טעינה:

טעינה -תקינה 14.00V-14.3V

טעינה בעומס מזגן על המהירות הכי גבוהה גם מאחור +אורות -תקין 13.5V

מה שנשאר זה המצבר -אך הוא גם תקין כי הוא עומד על 12.70

המצבר מאבד כבר תקופה מים ברמה כזאת שהוספתי שלוש ליטר מים מזוקקים בחודש וחצי.

המצבר מתחמם מסיבה שאינה ידועה לי ופה אני צריך את עזרתכם.

בכל מקרה שפכתי מים חמים על המצבר לביטול החומצה מאתמול.

האם כל הסימנים האלה מעידים על סופו של המצבר או ימיו האחרונים?

המצבר של חברת שנפ הידועה באמינות הגרועה של המצברים שלה ,והוא משנת 2005.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אכן כן המצבר בסוף חיי, הגופרית במצבר נדבקה ללוחיות העופרת והטעינה לא מצליחה להוריד את הגופרית מהלוחיות. בשפה מקצועית מצבר מגופר.

אתה יכול לבדוק גם עם הידרומטר את המשקל הסגולי של האלקטרוליט ולדעת באופן ודאי אם המצבר מגופר.

פורסם

את זה אני ישאיר לחשמלאי אין לי את הכלי הזה.

אין איזה דרך להציל אותו?

זה מצבר יקר 95 אמפר עם 500 זרם התנעה...

מה הנזק אם אני ממשיך לנסוע איתו?(כמובן עם הוספת מים)

חיפושיות 73-74

פורסם

הסיכון היחיד זה שמצבר חלש לפעמים משגע את הווסת מתח של האלטרנטור והווסת גורם למתח גבוהה מה שיכול לגרום נזק למחשב.

יצרני הרכבים מתקינים נורה אזהרה למתח טעינה נמוך אבל למתח טעינה גבוהה הם לא מתקנים נורת אזהרה.

פורסם

אבל בנתיים הטעינה תקינה.

איך אני ידע מתי האלטרנטור מתאמץ?

בנתיים הכל עובד כרגיל ומניע כרגיל ,אם אני מוסיף מים כל כמה ימים הוא יחזיק לי לעוד איזה חודש ,לא?

אז לא הבנתי -עכשיו יש עודף בריכוז החומצה או פחות ריכוז של החומצה?

חיפושיות 73-74

פורסם

יעזור אם אני ינסע לשנפ נתניה ויבקש בדיקה של המצבר?

היום הוספתי שוב מים.

חיפושיות 73-74

פורסם

מחוזקים.

פשוט אני יודע שמתי שהמצבר מת אז הוא מת .

ופה אתם קבעתם את המוות שלו אך הוא מתפקד כרגיל ,בגלל זה זה מוזר לי...

טוב כבר התחלתי בחיפושים אחר מצבר חדש.

תודה לכם!

חיפושיות 73-74

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לעוזרים!

היום קניתי מצבר יד שנייה משנת 07' שנפ שירד מקינג -הוא הוחלף סתם והייתה לו בעיה בסטרטר אז הרווחתי מצבר טוב במאה שקל!

בדרך עצרתי לעזור עם המצבר למשפחה שנתקעה עם מצבר שמוציא מים (שנפ)והנעתי עם המצבר שקניתי בעזרת כבלים(הוא עדיין לא מורכב) והוא נתן להם סטרטר יפה וחזק.

בכל מקרה בשביל השקט אני נותן לו עכשיו טעינה איטית עם מטען עד שיהיה 100% טעון ורק אז יורכב על האוטו.

אגב-

המצבר הנוכחי והבעייתי מתפקד עדיין מצוין ,אבל הוא הוציא קצף בצבע אפור בין הלוחות בגלל שנסעתי איתו לים המלח הוא כנראה התחמם יתר על המידה ואחרי הוספת מים הקצף ירד .

בכל מקרה הוא עובר למרצדס הישנה שלי .

חיפושיות 73-74

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עם כל הבעיות שהזכרתי עד עכשיו הוא עובד מצויין במרצדס ומאז שהרכבתי לא חסר טיפה מים והוא לא מתחמם ולא מוציא ריחות..

אז המצבר לא מת מעניין אם הבעיה היא בקיה.

המצבר השני שקניתי עובד טוב וכל סוף שבוע אני מוסיף מעט מים.

האם לדעתכם המצבר הקודם התחמם בגלל סביבת עבודה חמה?(ממש ליד המאוורר של הרדיאטור יושב המצבר)

איך יכול להיות שעכשיו הוא לא מתחמם ולא מאבד מים? בגלל שיש המון מרחב בתא המנוע של המרצדס?

סליחה על כל השאלות האלה פשוט אני רוצה להבין מה קורה שם..

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...